Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Livial

79
meningen

Livial

tibolon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Overgang (49 meningen)
Endometriose (3 meningen)
Premature menopauze (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

5

Livial

07-12-2012 | Vrouw | 58
tibolon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb enkele jaren (5) livial gebruikt en toen op advies van de huisarts gestopt gezien mijn leeftijf. Dat heb ik 4 jaar gedaan (en maar vol houden en maar hopen dat het over zal gaan!) en 4 jaar niet geslapen door de klachten (s nachts transpireren en heet, koud, heet en daardoor geen slaap). Daardoor werd ik zo moe, want het putte me uit dat ik sept 2011 weer opnieuw ge[lees meer...]vraagd heb te mogen starten. Na 1 jaar op advies weer 1 maand gestopt maar de klachten begonnen weer meteen dus ik ben weer begonnen. Ik heb geen last van bijwerkingen.
3

Livial

01-11-2012 | Vrouw | 47
tibolon
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Je bent niet alleen die vele klachten heeft mbt Livial. Ik zelf moet dit helaas gebruiken naast andere hormonen die mij kunstmatig in de overgang moeten houden. Net als jij kan ik vrolijkheidzelfe nog maar net met moeite zijn. Ook ik maak ruzie en kan mij niet beheersen. Het is een dagelijks gevecht om positief te blijven en Livial niet mijn leven te laten beheersen.
4

Livial

30-09-2012 | Vrouw | 53
tibolon
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
om de 26/28 dagen heb ik dezelfde verschijnselen als bij een menstruatie maar dan zonder bloedverlies.Buikpijn, misselijkheid, concentratieverlies, irritatie, lusteloos en moe, vet en zoet eten behoefte, ook angstig en paniekerig en ruziezoekend. Vooral de ommekeer van mijn doorgaans vrolijk humeur heeft veel invloed op mijn omgeving. Het duurt 1 tot 3 dagen en heeft maand[lees meer...]elijkse ruzie tot gevolg, waar ik dan weer erg verdrietig van word. Zijn er vrouwen met dezelfde ervaring met livial? Lees het nergens1
2

Livial

12-09-2012 | Vrouw | 55
tibolon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Livial

28-08-2012 | Vrouw | 57
tibolon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben in april met livial begonnen, na een ander hormoon. estrevagel gebruikt te hebben. Ik ben een jaar lang gestopt, maar de opvliegers kwamen weer meteen terug en ik had het weer 24 uur per dag echt warm. ik leefdeafgelopen wintr bij een binnenhuistemperatuur van 16 graden. De Livial werkte binnen 2 dagen en ik heb geen last van bijwerkingen. Ik heb geen last meer van[lees meer...] de opvliegers en leef weer met een normale ichaamtemperatuur. Ik heb het zowaar weer een keertje koud gehad.
3

Livial

29-07-2012 | Vrouw | 54
tibolon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kan de hele nacht niet slapen wegens opvliegers. Mijn huisarts had me aangeraden om Livial te gaan gebruiken, zo gezegd zo gedaan. Ik gebruik nu die van 2,5 mg. Het is een pakje van 28 stuks. Heb al 11 tabletten gebruikt maar heb nog steeds last van opvlieger, ra ra ra, hoe kan dat? Heb gelezen dat het heel goed helpt tegen op vlieger, maar bij mij, ho m[lees meer...]aar. Wie kan me hiermee helpen? Is het misschien omdat de dosis te laag is??
4

Livial

24-07-2012 | Vrouw | 59
tibolon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jarenlang heb ik Livial geslikt en elk jaar probeerde ik te stoppen. Maar na iedere stoppoging kwamen de klachten in alle hevigheid terug ( 3-4 x per uur een opvlieger) Dus ik greep steeds weer terug naar de Livial. Vorig jaar moest ik voor een operatie in mijn hoofd stoppen met de Livial. Operatie geslaagd maar na enkele weken weer enorme aantallen opvliegers, zodanig dat[lees meer...] ik er depressief van werd. Uiteindelijk kreeg ik toestemming om weer met de livial te beginnen, alleen was het effect niet zoals andere jaren, dan merkte ik gelijk verschil en verdwenen de klachten binnen 2 dagen. Nu kreeg ik van de gynaecoloog bij de Livial nog oestrogeen pleisters, omdat zij twijfelde of de opvliegers wel door de overgang kwamen. Maar toen de klachten als sneeuw voor de zon verdwenen met de pleisters was het duidelijk. Toch ga ik die pleisters niet gebruiken en gezien het geringe effect van de Livial, wil ik geen hormonen meer slikken. Ik ben nu aan het afbouwen; eerst een halve, dan om de dag een halve etc. Want ik heb door de jaren heen gemerkt dat bij onmiddellijk stoppen er een hele heftige reactie volgt van het lichaam en daardoor ontstaan ernstige overgangsklachten, waardoor je weer de hormonen gaat gebruiken. Tot nu toe gaat het redelijk, ik doe aan yoga en doe ademhalingsoefeningen en heb daar veel baat bij.
5

Livial

11-06-2012 | Vrouw | 52
tibolon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb veel minder last van opvliegers en hartkloppingen. Vooral snachts slaap ik veel beter ( ik word niet meer ieder uur wakker) Een nadeel is dat ik erg veel vocht vasthoud vooral in mijn enkels en voeten. Ook ben ik in korte tijd 5 kilo aangekomen. Ik heb eerder Imea gebruikt, maar dat gaf helemaal geen verbetering
5

Livial

11-05-2012 | Vrouw | 41
tibolon
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben zeer tevreden met Livial! Heb in 2004 mijn eierstokken laten verwijderen ivm genetische aanleg voor eierstokkanker en borstkanker! Ik was toen 33 jaar. Had niet begrepen dat ik meteen aan de medicijnen moest. Maar kreeg na een week al last van opvliegers, niet slapen ;s nachts! Het was meteen duidelijk! Na het gesprek gelijk begonnen met Livial! Ik heb geen klachten[lees meer...] meer! Echt niet, het is net als voor die tijd! Aanrader, geen bijwerkingen!
3

Livial

05-05-2012 | Vrouw | 53
tibolon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu sinds 2 maand Livial. Mijn opvliegers zijn verdwenen, blaasproblemen ook. Maar ik heb enorm last van spier en gewrichtspijn. Ik zou ermee willen stoppen maar dan komen die opvliegers terug. Wat moet ik doen?
5

Livial

19-04-2012 | Vrouw | 64
tibolon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een operatie ben ik begonnen met Livial - ik gebruik dit nu ruim 15 jaar, met akkoord van de gynaecoloog en huisarts - ben zeer tevreden en heb quasi geen bijwerkingen (hoofdpijn had ik al ervoor, gewichtstoename daar kun je wat aan doen) - was een aantal maanden gestopt recentelijk en kreeg pas dan tal van neveneffecten - ben nu opnieuw begonnen met innemen en alles li[lees meer...]jkt zich weer te stabiliseren. Gebruik en resultaat is natuurlijk zeer persoonlijk.
4

Livial

13-03-2012 | Vrouw | 41
tibolon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 41 en word binnenkort geopereerd. Baarmoeder word verwijderd. Ik heb vorig jaar Zoladex in mijn buik gespoten gekregen en de uitwerkingen van de medicijn beginnen nu te komen. Met name heftige gewrichtspijnen. Mijn knokkels van mijn vingers doen zo'n zeer dat ik mezelf amper kan aankleden, haren borstelen etc. Mijn gynaecoloog schrijft me Livial voor. Ik heb alvast [lees meer...]gekeken wat de medicijn bij anderen vrouwen doen. Veel positiefs echter heb ik 30 tabletten voorgeschreven en wil niet afhankelijk van Livial zijn. Nu blijkt daar de meningen verschilend te zijn. Namelijk dat de 'opvliegers' en andere overgangs klachten terugkomen. Dat is wat ik ook niet wil. Het is de bedoeling dat ik met de gewrichtspijn om kan gaan en niet tijdelijk vanaf te zijn waarnaar de andere klachten terugkomen. Ik zou graag willen weten of er vrouwen zijn die ongeveer met hetzelfde gedachten, zoals het wel of niet nemen van de Livia, lopen. Groet, Francis
4

Livial

06-03-2012 | Vrouw | 40
tibolon
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruik nu ruim een half jaar livial, en ben er te vreden over (wel aangekomen). omdat ik endometriose heb zijn bij mij de eierstokken en baarmoeder verwijderd. maar ik heb nu sinds een paar weken een klein probleem, ik heb bijna iedere week wel 1x de zo genoemde natte droom. zijn er nog meer vrouwen die hier last van hebben? ik moet wel zeggen dat ik echt over sex droo[lees meer...]m maar helemaal geen/weinig zin heb in sex, dus kan het ook niet begrijpen waarom ik dan wel droom en wakker word. als u dit leest en herkend laat het dan weten.
5

Livial

04-12-2011 | Vrouw | 39
tibolon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 3 jaar gebruik ik livial nadat operatief bm en eierstokken zijn verwijderd ivm endometriose. Ben er zéér tevreden over. Enige bijwerkingen die ik ervaar en aan LIvial toeschrijf zijn: wazig zien en jeuk (hoofdhuid). Ben niet zo'n type dat op voorhand al de bijsluiter leest om de bijwerkingen te weten, maar omdat na diverse metingen mijn ogen okee bleken, heb ik het t[lees meer...]och opgezocht. Ook de jeukende hoofdhuid is frappant onstaan nadat ik begonnen ben met Livial. Livial heeft mijn leven in positieve zin veranderd!
4

Livial

26-10-2011 | Vrouw | 63
tibolon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben al 31 jaar in de overgang, na operatie van baarmoeder en eiestokken weghalen ben ik in de overgang gegaan, van pleisters en andere pillen kreeg ik van mijn huisarts progynova dat heb ik heel lang geslikt en dat hielp echt goed tot mijn huisarts zei je mag ze niet meer slikken want je kan er borstkanker en baarmoederhalskanker van krijgen, nu slik ik livial nou het h[lees meer...]elpt iets maar s nacht zit ik nog steeds rechtop van de opvliegers heel vervelend, maar misschien gaat het nog een keer over . Cathy
5

Livial

25-08-2011 | Vrouw | 62
tibolon
Overgang
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Livial al ongeveer 8 jaar. Af en toe stop ik een paar maanden om te zien of het zonder kan, maar na een paar weken komen de heftige opvliegers en slapeloze nachten weer terug. Tussendoor probeer ik dan soja, of andere middelen die claimen te helpen, maar steeds zonder resultaat. Mijn apotheker zei me dat er geen bezwaar was om Livial langdurig te gebruiken. Over[lees meer...]igens onderga ik wel elke twee jaar een borstonderzoek.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1130) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.