Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Imigran

165
meningen

Imigran

sumatriptan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
vermoeidheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Migraine (135 meningen)
Clusterhoofdpijn (20 meningen)
Hoofdpijn (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

5

Imigran

26-03-2011 | Vrouw | 31
sumatriptan
migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik slik elke dag actavis voor het verminderen van de aan vallen en zo nodig bij een aanval Imigran neusspray
5

Imigran

17-03-2011 | Vrouw | 43
sumatriptan
Migraine aanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik ben 1 van de eerste in nederland die imigarn 100mg gebruikt.Heb twee weken in coma gelegen en een jaar gerevalideerd.Daarna bijna drie keer in de week zware migraine.Veel van school gemist ook.lag altijd maar ziek te zijn op bed. Sinds ik imigran gebruik heb ik dus geen echte miraine aanvallen meer.Ik slik imigran met een ibuprofen van 600mg.Daarna onder de douche. H[lees meer...]et zakt dan binnen een kwartiertje.Alleen de bijwerkingen zjn heel naar.Zware ledematen,bijna niet kunnen lopen en alles in mijn lijf doet zeer.zoals mijn vingertoppen,mijn ellenbogen,mijn schouders,enkels,polsen enz...ook kan je niet goed meer slikken,.heb dan ook zin om op bed te liggen,maar dat doe ik niet.maar als ik dan moet kiezen dan liever deze nare bijwerkingen dan migraine....maar ben vast niet de enige met deze bijwerkingen?
4

Imigran

14-03-2011 | Man | 59
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik de Imigran injecties tegen migraine en clusterhoofdpijn. In beide gevallen werken ze uitstekend. Niet meer dan 10 keer per maand gebruiken bij migraine om medicijnafhankelijke hoofdpijn te voorkomen
5

Imigran

11-03-2011 | Vrouw | 56
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik imigran al vanaf het moment dat dr Ferrari het in het tv programma rond om tien promote, dit was medio1990, de exacte datum weet ik niet meer. De dag na het programma zat ik bij de huisarts en die luisterde naar mijn betoog waarom hij mij dat medicijn zou moeten voorschrijven....Hij is er in meegegaan mede doordat er al zoveel medicatie geprobeerd was door ons,[lees meer...] hij heeft net zoveel geleden als ik in die tijd. Er ging een wereld voor me open en de aanvallen, vaak 4 in de week, kon ik nu bestrijden met eerst tabletten en later de injecties. Na 14 jaar kon ik weer beginnen met leven. Nu ruim 20 jaar later gebruik ik het nog steeds al is het niet meer in die zware mate als in de begin tijd. Ik ben nog steeds blij dat ze dit medicijn ontwikkeld hebben...Dank aan dr Ferrari en zijn team. Maar eerlijk is eerlijk de bijwerkingen zijn, zeker van de injecties, niet gering. Zo heb ik net als zovelen explosies in mijn hoofd en tintelingen in mijn lijf en wordt na iname altijd overgevoelig voor warmte op de uiteinden van mijn zenuwen, toppen van vingers en tenen. Vergeetachtig ben ik ook maar dat komt bij mij door de migraine en niet van de medicijnen. Ik heb dan dat ik veel woorden vergeet en echt niet meer weet hoe ik een verhaal moet vertellen....Dit is wel jammer maar na zoveel jaar is het net als met iedere andere migraine patient, beter dat dan migraine want het is te erg voor woorden en je gunt het je grootste vijand niet toe.
2

Imigran

27-02-2011 | Man | 40
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In eerste instantie heb ik de injectievorm gehad van Imigran maar de bijwerkingen vond ik te heftig en daarna overgestapt op de tabletvorm. Ook deze gingen me tegenstaan omdat ik na inname druk op de borst, hartkloppingen en me benauwd voelde. Ik ben sinds november 2010 overgestapt op Fromirex en dat bevalt me uitermate prima met vrijwel geen bijwerkingen. Daarnaast gebrui[lees meer...]k ik dagelijks ook nog Topamax (100 mg) en 1 tablet Depakine chrono 300. Voor mij een prima combi om de migraine onder controle te houden.
4

Imigran

20-02-2011 | Vrouw | 49
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb vanaf mn 35 jaar af migraine is niet om te harde als er zn aanval aan komt heb eerst maxalt smelt tabbleten gehad deden in het begin iets af maar toen de migraine steeds heftiger werd ben ik over gegaan na imigran tabletten 100 mg wordt er suf en kreeg er heel zware ledematen van ook veel op bed alles pot dicht niks horen ook veelal met over geven heb nu nog steed[lees meer...]s last er van soms 2x in de week gebruik nu ook injecties zo gauw ik het aan voel komen eerst tablet maar dat komt er dan uit dan moet ik me zelf een injectie geven en op bed blijven maar ik heb wel van ieder medicijn wel eens flinke bij werkingen is echt niet fijn maar ja dat zal zo ook wel blijven en wat vaak de oorzaak is dat kun ja aan niemand vertellen of uitleggen want dat krijg gewoon spontaan ik weet wel dat ik het niemand gun
5

Imigran

23-01-2011 | Man | 47
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
als de migraine aanval komt is deze binnen 30 minuten weg. voor gebruik van dit middel had ik ieder weekend last en nu na gebruik van dit middel soms maanden geen last
3

Imigran

23-01-2011 | Vrouw | 38
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bijwerkingen: spieren in de hals en de keel gespannen. opvliegers en vergeetachtigheid
4

Imigran

27-12-2010 | Vrouw | 41
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na van alles geprobeerd te hebben, slik ik nu 100 mg topamax per dag. Dat onder drukt de meeste aanvallen. Toch heb ik nog zo'n 3 aanvallen in de week die alleen weg gaan met imigran injecties. (De imigranpillen en sprays doen niets). De bijwerkingen zijn wel behoorlijk heftig, soms heb ik echt het idee, alsof ik net na het injecteren geen lucht meer krijg. De druk op mij[lees meer...]n borst is dan enorm. Het duurt maar even , toch merk ik dat het injecteren me steeds meer moeite kost. Uiteindelijk doe ik het toch, want met die hevige pijn kan ik ook niet door lopen. (Ik gebruik zowel de topamax als de imigran al vele jaren)
3

Imigran

08-12-2010 | Vrouw
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als eenmaal werkt, werkt het goed. 1 pil voldoende om werkdag door te komen. Duurt bij mij circa 1 uur voordat werkt, wat wel helpt om dan volledige rust daarvoor te nemen en te gaan liggen. Voordat effect heeft, lastige bijwerkingen. Loom en suf gevoel. Gevoel alsof keel dicht geknepen wordt (vervelendste gevoel). Had hogere dosering, maar zelf voor lagere gevraagd vanweg[lees meer...]e bijwerkingen. Was enige medicijn wat hielp. Ook overgevoelig voor warmte aan handen/lichaam, warme dranken. Geeft tintelingen. Nu over op sumipatriptan, gegeven door apotheek. Vind toch eigenlijk fijner als Imigran. Bijwerkingen daarvan iets minder hefig.
4

Imigran

16-11-2010 | Vrouw
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Imigran

08-11-2010 | Man
sumatriptan
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf mijn 18e jaar clusterhoofdpijn (CH).Eerder zonder veel effect Deseril gebruikt. Tot in 1989 na een aantal CH vrije jaren er weer een cluster kwam opzetten. Het begon 's morgens en 's avonds om 10 uur lag ik in het ziekenhuis met een acute mesenteriaal trombose als gevolg van bloedvatvernauwing. Citaat: "Acute mesenteriale ischemie is een urgentie. In geval van een ac[lees meer...]ute mesenteriale ischemie moet de oorzaak worden opgezocht met behulp van een angiografie (bloedvatenonderzoek). Meestal heeft de patiënt klachten van acuut opgetreden krampende buikpijn, gevolgd door slijmerige en bloederige ontlasting. Binnen enkele uur volgt meestal een shocktoestand. De initiele pijn is buiten proportie tegenover bevindingen bij klinisch onderzoek. Vlug nadien echter beginnen de tekenen van buikvliesontsteking en wordt de krampende pijn vervangen door een continue pijn over de hele buik. Zonder behandeling is deze toestand dodelijk binnen de 48 uur. Hoe vlugger en behandeling kan worden gestart, hoe beter de prognose." Tot zover, bedankt heer neuroloog. Ik heb het overleefd, tamelijk uniek maar mis nu wel 2 meter dunne darm. Gelukkig was er toen inmiddels Imigran en dat hielp echt, perfect, nou ja… Ik ben nu ongeveer (op mijn 68e CH vrij). Ben nu CH vrij.
5

Imigran

01-11-2010 | Vrouw
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
geweldig middel. gebruik het sinds 5 jaar en geen dag ziek meer geweest en geen afspraak meer afgezegd. Hier voor 25 jaar cafergot gebruikt en resultaat wat minder en meer tijd nodig
5

Imigran

19-10-2010 | Vrouw
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik al 15 jaar Imigran injecties. Geweldig! Het heeft mijn leven veranderd en verbeterd. Voor het prikken pak ik een stuk vel op mijn buik ipv in het been. Doet minder pijn. Binnen enkele minuten voel ik de tinteling in mijn hoofd en weet ik dat de redding nabij is. Na 15 minuten voel ik me weer goed. Als je gaat eten na het toedienen trekken je kaken even samen. Verde[lees meer...]r geen nadelige bijwerkingen. Ook neusspray geprobeerd maar dat werkt te langzaam. Om ik naast klassieke migraine ook tijdens mijn menstruaties veel last had, heb ik nu de mirena-spiraal. Werkt ook fantastisch. Heb nu gemiddeld nog maar 1 aanval per maand.
5

Imigran

13-10-2010 | Vrouw
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik sinds 10 jaar de injecties en vind deze bijzonder effectief. Begonnen met de tabletten maar deze hadden door de misselijkheid geen effect. Het nadeel van de imigran is de korte werkinsduur waardoor je vrij veel (ergste geval 4 of 5 ) injecties per aanval nodig hebt. Wel ben ik dan binnen 15 minuten van de ergste pijn verlost waardoor je toch steeds weer een injecti[lees meer...]e neemt. De bijwerkingen vallen mij heel erg mee en zijn meestal kort van duur. De injectie zelf vind ik wel pijnlijk maar dit heb ik er graag voor over!
4

Imigran

11-10-2010 | Vrouw
sumatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.