Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluoxetine

137
meningen

Fluoxetine

fluoxetine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Fluoxetine

10-12-2020 | Vrouw | 27
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn 10 jaar lang geslikt 40 mg. In deze jaren heb ik zoveel bereikt. Tuurlijk zijn er mindere dagen maar daar was goed mee om te gaan. Ik dacht afgelopen sept ik ga afbouwen en stoppen want alles gaat eigenlijk zo goed. Nu sinds vorige week zo erge paniek en angstaanvallen voel me er weer helemaal depri door.. heb oxazepam gekregen hielp niet voldoende e[lees meer...]n nu nog xanax. Hopelijk ben ik snel weer de oude. Ben wel weer begonnen met fluexetine
5

Fluoxetine

13-11-2020 | Vrouw | 26
fluoxetine (30)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang (zo'n 8 jaar) met eetstoornis en depressie rondgelopen te hebben, toch maar overgestapt op medicatie. Ik wilde absoluut geen medicatie omdat ik daar veel slechte verhalen over hoorde. Ik ben blij dat ik toch heb gekozen om te starten met medicatie. Ik ben begonnen met fluoxetine en ben begonnen met een hele lage dosis, 10 mg. Dit omdat ik het zelf heel erg sp[lees meer...]annend vond. Ik heb 0 bijwerkingen gehad en merkte ook eigenlijk geen verschil, daarom na 2,5 maand opgebouwd naar 20mg. Wederom geen bijwerkingen, maar langzaam merkte ik verschil. Ik was bang dat ik een zombie zou worden, maar niets is minder waar. Ik voelde me nog exact dezelfde persoon maar zonder heftige pieken/dalen. Ik kreeg meer ruimte in mijn hoofd waardoor ik na jarenlang therapie, ook eindelijk stappen kon zetten in therapie. Na een tijdje opgehoogd naar 30mg en daar zit ik nog steeds op. Voor iedereen die twijfelt zou ik zeggen: laat je zeker niet te snel aanpraten om aan medicijnen te beginnen, maar gun jezelf de ruimte om het te proberen met een zeer lage dosis en in een goede gecontroleerde omgeving. Voor mij heeft het echt mijn leven gered, ik liep iedere keer vast in therapie omdat ik te ver wegzakte in een depressie. Nu kon ik eindelijk stappen zetten.
3

Fluoxetine

11-09-2020 | Vrouw | 26
fluoxetine (40)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In maart van paroxetine overgestapt naar fluoxetine na 6 jaar. Dit was heel heftig, heel erg ziek van geweest vooral veel spanningen angst en paniek. Laatste tijd is het wat stabiel maar nog steeds niet echt goed. Vandaag in overleg met de psychiater besloten om naast de 40mg fluoxetine 10mg brintellix te nemen, hij geeft aan dat dit middel weinig bijwerkingen geeft en mis[lees meer...]schien het laatste beetje effectiviteit omhoog haalt. Echter vind ik het heel spannend om hier mee te beginnen omdat ik bang ben om weer zo ziek te worden zoals in de beginperiode van de wisseling. Iemand ervaring met fluoxetine in combinatie met brintellix? En hoe dit uitpakt en effect heeft? Ik hoor graag van andere hun ervaringen.
5

Fluoxetine

11-01-2021 | Vrouw | 21
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn 4 jaar geleden eerder geslikt met goed effect. In het begin ontzettend veel bijwerkingen. Ik kreeg ontzettende angst en sterkere emotionele gevoelens. Ook kreeg ik last van dwangneurose?? Heel apart. Toch doorgezet. Na een paar weken begon ik me al beter te voelen. Toen ik zwanger werd was ik gestopt. Nu 4 dagen geleden weer begonnen omdat ik na me be[lees meer...]valling weer in een depressie ben beland. Ik was heel bang voor de bijwerkingen die ik weer zou krijgen maar... ik heb NERGENS last van. Behalve dat ik wat meer droom dan. Slaap ook prima. Nu wachten tot ze aanslaan....
4

Fluoxetine

14-07-2020 | Vrouw | 20
fluoxetine (20mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Fluoxetine

12-11-2022 | Vrouw | 19
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg dit middel voorgeschreven in 2016, toen ik net 14 jaar was geworden. Ik heb het tot mijn 18e geslikt (2021). Meerdere stoppogingen gedaan maar steeds als ik ook maar 1 mg minder binnen kreeg kreeg ik gelijk al suicidale gedachtes. Maar, nou was dit middel erg effectief mentaal, het heeft me geholpen uit mijn schulp te kruipen en het maakte me echt happy want voor[lees meer...]heen lag ik alleen maar dagen lang in bed. Dit is overgens ook de enige reden dat ik zo lang met deze rotzooi ben doorgegaan. Vanaf het eerste moment dat ik dit slikte voelde ik een onbekend gevoel: trek (ik was in de 40-50kg toen, ik kwam NIET makkelijk aan toen). Ik begon veel te eten en kwam zo al 10kg aan in de eerste maand. Ik moest gedwongen stoppen in 2021 omdat ik op dat punt al 60kg was aangekomen in deze jaren.. ik woog toen al tussen de 110 en 120kg. Nou was de keuze om te kiezen tussen mijn Mentale gesteldheid of mijn gewicht en lichaam heel moeilijk, (zeker voor mij met een eetstoornis) maar de keuze bleef makkelijk: mij goed voelen en dus doorgaan met Fluoxetine. Destijds hadden we bewust voor deze medicatie gekozen omdat er niet stond dat je ervan kon aankomen (later pas bijgeschreven). Ik kon letterlijk 1 komkommer en een slablaadje eten op een dag maanden lang en vaak naar de sportschool en toch kwam ik nog aan. Mijn gewicht is niet stabiel geweest in deze jaren, het bleef maar toenemen wat ik ook deed. Maar omdat Fluoxetine zo effectief was bleef ik doorgaan tot 2021. Ik werd namelijk lichamelijk ziek door het overgewicht van deze medicatie: Ik scheurde letterlijk uit mijn lichaam en zit nu voor altijd onder de groeistrepen (striae), zelfs op mijn armen. En ik heb PCOS ontwikkeld. Ben toen gestopt maar omdat er niks over aankomen in de bijsluiter stond hadden we nooit met zekerheid kunnen zeggen dat mijn gewichtstoename kwam door de Fluoxetine. Pas toen ik gestopt was vlogen de Kilo’s er af. Binnen 3 maanden was ik 40kg lichter (geloof het of niet!). En ik at wat ik wilde en ik sportte niet. Nu kan ik nogsteeds alles eten wat los en vast zit en ik kom niet aan, dus mijn gewicht was zeker weten een bijwerking van deze medicatie. Dus PAS OP!! Ik leef nog elke dag met de gevolgen, van stretchmarks en verminderde vruchtbaarheid naar hangende borsten en losvel (op 19 jarige leeftijd..) en nu ook ernstige haaruitval van het te snel afvallen. Het is verschrikkelijk. Mijn advies: STOP OPTIJD ALS U AANKOMT VAN FLUOXETINE EN BLIJF PROFESSIONEEL IN DE GATENHOUDEN HOE HET MET UW LICHAAM GAAT!!
4

Fluoxetine

27-09-2020 | Vrouw | 19
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb dit medicijn ruim 2,5 jaar gebruikt. Ik heb hier zeker baat bij gehad. Mijn stemming was stabieler. Mijn dalen waren minder diep. In het begin moeite gehad met wakker worden, alsof ik vast zat in mijn slaap. Na enkele dagen was dit weer over. Nauwelijks bijwerkingen gehad.
2

Fluoxetine

26-07-2021 | Vrouw | 18
fluoxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1381) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1135) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (948) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (913) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (767) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (765) - Epilepsie
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (655) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (641) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (633) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (619) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (597) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (488) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (482) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (470) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (430) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.