Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

42
meningen

Dogmatil

sulpiride

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (4 meningen)
Duizeligheid (2 meningen)
Schizofrenie (1 mening)
Ziekte van Menière (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

123
17-11-2011
Man, 34
Algehele tevredenheid 1

Dogmatil (sulpiride)
Angststoornis

Tevredenheid over

Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Voor de behandeling van een angststoornis werd me naast Sertraline in moeilijkere tijden Dogmatil geadviseerd. In kleine dosis 50 tot 150 mg, net wat bevalt. Dit zou ik dan kunnen nemen voor een paar dagen en later weer voor een paar dagen mocht dit nodig zijn. Het is een middel voor psychoses dus ik had er al niet zo'n goed gevoel bij. Ik heb daar helemaal geen last van m[lees meer...]aar voor angst wordt het in lage dosis soms gebruikt en kan het aanslaan. Na twee dagen 50 mg geslikt te hebben ben ik er mee gestopt. Naast een aantal lichamelijke bijwerkingen kreeg ik psychisch last op een manier die ik niet eerder had ervaren. Alsof er een gebied in hersenen werd geactiveerd en ik me raar begon te voelen. Ik heb hier een week lang last van gehouden en dit was best eng. Het gevoel dat er iets in je hoofd gebeurt waar je geen grip op hebt. Ik kon me ineens voorstellen dat er mensen zijn die met hun hoofd tegen de muur willen bonken om dat gevoel te willen stoppen of dat mensen in een hoekje gaan zitten omdat de wereld op hun afkomt terwijl ik dit nooit eerder zo heb ervaren. Gelukkig is het bij mij niet zo ver gekomen maar het kwam in de buurt. Na een week begon ik weer langzaam bij te trekken. Uit deze hoek van medicijnen (voor psychoses) zal ik niet snel weer gebruik maken maar meer van de "ssri's", die bevalt wel goed. Let wel: er zijn mensen die wel baat bij dit medicijn hebben maar voor mij werkte het niet, integendeel.
02-11-2011
Vrouw, 23
Algehele tevredenheid 3

Dogmatil (sulpiride)
Stress

Tevredenheid over

Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3

02-07-2011
Vrouw, 56
Algehele tevredenheid 4

Dogmatil (sulpiride)
Ziekte van Meniere

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik heb de ziekte van Meniere. Dit is een aandoening van het binnenoor welke vreselijk draaiduizeligheid, oorzuisen en gehoorverlies met zich meebrengt. Ik had gemiddeld 2 á 3 keer per week aanvallen van meerdere uren en was totaal van de wereld en kon nauwelijks functioneren. Mijn werk kon ik niet meer doen. Na een evenwichtsonderzoek, ct scan en verdere onderzoeken is Men[lees meer...]iere komen vast te staan. Ik ben allergies voor de meeste medicijnen en kon weinig gebruiken zonder erg ziek te worden. Toen kreeg ik dogmatil. Dit middel slik ik nu ruim 11 jaar en buiten wat vervelende bijwerkingen is de Ziekte van meniere zeer goed onder controle. De zware aanvallen blijven beperkt tot enkelel per jaar en de lichte aanvalletjes komen nog wel soms voor maar daar kan je mee functioneren. De bijwerkingen zijn misselijkheid, een extra hartslag en een klein scheurtje in de maag. Voor de misselijkheid gebruik ik emesafene voor de extra slag bisoprolofrun en voor de maag een losec. Helaas is dogmatil niet bijwerking vrij maar ik ben blij dat het er is. het heeft mijn leven met Merniere duidelijk makkelijker gemaakt en ik kan door de dogmatil blijven werken en goed functioneren Marja
20-06-2011
Vrouw, 50
Algehele tevredenheid 5

Dogmatil (sulpiride)
Borderlinestoornis

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik had erg veel last van angsten te ik ervaarde als te zwaar. Ben binnen een week na het gebruik van dogmatil opgeknapt.Het gaat nog steeds goed. Nu wil ik gaan proberen om met mijn medicijnen te stoppen. (Red; het advies om het stoppen met medicatie altijd in overleg te doen met je behandelend arts en/ of apotheker )
31-01-2011
Vrouw, 45
Algehele tevredenheid 1

Dogmatil (sulpiride)
Evenwichtstoornissen

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
In eerste jaar alleen maar positief. Aanvallen werden beduidend minder.Durfde weer zelfvertrouwen te krijgen en weer dingen te plannen. Leverfunctie na 1,5 jaar verminderd. Passief aan het worden en 12 kg aangekomen. Hormonen totaal in de weer. Dik 2 jaar geen menstruatie meer .Geen fut geen zin om iets te doen. Na overleg met arts de gok genomen om af te bouwen en uiteind[lees meer...]elijk te stoppen. Vanaf aug. 2010 vrij. Intussen weer veel actiever. !4 kg eraf gwerkt met dieet en voel me weer goed. Overgegaan op Bethahistine in hoge dosis na overleg arts AMC.Geen bijwerkingen. Voel me echt goed in mijn hoofd. Alleen hormonen nog totaal van de leg. Menstruatie extreem terug. Hele opgezette borstklieren ,zeer pijnlijk. Zelfs controle voor borstkanker gehad ivm de dikke knobbels. (Godzijgedank uitgesloten).Allemaal dankzij de dogmatil. Denk goed na of je hier aan wilt beginnen. Je hebt niet altijd keus, maar het is echt 'vergif'......
18-12-2010
Vrouw
Algehele tevredenheid 1

Dogmatil (sulpiride)
Psychoses

Tevredenheid over

Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik zou iedereen die het gebruikt het afraden. Ik heb er waarschijnlijk borstkanker van gekregen. Er zit een stof in die prolactine heet en die borstkanker veroorzaakt. Dit is een hormoon. Als tip zal ik geven om regelmatig je prolactine-gehalte te laten prikken. Hou het goed in de gate.
22-11-2010
Vrouw
Algehele tevredenheid 5

Dogmatil (sulpiride)
Paniek en drang

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
ik gebruik dogmatil sinds 2,5 jaar?? daarvoor melleril, een openbaring, veel meer emoties en toch lekker rustig en beheerst in mijn hoofd, daarvoor vrij vlak. Ik gebruik het samen met concerta, citolapram (zie ook mijn reactie op citolapram) helemaal geweldig, ik ben een blij en gelukkig mens en ga niet meer gebukt onder mijn eigen gedachten en drang. Ik heb dus ADD (conce[lees meer...]rta voor geordend funktioneren) citolapram en dogmatil (om rustig en normaal te kunnen leven) Ik heb een biologische afwijking en mis een stofje in mijn hersenen wat chemisch moet worden toegevoegd, net zoals een suikerpatient insuline moet slikken.
06-07-2010
Vrouw
Algehele tevredenheid 5

Dogmatil (sulpiride)
Ernstige nerveusiteit, hartkloppingen, gehaastheid, dus voor meer rust in m'n lijf, hart en hoofd

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
's Avonds voor het slapengaan gebruik ik 50mg Seroquel, hiert word ik heel erg slaperig van, daarom helpt het me erg bij het in- en ook wel doorslapen. Ik word er ietsjes rustiger van in m'n hoofd. Voor overdag slik ik sinds een paar maanden Dogmatil. In eerste instantie werd mij aangeraden door mijn Psychiater om ze af en toe te nemen, alleen als het nodig/heel erg was. I[lees meer...]k moet zeggen dat als het heel erg was, ze niet werkten, tenzij ik er echt 3 per dag nam en dat twee dagen achter elkaar. Maar telkens kreeg ik de dag nadag ik er 1, 2 of 3 had ingenomen afkickverschijnselen. Ik begon ontzettend te trillen. Dit was dus erg vervelend. Vervolgens raadde mijn psychiater me aan om ze voor vast te gaan slikken, omdat ik op deze manier blijkbaar niet goed reageerde (sommige mensen kunnen het wel handelen en hebben er met af en toe slikken geen last van, ik dus wel). Nu slik ik elke dag 2x 1 capsule. Eentje 's ochtends, eentje 's middags. Ahhh.... wat HEERLIJK! Het helpt me echt voor meer rust in m'n hart en hoofd! Ik voel me veel stabieler en heb meer energie. Want al die spanning in m'n lijf, die ongelofelijke drukte in m'n hoofd e.d. zuigen natuurlijk energie! Nu die er bijna niet meer zijn, ben ik ook minder moe overdag. Ahh, voor mij echt een UITKOMST! Echt een HULPMIDDEL! IK KAN WEER EEN BEETJE ADEMHALEN! Wat fijn. En bijwerkingen? Door m'n Efexor, Seroquel, Aerius (tegen allergie, waarschijnlijk veroorzaakt door de seroquel) en de Pil, ben ik altijd wel misselijk en een beetje duizelig. Ook heb ik last van obstipatie, maar hiervoor gebruik ik elke dag extra vezels, wat wel helpt. Hierdoor is het dus erg lastig vast te stellen of er aan de Dogmatil bijwerkingen vast zitten voor mij. Ik heb in ieder geval niet gemerkt dat m'n klachten erger werden. M'n libido staat denk ik door de Efexor al op 'n laag pitje, dus ook dat komt niet door de Dogmatil veronderstel ik! M'n libido is juist wat omhoog gegaan sinds ik Domatil gebruik. Ik ben er erg dankbaar voor! (al hoop ik al die medicijnen niet m'n hele leven nodig te hebben... ook ivm zwangerschap. Als ik ooit zwanger zou willen worden. Mocht 't nodig zjin oke, maar ik wil eerst nog stabieler worden in m'n leven. 'n Vaste baan, fulltime weer kunnen werken, als ik dat weer een halfj aar kan ongeveer, zal ik kijken hoe het gaat met afbouwen, ik ben benieuwd.... Want dat is het enige waar ik me nog wel eens zorgen over maak.)
02-09-2009
Man
Algehele tevredenheid 1

Dogmatil (sulpiride)
Angst voor psychiaters

Tevredenheid over

Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Ik ben erg bang voor psychiaters, ik vertrouw ze niet, iedere keer als ik bij de psychiater kwam wilde hij me meer dwingen te slikken van wege mijn RM. Ik werd gedwongen 16 capsules per dag te nemen, en kreeg steeds meer klachten vooral lichamelijk. Als je gedwongen medicijnen moet hebben, weiger deze dan. (Red; mening is beperkt tot zuiver ervaringsgegevens)
12-02-2009
Vrouw
Algehele tevredenheid 4

Dogmatil (sulpiride)
Burnout en depressie

Tevredenheid over

Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Veel angsten en hyperventilatie. Malende gedachten. Na ongeveer 3 dagen merkt men het verschil en wordt men rustiger vooral in het hoofd. Betekent voor mij: kleur aan mijn dag. Bedankt lieve en deskundige psychiater!!!
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2127) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1119) - Cholesterol
Champix (1022) - Verslavingsziekten
Paroxetine (997) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (929) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (843) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (779) - Pijn - morfine-achtigen
Sertraline (766) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (743) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (716) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (676) - Epilepsie
Metoprolol (620) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (619) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (534) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Seroquel (513) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (513) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (503) - Anticonceptie - eenfase
Lexapro (473) - Depressie - antidepressiva SSRI
Amoxicilline (472) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Mirtazapine (471) - Depressie - antidepressiva overig
Concerta (436) - ADHD - psychostimulantia
Wellbutrin XR (427) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (398) - Anticonceptie - overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (383) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (382) - Cholesterol
Furabid (382) - Antibiotica - urineweginfectie
Diclofenac (379) - Pijn
Roaccutane (377) - Acne
Ritalin (374) - ADHD - psychostimulantia
Lipitor (331) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.