Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

4
meningen

Simvastatine

simvastatine

Adviezen farmacogenetisch testen

G-standaard, KNMP, 01-01-2022

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoog cholesterol (726 meningen)
Diabetes type 2 (52 meningen)
Diabetes type 1 (15 meningen)
Diabetes type 3 (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
4

Simvastatine

23-01-2019 | Man | 72
simvastatine (40mg)
Hartritmestoornissen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn cholesterolgehalte was 2.9 mmol/l. prima dus. Toch heb dit medicijn 40 mg per dag gekregen om de wanden glad te maken of te houden ter voorkoming van het dichtslibben te voorkomen. Geen problemen bij het innemen en ook geen bijwerkingen.
1

Simvastatine

10-10-2014 | Man | 53
simvastatine
Hartritmestoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Lectori Salutem, Na spoedopname met hartritme stoornis , na 6 dagen intensive care en cardioversie ,met vijf medicijnen naar huis gestuurd met voorlopig ontslag. Al eerder metroprolol afgebouwd en vervangen door supplemente als Q10-taurine-l-carcitine en l-tryptofaan. lag zo,n 9 maanden als een zombie plat door de medicatie , de metroprolol gelukkig uit mijn systeem [lees meer...], laatste week de simavastatine afgebouwd ,....!! Middel is erger dan de vermeende kwaal , want sinds de Aha in 2004 de standaard voor chloresterol heeft verlaagd , heeft ineens iedereen er last van. De echte waarheid over chloresterol wordt verzwegen ,... zijn veel goede eigenschappen aan verbonden , en het verlagen ervan kan tot ernstige schadelijke effecten leiden. De simvastatine gaf mij veel bijwerkingen , een totaal pakket van 5 medicijnen ,de zombiestaat waarin ik verkeerde zorgde ervoor dat het even duurde voordat ik helder kreeg welk middel voor welke bijwerkingen verantwoordelijk was.. dan ook nog de bio-chemische interactie die deze medicatie veroorzaken in combinatie met elkaar. allereerste wat ik merkte is dat ik weer normaal droomde , had er werkelijk nachtmerries van gekregen. in 9 maanden tijd veel spiermassa verloren , had veel last van pijn in schouder en nekspieren ervan. en voelde algehele spierzwakte ,..kon geen vuist meer balen als de trombosedienst langskwam, voelde mij er zeer onwel van. in een keer last van haaruitval ?!! de borstel raakte steeds voller ,..en benauwd gevoel. een soort van totale zwakte van ledematen. kwam slecht in slaap , regelmatig ineens wakker ..en verward en moeilijk wakker worden , overdag vergeetachtig . verder ook geen leuke bijwerking langzaam steeds moeilijker een erectie kunnen krijgen. (is gelukkig gelijk terug geveerd na stoppen simvastatine ;-) ) kortom , eerder gif dat vermeend medicijn. at al zeer gezond maar heb dat nu aangevuld met natuurlijke chloresterol verlagende middelen. hieronder voedsel, supplementen , die als enigste bijwerkingen hebben dat je er gezond van wordt en blijft . havermout - lecithine-knoflook-groene thee-Q10-niacine-olijfolie-lijnzaad-visolie. overigens tegen voorschrift en advies arts gestopt met de simvastatine , maar blij dat ik dat gedaan heb, voel mij stukken beter zonder die medicatie !! gezond voedsel, bewegen en fijn dromen. Ave.
4

Simvastatine

20-02-2014 | Man | 67
simvastatine
Hartritmestoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Crestor tussendoor een ander merk en kreeg Fibraties terug naar Crestor en problemen waren opgelost. De problemen worden vaak veroorzaakt door de bijstoffen.Dring er daarom op aan dat je weer terug wilt naar je oude medicijn.
1

Simvastatine

18-12-2011 | Man | 41
simvastatine
Hartritmestoornissen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Graag wil ik weten of de natuurlijke producten beter zijn.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2273) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1219) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1187) - Cholesterol
Champix (1145) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1136) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (981) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (876) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (875) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (772) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (722) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (601) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (601) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (595) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (592) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (575) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (550) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (548) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (541) - Verslavingsziekten
Lexapro (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (437) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Euthyrox (416) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (400) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.