Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluoxetine

4
meningen

Fluoxetine

fluoxetine

geef je mening
Bij  EetstoornisX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Fluoxetine

01-02-2024 | Vrouw | 33
fluoxetine (60mg)
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Blijf ver weg van dit medicijn. Het is ondertussen bijna 9 jaar gelden dat ik dit voor een 4 tal maand gebruikte, maar de bijwerking ervan beheerst men leven nog steeds. Ik raad aan de zoekterm fluoxetine en geheugenverlies op te zoeken op het internet, dit deed ik jammer genoeg pas achter ik zelf met deze bijwerking werd geconfronteerd. Bijwerkingen na gebruik: geheuge[lees meer...]nverlies Geheugen vroeger: Ik had een bovengemiddeld geheugen. Een volledige cursus leerde ik vanbuiten in enkele uren. Daarnaast merkte ik op dat ik gesprekken en gebeurtenissen veel beter kon herinneren dan andere. Geheugen achter het gebruik: Mijn huidige geheugen is een zeef. Namen onthouden is zeer moeilijk en ik vergeet ze weer achter ik ze niet vaak gebruik. Belangrijke gesprekken moet ik opnemen want anders vergeet ik ze weer. Noties nemen is zogoed als onmogelijk aangezien in niet lang genoeg kan herinneren om het op te schrijven. Mijn partner verteld constant gebeurtenissen en gesprekken dat ik niet kan herinneren. Ik merk op dat ik niet weet wat ik tegen wie al vertelde. Waar ik die cursus woord voor woord vanbuiten kende op een uur of 3, doe ik nu gemiddeld 8uur over 3 tot 4 pagina’s die ik nog steeds zeer pover ken. Bij het vertellen van een lang verhaal merk ik dat ik mezelf heel erg moet concentreren om het verheel zelf niet te vergeten. Dito bij het luister naar iemand anders zijn verhaal. Ik kreeg het voorgeschreven als jonge 20tiger als hulpmiddel tegen eetbuien. Nu kan je misschien denken dat de geheugen schade een bijwerking is van men eetstoornis. Maar ik betwijfel dit ten sterkste. Mijn broer die dit middel voor een heel andere rede kreeg voorgeschreven heeft dezelfde bijwerking. Geheugen volledig kapot. In erger mate dan het mijne zelf. Plus internet staat vol van deze getuigenissen. Spijtig genoeg rollen heel wat dokters met hun ogen als ik ze mijn verhaal vertel. Hopelijk behoed deze ervaring andere. Gebruik zelf en rede van gebruik. Een bijwerking van de medicatie is dat het de eetlust onderdrukt, daarmee dat het word voorgeschreven bij eetstoornissen zoals boulimia. Ik was jong en als een dokter me vertelde dat dit hulpvol was was ik bereid om diens oordeel te vertrouwen. Tijdens het gebruik zelf had ik geen zware klachten. Begonnen met 20mg, enige bijwerking was nachtelijk zweten, maar geen effect op de eetbuien. Verhoogd naar 40mg, nachtelijk zweten stopte maar nog steeds heen effect op de eetbuien. Na 3maand zat ik op 60mg, de hoogste dosis. Nog steeds geen effect op verminderen van eetbuien. Nachtelijk zweten was wel terug aanwezig, ik voelde me blijere ( het medicijn blijft in de eerste plaats een anti depressiva) was loslippiger en tijdens gebruik van alcohol merkte ik dat ik de alcohol niet echt meer voelde. Ht hielp niet bij de eetbuien dus stopte ik het middel terug.
2

Fluoxetine

10-07-2019 | Vrouw | 22
fluoxetine (20mg)
Anorexia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geslikt wegens zware depressie in combinatie met een eetstoornis. altijd doodmoe en na 1 jaar al 50 kg aangekomen omdat mijn braakreflex zo goed als weg was maar de eetbuien bleven. nu weer op zoek naar iets dat wel werkt. Hiervoor heb ik al sertraline, escitalopram (beide verschrikkelijk trouwens), en nu een TAC antidepressiva aan het proberen.
5

Fluoxetine

27-07-2015 | Vrouw | 25
fluoxetine (20mg)
Eetstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Prettig medicijn door de geringe bijwerkingen!
5

Fluoxetine

22-01-2013 | Vrouw | 26
fluoxetine
Boulimia nervosa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds oktober gebruik ik fluoxitine en ben enorm geholpen. De bijwerkingen betreffen vermoeidheid, slaapproblemen en nachtelijk transpireren, maar de voordelen wegen veel zwaarder. Ik heb minder last van paniekaanvallen en mijn eetbuien zijn afgenomen. Naast mijn therapie is dit medicijn echt onmisbaar geworden.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.