Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

medicijnen

Lees de ervaringen

17
meningen

Amfexa

dexamfetamine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (8 meningen)
ADD (8 meningen)

INVLOED VAN DNA

Genetisch invloed bekend? Nee.
Genen zijn bij niemand gelijk. Geven jouw genen je meer kans op bijwerkingen?
Hoeveelheid bijwerkingen

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (429 meningen)
Ritalin (369 meningen)
Dexamfetamine (304 meningen)
Methylfenidaat (293 meningen)
Medikinet (111 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacoterapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Pagina 1 van 3
23-03-2019
Vrouw, 21
Algehele tevredenheid 1

Amfexa (dexamfetamine)
ADHD

Tevredenheid over
1
1
1
2
Ik gebruikte eerst Dexamfetamine en kreeg nu ineens Amfexa en ik kan wel janken. Dexamfetamine werkte perfect, ik was er ontzettend blij mee. De bijwerkingen aan het begin gingen snel weg en ik kreeg er energie van, ik was gemotiveerd en vrolijk. Ik kon helder denken. Allemaal dingen waar ik lang van droomde en nu niet meer zonder wil. Maar toen kreeg ik Amfexa en alles is[lees meer...] terug bij af. Letterlijk alle klachten waarvoor ik in eerste instantie naar de huisarts ging (en na een lang proces de diagnose ADHD kreeg) zijn terug. Slapeloosheid, geen focus en geen overzicht hebben, depressieve klachten. Ik neem totaal niks in me op, vraag me niet wat ik gisteren heb gedaan. Ik kan net zo goed een pil lucht nemen. Ik wil mijn dex weer terug.
10-07-2018
Vrouw, 15
Algehele tevredenheid 2

Amfexa (dexamfetamine)
ADHD

Tevredenheid over
1
4
3
5
Hoofdpijn, ik slik het nu zo ongeveer 2 maanden, ik ben pas 15 jaar, maar ik krijg er erg veel hoofdpijn van, mensen zeggen ook dat mijn ogen rood worden, en het voelt gewoon alsof me hoofd word geplet.
09-02-2017
Vrouw, 18
Algehele tevredenheid 2

Amfexa (dexamfetamine)
ADD

Tevredenheid over
4
2
1
3
Ik heb dit medicijn ongeveer 2 maanden gebruikt. Ik had veel last van bijwerkingen. Ik kon nachten niet slapen, puur omdat mijn lichaam nog heel onrustig was door dit medicijn. Ik had ook altijd iets in mijn oog dat bonkt, maar ik dacht dat het niets ernstigs was. Tot op een nacht lag ik gewoon in bed en zag ik witte flitsen opeens uit het niets en elke keer dat ik mijn o[lees meer...]gen sloot trilde ze als een gek. Ik ben toen gestopt met mijn medicatie en had het later pas tegen mijn specialist verteld: Ik moest acuut stoppen. Ook had ik heel af en toe last van hartkrampen en ook dat rondom aders in mijn lichaam bonkte. Nu ik ben gestopt met het middel heb ik deze klachten niet meer en kan ik lekker weer slapen (: Maar tegelijkertijd was dit middel wel effectief. Het hielp mij erg goed met concentratie. Ik maakte ook een perfecte start op school. Mijn emoties waren wel wat vlakker, maar niet zo vlak als ik bij methylfenidaat had. Daarbij was ik minder angstig en had meer motivatie. Door dit middel werd ik nog meer in mezelf en had ik meer overzicht. Dat vond ik erg fijn. Alleen als het medicijn was uitgewerkt kreeg ik een terugval en was dan snel prikkelbaar, maar ook dat vond ik niet heel erg. Ik kon me wel niet concentreren op wat mensen zeiden, maar als ik zelfstandig aan het werk moest gaan kon ik me perfect concentreren. Dus het leerwerk, huiswerk enzovoort ging uitstekend.
26-09-2016
Man, 39
Algehele tevredenheid 2

Amfexa (dexamfetamine)
ADD

Tevredenheid over
2
3
1
4
Ik neem sinds 2 weken Amfexa van de apotheek, nadat ik in het verleden Dex van De Magistrale Bereider heb gekregen...De werking van Amfexa is ronduit slecht. Effect is veel minder en de bijwerkingen enorm. Nu heb ik enorme kaakkrampen en een mega droge mond. Gaat dit na verloop van tijd weg ?, want me tandvlees begint nu opeens terug te trekken en dat betekent niet veel go[lees meer...]eds voor mijn gebit... Bestaat er nog een mogelijkheid om terug te gaan naar de'ouwe' dexamfetamine ??
29-08-2016
Man, 35
Algehele tevredenheid 1

Amfexa (dexamfetamine)
ADHD

Tevredenheid over
3
1
2
4
Moest zoals velen gedwongen switchen van de Magistrale Dex naar de Amfexa. Doordat ik een goede aanvullende verzekering heb kwam de Amfexa qua eigen risico zelfs voordeliger uit, dan de Magistrale Dex. (Wat niet wegneemt dat ik het totaal niet eens ben over de handelswijze van Eurocept) Ik dacht dus zonder problemen over te kunnen stappen, want Dex is Dex, toch? Maar d[lees meer...]at bleek niet het geval. De Amfexa bracht vanaf het begin een niet te vullen gevoel van onrust, daarbij veel irritatie, hoofdpijn, neerslachtigheid en slapeloosheid wat ik van de Magistrale Dex niet kende. Ben daarom terug gegaan naar de Magistrale Dex van 2,5mg en heb van de bovenstaande problemen geen last meer. Ik moet nu wel 18 tabletjes wegwerken i.p.v. 9 per dag maar dat is dan ook het enige nadeel
11-08-2016
Man, 28
Algehele tevredenheid 2

Amfexa (dexamfetamine)
ADD

Tevredenheid over
3
2
3
4
Toen bij mij ADD werd geconstateerd kreeg ik Dexamfetamine voorgeschreven. Er ging een wereld voor mij open. Eindelijk kon ik normaal functioneren en ik had geen last van bijwerkingen. Na de hele patentkwestie ben ik gedwongen overgestapt op Amfexa. Ik ging er vanuit dat er weinig verschil zou zijn, omdat het toch een relatief eenvoudig medicijn betreft, maar dat bleek [lees meer...]nogal tegen te vallen. Het medicijn lijkt een stuk minder sterk te zijn en zorgt regelmatig voor het tegenovergestelde dan waarvoor het bedoeld is. Ik merk dat ik regelmatig helemaal in mezelf keer en voor me uit zit te staren, waardoor ik de dosis moet verhogen, wat ik helemaal niet wil. 's avonds kom ik erg moe uit mijn werk en voel me lichamelijk, maar vooral geestelijk volledig uitgeput. Ik voel me down en ben 's avonds niet meer waard. Bij Dexamfetamine had ik al deze problemen niet. Recent ben ik weer overgestapt en nu op de 2,5 mg Dex pillen. Een goed moment om kijken of er echt verschil is. Ik ben zeer opgelucht dat dit het geval blijkt te zijn. Deze Dex pillen werken weer als vanouds. Amfexa kan ik gelukkig weer links laten liggen. Wat Eurocept ook mag beweren, dit medicijn voegt helemaal niets toe. Mijn conclusie is dat ze een veel slechter product in de markt hebben gezet, wat het bij lange na niet haalt bij de magistrale bereide tabletten.
28-07-2016
Vrouw, 26
Algehele tevredenheid 3

Amfexa (dexamfetamine)
ADD

Tevredenheid over
3
4
4
5

07-07-2016
Vrouw, 39
Algehele tevredenheid 1

Amfexa (dexamfetamine)
ADHD

Tevredenheid over
4
2
3
4
Een maand geleden begonnen met Amfexa. Vanaf dag 1 continue zware hoofdpijn, zeer slecht slapen en einde van de dag erg down. Op zich werkt Amfexa wel goed voor mijn concentratiestoornis maar de bijwerkingen zijn niet te doen. Besloten om morgen over te stappen naar de oude magistraal bereide DEX amfetamine.
Pagina 1 van 3

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2113) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1096) - Cholesterol
Champix (1002) - Verslavingsziekten
Paroxetine (972) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (887) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (842) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (760) - Pijn - morfine-achtigen
Sertraline (745) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (717) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (706) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (668) - Epilepsie
Efexor (612) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (601) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (529) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Seroquel (498) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (495) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (488) - Anticonceptie - eenfase
Lexapro (468) - Depressie - antidepressiva SSRI
Amoxicilline (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Mirtazapine (453) - Depressie - antidepressiva overig
Concerta (429) - ADHD - psychostimulantia
Wellbutrin XR (417) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (386) - Anticonceptie - overig
Crestor (380) - Cholesterol
Amoxicilline / Clavulaanzuur (376) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (372) - Pijn
Furabid (371) - Antibiotica - urineweginfectie
Ritalin (369) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (367) - Acne
Lipitor (331) - Cholesterol

 De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart