Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Entresto

15
meningen

Entresto

sacubitril / ​valsartan

geef je mening
Bij  HartfalenX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Kaliumlosartan (118 meningen)
Candesartan (108 meningen)
Aprovel (100 meningen)
Diovan (94 meningen)
Valsartan (94 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Door coronapatiënten te behandelen met Valsartan worden mogelijk veel ic-opnames en sterfgevallen bespaard.

Bij veel ernstig zieke coronapatiënten belandt vocht vanuit de bloedvaten in de longen, wat de kans om het virus te overleven ernstig verkleint. Valsartan - een vaak voorgeschreven geneesmiddel tegen hoge bloeddruk dat al sinds 1996 op de markt is - gaat deze vochtophopingen tegen. Mocht Valsartan werken dan zou dat een enorme opsteker zijn in de strijd tegen corona. Om hier achter te komen worden komende maanden driehonderdvijfentwintig coronapatiënten behandeld met het medicijn,

nog eens driehonderdvijfentwintig patiënten ontvangen een placebo. ,,Er zijn al experimentele onderzoeken waaruit blijkt dat het zou kunnen werken. Zo’n robuuste studie is de enige manier om ook echt aan te tonen of het werkt’’, betoogt de cardioloog.

artikel uit Algemeen Dagblad (20-04-2020)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
5

Entresto

16-02-2023 | Man | 74
sacubitril / ​valsartan (4950)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Reeds 10 jaar hartritmestoornissen, drie abblaties gehad in en om het hart. Veroorzaker van hartfalen. Opname (2x) met decompensatio cordis. Pompfunctie 20%. Bij laatste opname gestart met entresto in laagste dosering in combinatie met Forxiga. Na enkele weken verhoogd naar 49 51. Verdere verhoging werd niet nodig geacht omdat bloeddruk al behoorlijk verlaagd was met du[lees meer...]izeligheid. Om nieuwe hartritmestoornissen te voorkomen gebruik ik halve tablet Amiodaron. Na een jaar gebruik is mijn conditie weer behoorlijk, pompfunctie boven 40%. Ik ervaar veel dromen, gelukkig geen nachtmerries, en nu in de winter handen die niet warm te krijgen zijn. Ben daarom gestopt met schaatsen. Eindelijk dus een medicijn dat bij mij werkt. Mijn advies: wacht een paar weken voordat je vraagt om te stoppen met het middel, het duurt vrij lang voordat je lichaam gewend is. Rommel niet zelf met jouw pillen maar overleg altijd met je behandelaar, of in mijn geval met de hartfalenverpleegkundige. Nog wat, meldt ook positieve ervaringen om tegenwicht te bieden tegen horrorverhalen.
1

Entresto

04-11-2022 | Man | 58
sacubitril / ​valsartan
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hartpompkracht na ritme stoornissen nog 22% na 4 weken Entresto 38% . Slecht geheugen slecht autorijden slecht slapen vreselijk moe deze klachten werden zeker niet minder maar je went eraan. Wel fietsen 3 x per week. Toen de pomp kracht ineens zakte dubbele dosis, binnen 4 dagen helemaal van de kaart l. Trillend wakker worden. Direct gestopt lijkt nu na 3 dagen echt veel [lees meer...]beter. Mijn hoofd lijkt “verlicht” goed op jezelf letten dus.
2

Entresto

14-01-2022 | Vrouw | 65
sacubitril / ​valsartan (24/59)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mijn gevoel en wat mij wordt verteld krijgt iedereen met hartfalen dezelfde medicatie. De gouden 4 noemen ze het. Entresto, Carvedilol, Furosmide, en straks worden er nog 2 toegevoegd. Ik leef nu al als een zombie, er veranderd niet zoveel, bloeddruk stijgt zelfs en de hartslag is nog altijd rond de 80. Ik denk dat niet iedereen hetzelfde op medicatie reageert, maar m[lees meer...]aak dat de artsen maar wijs. Ik kwam een jaar geleden binnen met luchtweginfectie en dan maken ze natuurlijk ook direct een ecg! Verder geen klachten, geen dikke enkels, gewoon sporten trappen lopen enz. gezonde vrolijke energieke vrouw en per ongeluk hebben ze hartfalen ontdekt bij de ecg. Van deze vrouw is weinig meer over! Had ik het maar nooit geweten!!!
5

Entresto

26-11-2021 | Man | 74
sacubitril / ​valsartan (49mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hartritmestoornis geconstateerd na black out. Hartspier die nog maar voor 14 % werkte in 6 maanden tijd verbeterd naar 25% met Entresto. Geen alcohol meer gebruikt. Niet meer gerookt sinds constatering.van de stoornis. Hartritmestoornis daarmee niet opgelost maar na plaatsing Pacemaker wel verminderd. Geen noemenswaardige bijwerkingen opgetreden. Kortademigheid (me[lees meer...]de door COPD) wel verminderd, dus beter, maar niet verdwenen. Jaarlijkse bloedtesten zijn in orde. Geen nierfalen. Mijn enige zorg is een Amerikaans onderzoek waarin een vermoeden wordt geopperd dat door een bepaald aangemaakt eiwit in de hersenen door gebruik van Entresto de vergrootte kans op de ziekte van Alzheimer bestaat.
1

Entresto

19-08-2021 | Man | 68
sacubitril / ​valsartan (24/26)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb een aneurysma gehad ?longkanker en nu hartfalen ,ik heb nu Entresto gekregen en kan nu door de lage rugpijn bijna niet meer lopen of fietsen. ik moet bewegen van de specialist maar kan nu door deze klachten bijna niets dus ga kijken of ze iets anders voor kunnen schrijven zodat ik weer wat meer kan. ik zorg dat ik niet meer drink dan anderhalve liter per dag en o[lees meer...]ok het natriumarm dieet bevalt me goed maar deze medicatie is niet wat ik nu wil. ik wil ook nog wat kunnen fietsen wandelen en gewoon kunnen bewegen.
1

Entresto

02-06-2021 | Man | 60
sacubitril / ​valsartan (97/103)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Entresto

28-04-2021 | Man | 60
sacubitril / ​valsartan (97/103)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ter vervanging van Ramipril. Eerst een lagere dosis welke ook al lichte klachten gaf. Voornamelijk spierpijn en lichthoofdigheid. Nu blijkt uit de gegevens van mijn sporthorloge dat ik minder rustige slaapuren heb ( van 85 naar 75%). Ik heb ook het gevoel dat mijn conditie alleen maar achteruit gaat.
1

Entresto

06-08-2020 | Man | 55
sacubitril / ​valsartan (24/26mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op voorstel arts perindopril 2 mg vervangen door entresto 24/26 mg. Pauze in overstap van 36 uur. Eerste inname van entresto voor slapen gaan. Voelde me na inname al niet geweldig. Volgende ochtend 2e tablet. Binnen korte tijd erg duizelig en moest me overal aan vast houden. Erg onrustige darmen en dunne ontlasting. Hoofdpijn. Misselijk. Kon niet fietsen, dus geen beweging[lees meer...]. Naar bed gegaan en 6 uur op bed gelegen. Voelde me daarna iets beter. Na 36 uur weer over naar perindopril en na korte wen periode weer stukken beter en vrijwel alle klachten verdwenen. Arts gaf aan dat er meer patiënten heftig reageerden op entresto en een aantal goed. Heb vervolgens een Amerikaanse review site bezocht omtrent entresto. De meeste ervaringen die ik tegen kom zijn erg negatief. Het middel is vrij nieuw en met een grote reclamecampagne in de markt gezet. Voor mij is het niet het wondermiddel dat de fabrikant zegt dat het is, maar een goed verdienmodel. Ik heb het ervaren als een verschrikking. Ik zou iedereen die dit middel krijgt voorgeschreven adviseren kritisch te zijn en reviews te lezen. Zijn reviews (Amerika) dat mensen al na 2 tot 3 pilletjes op de SEH terecht zijn gekomen. Bijwerkingen verdwijnen niet zomaar en er zijn verhalen dat na langere tijd gebruiken van entresto plots erge bijwerkingen optreden, zoals o.a. verlies nierfunctie en hartritmestoornissen.
3

Entresto

07-02-2020 | Man | 64
sacubitril / ​valsartan (2426mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
3 pogingen om de speciale pacemaker te plaatsen= 3 maal volledige narcose op 4 maanden
5

Entresto

08-11-2019 | Man | 76
sacubitril / ​valsartan (97mg/103mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg dit toch wel dure (€ 5,-- p.d.)medicijn i.v.m. hartfalen, verlaagt de bloeddruk wonderbaarlijk. Kreeg echter te laag HB en daardoor erge pijn in benen en nek. Kreeg hiervoor Ferrofumaraat(ijzertabl.) echter ben allergisch voor die ijzertabletten, vroeg om ijzerinfuus, kreeg die echter niet en heb nu dus een maagslijmvlies ontsteking. 3 maanden ellende van braken, mis[lees meer...]selijkheid en pijn en niet te vergeten extra MDL specialist kosten dankzij eigenwijze hartfalenverpleegkundige. Geconstateerd na gastroscopie, en ben 11 kg afgevallen in 2 maanden. Krijg nu voortaan ijzerinfuus. Dus let op HB en eventuele ijzertabletten.
4

Entresto

06-10-2019 | Man | 76
sacubitril / ​valsartan (97/103mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg eerst Entresto voorgeschreven in de laagste dosering, toen begonnen zich al de eerste tekenen van een ijzertekort te manifesteren in de vorm van een lage hemoglobine, begonnen met 100mg Ferrofumaraat, dosering van Entresto naar 48/52 mg, nog steeds niets aan de hand, toen overgegaan naar de maximum instelling 97/103 mg, na een paar maanden ineens ontzettend nachtzwet[lees meer...]en, duurde 1 week toen begon de ellende van die verschrikkelijke spierpijn, waarvan ik in eerste instantie dacht aan spierreuma (zelfde verschijnselen) huisarts liet me bloed prikken, geen ontsteking echter nog steeds een behoorlijk ijzertekort, dosering verhoogt naar 3 x daags 200mg. gebruik dit nu 2 maanden, helpt een beetje maar nog steeds veel pijn. Krijg nu binnenkort ijzerinfuus wat hopelijk zal helpen. Zal tijd worden na een half jaar van pijn.
4

Entresto

03-12-2018 | Man | 60
sacubitril / ​valsartan (24mg/26mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zou graag ervaringen delen met lotgenoten betreffende hartfalen
4

Entresto

20-08-2018 | Man | 75
sacubitril / ​valsartan (49mg/51mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik merk vooral dat mijn bloeddruk steeds lager word, hetgeen voor mij goed is. Mijn cardioloog is met dit medicijn begonnen mede om mijn bloeddruk te verlagen nu 125/60. Ik zit nog in de opbouwfase van dit voor mij nieuwe medicijn, moet nog 2x zoveel mg worden.
3

Entresto

19-07-2018 | Man | 75
sacubitril / ​valsartan (49)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn bloeddruk bleef te hoog ondanks het gebruik van 160 mg Valsartan, dus nu sinds kort overgeschakeld op dit medicijn. Ik gebruik het te kort om al mijn oordeel klaar te hebben, maar voel me er niet erg goed bij met misselijkheid, maagklachten en diarree. Nu schijnt dat bij veel medicijnen in de aanvangsfase te zijn, en ik slik er nogal wat mede gezien diabetes (Metform[lees meer...]ine, Tolbutamide), dus afwachten maar, daarnaast, het is ook vermeld in de bijsluiter , de bedoeling is ook dat deze dosering over een paar weken weer verdubbeld wordt. Dit alles onder toezicht van een hartfalen verpleegkundige. Ben over de uitleg en behandeling/begeleiding zeer tevreden, maar hartfalen blijft hartfalen en is een behoorlijke inbreuk op je functioneren.
3

Entresto

05-07-2018 | Vrouw | 64
sacubitril / ​valsartan (50mg)
Hartfalen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Pas 1week in gebruik
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.