Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

173
meningen

Amfexa

dexamfetamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (115 meningen)
ADD (52 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Grootschalige omzetting van een apotheekbereiding van dexamfetamine naar Amfexa

Bij een doorgeleverde bereiding maakt een apotheker een geneesmiddel zelf, en levert dat vervolgens aan andere apothekers. Voor deze geneesmiddelen is geen handelsvergunning afgegeven. Als een geneesmiddel een handelsvergunning heeft, betekent dat dat de kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid van het geneesmiddel onafhankelijk getoetst is. Dat is bij een eigen bereiding door een apotheek dus niet zo. Deze geneesmiddelen zijn daarmee niet per se onveilig, maar er zitten wel meer risico's aan.

Bereidende apotheken voldoen niet aan voorwaarden bij doorlevering dexamfetamine. Voor een deel van de patiënten brengt het gebruik van Amfexa hogere kosten met zich mee dan het gebruik van een doorgeleverde bereiding. Dat realiseert de inspectie zich.

Inspectie gezondheidszorg en jeugd (23-01-2020)

1

Amfexa

12-12-2019 | Vrouw | 64
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
begonnen met apothekers-bereide dexamfetamine 2.5 mg. 4 stuks in de ochtend, dit hielp mij op de dag goed te kunnen starten, met meer overzicht. toen werd door mijn apotheek (Benu) Amfexa geleverd, na 3 dagen begon ik me depressiever te voelen en na een aantal weken was ik weer het dode vogeltje zoals ik vroeger was, met heen en weer geslingerd worden in mn hoofd en geen [lees meer...]zin meer hebben om iets leuks te ondernemen, zelfs niet tijdens onze vakantie waar ik zo naar uit had gekeken. 2 x ziekenhuisopname, door krampen in borst-arm en rug. ik dacht dat het einde verhaal was ! vlgns. de cardioloog was dit hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de Amfexa. ik ben er zo moedeloos van geworden, met mn eerste dex, leefde ik weer aardig op en nu ?!
1

Amfexa

11-12-2019 | Man | 29
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 2
VAN DMB DEXAMFETAMINE OVERSTAPPEN NAAR AMFEXA KAN EEN HELE ANDERE UITWERKING HEBBEN!!!! Na 2 jaar zonder probleem DMB Dexamfetamine gebruikte te hebben kreeg ik in eens Amfexa mee. Me DMB Dex was op en ik ben in me lunchpauze snel naar de apotheek gegaan. De bijwerkingen begonnen na een half uur. Op dat moment werkte ik ruim 10 meter hoog aan een staalconstructie gezek[lees meer...]erd. Ik kon op dat moment echt niet stoppen en heb nog zo'n 3 uur spacend/wappie doorgewerkt. Het was alsof ik onder invloed van harddrugs was. Als je over moet stappen van je huidige ADD/ADHD medicatie naar Amfexa, zorg er dan voor dat je in een gecontroleerde omgeving bent! Ik heb dit ook doorgegeven aan de huisarts en apotheek.
5

Amfexa

09-12-2019 | Man | 22
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Vandaag begonnen met amfexa, 4x per dag 15mg. Zover kan ik me niet herkennen in de (negatieve) ervaringen van anderen op deze site. Ik heb eerder de dexamfetamine 2,5 mg gehad, en voor mijn gevoel doet dit medicijn precies hetzelfde. Wel last van droge mond en soms hartkloppingen, maar verder tevreden met de rust en concentratie wat ik nu heb.
1

Amfexa

07-12-2019 | Vrouw | 37
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Mei dit jaar begonnen met dex.. wat was ik blij en dankbaar.. bijwerking alleen een droge mond.. verder niks. Sinds 10 weken verplicht over op amfexa.. wat een hel.. Het leven voelt zinloos.. heb geen energie en zin om iets te doen.. ben bozig en zo snel geïrriteerd.. mijn gedachten vliegen weer alle kanten op. Geen rust meer.. continu het gevoel dat er onheil aankom[lees meer...]t.. Recept gekregen van psychiater met medische indicatie maar de apotheek verstrekt het gewoon niet.. maandag weer terug, ik hoop dan de langwerkende dex te mogen proberen (elvanse) Het maakt me verdrietig en boos dat ik eerst me zo goed voelde!! En dat dat nu van me afgenomen is..
5

Amfexa

03-12-2019 | Vrouw | 39
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
veel medicatie gehad. langwerkende en kortwerkende vormen van methylfenidaat, dex 2,5, langwerkende dex , en nu amfexa. ik merk dat amfexa erg goed werkt. ik lijk mier nodig te hebben dan van de magistraal bereide des. het lijkt ook iets langer te werken. prima!
1

Amfexa

03-12-2019 | Vrouw | 44
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 1
Amfexa het begin van het einde, bedankt voor de terugval!!!! Wil de oude weer terug. Amfexa is NEP. 2 jaar geen druppel meer gedronken
1

Amfexa

01-12-2019 | Man | 32
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik heb gedurende dit jaar met verschillende bereidingen Dexamfetamine te maken gekregen alvorens op Amfexa over te gaan. Deze eerdere bereidingen waren dezelfde mg, maar qua pil structuur heel anders (de ene pil verpulverde heel snel en was ook wat groter en de andere set pilletjes ronder, kleiner, onbreekbaar en had iets van een glans middeltje er overheen). Toen ik die[lees meer...] wissel meemaakte was ik tot mijn verbazing minder tevreden over de werking, iets dat ik moeilijk kan verkopen aan mijzelf aangezien dat toch wel 'tussen de oren' moet zitten. Met die insteek maar mij erbij neergelegd en ermee leren leven, wat ik nu ook weer van plan was voor de Amfexa. Echter.. nu met de Amfexa is dit verschil zoveel prominenter dat ik besloot te gaan google'n naar gebruikservaringen.. en ben zeer verrast over hoeveel mensen dit verschil blijkbaar ook opmerken. Wel jammer dat het nieuwe medicijn zoveel duurder is.. dat maakt dat kritiek vanuit de gebruikers snel af wordt gedaan als zijnde door financieel eigenbelang gedreven. Ik ben helaas geen farmaceut, en geloof het meteen dat het niet komt door verkeerde zouten of andersom draaiende isomeren etc etc :P maar kan het dan toch komen door samenstelling van de pil zelf? Dat door het bindmiddel en verdeling van de stof over het beschikbare oppervlakte de medicatie elders wordt afgebroken in het lijf? Naja ik roep ook maar dingen waar ik geen verstand van heb. Ik zou dan ook heel blij worden van een onafhankelijk onderzoek dat laat zien dat het geheel hetzelfde product betreft als de vertrouwde oude bereidingen. Want dat zou het uitgangspunt moeten zijn voor Amfexa, nabootsing van het middel en niet enkel de werkzame stof in het middel. (hoe raar dat ook klinkt).
1

Amfexa

30-11-2019 | Man | 43
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Verplicht over gestapt van concerta naar amfexa Maar amfexa is het voor mij echt niet.. gebruik het nu 5maanden en 4x per dag 10mg ...voor iemand die absoluut geen structuur kent is dat erg moeilijk om de vaste tijden aan te houden .. erg vervelend vind ik mijn buien dat ik echt opgefokt raak en depressief en niet te vergeten mijn pijntjes overal spier/gewrichtspijn he[lees meer...]t is dat ik niks anders krijg anders had ik dat gedaan .. Misschien toch maar nieuwe afspraak maken met mijn huisarts .. voor verwijsbrief naar adhd centraal ­čśč
1

Amfexa

29-11-2019 | Vrouw | 40
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Eerder heb ik review geschreven bij de start best tevreden te zijn over Amfexa in vergelijking met de dex 2.5 mg. Werkte milder, meer in contact met mijn omgeving en niet zo'n hyperfocus. Dat was alleen de 1ste maand. Daarna kwamen de ADHD symptomen erger terug dan voor diagnose. In week 3 en 4 dacht ik het te verliezen en was echt waus. Ik moest na spoedconsult direct sto[lees meer...]ppen. Er is geen sprake van psychotische aanleg bij mij of in mijn familie. Ik zag of hoorde geen dingen die er niet waren, maar leek wel of ik naar mezelf aan het kijken was. Overgestapt naar Elvanse. Werkte super op mijn hoofd en geen bijwerkingen in mijn lichaam. Op dag 3 al op huisartsenpost beland met pols van 129 in rust en dan baal je dat het langwerkende is. Voor nood methylfenidaat Sandoz. Wat een opgefokt strandje werd ik daarvan zeg, druk, chaotisch en geïrriteerd. Na een maand ben ik gesloopt. Ben moe, weerstand is zwak. De bijwerkingen van de Amfexa heb ik gemeld bij mij bijwerking.nl. Godzijdank dex 2.5 magistrale bereide gekregen op medische noodzaak en ondanks dat ik pas op de halve dosering zit, voel ik me alweer een stuk stabieler. Merk het gelijk hoe gedetailleerd ik dingen weer kan doen. Nu opbouwen en bijkomen. Gebruik er wel propranolol bij voor hoge pols. Dit wil ik liever niet, maar zag een medicijnwissel nu niet zitten. We houden dit een tijd aan en daarna bespreken we of een overstap naar Welbutrin goed zal zijn. Iemand daar ervaring mee? Mijn apotheek verstrekt de dex aan mij, wordt vergoed uit mijn basisverzekering (250,-) zelf. Mijn zorgverzekeraar vraagt een bijdrage van 0.19,- per tablet wegens grondstoffen tekort. Nu gevraagd of dat nog geldt bij medische noodzaak. Volgende week hoor ik meer. Als dit blijft, ga ik natuurlijk kijken naar een andere zorgverzekeraar die geen eigen bijdrage vraagt.
1

Amfexa

26-11-2019 | Vrouw | 56
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Duizelig, boos, onrustige ogen, geen focus, onrustig lijf, koude pijnlijke armen en handen , tegen dingen aanlopen, dronken gevoel, geïrriteerd, steken achter de ogen, buikpijn, hoofdpijn. Voelt of ik de hele tijd in rollercoaster zit.
1

Amfexa

26-11-2019 | Man | 43
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik gebruikte de Dex-amfetamine die op eigen recept gemaakt werd door mijn apotheek. Dit heeft mij de afgelopen 4 jaar erg goed geholpen. Een paar weken geleden, verplicht, over moeten stappen naar Amfexa. Sinds die tijd voel ik me neerslachtig, vermoeid en heb totaal nergens zin in of energie voor. Ik moest mezelf echt de dag door sleuren. Kwam er deze week pas achter dat [lees meer...]dit misschien wel door de (nieuwe) medicijnen kon komen. En inderdaad. Ik ben nu twee dagen gestopt en het neerslachtige gevoel is weg en ik heb weer energie! Ik ga het gesprek aan met mijn huisarts en de Apotheek. Als ik mijn oude medicijnen niet terug krijg dan maar zonder. In ieder geval niet, met die troep, Amfexa.
1

Amfexa

25-11-2019 | Man | 28
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Dexamfetamine was de uitkomst voor mij! Toen moest ik over op Amfexa. Alleen maar ellende! Ik heb het gevoel dat ik al 2 weken op een adhd achtbaan zit qua emoties buien en concentratie is niets in balans. Waarom werkt het niet? Geen idee Ik word nu dus verplicht zonder medicatie door het leven te gaan. Wat betekent dat ik terugval in ongeorganiseerde ellende. Be[lees meer...]n benieuwd wie de gevolgen daarvan zal verantwoorden.
1

Amfexa

21-11-2019 | Vrouw | 53
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Gebruikte eerst dexamfetamine. Was daar zeer tevreden over. Niet over Amfexa.
1

Amfexa

20-11-2019 | Man | 28
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 2
Bijwerkingen zijn zo heftig dat ik een lagere dosering moet gebruiken. Effectiviteit gaat daarmee sterk achteruit. Waardeloos dat Amfexa verplicht is, terwijl er met magistrale bereiding een goed werkend alternatief is.
1

Amfexa

19-11-2019 | Vrouw | 23
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik moest verplicht over tot de Amfexa door de nieuwe regeling. Eerst zeiden ze dat het niet leverbaar meer was en daarna hoor ik dat het gewoon niet meer gegeven wordt aan mijn leeftijd. Ik ging dus op de Amfexa omdat ik niet anders kon. Na een maand Amfexa innemen heb ik gemerkt dat ik veel sneller aggressief, geïrriteerd en rusteloos ben. Ik heb een slap en zwaar gev[lees meer...]oel en ik merk niks van de positieve effecten. Mijn vorige medicijn (dexamfetamine 2.5mg) was geweldig en werkte erg goed. Ik had geen last meer van mijn ADD en kon heel goed werken en leren. Dit is erg jammer. Ik wil niet eens beginnen over de belachelijke kosten van de Amfexa
1

Amfexa

19-11-2019 | Vrouw | 39
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Na 10 jaar overgestapt van Ritalin naar Amfexa vanwege gewenning De 1e maanden n├ęrgens last van gehad Op ├ę├ęn gegeven moment steeds emotioneler, overal op willen reageren, steeds in conflicten terechtkomen wat nergens nodig voor was... De steeds terugkerende gedachte : Ik zou net zo goed dood kunnen zijn.....Terwijl ik niet depressief ben dat was voor mij de reden om[lees meer...] direct te stoppen met Amfexa.. Nu weer enkele weken op de Ritalin van Novartis en dat gaat prima, de gewenning is doorbroken en ik voel me weer zoals het moet Nooit meer Amfexa !

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2182) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1154) - Cholesterol
Champix (1090) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1049) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1025) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (851) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (845) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (816) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (809) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (739) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (695) - Epilepsie
Metoprolol (661) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (637) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (551) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (547) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (538) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (536) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (528) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (500) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (467) - Verslavingsziekten
Concerta (454) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (445) - Anticonceptie - overig
Furabid (414) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (409) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (399) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (392) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (381) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.