Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

74
meningen

Risperidon

risperidon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (10 meningen)
Onrust (4 meningen)
Psychische klachten (3 meningen)
Schizofrenie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Risperidon

Bojan Nikolik (14-03-2015)

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1

Risperidon

22-10-2021 | Man | 75
risperidon (2mg)
Onrust
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Ik ben een jaar toxisch vergiftigt met dit vergift verder nu 75jr en op de wachtlijst Eutenasie OA tinitus opgelopen doofheid en bloedvaten in onderbenen en voeten In godsnaam slik dit niet Je woord depri Er zijn 1 miljoen mensen na gebruik vroegtijdig OVERLEDEN
1

Risperidon

07-05-2021 | Man | 32
risperidon (37,5mg)
Psychische klachten
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Hallo Ik ben een man van 32 jaar oud. Door wiet blowen werd ik na 8 jaar paranoide en was mijn agitatie level verhoogd en ben hierdoor in een rm beland van 6 maanden Tegen mijn wil in. Ze hebben mij risperidon injecties voorgeschreven tegen mijn wil in voor 9 maanden lang. Vanaf het begin had ik enorm veel last van de bijwerkingen die late permanent zijn geblev[lees meer...]en. Ik heb dit op tijd aangegeven maar ze hebben de dosering later nog eens verhoogd en zijn hiermee 9 maanden doorgegaan voordat ze ermee stopte. Zo had ik in het begin het gevoel dat ik doodging en voelde mijn hoofd imploderen ik had enorm veel last van mijn seksuele kant en draaide alleen maar door. Had seks nodig en wist niet waarom dit getriggerd werd. Waarschijnlijk werd dit deel in mijn hersenen aangetast. Later zijn er permanente bijwerkingen gebleven zoals van mijn seksuele kant mijn gevoel levenslust en onrust. Ik kan geen zaadlozing meer krijgen en kom dus niet echt meer klaar. Dit heeft enorm veel impact op mij. Mijn gevoel is naar de klote ik voel me erg ijzig krijg snel kippevel en is het alsof me zenuwstelsel gedempt en geprikkeld is. Het is niet te omschrijven hoe ik me voel zo klote. Ik had dit zelf nooit gelooft als ik het niet was geweest. Ik voel me erg num en ben tegelijk erg onrustig. Me levenslust is weg en kan ik alleen nog het noodzakelijke doen en zelfs dat valt erg zwaar. Thuis zitten in mijn eigen bubbel is het enige waar ik me staande hou. Elke dag is een hel. Dit terwijl ik vroeger veel levenslust had veel sporte en me goed voelde gelukkig in het dagelijks leven. Dit is nu totaal weg en word mijn leven overheerst door een klote gevoel die dus moeilijk te omschrijven is. Ijzig. Het is alsof me brein op bepaalde delen kapot is gegaan. Ik heb zelf op internet rondgekeken en heb vooral in amerika verschillende mensen gezien met permanente schade maar erg uitlopend. Hier in de ervaringen kan ik ook niet veel mensen zien die dit ervaren vooral niet zoals ik het ervaar. Ook al wens ik dit niemand toe hoop ik wel een lotgenoot te vinden. Dit omdat mijn omgeving ook erg veel onbegrip heeft en niet begrijpt wat ik meemaak en voel. Ik zou het zelf ook niet geloven. Ik krijg het ze niet uitgelegt en ze pushen me om dingen te doen terwijl het klote gevoel ijzig enorm overheerst en het niet mogelijk is om iets te doen. Dit is mijn ervaring bedankt voor het lezen en heb je soortgelijk iets meegemaak hoop ik dat je hierop reageerd. Groet B.
1

Risperidon

30-05-2020 | Vrouw | 28
risperidon (1mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik kreeg dit medicijn omdat ik aangaf bij de psychiater niet goed sliep. Ik heb er geen dag beter door geslapen, en voelde me alleen maar ziek. Als ik aangaf aan de psychiater wat ik voor gevoel kreeg als ik te lang wakker lag na het innemen, of in de nacht naar de toilet moest, zei hij simpelweg dat hij de bijwerkingen niet eerder gehoord had en verhoogde zelfs de dosis.[lees meer...] Hij heeft nooit aangegeven waarom ik een antipsychotica kreeg als slaapmiddel, ik heb nooit psychotische klachten gehad. Als ik het middel nam en niet snel genoeg in slaap viel begon alles voor mijn ogen te draaien, en voelde het of ik mij in een wilde achtbaan, of een woeste zee bevond. Ook werd ik enorm misselijk en begon ik te trillen. Als ik wakker werd en naar het toilet wilde moest ik kruipend de trap op en af omdat ik niet op mijn benen kon staan. Daarnaast had ik meer last van mijn epilepsie, voelde ik bijna geen emoties, was ik elke ochtend doodmoe, en ben ik ruim 40 kilo aangekomen zonder dat mijn eetpatroon was veranderd. Ik ben nooit ‘behandeld’ voor mijn problemen, mijn bloed en alle dingen die bijgehouden moesten worden zijn niet een keer gecheckt voor of tijdens de pillen, en het heeft me heel wat jaar en verschillende instanties gekost voor ik iemand vond die zei dat ik mocht afbouwen. Omdat niemand begreep waarom ik de pillen had gekregen. Nu sinds een week gestopt, ik voel me beter dan ooit!
1

Risperidon

05-04-2020 | Man | 24
risperidon (2mg)
Psychose
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
ik kreeg bijna geen lucht door me neus bij inname van dit medicijn. en verder erg onrustig in me benen. volgens mij is dit medicijn niet goed bij autisme. je blijft er echter autistisch van. je kan hierbij beter andere medicijnen nemen zoals seroquel.
1

Risperidon

05-02-2020 | Vrouw | 55
risperidon (25mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik zal iets over mijn zelf vertellen ik ben 22 jaar werkzaam geweest bij ggz en ik was behandelaar met mensen die slechte ervaringen hadden met dit medicijn. Ik ben via via aan dit middel gekomen om uit te proberen wat het effect heeft op dit medicijn. De gevolgen waren zo erg dat ik een tijdje opgenomen Ben geweest omdat ik mijn zelf niet meer ben. Gevolg baan kw[lees meer...]ijt en een digagnose voor de rest van mijn leven autisme en mcdd met adhd. Mijn leven is complete veranderd doordat ik een steekproef met dit middel deed.
1

Risperidon

16-03-2019 | Man | 21
risperidon (0,5mg)
Psychose
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Het hielp waarvoor het gebruikt werdt maar de bijwerkingen waren echt vreselijk toen ik afgebouwd had voelde ik me weer een mens nooit meer dit middel het werkt niet voor iedereen goed 😟
1

Risperidon

18-08-2018 | Vrouw | 35
risperidon (1mg)
Borderline persoonlijkheidsstoornis
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Ik werd er totaal een ander persoon van.
1

Risperidon

17-03-2018 | Man | 19
risperidon (0,75)
Drugsverslaving
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik slik het medicijn omdat ze dachten dat ik depressief was. Dit kwam echter door mijn drugsgebruik (cannabis) en totaal niet door iets anders. Ik ben hiervoor naar een afkickklieniek geweest en daarna bleek al heel snel dat ik alleenmaar depressief wordt als ik het medicijn slik. Ik ben mezelf niet meer. De hyperactiviteit is er vanaf door dit medicijn. Ik ga zo snel moge[lees meer...]lijk stoppen en denk er aan om dit binnen een week te doen aangezien ik niet zo'n hoge dosis slik. Ik ben er echt klaar mee ik wil namelijk weer druk zijn hoe gek het ook klinkt. Het medicijn onderdrukt mijn emoties terwijl ik het medicijn eigenlijk nooit nodig had. Er is namelijk een diagnose gesteld terwijl ik onder invloed was en dat had (zegt de psychiater) nooit mogen gebeuren. Hopelijk ben ik er weer snel bovenop. Ook heeft het medicijn niets gedaan voor mij toen ik door de drugs zo "depressief" was. Helaas. Hopelijk kunnen andere beter herstellen dan ik met dit middel.
1

Risperidon

20-11-2017 | Vrouw | 35
risperidon (1mg)
Bipolaire stoornis
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ook dit middel heeft mij niet geholpen. Rusteloosheid, soort " jeuk " , gek gevoel in mijn lichaam, onrust. Niet stil kunnen blijven zitten. Gek werd ik ervan. Onhoudbaar . Kon niet meer werken en liep rondjes als een leeuw in een kooi in Artis. Na 10 dagen gestopt, het leek wel een allergische reactie. Achteraf zou ik willen zeggen, probeer er zelf uit te komen, want d[lees meer...]eze medicijnen maken je nog verdrietiger.
1

Risperidon

30-04-2016 | Vrouw | 71
risperidon (2mg)
Depressie
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Steeds meer klachten over het hele buikgebied/rug/borstkas. Later ontdekte ik dat mijn organen pijnlijk waren. Hoe hoger de dosering hoe meer last ik kreeg. Ik ben blij dat ik hiermee kan stoppen. Langzaam afbouwen, helaas.
1

Risperidon

10-04-2016 | Vrouw | 9
risperidon (2mg)
Autisme
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
mijn dochter van 9 is sinds 1 februari gestart met risperidon ivm autisme en daarbij horende overprikkeling. langzaam opgehoogd tot 2 mgr. echter toen constant last van hoofdpijn en gevoel niet lekker te zijn. gelijktijdig met de start kreeg ze last van dwanggedachten (die nu vanavond zo heftig zijn dat ze alleen nog maar kan huilen dat ze het niet aankan). dosering verlaa[lees meer...]gd op eigen initiatief naar 1 mgr. klachten blijven hetzelfde. gedrag en prikkelbaarheidheid blijven hetzelfde. ten einde raad zijn we. wat een rotmiddel. woensdag gesprek met de kinderpsychiater. dit kan zo niet. iemand toevallig dezelfde ervaring. ik hoor het graag
1

Risperidon

28-09-2015 | Man | 37
risperidon (2mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Middel doet bij mij niets, behalve de hele dag slapen, zo moe van dit spul. Daarnaast veel bijwerkingen zoals frequente urineweginfecties, juist onrust vergrotend, rusteloze benen, agressief gedrag. Had Seroquel hiervoor, ook hierbij veel vermoeidheid maar hielp wel, met op veel slapen na weinig bijwerkingen
1

Risperidon

29-08-2015 | Man | 32
risperidon (1mg)
Spierpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Hier een stukje uit een artikel wat ik op een ander forum heb geschreven: Foute diagnoses: De pijn in mijn onderrug zou ik te danken hebben aan het roken van Cannabis volgens mijn vorige huisarts. Uit een MRI-scan kwam naar voren dat mijn tussen wervel tussen L3 en L4 iets verschoven was. (Milde Discopathie) Ook vertelde de orthopeed dat het aan het roken lag. Hij[lees meer...] wist van mijn cannabis gebruik, maar de oorzaak zou tabak zijn volgens de orthopeed. Ik keerde terug naar mijn huisarts, maar die bleef volhouden dat het eerder aan de wiet lag en niet aan tabak. Ik heb op internet verschillende zoekpogingen gedaan of er verband is tussen cannabis gebruik en rugpijn. Ik kwam alleen maar verhalen tegen dat mensen het juist roken tegen rugpijn. Ik heb geen enkel bewijs gevonden die de theorie van mijn vorige huisarts ondersteunt. Ik heb wel informatie over tabak en rugpijn gevonden. Zo worden hernia's in verband gebracht met roken. Ik woon binnen een woonvoorziening (ambulant) Ik woon dus zelfstandig, maar krijg soms ondersteuning. Mijn vorige huisarts vond het maar niks dat ik binnen een woonvoorziening woonde. Volgens hem had ik dat te danken aan het roken van cannabis. Echter ging het tot 2 jaar nadat mijn zus ziek was geworden best wel goed met mij in verhouding met toen ik 16 jaar was. Ik werkte 4 hele dagen in de week, heb geen misdaden of geweld op mijn naam staan, niet in aanraking geweest met justitie, had sociale contacten. Kortom leidde ik vrij normaal leventje ,maar ik was een beetje prettig gestoord en heb een lichte achterstand. Mijn vorige huisarts zei dat ik een niet doorontwikkelde puber was in zijn ogen. En koppelde een psychologisch rapport uit 2001 aan mijn gedrag. Echter zaten we toen in 2013, en had ik mij ten opzichte van het rapport flink doorontwikkeld in verhouding met toen ik 12 jaar jonger was. Mijn vorige huisarts koppelde de uitslag van mijn IQ aan de uitslag op pagina 1, terwijl op pagina 2 staat dat mijn IQ 8 punten hoger ligt. Ik ben namelijk 2 keer getest op IQ en de uitslag van pagina 1 was van een eerder onderzoek. Jawel, mijn IQ was met 8 punten toegenomen terwijl ik toen al cannabis gebruikte. Dus de huisarts ging dus uit van een IQ van 80. Voor de huisarts genoeg reden om Risperidon voor te schrijven onder het mom van spierverslapper? Ik ben er al achter gekomen dat Risperidon binnen woonvoorzieningen worden voorgeschreven aan mensen met gedragsproblemen, en niet voor psychoses. De verandering van het gedrag vind plaats tijdens het afbouwen met het medicijn. En dat was ook merkbaar! Toen ik gestopt was met Risperidon deed cannabis ineens helemaal niks meer met mij. Alle voor mij gunstige werkingen waren ineens helemaal verdwenen. Ineens was ik heel depressief mede ook door het extreme ziektebeeld van mijn zus, want ook dat speelde een grote factor. Ik kreeg ineens te kampen met bepaalde stoornissen die bij mijn moeder in de gene zitten, zoals de gedachten om mensen en dieren waar ik om geef iets aan te doen. Gelukkig bleef het bij de gedachten Confused Maar zo was ik totaal niet? Zulke gedachten had ik nooit. Ik ben daar zo van geschrokken, en angstig door geworden. Ik kreeg ook steeds een herhalende gedachten in me hoofd: ik wil dood! en die gedachten bleef zich maar herhalen en herhalen. Op dat moment zat ik in het absolute dieptepunt in mijn leven, waardoor ik weer neigde om Risperidon te gaan gebruiken. Ik had ook last van heftige onthoudingsverschijnselen van het medicijn. Inmiddels was ik aan de Alprazolam en Zoloft gezet door mijn nieuwe huisarts. Maar de keerzijde kwam pas toen ik weer met Risperidon startte. Cannabis werkt niet meer zo effectief voor mij als het vroeger deed. Hierdoor is mijn hele gedrag veranderd. Ik word niet echt meer euforisch, de anti depressieve werking is flink afgenomen. Ik wil heel graag van de Risperidon af! Ik heb een 2de afbouwpoging gedaan, door met een 1 mg omlaag te gaan, maar na een paar dagen begon ik weer helemaal te flippen. Het voelt aan of je in een psychose gaat komen. Ik ging weer terug naar de 2 mg, en het was weer over. Maanden later heb ik een 3de afbouwpoging gedaan. Ditmaal van 2 mg naar 1,75 en daarna naar 1,5 mg. 1,75 mg ging goed , en bij 1,5 mg werd ik naar een tijdje weer heel erg extreem onrustig wakker, met pijn op de borst. Ik ging terug naar 1,75 mg en daar zit ik nu nog steeds op. Ik durf niet meer af te bouwen Confused Heel mijn gevoelens/emoties en gedachten gangen liggen overhoop. Ik ben totaal niet meer de persoon die ik voor 3 jaar terug was. Was ik daarvoor mezelf? Nee! Ik was al vanaf mijn 15de onder invloed van cannabis.Maar ik ervoer het altijd als iets positiefs. De zon scheen altijd in mij, en nu? Risperidon heeft ervoor gezorgd, dat ik ben beeindigd als verwelkt kasplantje. Volledig apathisch , alle interesses en hobby's heb ik verloren. Dan rest er nog een vraag. waarom ben ik Risperidon gaan gebruiken? Ik kreeg het dus voorgeschreven als spierverslapper. In de praktijk vroeg ik mijn huisarts wat de bijwerkingen van het medicijn waren, en hij antwoorde: Alleen versuftheid. Ik nam thuis het medicijn in, en de volgende dag voelde ik me eigenlijk best wel prettig. Ik voelde me een stuk ontspannender, de verkrampte kuiten waren ook weer minder. Dit was vragen om een ophoging aangezien ik op de begindosis zat van 1 mg. Ik belde de assistente op, en vroeg of ik naar 2 mg mocht gaan. De assistente moest dit overleggen met de arts, en ik moest later terugbellen. Ik belde later op de middag terug en kreeg het volgende antwoord: Aangezien wij op vakantie gaan voor een paar weken, heeft de arts besloten dat je 2 mg mag gebruiken. Er brak een betere periode aan, en na de vakantie had ik al plannen om naar de 3 mg per dag te gaan. Ik overlegde dit weer met mijn huisarts, en die stemde toe. Ik las in de bijsluiter dan 4 mg per dag ongeveer de normale dosis is. Dus daar wilde ik naar toe werken. Ik belde mijn huisarts weer op , en vroeg of ik nog 1 mg bij mocht hebben. Dit was geen probleem. En zo zat ik binnen enkele maanden op 4 mg. Ik dacht serieus dat ik me er goed bij voelde, maar toen kwam het keerpunt. Ik vraag me eigen af hoe vaak het in de praktijk voorkomt dat er antipsychotica wordt voorgeschreven, waarvan de arts niet eens weet van de patient dat hij/zij (soft)drugs gebruikt? Wat weten huisartsen over de interacties tussen cannabis en antipsychotica? Wat weet de wetenschap over cannabis en antipsychotica? Volgens mij is er nog maar vrij weinig over bekend. Daarnaast zullen er mensen zijn die goede ervaringen met antipsychotica hebben, en die niks melden. Want wat voor de ene persoon geldt , hoeft voor een ander niet zo te zijn. Ik hoop ook graag meer mensen te spreken die antipsychotica slikken , en daarnaast softdrugs gebruiken, of gebruikt hebben, en wat hun ervaringen zijn of waren. Ook hoop ik dat zowel mensen als artsen /psychiaters hier iets van leren. En dat het zo spoedig mogelijk verboden wordt, dat artsen antipsychotica mogen voorschrijven aan cannabisgebruikers. Hier moeten strengere regels voor komen naar mijn mening.
1

Risperidon

28-07-2015 | Man | 32
risperidon (0,5mg)
Autisme
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 2
Toen ik het middel kreeg, vroegen in de instelling hoor je wel eens stemmen, ik had per ongeluk ja gezegd, niet wetende dat voor mensen met dit soort problemen was. Ik heb een lange weg met hulpverleners gemaakt, die arts is van verhogen met medicatie en de andere weer niet. Ik zelf merk bij deze medicatie dat ik toename van agressie hierdoor heb gekregen en met wisselend[lees meer...] weer denk zoal van regen naar een onbewolkte dag in een aantal uur tijd dat dit middel mij onrustiger maak van binnen. Elke arts zal dit niet toegeven, of ze verklaren dat dit niet te bewijzen is, dan zeggen ze de artsen: "dit middel is juist daar voor om de onrust weg te nemen." Ik vind het belangrijk of er meer mensen zijn die zich bij mij willen aansluiten. Aan de hand van de statistieken en onderzoeken kunnen misschien ook een verband zien tussen temperatuurverschillen met de hersenactiviteit en volle maan, wat nadelige gevolgen heb, naast dit medicijn!
1

Risperidon

08-04-2015 | Man | 88
risperidon (1mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Waarschuwing: gebruik dit nooit bij bejaarde mensen, mijn schoonvader van 88 was een beetje angstig daar wij een paar dagen weg waren. Zeer actieve man, wandelen, fietsen etc. Door zijn angst en opstandigheid besluit wijkverpleegster maar even de dokter te bellen en samen zonder overleg met ons wordt meneer volgestopt met risperidon, wij hadden dit nog niet door maar vroeg[lees meer...]en ons af hoe meneer zo snel warrig praten met dubbele tong, angstige dromen, denken dat hij dood gaat, evenwichtsstoornissen etc. wij hebben nagekeken wat hij uiteindelijk voor medicijn slikte, schandalig! Wij hebben het langzaam afgebouwd en we weten niet wat we zien binnen 2 dagen was het weer de gezonde en actieve man. Schandalig dat er artsen zijn die dit voorschrijven aan een 88-jarige. stop maar vol, hebben we er ook geen last van.
1

Risperidon

06-11-2014 | Man | 32
risperidon (1mg)
Spierpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Hoe kan in godsnaam Risperidon 3 sterren krijgen als algemene waardering? Weten mensen dan niet wat voor een grote teringzooi dit is? Het is nog geen 1 ster waard als algemene waardering. En mensen die het gebruiken in combinatie met Cannabis zijn bij deze al helemaal gewaarschuwd.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1157) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1141) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1097) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (938) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (761) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (725) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (577) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (574) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (504) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (420) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.