Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Nardil

2
meningen

Nardil

fenelzine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (7 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Parnate (72 meningen)
Tracydal (37 meningen)
Moclobemide (19 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Nardil

11-08-2017 | Man | 29
fenelzine (60mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit medicijn nu een aantal weken. Ik heb allerlei soorten medicatie geprobeerd, en niks hielp. Parnate/Tracydal zou het laatste zijn wat er is. Hier moest ik mee stoppen omdat mijn bloeddruk veel te laag werd. Uiteindelijk kwam de psychiater nog met Nardil, wat zo ongeveer gelijk staat aan Parnate/Tracydal qua werking. Ik had er weinig vertrouwen in. Maar uitein[lees meer...]delijk voel ik mij een heel stuk beter! Ik heb vrijwel geen last van bijwerkingen behalve dat soms de bloeddruk veel te hoog is uit het niets. Verder geen last van Libido verlies zoals veel AD's wel hebben. Helaas heb ik wel wat minder eetlust, wat in mijn geval niet heel gunstig is vanwege ondergewicht maar dit neem ik voor lief.
4

Nardil

01-05-2017 | Man | 59
fenelzine (15mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na heel veel jaar last te hebben gehad van een chronische depressie, het niet meer zien zitten, suïcidale gedachten, geen levenslust en veel in bed liggen. Ben ik 2011 opgenomen bij parnasia. Ik ben toen voor 7 maanden in de depressie kliniek opgenomen. Het eerste medicijn dat ik gebruikte was efexor en daarna fevarin, beide medicijnen hadden weinig effect. Ik ben toen ov[lees meer...]er gegaan op nortrylen en dit had na 6 weken het gewenste effect. Helaas was dit medicijn na twee jaar uitgewerkt en viel ik terug in mijn depressie. Ik ben toen weer opgenomen in de depressie kliniek. Na het opnieuw opstarten van de nortrylin ben ik daarbij lithum gaan slikken. Echter hier werd ik zo ziek en misselijk van dat ik hier niet mee verder kon gaan. Toen ben ik overgestapt op de parnaten tot een dosis van 6 tabletten per dag. Ik knapte hier niet van op en de bijwerkingen waren vreselijk. Evenwichtstoornissen, lage bloeddruk, en het werkte ook niet echt op mijn stemming. In overleg met de psychiater ben ik toen aan Nardil begonnen 2x daags 3 x 15mg. De bijwerkingen waren hetzelfde als de parnaten. Alleen dit medicijn werkte wel na 3 weken. Op een dag leek het wel of de hemel een klein beetje open ging. Ik hoorde weer muziek en begon langzaam weer te genieten van de kleine dingen. Ik moet er wel bij zeggen dat het verblijf en de controle in de kliniek wel heel erg heeft mee gewerkt aan mijn genezing. Na mijn ontslag ben ik in samenspraak met de psychiater langzaam gaan afbouwen van 6 naar 2 tabletten per dag. Ik voel me hier nog steeds goed bij. En de bijwerkingen en het dieet zijn goed te doen. Ook heb ik na mijn ontslag een hond aangeschaft, waar ik lange boswandelingen mee maak. Ik dank dan ook al het verpleging personeel van de kliniek en speciaal mijn dokter die me altijd het vertrouwen heeft gegeven dat het goed komt. Het is een lange weg geweest, en ik ben echt wel door een hel gegaan, maar dankzij de Nardil heb ik mijn leven weer terug en geniet ik weer van mijn gezin, mijn werk en alle leuke dingen in het leven.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.