Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Protopic

57
meningen

Protopic

tacrolimus

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
branderig gevoel op de huid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Eczeem (29 meningen)
Psoriasis (5 meningen)
Allergie (3 meningen)
Huiduitslag (3 meningen)
Acne/puistjes (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

4

Protopic

31-05-2024 | Man | 23
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

branderig gevoel op de huid

Heb sinds baby al eczeem over mijn hele lichaam. Sinds vier jaar terug begonnen met protopic op mijn gezicht, omdat hormoonzalf hiervoor niet ideaal is. Zalf werkt goed eczeem is na 2/3 dagen weer weg. Alleen begint de werking bij mij minder te worden. Moet steeds vaker en meer smeren nu om het eczeem onder controle te houden .
1

Protopic

15-03-2023 | Vrouw | 35
tacrolimus (0,3mg/g)
Oogontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens gebruik zijn mijn ogen puntgaaf. Nergens last van zodat je denkt, mooi ik kan ermee stoppen want het beeld is rustig. Maar zodra je met de oogzalf stopt krijg je klachten die nog erger zijn dan de oorspronkelijke kwaal. Ik kan opeens niet meer tegen zonlicht (photofobie), de rand rondom mijn iris is ontstoken. Enorme jeuk en ontstoken rode branderige huid zelfs ron[lees meer...]dom de ogen (dit had ik eerst niet). Gestopt en ik hoef het nooit meer!!
5

Protopic

22-02-2023 | Vrouw | 57
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Refractair exzeem in mijn aangezicht dat niet verbeterde na cortisone, integendeel. mijn huid was gans kapot, dun en uitgedroogd.... , zeer pijnlijk ..... Na opstart protopic : Eerste dagen last van pijn en branderig gevoel. Na een tweetal dagen een gigantische verbetering die niet optrad bij het gebruik van cortisone.Zeer tevreden.
5

Protopic

08-10-2022 | Vrouw | 30
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik protopic voor twee problemen. Als begin twintiger kreeg ik enorme eczeem plekken langs mijn ogen. Na een paar dagen smeren verdween het volledig. Ik moet het onderhouden dus eens per maand komt het licht terug. En daarnaast vlekjes op mijn lijf, hier werkt protopic ook goed bij. Ik heb normaliter geen bijwerkingen. Maar, ik heb helaas ondervonden dat als je maar[lees meer...] een paar druppels alcohol drinkt terwijl je de zalf gebruikt dan lijkt het of de locatie waar de zalf is in brand staat. Een branderig en verontrustend gevoel. Ik schrok snachts wakker en ben naar de spiegel gerend omdat ik dacht dat mijn ogen in brand stonden. Dus géén alcohol drinken bij deze medicatie. Over het product zelf ben ik super tevreden.
5

Protopic

26-07-2022 | Man | 43
tacrolimus (0,3mg/g)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben super blij dat ik bij een dermatoloog terecht ben gekomen die gespecialiseerd is in eczeem en psoriasis. Ik had al jaren last vam rode en jeukende plekken in mijn lies en rode korsterige plekken op mijn eikel. Na jarenlang aanmodderen met anti schimmeldmiddelen en hormonzalven alleen maar tijdelijke resultaten voor een paar dagen. Door de hormoonzalf is de huid van[lees meer...] mijn eikel op den diir zo aangetast dst die uitendelijk zwaar ging ontsteken en zelfs begon te bloeden. Pas toen verwees de huisarts me door naar mijn geweldige dermatoloog. Daar waar de huisarts ervan overtuigd was dat er sprake wss van een schimmelinfectie, concludeerde mijn de derrmatoloog juist dst er sprake was vam psoriasis op de huid van mijn penis en de penis huid. Hij zei dat hormoonzalf op den duur alleen maar meer ellende veroorzaakt in het genitale gebied. Hij kwam met de geweldige beslissiny op toprtocic 0, 1% sterkte voor te schrijven. Ik heb dat na instructie twee weken 1 x daags gesmeerd. De eerste paar dagen kreeg ik een branderig geboel opnde ingesmeerde plekken. Vooral bij het douchen. Echter, na 3 dagem begon ik een wonderlijke verbetering te zien. Na de twee welen smeren zijn al mijn problemen als sneeuw voor de zon verdwrnen. Wel kreeg ik drie weken later weer een klein beetje jeuk in mijn liezen en een klein rood plekje op mijn eikel. Vervolgens 5 dagen gesmeerd tot het weer rustig was. Inmiddels 4 weken verder en het ziet er allemaal weer keurig uit. Nooit gedacht dat mijn penis weer zou herstellen. Nu hou ik het in de gaten, en mocht ik weer problemen zien, dan smeer ik weer 5 dagen. Dat vind ik een prima deal. Maar ik heb alle vertouwen dat deze zal op den duur alle problemen permanent zal laten vsrdwijnen. Voordeel is dat protopic je huid niet aantast, waar hormoonzalf dat wel doet. Eeuwig dankbaar naaar de dermatoloog voor het suggereren van protopic. Ik had vooral met de ernst van een bloedende eikel nooot verwacht dat dit ooog nog goed zou kunnen komen na langdurig hormoonzalf gebruik. Echt een tovermiddel en ook dank aan de farmaceut die dit middel heeft ontwikkeld!
1

Protopic

10-01-2022 | Vrouw | 61
tacrolimus (1mg/g)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Huidaandoening necrobiosis lipoidica waar een wondje in is ontstaan. Dermatoloog adviseert: 2x per week de Protopic op wond aanbrengen en afdekken met Medilex pleister. Overige 5 dagen smeren met Dermovate ic met medilex pleister. Na 3x aanbrengen van Protopic begon ik hevige, helse pijn te krijgen op plaats van de wond. Brandend en vlammend en pijnscheuten. Dit bleef 2[lees meer...]4/7 doorgaan. Dermatoloog stopte deze behandeling en nu andere behandeling. Pijn bleef nog 8-10 dagen aanhouden.
5

Protopic

26-12-2021 | Vrouw | 58
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het nu 2 maanden bij eczeem rondom en op de oogleden. Nooit eerder eczeem gehad, nu pas sinds een half jaar. Zo vervelend en lelijk in je gezicht natuurlijk. Verschillende sterktes hormoonzalf gebruikt. Werkten even maar het kwam steeds weer terug. Ook slecht voor de huid om lang te gebruiken. Dermatoloog in het ziekenhuis schreef me Tacrolimus ( is protopic) vo[lees meer...]or. Wat een geweldige zalf! Ik ben er gelukkig mee! Ik smeer het voor ik ga slapen dun, en in de ochtend. Huid is weer als vanouds en kan gewoon weer make-up gebruiken zonder problemen. Huid is weer mooi flexibel en gezond. Bij gebruik van alcohol inderdaad heel warm in je gezict, alsof je koorts hebt maar dat verdwijnt weer na korte tijd, geen probleem. Ik zeg... doen, je zult er blij mee zijn!
5

Protopic

03-06-2021 | Vrouw | 20
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgeschreven gekregen door mijn dermatoloog omdat hormoonzalf klasse 1&2 niet goed werkten bij mijn eczeem. Mijn eczeem was binnen 5 dagen bijna geheel verdwenen op mijn gezicht en borsten met Protopic! Aanrader!! Grootst voordeel is voornamelijk dat het je huid niet aantast, waardoor het veiliger is om te gebruiken.
4

Protopic

15-12-2020 | Vrouw | 18
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Erg veel last van eczeem op mijn gezicht en andere plekken. Gebruik het alleen op mijn gezicht omdat het zo ontzettend pijn doet als je het voor het eerst opsmeert (bij mij dan). Het lukt alleen op mijn gezicht om eraan te wennen (na 2 dagen smeren is de pijn gelukkig weg). Maar het resultaat van de creme is fantastisch! Ik gebruik bethametason creme voor de rest van mijn [lees meer...]lichaam (wat ook goed werkt!) Maar smeer dat liever niet op mijn gezicht en de protopic geeft ook nog eens 2x zo mooi resultaat. Ik vind de pijn die ik persoonlijk ervaar in het begin het zeker waard. Bij alcohol gebruik kleuren mijn wangen soms rood gepaard met een warm gevoel
3

Protopic

05-03-2020 | Vrouw | 31
tacrolimus (1mg/g)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als puber protopic zalf gekregen, toen binnen een week ontstonden en koortsblaren in mijn neus. Na een maand weer geprobeerd, zelfde klachten dus gestopt. Nu zeker 15 jaar en vele zware hormoonzalven verder. Door een hardnekkige plek eczeem in mijn gezicht teveel corticosteroïden op m’n gezicht gesmeerd, waarschijnlijk daarom is er dermatitis perioralis/clownseczeem [lees meer...]ontstaan. Vanwege allergieën voor oa. lanoline was protopic de beste (enige?) optie icm met antibiotica (na 1 dag gestopt met doxycycline vanwege allergische reactie!) Smeer nu een week protopic. Eerste dag op alle eczeemplekken: DOM!!! Nooit doen! Test een plek! Nacht niet geslapen van mijn branderige huid, hele hals/gezicht! Echt pijnlijk! Nu smeer ik alleen op de dermatitis perioralis plekjes, verbetering in een week zichtbaar! Smeer nu 2x daags, als de plekjes ‘vlak zijn’ (zonder bobbeltjes/puistjes) wil ik 1x daags gaan smeren. Vanavond een glas alcohol geprobeerd vanwege een etentje morgen; na een half glas al reactie. Hele gezicht en hals weer branden/rood. Dus niet alleen de ingesmeerde plekjes. Voorlopig laat ik de alcohol dus wel staan! Het is troep. En liever zou ik het niet gebruiken... Maar als corticosteroïden geen optie zijn... Dan liever toch maar dit dan niks smeren... (En ik heb ervaring met slikken van ciclosporine/methotrexaat/prednison voor m’n eczeem..) Na mijn kinderwens aan de dupilomap!
4

Protopic

19-01-2020 | Vrouw | 42
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na tijden van jeuk, irritatie, rode plekken, schilfers en pijn, eindelijk weer een rustig gezicht. Echt heel blij dat ik eindelijk iets heb wat ik goed kan gebruiken in mijn gezicht. Supertevreden! Binnen twee dagen al zo’n verbetering.
5

Protopic

22-10-2019 | Man | 30
tacrolimus (1mg/g)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al een paar jaar heb ik psoriasis, op mijn hoofdhuid, oren, gezicht, op mijn penis en in mijn bilspleet (verder niet op mijn ellebogen of knieën o.i.d.). Eerst corticosteroiden gekregen, maar ook hogere klasses hielpen matig en ik kreeg er clowseczeem van. Uiteindelijk protopic gekregen van de dermatoloog om uit te proberen. Dit gaf echt een bizarre verbetering. Ik gebrui[lees meer...]k het nu zo’n 1,5 jaar en heb in die hele periode eigenlijk nauwelijks last meer gehad. Met name erg prettig dat mijn gezicht weer helemaal vrij is van plekken. Ik smeer nu ongeveer 1-2 keer per week een zeer dun laagje in gezicht en genitaal gebied. Als ik het te lang niet heb gesmeerd zie of voel ik het op een gegeven moment weer opkomen. Ik heb geen last van bijwerkingen. Soms prikkelt het heel even, maar dat trekt snel weer bij. Ik gebruik niet zoveel, dus dat scheelt misschien ook. Ik heb het wel eens aan iemand anders met psoriasis (die had het toevallig ook in het gezicht) aangeraden en die had er ook veel baat bij.
3

Protopic

11-09-2019 | Vrouw | 21
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Protopic

15-08-2019 | Vrouw | 54
tacrolimus (1mg/g)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik i.v.m. vitiligo. Op het gezicht helpt het goed en snel (binnen een maand). Bij oksel duurde het 3 maanden om de vlek weg te krijgen. Op handen en armen geen resultaat helaas. Maar een aanrader dus voor het gezicht!
5

Protopic

31-01-2019 | Man | 45
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geboren met Eczeem. Na vele, vele verschillende (emovaten, teer, cortizon steroïden) zalven voorgeschreven door diverse specialisten was daar eindelijk begin deze eeuw voor MIJ een groot deel verlichting. Ik ben nu 45 en smeer dit tegenwoordig enkel op kleine plekjes een paar dagen tot deze weg zijn.
4

Protopic

31-10-2018 | Vrouw | 34
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik Protopic nadat men stadium 1 2 & 3 doorlopen heeft met hormoonzalven. Mijn laatste tube is 1 oktober 2018 over de datum gegaan en ben hier dus mee gestopt. I.v.m niet leverbaar (op dit moment) Protopic, overgestapt naar Elidel (Pimecrolimus) broertje van Protopic (Tacrolimus). Ben 3 dagen aan het smeren geweest en alles is roder en jeukeriger geworden ben er[lees meer...] mee gestopt (want je gaat namelijk schamen) en wacht totdat Protopic weer leverbaar is. Bij Protopic heb ik na 2 dagen al verbetering en baal er ontzettend van dat het op dit moment niet leverbaar is.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2337) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (960) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (917) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (829) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (781) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (656) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (604) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (513) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.