Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluoxetine

8
meningen

Fluoxetine

fluoxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (166 meningen)
Angst & paniekstoornis (69 meningen)
Angststoornis (40 meningen)
Chronische depressie (25 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (10 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Premenstrueel syndroom (PMS) (7 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (6 meningen)
Eetstoornis (5 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Sociale fobie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Fluoxetine

12-11-2023 | Vrouw | 40
fluoxetine (20mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn had ik 20 jaar geleden al moeten krijgen het werkt geweldig. De eerste maand wat bijwerkingen gehad die vanzelf verdwenen. Daar moet je even doorheen bijten. Alleen fysiek is er wat minder kracht ontstaan, niet hinderlijk. Kan gewoon sporten en werken. Wel iets last van gauwer moe zijn. Maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen. Heb weer een goed en geluk[lees meer...]kig (sociaal) leven.
1

Fluoxetine

23-01-2019 | Vrouw | 21
fluoxetine (20mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Fluoxetine geruikte ik voor mijn depresieve episoden in mijn bipolaire stoornis. Het heeft geen effect gehad.
4

Fluoxetine

12-03-2018 | Vrouw | 30
fluoxetine (20mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wat een verademing om na 9 verschillende anti-depressiva eindelijk een soort te mogen gebruiken met zo weinig bijwerkingen. In combinatie met Lithium zorgt Fluoxetine bij mij voor een wat stabieler leven met een bipolaire stoornis type 2, en ben ik in staat een fulltime baan en sociaal leven vol te houden. Het medicijn zal niet voor iedereen werken, maar mocht je aan het b[lees meer...]egin van je zoektocht staan denk ik dat Fluoxetine een fijn medicijn is om mee te beginnen. Kleine pillen, eenvoudige dosis, weinig bijwerkingen, en een vrij vlot resultaat.
2

Fluoxetine

01-02-2015 | Man | 60
fluoxetine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb al veel medicatie van mijn psychiater gekregen nu sinds 4 jaar al 4 verschillende soorten, allemaal voor mijn ellendige chronische ziekte, waardoor ik veel vrienden en inkomen verloren heb en hij geeft mij dit voor mij nieuwe middel erbij waar in nog depressiever van wordt, met trillende handen en onderbenen, ben er nu negatieve informatie na 6 dagen mee gestopt.
5

Fluoxetine

19-10-2014 | Vrouw | 41
fluoxetine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu ONGEVEER een jaar fluoxetine en zit inmiddels op 2 x 20mg per dag. Ik was eerst langere tijd aan de citalopram. Dat hielp ook wel om de scherpe kantjes van m'n stemmingswisselingen af te halen, maar ik kwam er ook HEEL erg van aan, vermoedelijk omdat ik er steeds minder actief van werd en last had van hevige trek. Sinds ik aan de prozac ben, ben ik een stuk [lees meer...]actiever en vrolijker (waardoor de psychiater nu iopv alleen een depressie een bipolaire stoornis vermoedt). Maar wat voor mij erg belangrijk was: eindelijk heb ik nu een anti-depressiva waar ik NIET van aankom. De trek is minder, ik ben actiever en dus ben ik er zeer tevreden over. Ik zit alleen voorlopig nog wel even vast aan de 40 mg, want toen ik weer terug wilde naar de 20 mg, merkte ik wel dat ik weer vrij snel last kreeg van depressie, minder actief zijn en meer trek in vooral snoepen. Dus dan maar aan de 40 :)
2

Fluoxetine

06-07-2014 | Vrouw | 38
fluoxetine (40)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik sinds 2 weken 40mg fluox i.p.v. 20mg, wat ik meer dan 2 jaar heb geslikt en geen baat bij heb gehad. Toen ik 20 was woonde ik in Engeland en kreeg ik zonder gedoe Prozac voorgeschreven. Daar merkte ik vanwege de lage dosering pas 2 maanden later iets van, maar het hielp enorm. Daarbij had ik geen last van bijwerkingen. Met de verhoogde dosering van fluox heb ik wee[lees meer...]r last van VEEL bijverschijnselen, nog meer dan in het begin. Ik moet in een badstoffe kamerjas slapen, anders wordt ik midden in de nacht in een doordrengt bed wakker, heb last van hoofdpijn, koude rillingen, ontzettende slaperigheid, onophoudend gapen, heftige dromen, duizeligheid en rusteloze ledematen. Hebben anderen mensen hier ook last van? Hopelijk gaat het snel over en merk ik dan ook iets van de antidepressieve werking! Een ding is duidelijk: dit is geen Prozac!!! Ik wil terug!
3

Fluoxetine

04-09-2012 | Vrouw | 35
fluoxetine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik nu alweer een jaar of 3 fluoxetine ivm met een persoonlijkheidsstoornis. Ik weet niet of ik echt baat bij de medicijnen heb. Ik ben veel moe, gaap veel, voel alles gewoon wat een mens moet voelen qua emoties en soms voel ik me heel raar. Alsof ik in een hele andere wereld zit. Voel me heel afwezig, kan slecht concentreren en voel me licht in mijn hoofd. Ik slik ze [lees meer...]netjes en braaf maar kan dus niet zeggen of ze echt helpen.
3

Fluoxetine

29-06-2012 | Vrouw | 34
fluoxetine
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Manisch depressief N.A.O.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.