Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Wellbutrin XR

7
meningen

Wellbutrin XR

bupropion

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (239 meningen)
Chronische depressie (42 meningen)
Psychische klachten (31 meningen)
Stoppen met roken (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bupropion (Wellbutrin)

Bojan Nikolik (06-05-2015)

1
3

Wellbutrin XR

27-02-2016 | Vrouw | 44
bupropion (150mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik gebruik nu 3 weken 150 mg en heb nog geen effect of bijwerkingen gehad. Heeft iemand ervaring met wellbutrin en angst/nervositeit? Mvg
3

Wellbutrin XR

18-08-2014 | Vrouw | 40
bupropion
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
...sinds mijn tienerjaren, gebruikte ik met enige ups en downs anti depressiva. Van alles 'geprobeerd'. Om enigszins een normaal leven te kunnen lijden. Begin 2014 ben ik. Abrupt gestopt met anti-depr omdat ik mezelf kwijt was, en erg was afgevlakt. Ik startte met methylfenidaat, en dat deed veel goeds (maar ook toenemende intense angst). Daarbij dus Oxazepam om de[lees meer...] angstaanvallen te bestrijden . Nu ben ik met Wellbutrin xr begonnen, in de hoop dat mijn stemming (zelfgevoel) en angsten een balans gaan brengen. Ik hoop namelijk dat dit middel geen afvlakkende werking heeft. Ik vind het wel een pittige zoektocht, wb medicatie. Hoe lang duurt het voordat Wellbutrin 300mg zijn werk gaat doen? En wat ervaart u/jij als bijwerking. Vriendelijke groet, P
3

Wellbutrin XR

17-11-2013 | Man | 33
bupropion (450)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Na anderhalf jaar geleden ook al eens bupropion (Wellbutrin) te hebben gebruikt, besloot ik het maar is nogmaals te proberen. Ik slik het nu zo'n 3 weken en het effect lijkt minimaal. Net als vorige keer (alleen toen veel heftiger) werkte het spul de eerste paar dagen na inname goed, alleen ebte dit helaas steeds meer weg. Ik slik het tegen allerlei angsten en d[lees meer...]aar hielp bupropion dus alleen enkele dagen tegen. Ik heb het middel uit eigen beweging onlangs verhoogd naar 450 mg maar volgens mij heeft dit ook weinig verbetering ten opzichte van mijn angsten. Ik slik er wel een ander medicijn bij (Pipamperon) wat volgens mij dopamine verlagend werkt, terwijl bupropion het dopaminegehalte juist verhoogd. Heeft iemand ervaring met deze combinatie , en klopt het dat deze medicijnen elkaar tegen zouden kunnen werken? Ik overweeg de bupropion af te bouwen om dan te kijken of de wellbutrin wel effect heeft, maar vooralsnog heeft het dus nauwelijks effect. Bleef het maar zo goed als de eerste paar dagen werken dan zou ik dik tevreden zijn..
1

Wellbutrin XR

01-05-2013 | Vrouw | 22
bupropion
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu een maand verder. Had na 1.5 week eindelijk geen misselijkheid meer, af en toe nog wel draaierig. Waar ik nu last van heb: Erg geagiteerd reageren, krijg weer last van een opgezette buik... en ik merk niet echt dat ik nou meer zin in sex krijg (de reden dat ik overgestapt ben van Citalopram naar Venlafaxine naar nu Wellbrutin!). Wel was roken echt heel erg smeri[lees meer...]g geworden, ik kon het niet geloven dat IK niet meer wilde roken. Helaas ben ik gewoon door gegaan met roken (was ook niet de bedoeling ofzo om te stoppen). Mijn psychiater vind dat ik teveel bijwerkingen heb dus straks eens zien wat dan wél bij me past................... geen zin in, want dan moet ik weer nieuwe bijwerkingen ondergaan... en dat is echt verschrikkelijk!
3

Wellbutrin XR

19-04-2013 | Vrouw | 22
bupropion
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu 2 weken verder. Ik ben nog ietwat duizelig en kan lastig in slaap komen, verder merk ik niet echt verschil. Ik ben namelijk overgestapt en heb bijwerkingen gehad, zou niet weten hoe ik me nu moet voelen.
3

Wellbutrin XR

13-04-2013 | Vrouw | 22
bupropion
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu een week verder. Ik ben nog steeds bezig met het afkicken van venlafaxine, wat is dat een hel zeg! Dus ik kan niet zo goed zeggen wat nou de bijwerkingen van Wellbrutin zijn. Merk wel dat ik nu na 1 week gewoon kan slapen zonder Melatonine.Verder ben ik godsgruwelijk duizelig waar je misselijk van wordt.. maar dat is van het afbouwen zegt de psychiater. Als ik ha[lees meer...]ar dan mag geloven is de enigste bijwerking van Wellbrutin slapeloosheid en misselijkheid.. We zien wel weer verder.. Ik gebruik het eigenlijk omdat ik erg negatief ben, laag zelfbeeld heb. Ik heb een gegen. angststoornis maar ik werd gek van de SSRI'S, dus ben benieuwd wat Wellbrutin doet, aangezien het niet specifiek op angsten werkt.. hoop dat het werkt!
5

Wellbutrin XR

16-05-2012 | Vrouw | 49
bupropion
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit middel nu alweer ruim 3 jaar en ben er zeer tevreden over. De enige bijwerking is dat ik na het innemen even wat misselijk kan zijn, maar dat is minimaal. Verder merk ik niet dat ik het slik maar voel ik me wel steviger dan voorheen, kan beter accepteren dat ik ben zoals ik ben en het geeft me meer rust. Ik slik daarnaast nog een lage dosis AD (sertraline)[lees meer...] en voor het slapengaan een lage dosis seresta Ik ben heel blij met Wellbutrin!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.