Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

89
meningen

Valsartan

valsartan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (69 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Door coronapatiënten te behandelen met Valsartan worden mogelijk veel ic-opnames en sterfgevallen bespaard.

Bij veel ernstig zieke coronapatiënten belandt vocht vanuit de bloedvaten in de longen, wat de kans om het virus te overleven ernstig verkleint. Valsartan - een vaak voorgeschreven geneesmiddel tegen hoge bloeddruk dat al sinds 1996 op de markt is - gaat deze vochtophopingen tegen. Mocht Valsartan werken dan zou dat een enorme opsteker zijn in de strijd tegen corona. Om hier achter te komen worden komende maanden driehonderdvijfentwintig coronapatiënten behandeld met het medicijn,

nog eens driehonderdvijfentwintig patiënten ontvangen een placebo. ,,Er zijn al experimentele onderzoeken waaruit blijkt dat het zou kunnen werken. Zo’n robuuste studie is de enige manier om ook echt aan te tonen of het werkt’’, betoogt de cardioloog.

artikel uit Algemeen Dagblad (20-04-2020)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

5

Valsartan

13-04-2013 | Vrouw | 46
valsartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nadat bij mij een bloeddruk was geconstateerd van 209/128 heb ik direct deze medicijnen voorgeschreven gekregen. Ik moet nu elke maand mijn bloeddruk laten meten omdat ik een erfelijk bepaald hoog cholesterol heb i.c.m. Arcoxia wat ik voor mijn gewrichten heb en wat ook een negatieve invloed op de bloeddruk kan hebben. Sinds ik dit medicijn gebruik is mijn bloeddruk flink [lees meer...]gezakt naar 103/73. Wat dat betreft voel ik me een heel stuk beter en heb weer een blankere huid dan voorheen.
4

Valsartan

24-03-2013 | Vrouw | 62
valsartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zeer slechte ervaringen, 2 x bij de arts gevraagd of het aan de verandering van medicijnen lag maar kreeg geen andere medicijnen. Totdat ik ze 4 dagen niet geslikt had toen voelde ik me weer de oude. Heb van de huisarts weer Diovan gekregen. Had vreemd gevoel in mn hoofd of er een klap op had gekregen, draaierig gevoel, ijskoude blauw/rode handen en voeten, wazig zien zelf[lees meer...]s een bril voor aangeschaft die achteraf niet nodig is, kortademig, tranende ogen en constant neus snuiten. Heb nu eindelijk diovan terug en voel me weer de oude. Jammer dat patient niet serieus wordt genomen door div. ass.artsen en bovenal de apothekers. Heb 3 dagen moeten wachten tot ik ze zelf ben gaan halen bij andere apotheker, mijn eigen apothekers (assistenten 3 stuks) vonden dat ik valsartan moest blijven gebruiken. Heb ze zelf betaald anders had ik ze misschien nog niet gehad, schandalig vind ik dit. Zeker 8 maanden geen leuk leven geleid door de bijwerkingen en dan nog zeggen dat er geen verschil in zit. Misschien bij de een niet maar dat wil niet zeggen dat de ander er geen last van heeft.
1

Valsartan

24-03-2013 | Vrouw | 62
valsartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 2007 Diovan 80 gebruikt, totdat de apotheker door zijn wurgcontracten overschakelde naar valsartan (de stofnaam). 2 x aan de verv. dokter? (verschillende) gevraagd wat er is verandert omdat ik me niet goed voelde, geen resultaat moest gewoon doorgaan. Na 4 dagen weggeweest en de medicijnen vergeten voelde ik me weer vanouds, Weer naar de dokter, nu verv. echte huisa[lees meer...]rts, en kreeg diovan weer voorgeschreven, de apothekerass. 3 stuks vonden dit niet nodig en wilde valsartan geven. Na 3 dagen zelf bij andere apotheker gaan halen. Zelf betaald terwijl mijn verz. dit ook vergoed maar anders kreeg ik ze niet mee.Voel me weer prima. kreeg hoofdpijn, duizelingen, tranende ogen, wazig zien, ijskoude handen en voeten, kortademig. Zelfs een bril met dure glazen van 450 euro aangeschaft terwijl dit niet nodig is blijkt achteraf. Een beetje bijwerkingen mag maar het moet niet je leven vergallen en dat heeft het aardig gedaan 8 maanden zeker. Het erge hiervan is dat de medicijnen 12 euro per maand kosten ipv 6 euro en daar moet je dan zoveel ellende voor hebben. Laat je niks wijsmaken je weet zelf het beste hoe je je voelt zei mijn oude huisarts altijd. En de apotheker bepaalt jouw medicijnen niet, die mag ze aan je leveren vlg. doktersvoorschrift. Wilma
1

Valsartan

12-02-2013 | Man | 61
valsartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hoi allemaal, dit verhaal is van iemand die ik personal training geef en die flink in de knel zit met de bijwerkingen van de medicijnen. Aandoeningen: * diabetes type 2 * etalage benen Vanaf 2006 is meneer bekend met: * Hoge bloeddruk (140-190 systolische en 60-90 diastolische) * verhoogde cholesterol waarde * diabetes type 2 (6.1) En slikt sindsdien: * valsar[lees meer...]tan/hydrochloorthiazide (1x p.d. 80mg/12,5mg) * Clopidogrel teva pharma (1x p.d. 75mg) * pantoprazol PCH (1x p.d. 20mg) * metformine hydrochloride 500 PCH (2x p.d. lunch + avond eten) * fluvastatine 20mg PCH (1x p.d. in de avond) Hiernaast extra suplementen: * vascu-vitaal multi viteminen/mineralen (2x 2tabletten per dag) * orthica co-enzym Q10-100mg (1x p.d.) * vitamine D 25mcg - 1000IE (1x p.d.) Sinds oktober 2013 traint hij met mij (personal trainer) * 2 x per week 1 uur. Vooral veel kracht, balans, uithoudingsvermogen. * 1x per week 1 uur, bij een fysio: kracht + uithoudings vermogen. De andere dagen in de week (4 dagen), zelfstandige training: Uithoudings vermogen. De trainingen zijn geballanceerd, en in overeenkomst met de richtlijnen voor etalage benen en diabetes type 2. Sinds 2 maanden is het ineens allemaal moeizaam: vermoeidheid, versnelde verzuurdheid, verminderde kracht, af en toe spierkrampen. Voorheen hadden we dit wel is vaker, en dan was het na een week weer voorbij. Nu is het sinds 2 maanden niet veel minder geworden. Sinds 1 maand is de bloeddruk ook regelmatig hoger dan normaal. Maar het blijft erg verschillen tussen de metingen (of dat nu de meting is 3 keer achter elkaar of de metingen met een aantal uren er tussen). 1 klein licht puntje dachten we te zien: Toen er voor 1 week stopt werd met de valsartan/hydrochoorthiazide. Deze week leek alles super goed te gaan. (er was perongeluk gestopt na het fout interpeteren van de huisarts zijn worden. Er moest niet alleen valsartan zoals voorheen geslikt worden maar ook nefedipine erbij, i.p.v. alleen nefidepine wat er voor die ene week gebeurt was). Ik hoor graag jullie meningen over de medijcijnen en of de klachten kunnen komen als bijwerkingen van de medicijnen. Mochten jullie ervaringen hebben over de cholesterol verlagende medicijnen (fluvastatine). Hoor ik het ook graag! Ik ben zelf van mening dat deze medicijnen geen hulp beiden bij de cholesterol / hoge bloeddruk. En dat deze mischien wel een extra oorzaak geeft voor de verhoogde bloeddruk.
5

Valsartan

27-09-2012 | Man | 37
valsartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Wegens aangeboren verhoogde bloeddruk, en mogelijk hartcomplicaties op hogere leeftijd nu al op redelijk jonge leeftijd aan instap dosis Valsartan. Hiermee weer naar gemiddelde waarden. Voor mij geen bijwerkingen, wellicht ook door zeer goede lichamelijke conditie, levensstijl en lage dosis.
1

Valsartan

15-09-2012 | Vrouw | 74
valsartan
Hartritmestoornissen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nadat het medicijn Codiovan vervangen is door Valsartan zijn gaandeweg zijn er steeds meer vervelende bijwerkingen ontstaan: a/ zaar gevoel in de bovenbenen m.a.g. moeilijk kunnen lopen. b/ algeheel gevoel van lustelosheid gauw moe,alles wordt te veel. c/ ook de oog functie dreig achter uit te gaan. In samen spraak met de huisarts is besloten om direkt het medicijn val[lees meer...]sartan te stoppen. Na een week zijn er duidelijk verbeteringen opgetreden. .
5

Valsartan

12-09-2012 | Vrouw | 70
valsartan
Lage bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

3

Valsartan

22-07-2012 | Man | 8
valsartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik al ruim een jaar diovan.Ook mijn apotheek geeft mij sinds enige weken geen diovan meer, maar een merkloze valsartan. Ik vind dat kwalijk.Sinds enige weken heb ik last van overtollig slijm en van slijmhoesten.In de bijsluiter staat daar niets over en ik maakte me zorgen over een longaandoening.Gelukkig las ik in de reacties van anderen dat ook zij last hebben van[lees meer...] slijmkwalen.Of die slijmhoesteij nu wordt veroorzaakt door het merkloze valsartan betwijfel ik.
1

Valsartan

27-06-2012 | Man | 50
valsartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
slik al 2 jaar diovan 320, super sinds kort is het vervangen door valsartan 320, lijkt wel gif, ernstige hoofdpijnen,maagzuur,duizeligheid bloeddruk is hoger!!!???? ben er nu mee gestopt,even 2 weken aanzien wil diovan terug,maar is een duurder produkt.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2259) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1197) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1183) - Cholesterol
Champix (1144) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1127) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (969) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (872) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (870) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (771) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (739) - Epilepsie
Metoprolol (716) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (649) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (593) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (591) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (587) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (585) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (572) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (543) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (543) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (532) - Verslavingsziekten
Lexapro (499) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (498) - Anticonceptie - overig
Concerta (469) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (450) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (434) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (414) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (412) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (399) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.