Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

173
meningen

Amfexa

dexamfetamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (115 meningen)
ADD (52 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Grootschalige omzetting van een apotheekbereiding van dexamfetamine naar Amfexa

Bij een doorgeleverde bereiding maakt een apotheker een geneesmiddel zelf, en levert dat vervolgens aan andere apothekers. Voor deze geneesmiddelen is geen handelsvergunning afgegeven. Als een geneesmiddel een handelsvergunning heeft, betekent dat dat de kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid van het geneesmiddel onafhankelijk getoetst is. Dat is bij een eigen bereiding door een apotheek dus niet zo. Deze geneesmiddelen zijn daarmee niet per se onveilig, maar er zitten wel meer risico's aan.

Bereidende apotheken voldoen niet aan voorwaarden bij doorlevering dexamfetamine. Voor een deel van de patiënten brengt het gebruik van Amfexa hogere kosten met zich mee dan het gebruik van een doorgeleverde bereiding. Dat realiseert de inspectie zich.

Inspectie gezondheidszorg en jeugd (23-01-2020)

1

Amfexa

29-10-2019 | Man | 54
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Ja ga naar je huisarts en laat je oude dex voorschrijven 6 keer 2.5 nu per dag Dan is het medi noodzaak
1

Amfexa

27-10-2019 | Vrouw | 44
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
EVIL SPUL AFBLIJVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik heb 4.5 jaar dexamphetamine gebruikt 8x 5mg per dag ging goed tot ik over MOEST stappen naar Amfexa. !!!!!!!!!!!!!! 2 weken gebruikt cold turkey gestopt ben nu 8 weken af aan het kicken, heb hele erge bijwerkingen ervaren. 1. suicidaal zijn, depressief zijn, huilen huilen huilen, trillen ala parkinsons, maagkrampen, diare[lees meer...]e die heeeeel erg stinkt, hoofdpijn, agressieve uitbarstingen alles. Ik voelde niet eens dat de pil wat deed voor me dus demorcratisch in mn uppie besloten om hardcore van de ene op de andere dag te stoppen. IS NIET AAN TE RADEN!!!!!!!!!!! ik ben gestopt met roken, 20 jaar alcohol misbruik en verkeerde medicatie in 2015 plus nu van de Amfexa af. Ik zeg het je het afkicken van de Amfexa (dexies) is zwaarder dan afkicken van de alcohol. Ik zit nu in week 8, de amfexa ik was 2 kilo aangekomen in 1 week tijd. ik slaap nu maar 3 uur per nacht. Morgen mag ik naar de psychiater die me QWEL meds wil voorschrijven. Ik weet niet welke ik moet gaan gebruiken. Ik wilde gewoon dood op de Amfexa was echt niet normaal. het is EVIL SPUL AFBLIJVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2

Amfexa

26-10-2019 | Vrouw | 31
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds een week over op amfexa ipv dexamfetamine, maar merk duidelijk verschil. De rust die ik had met Dex is nu grotendeels weg en merk dat ik veel meer omhoog schiet in m’n energie en hyperactiviteit. Ik reageer ook sneller geïrriteerd naar mijn omgeving en heb minder geduld. Wat ik daardoor merk is dat ook mijn ademhaling erg hoog zit en mij er continu bewust van ben. [lees meer...] Tic die ik heb met knakken van ledematen was bijna weg en komt weer terug. Tot nog toe niet absoluut niet tevreden.
1

Amfexa

25-10-2019 | Vrouw | 31
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Wat een ROTZOOI! 6 dagen 2x 2.5 mg geslikt. NOOIT WEER ! bij het begin ging het nog wel., maar langzaamaan veranderde ik in een hyper druk suïcidaal emotioneel wrak! Na 6 dagen gestopt en mijn klachten zijn dubbel zo erg geworden als voor het medicijn gebruik. Welke achterlijke heeft deze troep in de markt geroepen? Het is vergif, ik waarschuw één ieder die met deze rotzoo[lees meer...]i gaat beginnen DOE HET NIET!!!
4

Amfexa

24-10-2019 | Man | 29
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Lieve mensen, Graag deel ik mijn mening over de Amfexa Dexamfetamine. Persoonlijk denk ik dat de overstap naar Amfexa bijwerkingen geven met name in de eerste periode. Totdat het lichaam gewend is aan het nieuwe medicijn. Ik merk dit zelf ook een hoge hardslag en soms wat nerveus. Ik ervaar meer rust en ben duidelijk meer aanwezig met de wereld om mij heen. Bij de dex [lees meer...]2,5 voelde ik mij contant opgejaagd en stilzitten was lastig, sociaal was het ook niet top. Wat ik probeer te zegen geef het een kans en geef je lichaam de tijd om te wenen aan de stofwisseling. Vergelijk het niet met de vorige dex 2,5 maar voel persoonlijk aan of het je helpt. Ik merk dat ik meer mijzelf ben met de Amfexa. Ik hoop dat dit sommige kan helpen, het is niet makkelijk als je afhankelijk bent maar we kunnen het alleen accepteren. Succes allemaal!
1

Amfexa

21-10-2019 | Vrouw | 43
dexamfetamine (5mg)
Autisme
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Slik al jaren naar tevredenheid dexafetamine. Nu sinds kort amfexa gekregen, omdat dexafetamine niet meer geleverd mocht worden. Op zich geen probleem als het hetzelfde is en hetzelfde zou werken. Helaas bleek deze overstap voor mij een ramp. Heb twee weken amfexa gebruikt met een gigantische crisis tot gevolg. Terwijl ik al twee jaar stabiel was dankszij de dexafetamin[lees meer...]e. Ik kan wel janken. Had ik eindelijk een medicijn dat goed werkte, krijg ik er een medicijn voor terug waardoor ik mijzelf volledig kwijt raakte. De bijwerkingen waren namelijk niet misselijk. Ten eerste ging mijn gemoedstoestand in no time de verkeerde kant op. Waar ik in het begin alleen nog maar iedereen afblafde vanwege de hoofdpijn en de pijn in mijn gewrichten, gingen na een paar dagen gebruik mijn gedachten en gemoedstoestand helemaal de verkeerde kant op. Ik kreeg suïcide gedachten die ik al heel lang niet meer heb gehad. Daarnaast allemaal uitslag op mijn rug en ontzettend pijnlijke gewrichten. Liet zelfs pannen uit mijn handen vallen, omdat ik geen kracht meer had in mijn polsen. Verder continu koud en geregeld blauwe handen. Na twee weken van gebruik amfexa gestopt op advies van mijn psychiater en na een paar dagen zonder geen suïcide gedachten meer, geen hoofdpijn meer, geen gewrichtspijn meer en de uitslag op mijn rug wordt al minder. Voor mij geen Amfexa meer. Werkt voor mij als vergif. Nu alleen kijken wat nu. De psychiater is voor mij bezig om te kijken hoe nu weer toch dexafetamine te krijgen. Toe nu toe zonder resultaat. De apotheek wil het niet leveren, vanwege boetes die ze zouden kunnen krijgen als ze het wel leveren. Wil de dexafetamine ook wel zelf betalen. Helaas toe nu toe zonder resultaat. Het is gek makend, dat iets wat goed werkte niet meer geleverd mag worden. Heb het gevoel dat ik weer terug ben, waar ik was voor de dexafetamine. Wordt er radeloos van.
3

Amfexa

15-10-2019 | Man | 45
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Nu 6 dagen Amfexa gebruikt nadat ik moest overstappen. Dus nog kort gebruik van dit medicijn. Ik ervaar het ook anders, minder heftig , minder sterk of hoe je het ook noemt t.o.v. Dex 2,5mg tabletjes. Heb het idee dat ik iets minder kan focussen en de dosering hoger moet zijn voor min of meer hetzelfde gevoel/ervaring. Maar een te hoge dosering werkt juist weer remmen[lees meer...]d. Daartegenover staat dat ik nauwelijks last van bijwerkingen heb tot nu toe, en iets meer rust ervaar t.o.v. Dex 2,5mg tabletjes. De bijwerkingen bij dexamfetamine; bij 2 tot max. 3x dosis/dag (5 en 6,25mg) had ik tijdens- en na uitwerking veel last van chagrijn en een kort lontje. Was dan 1 tot ca. 3 uur na uitwerking weer blij mn oude ik te zijn. Het weekend gebruik ik bij voorkeur niets, voel me dan ook meestal prima. Dexamfetamine 2,5mg werkte heftiger en voelde bij mij meer als pepmiddel. Kon me wel goed concentreren (bij juiste dosis) maar een van de mindere dingen was dat ik veel meer kletste, (bij een iets lagere dosis) en energie voor 10 had en soms sneller op de kast zat. En nee, na 10 maanden gebruikt wist ik wat voor mij de juiste dosis was. Was dus tevreden over het effect van Dex 2,5mg tabletjes (voornamelijk voor gebruik tijdens het werk) maar de bijwerkingen, met name de rebound was gewoon echt klote. Regelmatig ruzies thuis erdoor gehad. Bijwerkingen; Zowel bij Dex 2,5mg tabletjes als Amfexa lekker kaak/tanden knarsen (van links naar rechts bewegen met je kaken) of hoe je het ook noemt. Had steeds minder last van een droge mond, bij Amfexa helemaal niet. Nadeel van deze vorm van amfetamines is dat je het idd niet telaat moet innemen ivm slapen, zeker als al je al moeite hebt met inslapen zoals in mijn geval. Linksom of rechtsom, het is toch stimulantia. Werkzaamheid: Voor mij is de beste graadmeter mijn werk en/of ik mijn werkzaamheden nog leuk vind na een tijdje. Ben namelijk snel op dingen uitgekeken en met Dex 2,5mg tabletjes vond ik zelfs suf en saai werk nog redelijk leuk....haha. Met Amfexa ervaar ik dat wel anders.....weer meer zoals voorheen. Ik denk dan letterlijk; wat een saaie baan, ik wil actie en pionieren. Ik geef het nog 1 a 2 maanden de kans en ga dan beoordelen wat Amfexa voor me kan betekenen of niet. Je moet het wel de kans geven is mijn mening. En verhalen van medegebruikers na 1 dag slikken of na inname van slechts 1x een pil of iets dergelijks en direct aangeven dat het rotzooi is lijkt me apart. Misschien kwestie van een neutrale mindset? Reden, de eerste paar maanden moest ik aan Dex 2,5mg wennen. (werking en bijwerking(en). En ja ik vind het ook tegek voor woorden dat je er nu ineens relatief veel voor moet betalen, tot max. 250 EURO/jaar. Dus vooralsnog een vrij neutrale mening over Amfexa mbt werking en bijwerkingen Is het effect na langer gebruik te gering, of moet ik omhoog wat betreft dosering, dan stop ik alsnog met Amfexa.
1

Amfexa

14-10-2019 | Vrouw | 54
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Dexamfetamine houdt me alerter naast alle andere medicatie. Van amfexa wordt ik ziek. Hevige hartkloppingen. Vanaf half uur tot uur na inname ziek gevoel. Dit houdt paar uur aan. Bij een hele tablet van 5 mg voel ik me echt helemaal niet lekker. Bij inname van een halve tablet is het iets milder.
1

Amfexa

12-10-2019 | Man | 14
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Zoom van 14 moest overstappen naar deze troep omdat zijn eigen medicijn niet meer wordt vergoed. Het oude dexafetamine werkte prima!!! Nu is het oorlog in huis met ruzie onrust en nog veel meer ellende !!! Vanaf morgen krijgt hij het niet meer en kijken we naar iets anders. Dit is echt vergif!!!!
1

Amfexa

10-10-2019 | Vrouw | 20
dexamfetamine (5mg)
ADD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Voor mij de gebruikelijke bijwerking waar ik met dexamfetamine ongeveer evenveel last van had (voor mij een heel stuk fijner dan zowel concerta als ritalin). Maar de werking is niks, ik slik ze sinds het begin van het schooljaar en ik snapte niet waarom ik niks meer gedaan kreeg, toen kwam ik een oud pilletje tegen (dexamfetamine 2,5 mg) en slikte die en ineens kon ik w[lees meer...]el weer uren stilzitten en leren. Echt wat een rot medicijn is amfexa vergeleken bij dexamfetamine, ben gewoon niet vooruit te branden meer.
3

Amfexa

09-10-2019 | Man | 45
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik stond net bij de apotheek met een hhrecept dex. Krijg ik het hele verhaal over Amfexa te horen. Het duizelde me al gauw; werd er heel onrustig van. Ik zag ‘spoken’: heeft t wel dezelfde werking? En hoe zit t met bijwerkingen? En wat een verwarrend verhaal over de vergoedingsregeling.... Ik uitte mijn zorgen bij de assistent. Ik zei ook: “gezien de diagnose is het voor m[lees meer...]ij nogal belangrijk dat ik op een goede werking kan vertrouwen”. Ze was heel behulpzaam en begripvol, maar ik begreep algauw dat deze switch voor de apothekers ook nog even wennen is. Op weg naar huis ging ik me vreselijk zorgen maken. Bij thuiskomst meteen m’n psych geïnformeerd. Ik heb het nodig, dus ik heb maar wel een tablet naar binnen geknikkerd. Met dex had ik mijn leven zo mooi op orde. Hoop dat dat niet in gevaar komt. En dan die declaratietoestand. Hoe kunnen ze dat nou zó doen bij mensen met AD(H)D??? Ik zie dat nu al niet goed komen bij mij :( Al met al een heel chaotische toestand voor iedereen die dex gebruik(te). Ik heb de meningen maar op ‘geel’ gezet, hoewel ik net de eerste pil gehad heb. Ik hoop heel erg voor ons allemaal dat we het gauw op ‘groen’ kunnen zetten. Sterkte allen!!!
1

Amfexa

08-10-2019 | Vrouw | 19
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 3
Na een heftig jaar in de nasleep van een klinische behandeling voor verslaving en eetstoornis erachter gekomen dat ik ADHD heb. De oude 2,5 mg medicatie heeft mn leven letterlijk veranderd en ervoor gezorgd dat ik een groot gedeelte van mijn psychische ziektes kon wegstrepen door een rust die ik nog nooit eerder ervaren had. Na 4 maanden de overstap naar amfexa en de terug[lees meer...]keer van een hoop negativiteit, bv. zucht naar middelen. Ik schrijf deze ervaring omdat ik hoop dat mensen hun mening over dexamfetamine niet baseren op de amfexa omdat dit voor mij een wereld van verschil is vergeleken met de oude dexamfetamine. Zomaar duizenden gebruikers op andere medicatie gooien vind ik belachelijk. Amfexa doet voor mij niet 10% van wat de oude medicatie deed.
1

Amfexa

08-10-2019 | Vrouw | 24
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds het overstappen opeens last van hoofdpijn en pijn in mijn nek. Mijn handen worden elke dag wel een keer extreem koud en beginnen te 'slapen'. Ik voel een lichte druk op mijn borst af en toe. Ik neem nu ook elke week een stop dag om bij te komen van het medicijn. Als ik dat niet doe dan wordt ik oververmoeid en ziek. Vanaf de stopdag neemt het koortsig gevoel toe met[lees meer...] de dag en na een paar dagen heb ik het gevoel overdag dat ik maar een paar uur heb geslapen die nacht.
2

Amfexa

07-10-2019 | Vrouw | 43
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Na een eindeloze zoektocht wat 'loos' was met mij, eindelijk de diagnose adhd gecombineerde type. Alles geprobeerd: Ritalin reageerde ik heel heftig op, rebound. Stratterra was ok, maar uiteindelijk afgebouwd wegens enorme kosten. Nu al jaren aan de dexamfetamine. 2,5 mg x 2. In de ochtend 2 x 2,5 en in de middag 2x 2,5. Nu opeens verplicht Emfaxa. Vreselijk! Alle bijwer[lees meer...]kingen wat ik had met ritalin. Urenlang pijn in mijn kaken, kort lontje, hoofdpijn... etc... dit is absoluut niet mijn medicijn. Ik wil terug naar mijn dexam 2,5
4

Amfexa

07-10-2019 | Vrouw | 29
dexamfetamine (5mg)
ADHD
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Toen ik over moest stappen van dexamfetamine naar Amfexa bekeek ik natuurlijk even de recensies. Ik schrok nogal van wat ik hier las. Inmiddels gebruik ik het enkele weken en merk ik geen verschil met dexamfetamine. Ik ben erg tevreden met de werking en vind ook dat dit geluid gehoord mag worden op deze website. Iedereen reageert vanzelfsprekend anders op de overstap. We[lees meer...]l hoop ik dat er snel wat bedacht gaat worden op de omslachtige manier van vergoeding en declaraties. Denk niet dat de gebruiker de dupe hoeft te zijn van de politieke afspraken die gemaakt worden door producenten, verzekeraars en overheid. Dit moet toch eenvoudiger kunnen?
4

Amfexa

07-10-2019 | Vrouw | 40
dexamfetamine (5mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik wil een tegengeluid laten horen over het gebruik van Amfexa. Zelf heb ik tot het allerlaatst gerekt om over te stappen van dexamfetamine 2.5 mg naar dit medicijn en had veel weerstand ivm reacties o.a. hier. Maar het bevalt mij prima, beter zelfs! Innamegebruik vind ik makkelijker dan 14 tabletjes op een dag, had een te hoge pols die weer normaal is en het werkt op mij [lees meer...]milder/zachter uit. Ben meer in contact met mijn omgeving, zit minder in de hyper focus, minder klachten bij het uitwerken én toch een helder hoofd. Kan het zijn dat mensen met negatieve ervaringen bij dexamfetamine ook al klachten/bijwerkingen hadden? Wees dus niet te huiverig met overstappen en bekijk voor jezelf of het slechter/beter/niet werkt.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2182) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1154) - Cholesterol
Champix (1090) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1049) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1025) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (851) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (845) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (816) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (809) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (739) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (695) - Epilepsie
Metoprolol (661) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (637) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (551) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (547) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (538) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (536) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (528) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (500) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (467) - Verslavingsziekten
Concerta (454) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (445) - Anticonceptie - overig
Furabid (414) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (409) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (399) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (392) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (381) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.