medicijnen

geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (79 meningen)
Hartinfarct (14 meningen)
Hartfalen (10 meningen)
Hartklachten (7 meningen)
Angina pectoris (4 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

Coversyl (56 meningen)
Ramipril (43 meningen)
Rasilez (38 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

28-02-2015 | Vrouw | 74
Inname- / gebruiksgemak
Ik slaap slechter en ik heb een gezichtstoornis, soms enkele tijden op de dag trilt mijn onderlip tot aan mijn kin.

30-05-2013 | Vrouw | 45
Inname- / gebruiksgemak
Wie heefd er informatie voor mij,hoge bloeddruk samen met een lekkende hartklep ???

21-05-2013 | Vrouw | 54
Inname- / gebruiksgemak
Vorig jaar kreeg ik perindopril bij de Cyress die ik al slikte tegen hoge bloeddruk. Na een paar weken stopte ik daarmee omdat ik stopte met roken en bij thuis meten een hele lage bloeddruk. Bij controle assistent wel hoog en moest ik weer beginnen met perindopril. Ik kreeg pijn in mijn handen, kriebelhoest, suf in mijn hoofd maar ik weet het aan andere dingen. Heb me lat[lees meer...]en testen op reuma, zit in de familie, niets. Ik dacht intussen dat ik aan Altzheimer leed, kon geen een zin meer aan de ander breiien. Kinderen erg ongerust, arts haalt schouders op. Echtgenoot krijgt helder idee en kijkt nog eens goed naar de bijwerkingen van de perindopril, ik was te vaag om dat nog te kunnen bedenken. Ermee gestopt en binnen een paar dagen trok de mist op, verwardheid is weg en de pijn in mijn handen is over. Dolgelukkig. De dokters assistente had er nog nooit van gehoord en maakte zich alleen maar druk om de bloeddruk. Die overigens prima is als ik hem niet bij haar laat meten. Nu heb ik wel enorme krampen in mijn spieren, is dat afkicken van de medicijnen?

12-04-2013 | Vrouw | 49

14-01-2013 | Vrouw | 50
Inname- / gebruiksgemak
Had te hoge bloeddruk. Ben op doktersadvies gaan sporten. 2x per week sportschool. Heb geen overgewicht. Bloeddruk was wel iets gezakt maar niet voldoende. Dus nu aan de medicijnen. Nu is mijn vraag hoe snel kan je merken dat je bloeddruk daalt. Tot nu toe (4 dagen) gebeurd er nog niet veel. Ben wel moe en kriebelhoest 's morgens.

29-12-2012 | Vrouw | 69
Hartklachten
Inname- / gebruiksgemak
Sinds jan. 2011 gebruik ik Perindopril en mijn bloeddruk is sinds die tijd weer normaal tot laag. Wel langdurige vermoeidheid Maar weet niet of het aan het medicijn te wijten is. Wie heeft ook last van extreme vermoeidheid? B.v.d.

16-09-2012 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
Mijn bloeddruk is onder controle, maar ik niet! Voel me vaak down en heb weinig energie. Ook tijdens het slapen heb ik last van mijn benen, Kom moeilijk op gang in de morgen, beetje stijf en stram. Tijdens een wandeling haak ik al snel af met klachten, vooral aan mijn benen. Voor mij is kwaliteit belangrijker dan mijn leeftijd. Dit wil ik eigenlijk niet meer gebruiken. We[lees meer...]l eerst overleggen met de arts natuurlijk.

12-09-2012 | Vrouw | 81
Hoest
Inname- / gebruiksgemak
het hoesten was bijwerking van het medicijn.

12-09-2012 | Vrouw | 72

21-08-2012 | Vrouw | 56
Hoog cholesterol
Inname- / gebruiksgemak
Ik snap eigenlijk niet waarom ik dezae medicijnen heb gekregen. Mijn bloeddruk was altijd 80/120. Daarna werd het 90/140, maar toen was ik mantelzorger van 4 personen en had een paar zware jaren achter de rug. Nu is dit weer 80/120 en krijg ik deze medicijnen.

24-07-2012 | Vrouw | 55
Inname- / gebruiksgemak
veel bijwerkingen: vocht vasthouden, oorsuizen, duizeligheid.

27-06-2012 | Vrouw | 56

29-05-2023 | Man | 65
Hartinfarct
Inname- / gebruiksgemak
Had een hartinfarct enn2 stent plaatsing . Maarbdoor dat ik gigantisch last van moeilijke ademhaling kreeg bijndit medicijn is er innoveren met de cardioloog gestopt. Nou ik weet 1 ding dit medicijn nooit weer. Geen benauwdheidsnklachten meer waar door ik ging hyperventileren. Kan weer redelijk naar de wc . Mensen schrijf gewoon op waar je last van heb. Bespreek dit [lees meer...]met je cardioloog. Ik dacht ook ach moet wennen maar naar 5 maanden innemen werd het alleen maar erger.

22-03-2023 | Man | 49
perindopril (5mg)
Inname- / gebruiksgemak
Hartritmestoornissen, iets wat op extrasystolen lijkt, en dan vooral na een wat stevige inspanning... Druk op de borst, neerslachtigheid... Iemand nog last van die extrasystolen ?

11-10-2022 | Man | 72
perindopril (10mg)
Inname- / gebruiksgemak
Na ongeveer 15 jaar gebruik te hebben gemaakt van Perindopril, kreeg ik een paar jaar geleden diverse bijwerkingen zoals; Oorsuizen, Kortademigheid, Vermoeidheid, Duizeligheid, Tintelingen, Stoornis gezichtsvermogen. De huisarts deed daar nogal laconiek over met de opmerking; 'elk medicijn heeft bijwerkingen'. Ben er niet blij mee en ook niet gerust op.

26-09-2022 | Man | 57
Inname- / gebruiksgemak
Nadat ik ben opgenomen voor acute endocarditis bleek dat buiten die aandoening ik ook een niet goed sluitende hartklep heb. Schijnbaar niet heel licht maar een flinke lekkage) Deze “schade” is niet door de endocarditis ontstaan volgens cardiologen. Het is dus aangeboren (meest aannemelijk) of later ontstaan. Omdat ik altijd gezond ben geweest en ook na de genezing va[lees meer...]n de endocarditis geen klachten heb (niet kortademig of moe etc) en de.hartkamer(s ?) niet noemenswaardig vergroot zijn twijfelt men of ze wel gaan opereren aan de hartklep. Van de ene kant flinke slijtage, van de andere kant geen klachten en ook geen verdere hartschade zichtbaar. Nu krijg ik dus Per8ndopril om bloeddruk wat te verlagen al was die niet heel erg hoog (140). Een lagere bloeddruk is natuurlijk op zichzelf al beter maar men wil nu na half jaar kijken of door lagere bloeddruk de klep wellicht minder lekt. Even afwachten dus, ben pas maand met medicijn bezig. Geen enkele bijwerking. Wat ik wel merk (nooit anders geweest dus ik dacht dat het normaal was) is dat mijn hart veel rustiger klopt. Voorheen was op mijn linkse zij slapen niet altijd fijn omdat hart dan voelbaar klopte, me zelfs een beetje liet “schudden” soms Ook had ik weelens een kleien onregelmatigheid in hartslag (niet vaak) en deze heb ik sinds medicijn ook niet meer gehad. Vooralsnog positieve verandering en geen bijwerking. Tevreden dus.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (914) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (619) - Depressie - antidepressiva overig
Implanon (hormoonimplantaat) (517) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (450) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (449) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn