Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

3
meningen

Seroxat

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (108 meningen)
Angst & paniekstoornis (60 meningen)
Angststoornis (40 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (11 meningen)
Chronische depressie (4 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (3 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Sociale fobie (2 meningen)
Psychische klachten (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
2

Seroxat

24-09-2017 | Vrouw | 50
paroxetine (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Wat een drama om na 19 jaar gebruik, 1 maal seroxat 20 mg of te wel paroxetine te stoppen... Ik was het zat om alle bijwerkingen die het gebruik met zich meeneemt de rest van mijn leven te hebben (dacht ik) Bijwerkingen als afvlakkend gevoel en gewichtstoename etc, ik ben gewoon niet meer mijn oude ik... Ik begon heel optimistisch met het cold turkey stoppen van dit medici[lees meer...]jn op 21 augustus nu 4,5 week terug, echter ik heb het geweten.. Een tornado aan klachten werd ik rijker totdat ik eigenlijk niet meer normaal kan functioneren. De eerste week kreeg ik koortsaanvallen, sliep ik bijna niet, erg misselijk, erg gespannen, zware migraine-achtige hoofdpijn en een algeheel burn out gevoel... Dit zou vanzelf overgaan naarmate de weken van het stoppen vorderen maar dat doet het niet. De onttrekkingsverschijnselen blijven... Ik probeer echt van alles aan ondersteuning te zoeken maar helemaal lukken doet het niet. Mijn hersens waren te zeer ingesteld op de paroxetine zodat ik met enige zekerheid kan zeggen dat dit middel toch erg verslavend is. De begeleiding en kennis om patienten te helpen met stoppen schiet ernstig te kort, je weet eigenlijk niet goed waar je met je klachten heen moet, je wil toch ooit weer functioneren zonder deze medicijnen. Het kan gewoon niet zo zijn dat mijn burn out van 20 jaar geleden direct weer de kop op steek. Dit is een heel andere periode in mijn leven. Dus modder ik maar door..... en neem ik heel af en toe bij hoge uitzondering een slaaptablet of spierontspanner maar wil niet weer van een ander soort medicijn afhankelijk worden..... Ik vergis mij niet ik zie veel te veel mensen op dit forum die precies soortgelijke ontwenningsverschinselen hebben..
2

Seroxat

14-01-2017 | Vrouw | 56
paroxetine (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Eind 1998 ben ik overstag gegaan om op advies van huisarts een tijdje Seroxat te gebruiken. Daarmee zou ik makkelijk kunnen stoppen... niets bleek minder waar na een paar maanden. En aangezien ik een druk gezin had, drukke baan besloot ik na een paar mislukte stoppogingen om dan maar door te slikken. Dat heeft 14 jaar geduurd, totdat ik tegen mezelf aanliep en 'oud zeer' w[lees meer...]ilde opruimen. De therapeute waarbij ik terecht was gekomen stelde als voorwaarde, dat ik met Seroxat zou stoppen c.q. minderen. Op advies van de apotheker ben ik gaan minderen o.b.v. om en om 20 en 10 mg. Hij had er duidelijk geen verstand van, want op deze wijze ben ik gigantisch in een ontwenningssyndroom gestort. Dat hield in, dat ik niet meer kon slapen, vreselijk depressief werd, suïcidaal, kon niet meer tegen licht/ geluid en wind, kreeg vreselijke spierpijnen, die met name in mijn schouders/nek/kaken vast bleven zitten. En zo waren er teveel klachten waarmee ik geconfronteerd werd en ik hield het bijna niet meer vol. Tijdens een van mijn slapeloze nachten kwam ik op internet de Amerikaanse organisatie The Road Back tegen. Zij deden al jaren onderzoek naar het goed kunnen afbouwen/stoppen met antidepressiva en antipsychotica. Er bleek in Amsterdam een adres, waarbij ik de voorgeschreven voedingssupplementen kon kopen en waar ik gedegen maatwerk-advies kreeg. Ik kon ook te allen tijd bellen of mailen als ik het niet meer trok. Dan werd e.e.a. weer aangepast en kon ik verder. Zo ontdekte ik gelijk, dat ik slechts per 4 weken mocht minderen met 0,01 mg. Dus ik Seroxat in vloeibare vorm besteld en daarmee kon ik precies het afbouwproces bij mezelf begeleiden. Ook leerder ik "dat in dit geval de schildpad het zou winnen van de haas". M.a.w. geduld is hierbij echt van belang, ook al zou je zo vreselijk graag snel van alles af willen zijn. Natuurlijk had ik nog steeds last van allerlei fysieke klachten, maar ik kon me nu ergens aan vastklampen en gericht aan verbetering werken. En het is me gelukt! Op 11 mei 2013 was ik helemaal Seroxat-vrij en ben dat nog steeds. Dat wil niet zeggen, dat het daarna makkelijk ging. Maar als je echt wil en je bent een vechter, dan lukt het wel. Je kunt met voeding, training, de juiste supplementen jezelf steeds weer een zetje geven in de goeie richting. Ook het hele depersonalisatieproces waarmee je te maken krijgt (na 14 jaar gebruik zeker) heb ik gevoeld en dat is geen pretje. Dat dit medicijn zo'n effect heeft op de synapsen in de hersenen is voor mij wel bewezen. Ik dank mijn leven echt aan de methode van The Road Back en ben de medewerkers van deze organisatie in Amsterdam dan ook eeuwig dankbaar. En nee, het zat/zit me niet tussen de oren. Ik had het zonder deze supplementen niet gered. En je bent ook niet voor eeuwig afhankelijk van deze supplementen. Ze sleuren je door het ontwenningsproces heen en daarna kun je gewoon verder.
1

Seroxat

12-01-2017 | Vrouw | 38
paroxetine (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Brainzaps. Gevoellozer, mentaal en fysiek. Voordeel: minder verlegen en stotteren (variatie die anderen nauwelijks merken) verdwijnt. Depressie kwam toch terug. Na afbouwen c.q. stoppen met seroxat merkte ik pas wat voor rotzooi ik 14 jaar geslikt heb! Ik kreeg te maken met forse ontwenningsverschijnselen (depressie, suïcidaal, pijn in spieren, Brainzaps constant, slaapsto[lees meer...]ornis, angsten, geen geluid en licht meer kunnen verdragen, depersonalisatie, etc). Ben uiteindelijk terecht gekomen bij The Road Back en kon toen gericht en verantwoord verder met afbouwen. In mei 2013 helemaal gestopt en doorgevochten, want het duurt jaren voordat je weer hersteld bent.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2221) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1170) - Cholesterol
Champix (1138) - Verslavingsziekten
Citalopram (1136) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1090) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (917) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (861) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (847) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (845) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (756) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (718) - Epilepsie
Metoprolol (693) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (645) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (569) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (567) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (565) - Depressie - antidepressiva TCA
Metformine (563) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Mirtazapine (563) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (524) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (512) - Verslavingsziekten
Lexapro (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Furabid (482) - Antibiotica - urineweginfectie
Implanon (hormoonimplantaat) (473) - Anticonceptie - overig
Concerta (462) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (437) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (419) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (408) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (403) - Pijn
Euthyrox (402) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (394) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.