Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

2
meningen

Nardil

fenelzine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (7 meningen)
Depressie (3 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Parnate (72 meningen)
Tracydal (37 meningen)
Moclobemide (17 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
2

Nardil

16-04-2017 | Man | 59
fenelzine (15mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hoewel hier al wat oudere berichten staan, ben ik benieuwd hoe de overgang naar tracydal is gegaan. Hoewel het zonder afbouw zo geslikt kon worden waren de bijwerkingen zo hevig dat ik gestopt ben en nu fenelzine slik. Ook hier helaas vreselijke bijwerkingen. Sla nachten zonder slaap over en vreselijke spierkrampaanvallen om de paar minuten over het hele lichaam.
4

Nardil

06-08-2013 | Vrouw | 34
fenelzine
Manisch-depressieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na 3 jaar vanalles te hebben gebruikt (SSRI, TCA, en combi's) dit van de psygiater gekregen. Heb hiervoor ook Lithium gebruikt, wat zeer goed hielp, echt binnen 2 weken voelde ik mezelf opknappen. Maar helaas na 10 maanden toch gestopt. Last van zweten, pukkels, trillen, gewichts toename, maar vooral misselijk. Kots en kots misselijk werd ik daarvan. En dat trok ik niet me[lees meer...]er. Daarna weer een ander soort SSRI gehad, was een vreselijke tijd. Weer veel huilen, nergens het nut van inzien, gewoon echt niet blij kunnen zijn. Toen kwam de psyg met Nardil, de MAO-remmer waar hij het meest mee ervaren is. Het duurde langer voor ik effect voelde, ongeveer 4 weken, maar toen ging het langzaam weer beter. Minder warrig en vergeetachtig, meer interesse in anderen, meer actief, met minder tegenzin naar sociale activiteiten gaan en zelfs meer zin in vrijen (na al die jaren weer een blije man). Vergt nog wel veel inzet van jezelf, maar het helpt iig. De bijwerkingen bleven beperkt, maar wel erg vervelend. Vermoeid (is toch standaard bij mij), slapeloosheid (daar krijg ik nu Trazolan 50mg voor), maar vooral veel pijn in mijn benen. De gewrichten vooral, heupen, knieen en voeten. Ondanks een opbouw schema. Kon bij het opstaan al niet eens mijn bed uit komen, lopen deed vreslijk pijn. Al snel werd daarom de dosering aangepast. Van 1x 4 stuks (van 15 mg), naar 's ochtend 2 stuks en in de middag nog 1. Ging binnen 1 week al stukken beter. Gebruik het nu inmiddels 6 maanden. Blijft inzet vergen, maar kan beter relativeren, kan zeker meer genieten (vooral van mijn kinderen, heerlijk!). Alleen het dieet, die blijft moeilijk voor een kaas fan. Maar ik houd mezelf voor, bij twijfel niet doen. Ben tot nu toe niet in de problemen gekomen. Heb wel voor de zekerheid een bloeddruk meter voor thuis gehaald. Conclusie, MAO-remmers klinken eng in het begin, maar ik ben zeer tevreden =)
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1323) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1201) - Cholesterol
Paroxetine (1168) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (914) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (897) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (789) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (753) - Epilepsie
Metoprolol (752) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (653) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (621) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (619) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (618) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (602) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (595) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (579) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (576) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (562) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (517) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (478) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (450) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (449) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.