Kanker - hormonen en antihormonen
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Fulvestrant | Als eerste beoordelen |
Nubeqa | Als eerste beoordelen |
Erleada | Als eerste beoordelen |
Plenaxis | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Kanker - hormonen en antihormonen
oplopende psa van 6 naar 15.
huisarts stelde een echo voor maar dat vond ik een slecht idee.
verwijsbrief gevraagd voor doorverwijzing naar Radboud Nijmegen ….direct gestart met onderzoek en therapie.
gleason score 7, ..3+4. Zoladex 10.8 gedurende 2 jaren . bijwerking opvliegers, weet ik nu ook wat mijn echtgenote jarenlang meemaakt…..niet piepen, dus.
35 bestral[lees meer...]ingen, de bijwerkingen versnelde darm en blaas werking, maar die bijwerkingen werden na een paar maanden veel minder.
dieet met veel eiwitten en volkoren producten.
sporten is niet mijn ding, maar wel voor veel beweging en belasting van spieren gezorgd.
gewicht….80 kg
bloedsuikerwaarde is verhoogd, mogelijk als gevolg van Zoladex, maar dat is niet zeker .
Zoladex gestopt oktober 2022, dus bloedsuiker wordt gevolgd . heb dus diabetes 2.
huisarts stelde in jan. 2023 Metformine voor, maar ik kies voor een dieet en de bloedwaarde wordt in April weer gemeten…..pillen kan altijd nog.
en verder gaat het prima. 🥂
vrgr Peter
Na het lezen van al deze verhalen wil ik graag een ander geluid laten horen. Door enorm veel myomen waardoor ik 6 maanden zwanger leek en veel lichamelijke klachten door het verdrukken van oa darmen had, heb ik inmiddels 3 keer Zoladex toegediend gekregen. De eerste maand was wat vervelend met regelmatig opvliegers (einde van de dag en avond), onrustig slapen en regelmatig[lees meer...] hoofdpijn. Na twee maanden werd dit veel minder en inmiddels zijn de bijwerkingen echt minimaal. Het enige waar ik nu na 9 maanden nog last van heb is hoofdpijn. Wat wel echt noodzakelijk is voor mij om de bijwerkingen minimaal te houden , is gezond eten en veel sporten (vooral krachttraining dat bewezen effectief is bij hormoon schommelingen bij vrouwen). Maar voor mij is Zoladex echt een uitkomst: zeer effectief (myomen zijn binnen paar weken geslonken en daarmee mijn klachten verdwenen) met minimale bijwerkingen.
Ik heb uitgezaaide borstkanker (tot in de botten). Veel bijwerkingen. Dag en nacht vapeurs. De dag na toediening voel ik me zeer vermoeid, zwak en heb ik ook spierzwakte in de benen.
Ik heb uitgezaaide borstkanker (lymfeklieren oksel + botten). Ik heb heel veel bijwerkingen van de hormoontherapie. Soms zeer depressieve stemming maar vooral de vapeurs en het nachtelijk zweten zijn het ergst. Een ware hel ! Na contact met mijn oncoloog ben ik nu gestart met Serelys om de vapeurs wat te doen afnemen. Het vraagt even tijd om te weten of het werkt. Dus be[lees meer...]n benieuwd of het zal werken. Afwachten dus ...
Ik ben mezelf letterlijk verloren, ik ben niet te genieten.
Depressief en snel op mijn teentjes getrapt.
Ook heb ik intens veel opvliegers
Kerst 2020 ben ik geopereerd aan Dcis Melkgangkanker
Ben geopereerd (borstbesparend) Omdat erg agressieve tumorcellen gevonden werden , is besloten ook 25 bestralingen te doen. En hormoontherapie werd voorgeschreven ter preventie
Heb twee jaar Tamoxifen gebruikt met de nodige bijwerkingen
Geen libido, stemmingswisselingen, gewrichtspijnen en stijfheid ( voelde me ouwe [lees meer...]oma) nb gewrichtspijnen heb ik
Opgelost door ‘groenlipmossel te gebruiken
Dat werkte erg goed, had ik veel baat bij
Nu enkele weken geleden kreeg ik heftige bloedingen
Terwijl ik al 2 jaar niet meer ongesteld ben
Tamoxifen was op mijn baarmoeder geslagen ( wildgroei slijmvlies en poliepen
Heb toen curretage gehad en onderzochte bleek gelukkig goedaardig
Vrouwenarts stelde toen
Voor te switchen naar Anostrozol
Datmiddel had ik 6/7 dagen gebruikt, toen ik hoofdpijn kreeg , maar dat schreef ik toe aan weersverandering
Na vier dagen milde hoofdpijn kreeg ik op mijn werk uitvalverschijnselen aan mijn linkeronderarm en hand
In bed kon ik de slaap niet vatten… draaien en woelen
Na wc bezoek begon mij hand spastisch samen
Te trekken
Net toen
We besloten hadden naar eerste hulp te gaan, klapte ik weg, compleet KO
Ook niet voelen aankomen 20-25 minuten weggeweest
Met schok wakker, gedesoriënteerd en 5 man ambulance personeel om me heen
In ziekenhuis werd na ct scan trombose in hoofd vastgesteld ( herseninfarct) waardoor ik heftige epileptische aanval heb gehad ‘out’ met schokken, open ogen, tong kapot gebeten.
Ik, maar ook mijn man en kinderen die hier getuige van waren, vonden het echt een horrorervaring
Neuroloog en revalidatiecentra vermoeden dat het met dit middel van doen heeft, internist durft die conclusie er niet aan te verbinden maar vindt het ook vreemd dat dit bij gebruik van paar dagen optreedt
Omdat ik het ter preventie neem, laat ik het nu staan
Geen haar op mijn hoofd, moet er niet aan denken het verder te slikken
Middel staat niet in verhouding tot het doel
Dan laat ze me maar twee jaar langer gewoon onderzoeken
Zijn ze er, als er wat mocht zijn, toch weer op tijd bij. Het is zulke rotzooi
Ik functioneer van geen kant
Heb ik
Er echt
Niet voor over
Effectiviteit kan ik nog niet beoordelen, middel slik ik tegen recidiverende kanker.
Na borstbesparende operatie, bestraling en een mammaprint verder met hormoontherapie.
Eerst tweeënhalf jaar Tamoxifen geslikt met vooral last van 'overgangskwalen' en depressie. Door combi met methylfenidaat (heb ook adhd) werden de depressieve klachten veel minder en viel ermee te leve[lees meer...]n.
Daarna over op Letrozol van Sandoz. Gewrichtsklachten werden erger, depressieve klachten leken minder. Afgelopen keer kreeg ik Letrozol van Accord; wat een verschil! Ineens heb ik zoveel last van bijverschijnselen. Spierpijn over mijn hele lijf, vermoeidheid, en gewrichtsklachten zijn nog erger geworden: ik voel me 85 ipv 58. Ook zijn de depressieve klachten weer terug.
Deze week weer een afspraak met de oncologisch verpleegkundige. Er moet iets gebeuren want dit ga ik zo niet volhouden.
Graag zou ik in contact komen met vrouwen ,die uitgezaaide eierstokkanker hebben.
En het medicijn tamoxifen slikken.
Ik vind het jammer dat er weinig over geschreven staat.
Of ik weet het niet te vinden🙈
In 2018 heb ik een borst operatie ondergaan met 4 bestralingen tijdens de operatie. Met Femara ben ik kort na de operatie gestart.Traumeelpilletjes’ vitamine D, selder, glucosamine kunnen goed helpen bij pijn in de ledematen.
Ik lees dat pijnen en last varieert van persoon tot persoon. De vermoeidheid kunnen we niet toeschrijven aan Femara wel aan het beest dat ons licha[lees meer...]am is binnengetreden.
Ik ben eerder opgezwollen zoals een koe die hormonen voeding krijgt.
Mensen raden mij aan meer te bewegen. Eigenlijk zit ik vier per dag op de trein en heb ik zittend werk. Ik voel mij houterig. Ogen drogen uit en mijn huid ook. Remarques is wrschlk een goede kankerbestrijder. Het moet na het ontbijt ingenomen worden. Ik denk ook dat pauzes moeten kunnen als de pijn beweging tegenhoudt van de pijn.
Vleesbomen en anemie klachten
Eerste twee injecties voorafgegaan door tabletten, weinig last van gehad. Na prostaat uitholling werd kanker (Gleason 3+3=6) ontdekt. PSA toen 410. Na 3 maanden was PSA 5.4 en nu 1.8 en dalende. Met deze bijwerkingen kan ik het nog wel een tijd volhouden. Krijg elke maan injectie degralix. Ene keer links, dan rechts, dan hoger links en dan hoger rechts. Gaat prima. Blijft [lees meer...]troep maar ja, weinig keus toch?
Na behandeling met chemo en bestraling van mijn hormoon gerelateerde borstkanker moet ik 5 jaar Femara slikken. Omdat ik last kreeg van pijnlijke benen en het bewegen steeds lastiger werd ben ik na 1,5 jaar slikken 4 maanden gestopt met Femara. De oncoloog was hier niet blij mee. Ik wilde weten of mijn pijnlijke benen zouden verbeteren. Het zou voor mij een reden zijn om m[lees meer...]et Femara te stoppen.
Het lopen ging na een aantal weken veel makkelijker, ik kreeg weer haargroei op mijn nu verhoogde haargrens, de pijn in botten en benen was veel minder. Voor mij was de verbetering echter niet genoeg om blijvend te stoppen. Nu nog 1 jaar slikken dan ben ik er vanaf.
De blijvende schade aan mijn benen wordt nu geweten aan een verlate reactie van mijn behandeling.
Zeer veel bijwerkingen, Artsen zouden patienten beter moeten voorbereiden op bijwerkingen en zich afvragen of bijwerkingen wel opwegen tegen resultaten .
Heb meer dan 90 percent van bijwerkingen zonder mogelijkheid deze toch eventjes te verminderen .
Na een kijkoperatie waarbij diep geïnfiltreerde endometriose is weggehaald moest ik voor 3 maanden zoladex gebruiken. Ivm trombose in het verleden kon ik echter geen andere medicatie krijgen voor de bijwerkingen.
Het is gelukkig “maar” 3 maanden maar het heeft een ernstige weerslag op mijn leven. Dodelijk vermoeid omdat ik gewoon nauwelijks slaap. Daarbij een continue [lees meer...]hoofdpijn die niet met pijnmedicatie te onderdrukken is.
Het is dat endometriose mijn leven een pijnlijke hel maakte dat ik dit medicijn neem. Maar ik ben blijk dat ik er na 3 maand vanaf ben.
Ik wordt er dood ongelukkig van en zie het als n vloek waar je niet vanaf komt dit nu nog minimaal 7 jaar ….heb de oplossing gevonden ga mijn eierstokken laten verwijderen….ook niet niets maar wellicht beter!
ben er tevreden van,neem ook kisqali 3 tabletten ineens.Voor mijn spierpijnen van de bovenbenen ga ik naar kinesist.En doe oefeningen thuis en wandelen.Om te slapen neem ik af en toe slaappil van 1 mg.Heb ook veel zin in zoetigheid,ga ik vanaf 1 januari afbouwen.Eet meer fruit dan vroeger en ontbijtgranen.Soms depressief ga ik in kliniek bij de psycholoog.
Overgestapt van Tamoxifen i.v.m. baarmoederslijmvliesklachten. Vrijwel direct na start Exemestaan begonnen de klachten. Niet meer kunnen staan, strak gevoel in hielen, pijn boven op voeten, onder voeten, tenen, onderbenen, elle bogen, handen, polsen, vanaf 2e kootjes vingers, schouders, heupen, achterkant knieën, voorkant knieën . Eerst dacht ik , alles wat scharniert m[lees meer...]aar het gaat verder dan dat. Word in de nacht meerdere malen wakker door de pijn, vooral aan voeten en elle bogen. Bewegen helpt dan niet. Paracetamol helpt niet. Moet het nemen ivm voorkomen uitzaaiingen maar het is bijna niet vol te houden en weet niet wat er nu in mijn lichaam precies gebeurt. Dit lijkt verder te gaan dan het verminderen van het glijmiddel tussen gewrichten. Staat niets over in de bijsluiter. Lotgenoten weten het ook niet wat er in hun lichaam nu precies gebeurt door deze medicatie.
Sinds ik de medicijn slik hormoon tablet letrozol is het mis vele pijn in me achterbenen loop er krom door ik wil wat anders proberren jannie
Dagelijks angsten (hartkloppingen, verkrampte buik en halsspieren, fight or flight zweetmomenten die lijken op vapeurs) waardoor relaties en dagelijks leven op dat moment moeilijk is, niet de hele dag maar op het moment dat ik alleen ben, er geen steunende vrolijke mensen rond me zijn .. en angstinducerend nieuws op sociale media, tv,..
Medicijninname heeft me emotioneel[lees meer...] kwetsbaarder gemaakt .. het maakt onmogelijk om de fase van medische ziekte achter me te laten..
Wie heeft dit ook doorgemaakt en op welke manier overwonnen?
Ik gebruik Zoladex nu bijna 3 maanden om de myomen en mijn baarmoeder kleiner te laten worden voor de operatie. Uiteraard is het vervelend om zo direct in de overgang te komen, maar op de opvliegers na valt het mij mee.
Ik loop al zeker 15 jaar met menstruatieklachten en elke keer als ik bij de huisarts kwam werd het af gedaan als dat hoort erbij. Uiteindelijk toch na veel zeuren doorgestuurd naar het ziekenhuis scan gemaakt en bleek het adenomyose te zijn…eindelijk een antwoord op jarenlang pijn doorbraakbloedingen en alle andere ellende (PMS)die erbij kwam kijken. Mijn gyneacoloog verte[lees meer...]lde dat hij even met een cameraatje wilde kijken waar de adenomyose precies zat maar kwam tot iedereen zijn verbazing niet of nauwelijks door mijn baarmoedermond…bleek daar dus ook een vernauwing te zitten waardoor mijn menstruatie alleen maar pijnlijker was, daaraan geopereerd en zou beter moeten worden! Maar dat was niet het geval, voor de adenomyose heb ik eerst lucrin gehad de eerste keer ben ik alleen maar ongesteld geweest en had veel hevige opvliegers de 2e en 3e keer kreeg ik op de plek van injectie een ontsteking dus ben daar mee moeten stoppen…nu de eerste injectie zoladex gehad en alleen nog maar ongesteld geweest…weet nu dus gewoon niet meer waar ik aan toe ben… binnenkort weer een gesprek met mijn gyneacoloog om te kijken of ik hier nog even mee door moet gaan of dat er nog andere opties zijn maar was volgens haar al ver door mijn oplossingen het enige wat er verder nog echt zou kunnen werken is het verwijderen van de baarmoeder maar daar wil ik het liefst nog zolang mogelijk mee wachten
Ik slik sinds februari letrozol heb last v de bijwerkingen o.a.pijn in gewr en spieren en hele erge stemmingwisselingen.
8 jaar geleden borstkanker gehad chemo en 21 bestralingen gehad 6 jaar tamofixen gebruikt maar kreeg baarmoeder poliepen. Nu uitzaaiegen in het long vlies met pleura vocht. Gebruik nu exsemetaan hoop dat het vocht weg blijft. Heeft iemand hier ervaring mee…
Na een paar maanden bijwerkingen over
bordtkanker 2014-borstkanker 2020- volledige verwijderen van borsten beide keren met diep flap geen vhemo geen bestraling eerst 4 jaar Nolvadex- gestopt wegens teveel bijwerkingen, nu Femara en Zometa dit reeds 3 x gehad en geen problemen mee, gewichtstoename met 8 kg
Ik heb 4 grote vleesbomen en verlies extreem veel bloed met grote dikke stolsels. Ik heb bloedarmoede en heftige buikpijn. Het advies was baarmoeder eruit. Nu mag ik gaan ervaren wat de lucrin injectie doen. De gynaecoloog zegt dat ik vervroegd in de overgang kom en dat de eerste menstruatie extra heftig wordt. Ik ga het ervaren. Vanmiddag bij de arts de injectie laten ze[lees meer...]tten. Ik vind het spannend en eng. Hopelijk stopt het bloeden. Het is slopende om elke 45 minuten een nachtmaandverband te moeten wisselend, 6x snachts uit bed te moeten en elke dag ondanks kraamverband je bed te moeten verschonen.
Nooit gynaecologische problemen gehad en 3 kinderen gekregen zonder problemen. Maar half jaar geleden ineens heeel erg veel bloedverlies met grote stolsels gehad.
Binnen paar dagen kreeg ik n bloedtransfusie omdat m’n hb nog maar 3 bleek.. heel heftig om geen controle over je lijf te hebben!
Daarna van alles geprobeerd ;weer aan de pil die slik ik al n half jaar door,[lees meer...] poliep in baarmoeder verwijderd etc..en nu sinds bijna 2 weken aan de Lucrininjectie in laatste poging om bloedingen te stoppen..die gaan al half jaar door geen dag zonder dus erg uitputtend en ik slik weer ijzertabletten omdat m’n ferritine superlaag blijft(2 slechts) terwijl m’n hb weer uit gevarenzone is..
Ik ben erg bang voor de bijwerking..ik moest extra nog 2 weken de pil blijven slikken dus ik ben benieuwd hoe t volgende week gaat..
Vooral heel veel stijfheid, spierpijn weinig eetlust en emotioneel wrak...moeite met concentratie en soms wazig zien en vooral s avonds harde opgezette buik. Gelukkig nu nog geen migraine daar ben ik t bangste voor omdat ik dat tot n half jaar geleden heel erg had voor iedere menstruatie..ik hoop dat de overgang die maar uitblijft de oorzaak is…Benieuwd of er meer mensen zijn met ervaring migraine icm lucringebruik ..?
Ik reageer vooral vanwege het artikel want vrijwel al mijn bijwerkingen zijn al genoemd. Managen op bijwerkingen wordt niet gedaan! Ja, u komt wat aan (2 kg per maand), hoort er nu eenmaal bij. Depressief, ander pilletje. Oedeem, oh, nog een pilletje. Pijn, hoog uw fentanyl maar wat op. Verlies gevoel in je handen: we hebben over 3 maanden een nieuw telefonisch consult(was[lees meer...] Corona). Na wat drammen toch naar neuroloog en zelfde week nog geopereerd. Iets later en de zenuw was beschadigd geweest en ik had nooit mijn handen meer kunnen gebruiken. Oedeem uiteindelijk via het revalidatiecentrum met oedeemtherapeut "onder controle". Schildklier voorgoed naar de maan.
Veel pijn en ellende zou te voorkomen zijn als er gemanaged wordt op bijwerkingen maar dat gebeurt niet. Geen onwil maar niemand herkend blijkbaar dingen buiten hun eigen specialisme.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (5958) |
Anticonceptie - overig (4340) |