Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

258
meningen

Tamoxifen

tamoxifen

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Borstkanker (239 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

5

Tamoxifen

26-08-2014 | Vrouw | 49
tamoxifen
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
In september 2012 zelf een knobbeltje ontdekt in mijn rechter borst. Hierna in oktober 2012 geopereerd, borst besparend. Hierna werd er door de radioloog een vergrootte okselklier ontdekt in mijn linker borst. Hier zat een tumor van 0,3 mm. tevens een okselkliertoilet ondergaan, waarbij 13 klieren weg zijn gehaald en er bleken 9 van besmet te zijn. In december 2012 borst b[lees meer...]esparend geopereerd, hierna kwam de pathaloog anatoom erachter dat er nog een tumor in mijn borst zat die ze niet gezien hadden. Hierna in februari begonnen met de chemo's 8x AC en 8 keer Taxol, hierna 31 bestralingen gehad. In augustus 2013 begonnen met Letrozol, maar daar had ik te veel bijwerkingen van. Hierna ben ik begonnen met Tamoxifen. Met het warme mooie weer had ik nergens last van, alles was soepel en mijn gewrichten deden geen pijn. Nu is het mooie weer helaas weer voorbij en krijg ik weer last van mijn gewrichten.
3

Tamoxifen

15-06-2014 | Vrouw | 57
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Bk in jan '11. Eerst 6 chemos 3 FEc en 3 taxotere.om de tumor te verbrijzelen. Vervolgens mastectomie en okselruiming. In oksel klier zaten kankercellen maar niet in de poortwachterklier! Ben dus blij dat niet volgens nl protocol geopereerd werd want da was het te laat geweest nu! Daarna 25 bestralingen. Vervolgens begonnen met Femera antihormoontherapie. En 18 hercep[lees meer...]tine behandelingen. 1 jaar later dikke en pijnlijke gewrichten waarmee ik naar de fysio ga op weekbasis. Dat help enorm. Heb geen oedeem. Ik ga wekelijks zwemmen. In 2012 overgstapt naar tamoxifen. Had gehoopt in 2016 klaar te zijn met antihormoonbehandeling maar nu heeft studie bewezen dat 10 jaar behandeling terugval van kanker herleid is tot 0,04% ben ik bereid de nevenwerkingen er bij te nemen: vermoeidheid, gewichtstoename, concentratiestoornissen....
3

Tamoxifen

14-06-2014 | Vrouw | 42
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Wat ik belangrijk vind te vermelden is dat je creatief kan denken mbt de medicatie en hoe je erop reageert. Ik ben zelf iemand die erg op medicatie reageert en toen ik een jaar geleden tamoxifen (met zeer grote weerzin) "moest" gaan slikken, begon ik met 20 mg. Als ik het 's morgens nam werd ik na een half uur heel erg moe in mijn hoofd en dit hield de hele dag aan. ('s [lees meer...]avonds voelde ik me weer beter). Alsof ik een hele nacht had doorgehaald. Tevens kon ik slecht daglicht verdragen. Heel duidelijk dat dit van de tamoxifen kwam. Als ik het 's avonds nam werd mijn slaap nog slechter dan hij al was geworden toen ik het 's morgens nam. Ik kreeg het idee om 2 dd 10 mg te nemen, volgens mijn internist zou dat niet veel uitmaken, maar de apotheker zei dat ik het wel kon proberen omdat je dan niet te maken hebt met een piek aan tamoxifen in je bloed. En ongelooflijk, maar het werkte. Ik had niet meer dat brakke gevoel in mijn hoofd de hele dag. Dus sindsdien 2 keer daags 10 mg, 's morgens en 's avonds. En dat maakt verder niet uit voor de werking. Daarnaast moest ik een paar maanden geleden overstappen op een ander merk (ik heb sandoz en mylan gebruikt). Pas later realiseerde ik me dat ik me veel vermoeider ben gaan voelen, sinds ik was overgestapt op een ander merk tamoxifen. Ik voelde me al niet geweldig (als naklap van de behandelingen en door de tamoxifen an sich), maar bij die andere merken werden mijn klachten nog erger. Vooral een enorme moeheid kwam er over me. De apothekerassistentes zeiden dat het niet uitmaakte welk merk, want er zit dezelfde hoeveelheid werkzame stof in. maar mijn internist zei dat het wel kon uitmaken, vanwege een verschil in hulpstoffen. Het is raar maar waar, toen ik weer terug was bij mijn oude merk PCH voelde ik me direct minder moe en weer als vanouds. Nog steeds wel klachten, maar alsof ik me sterker en minder moe voel(de). Ik zou zeggen als je veel last hebt van je medicatie, overweeg de dosering te verdelen over de dag, of probeer eens een ander merk.
5

Tamoxifen

05-06-2014 | Vrouw | 50
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
April 13 borstkanker geconstateerd, tumor 1.8 cm niet zelf voelbaar, borstbesparend geopereerd, 21 bestralingen, 6 chemokuren (TAC) sinds dec aan de tamoxifen. Heb wel wat last van mijn voeten als ik een tijd gezeten heb, maar na paar meter lopen is dat weer over, last van opvliegers vooral 's nachts. Verder weinig klachten, heb veel energie en ben sinds begin maart weer[lees meer...] heerlijk aan het sporten, zumba en bbb 3 x per week 's avonds (volgens oncoloog ben ik niet normaal dat ik 4 mnd na de laatste chemo alweer zo bezig ben). ik heb gelukkig dus weinig ongemakken van tamoxifen, moet ze vooralsnog 7 jr slikken
4

Tamoxifen

14-05-2014 | Vrouw | 60
tamoxifen (10mg)
Borstkanker
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb in 09 borstkanker gekregen, 33 x bestraald en 6 chemo's. Ik heb 'n borstbesparende operatie gehad, maar ik heb 'n oedeemborst over gehouden. Ik moet 2x in de week naar 'n oedeem therapeute, ik kreeg als medicijn Tamoxifen, heb ik 2 jaar geslikt, toen anastrozol ook 2 jaar geslikt. Maar dat beviel niet goed, slik sinds 1 mei 014 weer Tamoxifen, waar ik minder bijwer[lees meer...]kingen van heb.
5

Tamoxifen

13-05-2014 | Vrouw | 50
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Eind november '13 werd bij mij borstkanker geconstateerd. Eind december operatie. Ik had een gunstige uitslag, geen uitzaaiingen, tumor was 1.1 cm. De mammaprint gaf low risk. In februari gestart met 21 bestralingen, geen chemo, maar wel het advies om met Tamoxifen te starten. Ik had de nodige twijfels met name door de vele negatieve ervaringen te vinden op internet. Voel[lees meer...]de me kiplekker en had niet veel trek in alle bijwerkingen. Had verder eigenlijk nergens geen last van. Toch de beslissing genomen te starten in maart 2014. Ben nu ruim 2 maanden bezig met de Tamoxifen en ervaar geen enkele bijwerking. Heb zelfs geen last van opvliegers! Gebruik wel iedere dag preventief kurkuma. Voel me prima. Vond het ook belangrijk om eens een positieve ervaring te plaatsen.
4

Tamoxifen

08-05-2014 | Vrouw | 43
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik gebruik nu 1,5 jaar tamoxifen, na borstkanker, bestraling en het verwijderen van mijn eierstokken. De bijwerkijngen zijn: gewrichtspijn, concentratieproblemen, gevoel van onrust, slecht slapen, kramp in mijn benen, stemmingswisselingen. Ik ben een tijd geleden 3 weken gestopt, en de problemen werden niet minder. Ik heb nu spijt dat mijn eierstokken verwijderd zijn, ik [lees meer...]kan nu niet meer terug.
1

Tamoxifen

17-04-2014 | Vrouw | 50
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
In juli 2013 borstbesparende operatie gehad, daarna 28x bestraald, en nog 8 chemo's . 2 wkn na laatste chemo met Tamoxifen gestart ( voor 5 jaar) Heb vanaf het begin al veel bijwerkingen. Zeer pijnlijke botten, gewrichten en spieren, m'n ogen gaan nog steeds achteruit, veel concentratie problemen, erg moe. Sinds een half jaar Arcoxia pijnstillers gekregen en dat helpt rede[lees meer...]lijk goed voor de pijn, zonder kan ik niet functioneren. En wat ik ook heel erg vind is dat ik 10 kilo bent aangekomen. Heb me voor genomen als ik eind van het jaar nog meer gegroeid ben dat ik overweeg om er mee te stoppen.
1

Tamoxifen

10-04-2014 | Vrouw | 51
tamoxifen
Borstkanker
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
In augustus een borstbesparende operatie gehad met daarna 28 bestralingen. Nu nog 5 jaar hormoontherapie , slik 1x per dag tamoxifen. Mijn diagnose was zeer gunstig geen uitzaaiingen en een tumor van 1,8 cm. De mammaprint gaf aan dat ik tot de laag risico groep behoorde. Van de tamoxifen heb ik veel last van bijwerkingen. Moe, stijf en down. Soms twijfel ik om te stoppen, [lees meer...]maar wat is wijsheid? Zo nog 4 jaar lang door te moeten gaan, is ook om moedeloos van te worden. Wie herkent dit en heeft wel de stap durven zetten om te stoppen?
2

Tamoxifen

04-02-2014 | Vrouw | 60
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Voordat ik dit medicijn ging gebruiken, zat ik al niet positief in mijn vel. Na 15 jaar teruggekeerde borstkanker; een borst geamputeerd en de volgende moet nog volgen. Zat inmiddels in een uitgebluste relatie na 39 jaar huwelijk. Daarnaast heb ik twee schoondochters, waarmee de relatie niet warm is, terwijl mijn relatie met mijn zonen altijd heel hecht is geweest. Kortom,[lees meer...] niet de meest positieve perspectieven. Financiën (of liever gezegd gebrek hieraan) staan mij niet toe uit mijn relatie te stappen. De effecten van de tabletten hieraan toegevoegd, voelde ik me bijna suïcidaal depressief.
3

Tamoxifen

30-01-2014 | Vrouw | 56
tamoxifen
Borstkanker
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5

3

Tamoxifen

19-01-2014 | Vrouw | 52
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
halverwege 2011 geopereerd geweest van BK. Was toen 49. lymferuiming, waarbij 1 klier besmet was. Viel dus wel mee. na 6x chemo aan de slag met tamox. Kon niet op mijn voeten staan, vanwege zenuwuiteinde ellende, dat herstelt superlangzaam (of helemaal niet), maar dat was nog een restklacht van de chemo. wat tamox betreft. wel dunner haar, giga veel opvliegers (giga hinder[lees meer...]lijk) en was snel geirriteerd. Maar kan ook van (sowieso kunstmatige overgang komen). Al met al geen superblij verhaal maar ook niet dieptriest. Binnenkort over op Arimidex. Ik zal wel zien.
3

Tamoxifen

07-01-2014 | Vrouw | 56
tamoxifen (10mg)
Borstkanker
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik heb van tamoxifen ook bijwerkingen. De reden dat ik moest stoppen zijn er twee. Ik had veel bloedverlies en kreeg een verdikking in mijn baarmoeder, was gelukkig niet kwaadaardig, maar moest toen wel meteen stoppen met inname van de tamoxifen. Door bloedonderzoek bleek ik ook niet meer in de overgang te zijn en ben toen overgestapt op de Anastrozol Accord.
2

Tamoxifen

21-12-2013 | Vrouw | 56
tamoxifen
Borstkanker
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
ik mocht even 1 maand stoppen om te kijken of de klachten minder werden, maar helaas. Ik ben daarna weer begonnen met Tamoxifen 20mg. Pijn in been, moeheid, vergeet dingen, ogen worden wat slechter.
3

Tamoxifen

19-11-2013 | Vrouw | 49
tamoxifen
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Januari 2011 borstsparende operatie gehad, eind april 2011 eierstokken verwijderd en in mei 2011 begonnen met tamoxifen. Bijwerkingen voor mij: slecht slapen , heel veel last van opvliegers, gewichtstoename voornamelijk in mijn buik, momenteel pijnlijke gewrichten, concentratie problemen en moe.
2

Tamoxifen

04-11-2013 | Vrouw | 43
tamoxifen (20mg)
Borstkanker
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
het is alweer een tijdje geleden, maar toch wil ik melden wat eventuele bijwerkingen kunnen zijn van het gebruik van Tamoxifen. Ik was 34 toen er borstkanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren werd geconstateerd. Na chemo, amputatie, bestraling begon ik met Tamoxifen. Ik ben nu 43, heb vanaf mijn 35ste tot mijn 40ste dit medicijn moeten slikken met als gevolg dat ik op [lees meer...]mijn 40ste een herseninfarct heb gekregen door gebruik van tamoxifen. Ik ben er gelukkig goed vanaf gekomen maar na alles wat je al hebt doorgemaakt is dit niet waar je op zit te wachten. Pas dus op met te lang slikken van tamoxifen! naast de andere ongemakken van dit medicijn kan dit dus ook nog gebeuren.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2236) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1177) - Cholesterol
Citalopram (1167) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1143) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (943) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (864) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (859) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (851) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (764) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (728) - Epilepsie
Metoprolol (706) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (581) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (579) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (576) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (573) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (566) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (530) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (518) - Verslavingsziekten
Furabid (513) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (442) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (422) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (407) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (405) - Pijn
Crestor (396) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.