Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

23
meningen

Priadel

lithium

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (10 meningen)
Stemmingswisselingen (4 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Seroquel (610 meningen)
Quetiapine (284 meningen)
Abilify (263 meningen)
Zyprexa (198 meningen)
Risperdal (173 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Priadel

31-05-2015 | Vrouw | 36
lithium (400mg)
Manisch-depressieve stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

4

Priadel

09-02-2015 | Vrouw | 27
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

5

Priadel

30-08-2013 | Vrouw | 27
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu ruim anderhalf jaar Priadel en mijn leven is in zeer positieve vorm veranderd! Ik verzand niet meer in de depressieve periodes, soms enkel wat moe of afgevlakt (meestal omdat ik de avond ervoor wat pinten heb gedronken, voorheen bestonden katerige dagen uit emotionele uitputtingen). De manische buien heb ik nog steeds, zij het wat minder heftig en ik v[lees meer...]erlies de controle niet (geen gekke acties meer). Heerlijk! Want laten we eerlijk zijn, die manische buien zijn best leuk! En nu dus zonder negatieve gevolgen. Verder gaat het prima met nieren en schildklieren, geen tremors of gewichtstoename. Komt wellicht door de lage dosering: 800 mg/dag. Zoals eerder genoemd drink ik nog steeds alcohol. Ik weet het, wordt afgeraden. Heb wel opnieuw mijn grenzen moeten verkennen. Bij te veel drinken, ben ik een paar dagen apathisch. Nu drink ik veel spaatjes rood tussendoor en is er niets aan de hand. Mijn libido is niet verminderd of toegenomen., althans niet door de Priadel. Daar was ik wel bang voor. Slechts 1 nadeel: Ik ben vergeetachtiger geworden. Is wat onhandig. Ik wens iedereen met die verrekte stemmingswisselingen een zelfde medicijn+fijne uitwerking toe. Sterkte...
4

Priadel

08-05-2013 | Man | 28
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit middel nu een half jaar. In het begin was ik vooral heel bang voor de bijwerkingen (nierfalen op lange termijn), daar ben ik niet meer zo mee bezig. Ik neem de wereld om me heen anders waar dan eerder (verwerking van visuele prikkels is anders) en dat vind ikzelf wel vervelend. Verder heb ik niet echt last van bijwerkingen. In het begin wilde ik de sympt[lees meer...]omen van de depressie ook nog weleens zien als de bijwerkingen van lithium (moeheid, vlak affect). Je moet vooral even geduld hebben. En vooral in het geval van depressie moet je ook zelf aan het werk om je leven op de rails te zetten - de medicatie ondersteunt maar doet niet alles.
4

Priadel

20-01-2013 | Vrouw | 66
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 2001 heb ik de diagnose bipolair. Ik slikte tot zo'n twee jaar geleden lithium en sinds twee jaar Priadel. Ik werd van lithium altijd al misselijk. Mijn apotheker maakte het voor mij in capsules. Na enige tijd toch weer maagklachten. Priadel leek aanvankelijk een oplossing, maar ik heb nu weer (ernstige) maagklachten. Maagonderzoek levert niets op. 'A-typische klacht[lees meer...]en' zegt de MDL arts. Nu voor second opinion bij AMC. Is nog afwachten. Wie herkent zich hierin? Ik heb al maagbeschermers. En wat kan ik doen als ik een dag (of meer) geen Priadel kan slikken omdat ik steeds moet overgeven? Alvast dank voor uw reactie!
5

Priadel

23-04-2012 | Vrouw | 26
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nu een maand bezig met het slikken van Priadel. In het begin heb ik zo nu en dan wat buikkrampen gehad, dit was na 2 weken over. Nu nergens meer last van. Ik voel me helder en stabieler. Fijn! Niet dat ik volledig vlak ben, de hyper buien komen niet meer, dit behoudt zich tot gewone vrolijkheid. In plaats van dat ik doorschiet in een dip, word ik gewoon moe. I[lees meer...]k hoop wel dat dat nog wat bij trekt. Zo nu en dan ben ik wat vergeetachtig, maar dat is het dan ook wel. Ik ben oppervlakkiger, waardoor ik een stuk beter functioneer. Geen ellendige wisselingen meer en geen gedachten stroom. Dit had ik al veel eerder moeten doen. Ik vind het een aanrader!
4

Priadel

30-12-2011 | Vrouw | 62
lithium
Bipolaire stoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In het begin ben ik qua gewicht aangekomen. Verder had ik geen klachten, maar na zoveel jaren kreeg ik enrstige bijwerkingen zoals het niet kunnen schrijven en typen, mijn lichamelijke functies waren aangetast, de nieren, lever, mijn zicht, mijn horen, mijn geest was troebel na zoveel jaren. Na veel te zijn afgevallen was dit ernstig. Met het stoppen is alles weer hersteld[lees meer...]. De internist is tevreden en de psychiater ook. Toch, zou ik dit medicijn nooit aanraden zonder een degelijk cognitief-gedragstherapie die jaren moet duren. In mijn eerste jaren kwamen en gingen hulpverleners zodat ik nooit mijn optimal resultaat had. Totdat ik een goede hulpverlener had die lang met mij bezig was. Nu ben ik heel tevreden en content zonder lithium. Wél heb Zyprexa waar ik goed bij voel omdat ik hoogsensitief ben. Ik vind dat het meest aangeleerd gedrag is van jongs af aan en dat je moet blijven werkien aan je gedachten die je gevoelens sturen!!!
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2295) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1268) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1193) - Cholesterol
Paroxetine (1152) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1151) - Verslavingsziekten
Sertraline (1029) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (897) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (890) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (780) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (747) - Epilepsie
Metoprolol (736) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (614) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (610) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (610) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (577) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (569) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (566) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (554) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (514) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (476) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (455) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (446) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (419) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (415) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.