Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Sertraline

306
meningen

Sertraline

sertraline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
angst beangstigende gedachten buikklachten darm/maag van streek depersonalisatie droge mond dronken voelen hyperactiviteit jeuk misselijkheid ongerustheid paniekaanvallen paniekerig slapeloosheid verwardheid wazig in het hoofd zweten

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (401 meningen)
Angststoornis (149 meningen)
Chronische depressie (46 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (35 meningen)
Postnatale depressie (18 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (16 meningen)
Sociale fobie (12 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
2

Sertraline

12-04-2024 | Vrouw | 38
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

angst paniekerig jeuk

12/1 ben ik opgestart met sertraline 0,25mg. Af en toe had ik vreemde angsten maar dit viel mee. Pas later ben ik overgestapt op aanraden van de huisarts om naar 50mg te gaan. 6 dagen was er geen probleem en nadien begon ik enorm angstig te worden, continu angstig. Toen ik mij opnieuw aangemeld had hebben ze mij naar 37,5mg gebracht. Ik neem dit nu op de kop 6 weken. Vori[lees meer...]ge week had ik voor het eerst een week dat ik mij precies een beetje mezelf terug had gevonden, ik dacht ik ben gestabiliseerd. En dan sinds afgelopen dinsdagNM is het weer begonnen.. Die extreme angsten. Precies of je heel de dag boven aan een attractie van een pretpark hangt. Vreselijk. Ik wou even polsen of er nog mensen waren die eerst zich beginnen goed voelen en nadien weer terugvallen? Doordat dit nu al zo lang duurt (die extra angsten) begin ik nu te twijfelen of het aan die medicatie ligt of aan mezelf. Ik geraak er helemaal in de war van. Liefst van al zou ik ermee willen stoppen maar de artsen denken dat ik dan nog meer uit evenwicht zal geraken. Ik ben soms radeloos. Graag jullie ervaring, het zou me helpen.
1

Sertraline

04-04-2024 | Vrouw | 29
sertraline (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

darm/maag van streek angst

2 weken terug gestart met dit medicijn. Op advies begonnen met 25 mg. Savonds genomen en snachts schokkend en angstig wakker geworden. Bij mijn ouders gaan slapen. Eerste week last van keel/oor en toen begon ineens de ellende. Extreem veel lucht in maag. Hele dag door boeren en misselijk. Snachts benauwd wakker en rondjes lopen om lucht uit maag te krijgen. Geen eetlust en[lees meer...] eigenlijk echt drama weken. Daarom in overleg met de psychiater besloten te stoppen en volgend week met ander medicijn te starten.
4

Sertraline

22-03-2024 | Vrouw | 29
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

beangstigende gedachten hyperactiviteit

Ik schrijf toch even een review omdat ik weet dat toen ik begon aan dit medicijn ik elke dag op deze site keek voor andere mensen hun ervaringen. Ik gebruik het nu bijna 3 maanden tegen angstklachten. Ik ben begonnen met de vloeibare variant zodat ik in hele kleine stapjes kon opbouwen en zit nu al een tijdje op 50mg. De eerste weken had ik wat extra last van paniek (voo[lees meer...]ral een verhoging in lichamelijke klachten) en ik was soms even heel erg druk/hyper. Vanaf anderhalve maand begon ik duidelijk verschil te voelen. Ik heb een stuk minder angstige gedachtes en als ze er zijn dan gaan ze weer snel voorbij en zorgen ze niet voor paniek. Ik ben er tot nu toe dus heel erg blij mee.
5

Sertraline

15-03-2024 | Vrouw | 46
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

misselijkheid

Sertraline langzaam opgebouwd, anders werden mijn klachten groter, in het verleden te snel opgebouwd, dus niet doen. Begin met 25 mg,na een week 50,wil je hoger, eerst 75mg en dan pas 100. Zo ook weer afbouwen.. zoeken naar de juiste mg. Eerste week 2 dagen diaree gehad. Voor je maag is het geen best spul, dus gebruik waar nodig een maagbeschermer. Ik ben door gaan prob[lees meer...]eren t/m 150 gram. Bij het opbouwen voelde ik me echt alsof ik net een glas wijn teveel ophad, moe en draaierig. Dat verdween. In de nacht erg zweten, ben daarom gaan minderen. Zit nu op 50 mg, dat is voor mij denk ik het beste. Paniekaanvallen zijn verdwenen. Ben rustiger, kan wat beter relativeren en slaap heel goed, elke nacht zeker 9 uur. Ik droom veel,maar geen nare dromen, eigenlijk alleen maar leuke. In de nacht zweten is nu gelukkig weg Mn maag is wel gevoelig. Dus daar moet ik rekening mee houden met wat ik eet. Ik ben daardoor 2 kg afgevallen. Het is geen wonderpil wat de ellende weg haalt,maar voor mij werkt het goed dat ik beter om kan gaan met ellende.
4

Sertraline

02-03-2024 | Vrouw | 22
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

angst ongerustheid depersonalisatie

Hallo allemaal! Ik slik nu echt al een aantal maanden zeker sertraline. Op het begin had ik echt super veel last van bijwerkingen maar na een tijdje gingen ze weg en ik kan wel zeggen dat ik merk dat mijn angst zeker is afgenomen. Alleen nu zit ik met het volgende.. vorige week had ik echt een goede week ik voelde me eindelijk vrolijker, mezelf en was meer ondernemend maar[lees meer...] deze hele week is het totaal het tegenovergestelde en ben ik meer angstig en heb ik niet de neiging om activiteiten te doen en ben ik dus meer teruggetrokken ook omdat ik me zo voel. Mijn vraag is is dit normaal? Kan het zo zijn dat ondanks je al een langere tijd dit slikt je alsnog een week bijvoorbeeld rot voelt als het ware. Ik hoor het graag!
2

Sertraline

29-02-2024 | Vrouw | 38
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

paniekaanvallen angst verwardheid

Na 6 weken op 25mg hebben ze mij nu laten verhogen naar 50mg (dag 6). Ik heb enorme angsten en paniekaanvallen. Ook in de nacht. Zweten, druk op de borst, druk op mijn hoofd, echte paniek. Voor ik gestart was met de medicatie was ik nooit zo angstig. Nu raden ze me aan om vol te houden en temesta te nemen als het echt niet meer gaat. Zijn er mensen die kunnen laten weten [lees meer...]na een verhoging hoe lang ze last gehad hebben van extra angsten en paniek? Dit is bijna niet vol te houden.. Hebben jullie ervaring met temesta in combinatie met sertraline? Ik heb angst voor de combinatie.. Bedankt voor jullie tips, ik zou hier heel veel aan hebben, ik voel me niet genoeg gesteund door de huisarts en de psychiater is nog een lange wachttijd. Pas begin april. :-( Kan iemand me helpen met advies? Dank je!
4

Sertraline

23-02-2024 | Vrouw | 43
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

dronken voelen

Ik slik al ruim 20jr antidepressiva. Gewoon omdat ik dat stofje mis. Het duurde even voordat ik accepteerde dat ik dit nodig had. Sertraline is de derde in zijn soort. Dit omdat sertraline de fijne bijkomstigheid heeft NIET veel aan te komen. Ik heb in 2020 een gastric bypass gehad. Dit houdt ook in dat de medicijnen niet/nauwelijks worden opgenomen in je maag. Dus ook d[lees meer...]e sertraline niet. Ik heb 4jr lang het goed gehad op een koord te dansen. Nooit heeft iemand mijn sertraline spiegel geprikt. Tot laatst. 3x is het inmiddels geprikt. Elke x 2 weken wachten op de uitslag. Mijn spiegel is alle 3 de keren te laag geweest. Conclusie, mijn lichaam neemt de sertraline niet meer op. Helaas moet ik over stappen naar een nieuwe antidepressiva.
2

Sertraline

20-02-2024 | Vrouw | 38
sertraline (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

angst

Ja zeker, ik zit nu voorbij week 5 aan 25mg en heb elke dag last gehad van paniekaanvallen en angsten. Zelf over heel kleine dingen. Nu heb ik de indruk dat het een beetje beter begint te gaan. Heb soms nog een piek maar niet zo heel de dag meer. Normaal moet ik nu ophogen naar 50mg maar heb schrik..
3

Sertraline

14-02-2024 | Vrouw | 33
sertraline (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

paniekaanvallen

Hallo allemaal, Ik gebruik nu sinds 1 week setraline 25 mg voor mijn angst/paniek aanvallen. Momenteel neem ik de tablet in in de avond en word ik iedere ochtend wakker met een paniek aanval. Van de huisarts moet ik 3 weken lang 1 oxazepam slikken iedere ochtend tot de bijwerkingen minder worden.. Iemand ervaring met deze bijwerkingen zelfs met een lage dosis?
2

Sertraline

14-02-2024 | Vrouw | 38
sertraline (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

angst buikklachten

Ik heb op 14/9 een infiltratie gehad voor een hernia. Het jaar voorafgaand op die infiltratie was een jaar vol extreme stress en zware tegenslagen. Door de infiltratie is de emmer precies overgelopen en ben ik extreem angstig geworden. De dag na de infiltratie had ik barstende hoofdpijn en die heeft 3 maand aangehouden. Na de hoofdpijn waren mijn armen aan de beurt. Ik had[lees meer...] plots brandende pijnen in beide armen. Door al de pijnen die ik niet kan plaatsen (dagelijks barstende hoofdpijn, continu brandende armen) ben ik in een extreme angst terecht gekomen. Angst om zeer ziek te worden. De neuroloog heeft me Sertraline voorgeschreven (25mg) en Lyrica (75mg). Morgen zit ik aan week 5 maar ik heb veel meer angsten en paniekaanvallen dan ik ooit gehad heb. Ik geraak zelf in paniek omdat ik niet weet wat ik moet eten. Het is vreselijk. Ik lees hier dat veel mensen meer angsten en paniek krijgen in het begin van het nemen van de medicatie. Ik zit aan week 5 morgen, moet dit dan niet beteren? Ik maak me hier zorgen om. De afspraak met de psychiater is nog even wachten door de lange wachttijden.. bedankt voor jullie feedback!
4

Sertraline

12-02-2024 | Vrouw | 30
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

angst wazig in het hoofd slapeloosheid droge mond zweten

Hi allemaal, graag deel ik met jullie mijn toch wel positieve ervaringen! Ook omdat ik vind dat hier soms heftige dingen geschreven worden die écht niet voor iedereen gelden. Ik heb al sinds mijn 20ste last van periodes van angst (of het zit op de achtergrond). Dit kan zich op allerlei piekeronderrwerpen vastbijten. Ben bewust dat dit vanuit hechting komt en veel aan mezel[lees meer...]f gewerkt (maar nog niet echt grondig mbv ggz). Vanaf aug (weer) door een enorme trigger door relatiestap in een hele vervelende en nare angst en paniekfase gekomen. Een tijdje heel eigenwijs geweest, het zelf willen oplossen, maar toch steeds slechter slapen en heeeeel veel angst en paniek. Echt vreselijk. Eind okt toch naar huisarts en besloten weer met sertraline te beginnen (14 november) en aangemeld voor traject specialistische ggz. Omdat ik niet zo goed wist wat nou t effect van de vorige x was (50 mg), ben ik in overleg met huisarts na 7 weken opgebouwd naar 75 en toen naar 100. Ik merkte wel dat het wat deed allemaal: het veranderde sowieso iets in de negatieve spiraal. Echter zat ik wel erg diep dus het duurde allemaal even. Bijwerkingen waren ook intens (maagdarmklachten, zweten, meer angst, droge mond, wattig hoofd). 100 mg was trouwens veel te hoog (steken rondom borst, echt niet meer zoveel voelen, niet mezelf voelen). Wel sliep ik al een tijd veel beter. Na 3 weken op 100mg samen met psychiater (via de specialistische ggz) besproken om weer naar 50 mg (1 week 75, en toen 50) te gaan. Dit bevalt nu weer veeeeeeel beter. Ik voel me vaker vrolijk en ontspannen! Er zijn weer veel meer gedachtenpaadjes mogelijk. Echter kreeg ik wel veel ontwenningsverschijnselen de 2 weken dat ik afbouwde. Vooral heeeel moe in de 2e week, weer meer angst en maagdarm klachten. Maar die begrijp ik en waren logisch. Merk nu dat ik er langzaam weer vertrouwen heb, in mijn eigen herstel en soms enge hoofd. Ondertussen hard met therapie aan de slag om bepaalde heftige emoties te verwerken, leren toelaten, enpatronen te doorbreken. En mijn lieve vriend is er nog <3. Ik denk/geloof dat bij veel angststoornissen eer ook hechtingsproblematiek achter zit (en binding/verlatingsangst). Dus een tip misschien voor jullie. Een andere tip: misschien is de Emotional freedom technique iets voor jullie: voor mij echt heaven on earth als ik overprikkeld ben. Daarnaast een andere tip: ga niet te snel omhoog, om daarna weer omlaag te gaan. Bij 50 mg zou ik zeker na 10/12 weken pas kijken wat het doet. En ook eerst naar 75 mg (ook al zegt de behandelaar dat stappen van 50 naar 100 normaler zijn). Ik was wel verbaasd dat mn huisarts zo makkelijk was en de psychiator zei: je zit veel te hoog. Veel succes allemaal en hou hoop, en vooral geduld! Laat je niet gek maken door je angstbrein die de eerste 2 maanden nog allerlei dingen roept en zekerheid wil. Maar probeer er nog even niet naar te luisteren. Het is zwaar maar er komt hoogstwss ligt aan de tunnel. En anders mer een ander medicijn en begeleiding vanuit de ggz :) Veel liefs
3

Sertraline

09-02-2024 | Vrouw | 51
sertraline (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al 12 jaar heb ik antidepressiva verschillende soorten tegen angststoornis paniekaanvallen 😰Vandaag begonnen met deze medicijnen Turlijk is weer spanning hoe word komende 2 week tot eerste controle.ik weet beter niet veel lezen op internet maar dat is idd moelijk .al jaar gehad quetiapine om slapen helaas werkt niet goed meer ik blijf denken nach kleine dingen word ik g[lees meer...]eïrriteerd.ik hoop deze medicijnen helpen mij weer normaal leven auto rijden werken slapen lachen ontspannen . vanmiddag ingenomen 25 mg van arts moet ik wel eerst oxezopam en quetiapine bij gebruiken en dan moet verschil zijn met slapen dan kan die quetiapine langzaam stoppen .ik geef toe lig nu op bed met stijfe kaak n onrustig gevoel eerst dacht ik he kan niet heb pas vandaag een ingnomen zo snel kan toch niet werken maar mss toch wel 🤔 .ik mis mijn leven met kids pakken auto rijden naar ander kant van nl mis slapen als normaal mens moe van werken .ik wens iedereen beterschap liefs edyta
4

Sertraline

09-02-2024 | Vrouw | 45
sertraline (200mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij mij begon de sertraline pas na drie maanden te werken. Ik voelde vanaf toen geleidelijk beter. Sochtends nog wel angstig helaas. Maar het gaat sneller weg. Ook heb ik al een hele tijd geen paniekaanval gehad. Dus ik ben tevreden over dit medicijn. Het lost niet alles op. Maar de angst blijft onder een bepaald niveau en is dus beter hanteerbaar. Succes en sterkte voor[lees meer...] iedereen die met angst worstelt!
3

Sertraline

04-02-2024 | Vrouw | 31
sertraline (100mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hi allen, ik slik nu 6 weken sertraline, elke week opgebouwd en sinds 2 weken dus 100mg. Na de diagnose ptss en gestart met emdr therapie in een depressie beland met sociale angst, met name bij vrienden of mensen waar ik me goed zou moeten voelen (angst voor afwijzing ligt nu hoog aan het oppervlak). De psychiater zei dat ik nog even door moet gaan, ik merk dat ik nog stee[lees meer...]ds last heb van angst klachten/ paniek en soms niet durf af te spreken. Jullie daar ervaring mee? Zal dat komende periode nog meer afnemen? Verder geen bijwerkingen.
4

Sertraline

03-02-2024 | Vrouw | 22
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo allemaal! Ik heb een vraagje, ik slik al voor een best lange tijd meer dan 16 weken of meer de 25 mg dosering maar was sinds bijna 5 weken geleden met de dosis gaan verhoging naar de 50 mg. Ik had eerst mijn twijfels of het wel de juiste beslissing was geweest omdat ik had eerst echt het gevoel dat ik meer angstiger was en ik voelde me onwerkelijk en vreemd wat niet [lees meer...]fijn was. Gelukkig bleef ik volhouden en waren de klachten na 4 weken weg! Wel kreeg ik helaas er heerst ook een griepepidemie de buikgriep hier had ik iets minder dan een week last van waarna ik helemaal bovenop was gekomen. Ik merk alleen nu sinds 4 dagen dat ik weer last heb van mijn maag/darmen het heel gevoelig is, ik geen trek heb en misselijk ben kan dit door de medicatie komen? Voorheen had ik dit niet. Ik hoor het graag!
5

Sertraline

31-01-2024 | Man | 46
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu 6 weken Sertraline. En ik kan alleen maar zeggen wou wat een verschil. Voel me top. Nauwelijks bijwerkingen gehad alleen licht maag en darmen klachten. Oja en 's nachts zweten. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Geen angst en paniekstoornis meer. Echt van ach ja wat komt dat komt. Had ik 20 jaar geleden al moeten doen. Het werkt in mijn geval echt top[lees meer...]. Voel me eindelijk mezelf.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.