Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

27
meningen

Doxycycline

doxycyline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Acne/puistjes (59 meningen)
Longontsteking (25 meningen)
Voorhoofdsholteontsteking (25 meningen)
Bronchitis (16 meningen)
Keelontsteking (11 meningen)
Chlamydia (11 meningen)
Bijholteontsteking (9 meningen)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening) (5 meningen)
Rosacea (4 meningen)
Oorontsteking (3 meningen)
Bacteriële infectie (3 meningen)
Luchtweginfectie (3 meningen)
Blaasontsteking (2 meningen)
Folliculitis (1 mening)
Cystische fibrose (0 meningen)
Nierbekkenontsteking (0 meningen)
Prostaatontsteking (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
3

Doxycycline

28-11-2016 | Vrouw | 26
doxycyline (100mg)
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nu voor de 2e keer aan deze kuur voor 28 dagen, 2 maal daags een tablet. Ik heb al veel klachten door de ziekte van Lyme en deze lijken wel verergerd te worden door de kuur. en ook nog een paar bijwerkingen van het product zelf. Misselijk (lijk een ballon ingeslikt te hebben), overgeven, spier en gewrichtspijn (had ik al van de Lyme word erger door deze kuur), tintelende h[lees meer...]anden (al licht last van word erger), diarree en wat vermoeider dan normaal (ook al door de ziekte van Lyme maar wordt verergerd). Het is op de goeie hoop dat het helpt na de eerste kuur was ik er nog niet vanaf, maar helaas is dit nog niet te zien in het bloed, ik hoop in de toekomst wel (ze kunnen antistoffen meten). Lyme kan het lichaam behoorlijk beschadigen, en het duurt ook weer even voordat je er bovenop bent. Door aantasting kuren ect...
2

Doxycycline

22-01-2016 | Vrouw | 30
doxycyline (100mg)
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
hoi, ik ben sinds vorige gediagnoseerd met lyme en moest direct aan de doxy voor 3 maanden. echter gebruik ik al 3jaar lorazepam. nu heb ik het idee dat die 2 niet zo goed samen gaan. van de doxy heb ik erge spierpijn over het gehele lichaam! misselijk, maar mijn lorazepam doet nu niet haar werk als voorheen mij kalmeren en tegen hartkloppingen en hartoverslagen. Als ik n[lees meer...]u in combi met de doxy de lorazepam inneem, maakt ze me soms niet elke keer nog onrustiger met hartoverslagen! vanmorgen in het ziekenhuis was ik gewoon een beetje verward en duizelig, ik kon niet goed alles volgen ik werd er erg bang van... heb de huisarts gebeld, deze zou terugbellen maar tot nu toe nog niks vernomen... het vervelende is ik kan niemand vinden die dezelfde combi als ik gebruikt, dus ik kan ook geen ervaringen uitwisselen... erg vervelend allemaal bovenop de verschrikkelijke klachten die ik al jaren dagelijks heb door de lyme, het invalideert echt mijn leven...
5

Doxycycline

10-11-2015 | Vrouw | 54
doxycyline (100mg)
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik had een besmette teek, met de Borrelia bacterie, ben 5dg nadat de teek verwijderd is met Doxycycline 100mg / 2 x per dag begonnen. Ik heb geen bijwerkingen ervaringen van de Doxycycline. Ik heb tijdens de kuur veel water en groene thee gedronken.
4

Doxycycline

11-08-2015 | Vrouw | 20
doxycyline (100mg)
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Het begon dacht ik met een allergische reactie op een muggenbult. Er zat een harde schijf omheen, maar het was na een paar dagen verdwenen, totdat ik ineens wakker werd met een enorme rode kring om dat bultje met wit in het midden. Het bleek hier ook om een tekenbeet te gaan. 2 tabletten op een dag en altijd ingenomen op een volle maag. Ik ging de dag erna met mijn vriendi[lees meer...]nnen op vakantie. Na 2 drankjes zag je hem al goed hangen maar het was te doen. De eerste dagen in de zon ging goed. Totdat ik ineens alles voelde tintelen en voelde branden. Snel in de schaduw. Mijn tenen en handen waren erg opgezwollen , rood en pijnlijk. Verder is de plek zo goed als verdwenen en heb ik er verder geen bijwerkingen van gehad!
4

Doxycycline

01-11-2014 | Vrouw | 58
doxycyline (100mg)
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Het medicijn kreeg naar aanleiding van een tekenbeet, daar er nogal een grote plek was ontstaan, de enige bijwerking die ik heb is dat ik er dik van word, moet het 4 weken gebruiken en ben nu drie weken verder ben inmiddels 5 pond aangekomen. Een hele vervelende bijwerking dus.
4

Doxycycline

30-10-2014 | Man | 16
doxycyline
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Diagnose : Neuroborreliose Uit bloed kwamen geen nuttige resultaten, hersenvocht gaf zekerheid. Een aangezichtsverlamming aan beide kanten. Begon rechts, kreeg toen prednisolon omdat ze de oorzaak niet wisten. Prednisolon mag men niet gebruiken bij Lyme want het houdt je imuumsysteem tegen waardoor de Lyme bacterie zijn gang kan gaan. Hierdoor is het een dubbele aangezi[lees meer...]chtsverlamming geworden. Weer naar het ziekenhuis geweest en toen gelijk al een antibioticakuur gekregen ( infuus). Eerste dagen last van hoofdpijn en een lichte koorts. Pas na ongeveer vijf dagen lichte verbeteringen aan m'n gezicht. Nog geen erge bijwerkingen. Die kwamen pas rond de anderhalf week. Misselijkheid en darmklachten waren de ernstigste bijwerkingen. Na ongeveer twee week ineens erge misselijkheid en om de half uur naar de wc. Dag erna kreeg ik erge griepverschijnselen(Koorts, doodmoe, keelpijn enz..). Ik weet niet zeker of dit door de antibioticakuur komt. Want voordat ik de kuur kreeg had ik ook wel eens dit soort dagen, alleen dan zonder de misselijkheid en darmklachten. De kuur duurt drie weken en zit op twee. Volgende week schrijf ik een update
5

Doxycycline

22-07-2013 | Man | 40
doxycyline
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dit is de derde keer in 6 jaar tijd dat ik hieraan begin. Deze keer is het voor lyme: 21 dagen lang iedere dag 2x 100mg. De 2 vorige kuren werkten goed. 1x voor verkoudheid in de zomer die maar niet weg wou en 1x voor keelproblemen afgelopen winter nog. Beiden kuren waren toen 8 dagen. Geen/nauwelijks bijverschijnselen. Misschien iets minder energie dan gewoonlijk. Na[lees meer...]delen: niet of nauwelijks alcohol drinken en uit de zon blijven. Verder prima spul voor mij.
4

Doxycycline

08-09-2012 | Vrouw | 45
doxycyline
Ziekte van Lyme
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik neem ze nu 2 maal daags in met ruim water en heb af en toe hoofdpijn en diarree. Ik neem ze in omdat ik de ziekte van Lyme had maar dat zelf niet wist en dat is overgegaan in neuroborreliose. Volgens de europese richtlijnen moet je dit middel dan 6 weken innemen en dan stoppen, maar dat is voor mij niet afdoende, Dat stoppen is een grote fout in mijn geval. Ik neem he[lees meer...]t medicijn nu in overleg met mijn H.A. al 3 maanden in met een max van 6 maanden en we hopen dat het voldoende is om die rotziekte nu eindelijk eens te stoppen. Ernstige lange termijn bijwerkingen neem ik op de koop toe, want zoals mijn leven er nu uitziet is mensonwaardig.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1321) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1201) - Cholesterol
Paroxetine (1168) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (913) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (897) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (789) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (752) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (752) - Epilepsie
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (621) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (619) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (618) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (602) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (595) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (579) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (576) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (562) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (517) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (478) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (449) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (448) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.