Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Clozapine

5
meningen

Clozapine

clozapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (11 meningen)
Angststoornis (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Clozapine

Bojan Nikolik (22-03-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Clozapine

03-12-2020 | Vrouw | 62
clozapine (100mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wegens( vermeende) schizofrenie voorgeschreven. Andere antipsychotica hadden onacceptabele bijwerkingen. Echter clozapine spande de kroon: depersonalisatie en derealisatie, psychoses, gewichtstoename , diabetes ontwikkeld. Volledige vervlakking, 15 uur per dag slapen. Door langdurig (26 jaar)gebruik volkomen ondergesneeuwd in allerlei psychische klachten die dus schizofren[lees meer...]ie bevestigden. Echter na afbouw ( van 600 mg pd) geen psychoses en depersonalisatie gevoelens meer gehad! Had ook aripripazol,venlafaxine en oxazepam in hoge doses, na afbouw clozapine ook niet meer nodig! Dus: bezint eer ge begint. Blijf zeer goed in de gaten houden of klachten niet medicijn- gerelateerd zijn! Clozapine heeft mijn leven verziekt! Diagnose schizofrenie is overigens geschrapt nu. Na 44 jaar. NB
3

Clozapine

07-08-2015 | Vrouw | 47
clozapine (200mg)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
werkt goed tegen waanideeen.
3

Clozapine

17-07-2015 | Vrouw | 47
clozapine (250)
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
werkt goed als anti psychoticum, maar heeft veel bijwerkingen.
4

Clozapine

26-11-2012 | Vrouw | 31
clozapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo lotgenootjes, Toen ik 21 jaar was kreeg ik mijn 1-ste psychose. Zoiets wens je zelfs je vijanden niet toe. Ik heb 3 maanden in de separeer gezeten en werd daardoor nog ' gekker ' dan ik al was op dat moment. Kreeg het ene medicijn na de andere en mocht pas na 7 maanden weer naar huis. Daarna heb ik nog 3 psychoses gehad, waarvan de laatste ongeveer 4 jaar geleden[lees meer...]. Ik ben nu 31 jaar. Door de jaren heen heb ik al verschillende anti-psychoticum gehad zoals, Zyprexa, Haldol, en alle pammetjes heb ik ook al gehad. Ik heb nu 4 jaar Clozapine met daarbij Lorazepam. Vergeleken bij vroeger ben ik veel actiever, meer energie en kan dus niet echt stil zitten ( wat voor de huishouding okey is maar soms word ik er wel moe van dat ik niet eens lekker relaxt kan zitten en niks doen. Eigenlijk is dat wel een vorm van dwangmatigheid. De laatste tijd krijg ik weer veel prikkels van buitenaf en heb dan de neiging om in huis te blijven. Ik voel me angstig en nerveus als ik weet dat ik de deur uit moet of als ik bezoek krijg. Ik heb dus weer bloed laten prikken en nu blijkt dat ik te weinig Clozapine binnen krijg wat ik wel had kunnen weten omdat ik met de avond dosering loop te klooien. Ik voel me raar als ik 150 mg. Clozapine binnen krijg, lig half in coma 's nachts en kom moeilijk mijn bed uit. Verder droom ik dan raar en heb veel speekselvloed. 'S Morgens word ik wazig wakker, last van de motoriek en laat gauw wat vallen. Ik heb meer dan een uur nodig om me weer 'normaal 'te voelen. Maar verder gaat het wel okey de rest van de dag, naast mijn angstgevoelens. Waar komt dat gevoel weg?? Komt het door de Clozapine te kort? Of is de combi met Lorazepam niet okey? Iemand ervaringen hiermee??
5

Clozapine

06-04-2012 | Man | 31
clozapine
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2003 kreeg ik mijn eerste, zeer ernstige psychose. Waarschijnlijk is die ontstaan door een stapeling van factoren. Ben toen op 10 mg Zyprexa gezet en uit de psychose gekomen. Heb vervolgens dankzij de Zyprexa mijn studie afgemaakt en ben in 2007 gaan werken. Heb in de periode 2003-2007 veel last gehad van angstaanvallen. In 2008 ben ik gestopt met de Zyprexa, in de hoop[lees meer...] dat, dat de angsten zou wegnemen. Dat was een grote fout helaas, ik kreeg een nieuwe en extreme psychose. Weer opgenomen, maar de Zyprexa was zelfs op 30 mg niet meer effectief. De psychiater raadde me Leponex, clozapine aan. Ik had veel twijfels, maar toch maar gedaan. In het begin van de behandeling met clozapine was ik extreem slaperig en onvoorstelbaar suf. Na ongeveer een jaar was de sufheid al veel minder. Nu gebruik ik het middel al 4 jaar op 400 mg. Ik ben nu niet meer suf en de psychotische symptomen zijn volledig verdwenen. Toen ik nog Zyprexa gebruikte had ik (achteraf gezien) nog psychotische symptomen. Nu geheel symptoom vrij. Enige probleem zijn nog de angstaanvallen. Gelukkig heb ik dat onder controle door zeer zorgvuldig lorazepam gebruik. Al met al is clozapine het beste antipsychoticum op de markt.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.