ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

39
meningen

Brilique

ticagrelor

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 5
01-11-2018
Man, 78
Algehele tevredenheid 1

Brilique (ticagrelor)
Hartinfarct

Tevredenheid over
1
3
1
4
Na het plaatsen van een stent kreeg ik Brilique te slikken, maar dat kende ik niet aangezien ik als bloedverdunner steeds Asaflow nam. Dit nieuwe medicament(!) veroorzaakte bij mij een zeer erge ademnood hoewel ik met het maximum aan zuurstof lag. Aangezien het in het ziekenhuis waar ik geholpen was veel te warm was, geen raam open kon, noch airco aanwezig was, vroeg en kr[lees meer...]eeg ik, na in 2 dagen en een nacht geen oog dicht te hebben kunnen doen en bijna geen adem te hebben kunnen halen, mijn overbrenging naar een splinternieuw ziekenhuis in een andere stad dichter bij huis. Hier ging het, dank zij de airco, direct veel beter... tot ik ook hier Brilique te slikken kreeg, waardoor ik weer met een erge ademnood af te rekenen kreeg. Na een paar dagen ging het weer beter en werd ik ontslagen, maar eerst kreeg ik nog een Brilique toegediend, waarop mijn ademnood weer de kop opstak. ik bleef nog een dag langer, maar weigerde verder de Brilique in te nemen zodat ik, met 2 van die pillen in mijn bagage naar huis mocht. Ik was pas thuis, toen er van het ziekenhuis naar mijn huisdokter werd gebeld met de mededeling dat ik beter Clopidogrel kon nemen ipv Brilique. De meegekregen pillen vlogen meteen in de vuilnisbak, een plaats waar ze volgens mij thuishoorden en meteen was mijn ademnood verleden tijd. Hoewel ik in beide ziekenhuizen verplegers onder elkaar bezig hoorde over eventuele nevenwerkingen van Brilique, bleven ze het toch toedienen, hoewel ze mijn ademnood meer dan duidelijk konden merken. Dit spul kan voor sommige mensen wel goede resultaten zonder veel nevenwerkingen opleveren, maar in mijn geval was dat absoluut niet het geval, verre van! Voor mij was Brilique een uiterst gevaarlijk geneesmiddel, zo gevaarlijk dat ik het gewoon 'waardeloze smeerlapperij' durf te noemen. Mijn ademnood was zo erg en zo uitputtend, dat ik, wanneer ik zou moeten kiezen, de pijn van een hartinfarct zou verkiezen boven langzaam te liggen stikken door zo'n verdomde pil, en ik meen het!
19-09-2018
Vrouw, 68
Algehele tevredenheid 3

Brilique (ticagrelor)
Angina pectoris

Tevredenheid over
4
3
3
5
Na aanleiding van een hartinfarct gevolgd door een stent plaatsten en daarna een 5 x bijpas operatie, is mijn eerder voorgeschreven 'hart' cocktail aan medicijn opnieuw bekeken en veranderd. 10 jaren geleden waren 2 stents geplaatst maar één was nu aan het vernauwen gekoppeld met andere toebel aders. Behalve één tablet, zijn mijn pillen in de loop de jaren allemaal verva[lees meer...]ngen door andere merken of andere medicijnen. Ik moet nu Brilique gedurende één jaar slikken als extra bloedverdunner (10 jaren geleden was dat Plavix) Ik heb het gevoel, al vanaf mijn verblijf in het ziekenhuis, dat ik een loopneus heb want ik moet vele keren mijn neus snuiten per dag wat ik heb eerder nooit meegemaakt behalve wanneer ik verkouden ben (meestal één keer per jaar) Mijn ademhaling is ook achteruit gegaan waardoor ik soms nauwelijks de trap(pen) op kan zonder een hyperventilatie aanval. Helaas had ik een knie blessure opgelopen tijden mijn verplichte revalidatie waardoor mijn huisarts had eerst Diclofenac en later Naproxen voorgeschreven. Deze in combinatie met mijn 'cocktail' veroorzaakte explosief ontlasting meerdere malen per dag plus dagelijks hyperventilatie aanvallen en ik ben na aanraden van een extra gesprek met een cardioloog gestaakt met medicijn voor mijn knie. Wij hebben afgesproken hem met tijd en rust en een beetje fysio uit zichzelf te laten helen. Maar de loopneus en kortademigheid bijven en, volgens de cardioloog, kan veroorzaakt door de Brilique. De cardioloog vertelde dat hij momenteel niet wil 'sleutelen' aan mijn pillen cocktail want het is te kort na mijn operatie (12 april) Ik begrijp natuurlijk dat ik de Brilique gedurende 12 maanden moet slikken en kan alleen hopen dat mijn symptomen nemen volgend jaar af nadat ik stop met deze medicijn. Het was natuurlijk slecht geluk dat de revalidatie centrum haar werk uitvoerde NIET per patient maar per groep anders had ik de extra problem van mijn knie niet gehad en was inmiddels veel verder met revalideren!
01-08-2018
Man, 63
Algehele tevredenheid 1

Brilique (ticagrelor)
Hartinfarct

Tevredenheid over
3
1
1
4

10-07-2018
Man, 63
Algehele tevredenheid 1

Brilique (ticagrelor)
Hartinfarct

Tevredenheid over
2
1
1
4
ik kreeg een pakket aan medicijnen, waaronder brilique. in combinatie met Atorvastatine en Metoprolol enige tot matige spierpijn. na overleg met apotheker en specialist andere medicijnen. deze combinatie veroorzaakt jicht!!
03-07-2018
Man, 59
Algehele tevredenheid 3

Brilique (ticagrelor)
Angina pectoris

Tevredenheid over
4
3
2
5
Gebruik nu ruim een half jaar dit middel Brilique nadat een stent in het hart werd gezet . maar wil je zo weinig mogelijke bijwerkingen ondergaan dan is het beter dit middel niet te combineren met een dagelijkse alcohol consumptie (meer dan één glas). Het versterkt de bloed verdunnende werking en kan het bloed nog minder snel stollen bij een wondje dan u verwacht . Heb nu[lees meer...] een paar dagen bloed bij de ontlasting en wil ik een paar dagen de dosering gaan halveren . De bijwerkingen/ klachten kunt u terugdringen door dit en andere hulpmiddelen , minimaal een half uur voor het eten al in te nemen , om zo de vermenging met vers voedsel te voorkomen welke anders deels onverteerd/onbewerkt het lager gelegen spijsverterings-stelsel in zal zakken. Ik doe mijn methode al geruime tijd en sindsdien ben ik van die vervelende buik klachten af . U zult zelf ook gaan merken dat het helpt .
26-06-2018
Vrouw, 68
Algehele tevredenheid 1

Brilique (ticagrelor)
Hartinfarct

Tevredenheid over
4
1
2
4
Kreeg een klein hartinfarct en moest bypassoperatie ondergaan. Brilique twee maal daags. Daarnaast ascal (Bloedverdunner) nemix, (maagbeschermend)Crestor ( cholesterolverlager)Lisinopril, (Bloeddrukverlager). MEtropolol (hartslag laag houden). MEt zoveel pillen is het moeilijk te achterhalen welke bijwerking waarvan komt. Met de cholesterolverlager ben ik op grond van al[lees meer...]les wat ik daarover heb gelezen, thuis gekomen, direct gestopt. Opvallendste bijwerking was enorme traagheid en kortademigheid. Traagheid kwam van de MEtropolol, had een hartslag van 40 en moest halveren en stoppen in afbouw. Kortademigheid kwam Vlg mij van de Brilique, daar had ik in het ziekenhuis ook erg last van. Na overleg huisarts en specialist nu over clopidogrel, had Plavix gevraagd, maar dat vindt de zorgverzekeraar te duur ( stuitend) en weg is de kortademigheid!
07-06-2018
Man, 58
Algehele tevredenheid 1

Brilique (ticagrelor)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
4
1
1
4
Brilique 90mg bijwerkingen Enorme winderigheid met vaak opgezwollen / opgeblazen buik. S’ nachts slaap ik vaak vrij diep en wordt dan wakker, zwetend van de ferme buikpijn en ik moet een uur lang darmgas ontluchten, dit doormiddel van steeds op de andere zij draaien en opstaan en de buik masseren. Het is puur winderigheid , darmgas over-druk vorming.  Wanneer ik op m[lees meer...]ijn buik slaap merk ik niets tot weinig van de buikpijn, dit komt omdat op de buik liggen wat buik-tegendruk geeft, waardoor de opgeblazen buik tegen druk heeft, zodra ik me dus van me buik af draait komt de buikpijn heftig tevoorschijn! Dan de dag erna extreem winderig en gehele buik heb ik net onder oppervlakte geweldige spierpijn. Wat ik nu vernomen heb van de huisarts en een Cardiologie verpleegster van ziekenhuis X is de Brilique de oorzaak van de buikpijn. Een alternatieve Brilique die deze bijwerking niet heeft is er niet, en zonder Brilique mag ik echt niet het eerste jaar na een hartinfarct met 2 stents op de CX. Het enigste wat er mee te doen is, er mee te leren leven, en dit is te doen met het FODMaP dieet. Dat werkte na 2 dagen al perfect, zolang ik me daar aan houdt gaat het goed, ik moet het jaar uitzingen met de Brilique en dan hoeft deze medicatie niet meer! Onaangenaam gevoel hart na inname s’morgens: Ik heb gedurende 4 weken lang bijgehouden wanneer ik last kreeg s’morgens van de Brilique of de acetylsalicylzuur, door eerst om 08:00 uur de Brilique in te nemen en dan een half uur later de acetylsalicylzuur tablet. Daarna heb ik het een tijd geprobeerd om eerst de acetylsalicylzuur, in te nemen om 08:00 uur en een 1 uur later de Brilique. Echter was het iedere keer zo dat na een uur dat ik de Brillique ingenomen had het onprettige onaangenaam kloppen van mijn hart voelde! Dus Brilique is de oorzaak hier van, dit is niet te veranderen dus ik doe het maar zo dat ik een uur nadat ik Brilique ingenomen heb ga wandelen met de hond een half uur lang, en als ik thuis kom is dat gevoel weg. Dus schijnbaar is het zo dat het onaangename gevoel alleen veroorzaakt word 1 uur na de start van inname Brilique! Hij lijkt erop dat eerst om 08:00 de Brilique in te nemen, tezamen met de Atorvastatine en een half uur later de acetylsalicylzuur in te nemen de minste maagklachten geeft en het langste duurt voor het onaangename gevoel van het hart op komt zetten! Na het innemen van de acetylsalicylzuur drink ik direct 100ml Optimel Drinkyoghurt met banaan, dit voorkomt maagklachten. Optimel Drinkyogurt met banaan werkt het beste, de andere soorten Optimel werken een stuk minder goed!
25-02-2018
Man, 63
Algehele tevredenheid 3

Brilique (ticagrelor)
Hartfalen

Tevredenheid over
4
3
4
4
3-03-2017. na ernstig hartfalen linker krans slagader bijna dicht en nog maar 15% pompwerking van het hart, deze kreeg zo goed als geen zuurstof meer zijn er 5 stents geplaatst, daarna brilique voorgeschreven gekregen voor de duur van twee jaar. nu na een jaar 24-02-2018 vallen de bijwerkingen wel mee door af en toe een bloedneus maar wel snel blauw plekken, maar door to[lees meer...]ch wat voorzichtiger te werk te gaan kun je die wel grotendeels voor komen dus het tweede jaar zal ook wel gaan meevallen denk ik.
Pagina 1 van 5

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2089) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1085) - Cholesterol
Champix (986) - Verslavingsziekten
Paroxetine (957) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (859) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (839) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (739) - Pijn - morfine-achtigen
Sertraline (726) - Depressie - antidepressiva SSRI
Omeprazol (702) - Maagzuur - protonpompremmers
Venlafaxine (694) - Depressie - antidepressiva overig
Lyrica (659) - Epilepsie
Efexor (608) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (591) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (521) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Seroquel (489) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (485) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (477) - Anticonceptie - eenfase
Lexapro (466) - Depressie - antidepressiva SSRI
Amoxicilline (458) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Mirtazapine (432) - Depressie - antidepressiva overig
Concerta (423) - ADHD - psychostimulantia
Wellbutrin XR (403) - Verslavingsziekten
Crestor (376) - Cholesterol
Implanon (hormoonimplantaat) (376) - Anticonceptie - overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (370) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (363) - Pijn
Ritalin (359) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (357) - Acne
Furabid (357) - Antibiotica - urineweginfectie
Lipitor (330) - Cholesterol

 De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart