Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Medikinet

136
meningen

Medikinet

methylfenidaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (70 meningen)
ADD (41 meningen)
Autisme (5 meningen)
PDD-NOS (4 meningen)
Concentratieproblemen (3 meningen)
Syndroom van Asperger (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (484 meningen)
Dexamfetamine (429 meningen)
Ritalin (406 meningen)
Methylfenidaat (404 meningen)
Amfexa (210 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Medikinet

Bojan Nikolik (30-12-2014)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

4

Medikinet

28-05-2016 | Vrouw | 38
methylfenidaat (10mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Medikinet

22-01-2016 | Vrouw | 33
methylfenidaat (30mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn heeft mijn leven veranderd (positief!). Pas op mn 32e de diagnose ADD gekregen en een jaar later gestart met deze medicatie. Lichte bijwerkingen gehad; de eerste week wat hoofdpijn en 1 dag zo licht in mn hoofd dat ik er misselijk van werd. Maar daarna eigenlijk niet meer. Ik merk dat wel een beetje zodra de pil uitwerkt, dan word ik wat trillerig en onrustig [lees meer...](=logisch). Maar sinds ik het slik ben ik veel kalmer, tevreden, happy, gefocused. Ik krijg dingen gedaan, kan echt klusjes achter elkaar afstrepen. Geen chaos meer in mijn hoofd. Ben er op mijn werk veel meer bij, tijdens vergaderingen ook duidelijk meer inbreng. Ik slik het om 7 uur en als het moet om half 2 weer, maar bijv weekenddagen soms ook helemaal niet. Gewoon wat nodig is. Feestdagen en visites kom ik fluitend en relaxed door. Wat ik niet had kunnen bereiken als ik dit in mn schooltijd had gehad...... Ik wil nooit meer zonder in ieder geval.
4

Medikinet

15-12-2014 | Man | 34
methylfenidaat (10mg)
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het eerste weekend liep redelijk vlot. Ik heb weinig ervaring momenteel aangezien ik mij pas heb laten testen op ADD. Zoals anderen ook wel zeggen is het een echte duw in de rug voor my. De bijsluiter lezen was voor mij de eerste test die ik deed, dit in combinatie met onze ongelooflijk actieve kinderen van 2 en 4 jaar op de achtergrond. resultaat: Lezen en inpikken op [lees meer...]dolle fratsen van mijn kinderen werd combineerbaar. Consequent handelen. geen chaos meer. Een goed gesprek echt beleven. Afwerken wat je bezig bent... gevolg--> zelfvertrouwen in stijgende lijn. Terug het gevoel hebben iets te betekenen... En wat vooral zalig is: rust in je hoofd en iedereen rond jou plukt er de vruchten van. Bij de pinken blijven is wel de boodschap. Iets impulsiever als ik er niet op let. Ik heb (nog) geen echte bijwerkingen. Meer dorst. Dosis is nog niet optimaal: na 2u15min is het momenteel uitgewerkt.
4

Medikinet

03-12-2014 | Vrouw | 15
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 3 jaar geleden van 1 havo/vwo over gegaan naar 2 mavo. Dit jaar werd ik er vaak uitgestuurd en lette ik niet op. Toen ik weer ben blijven zitten besloten mijn ouders mij te laten testen op ADHD en ADD. uit de test kwam dat ik ADHD heb en daar kreeg ik ook ritalin voor, wat voor mij totaal niet werkte. Dus ik bleef druk en onoplettend in de klas. Mijn school dacht d[lees meer...]at ik dit uit weerstand deed dus stuurde mij naar een speciale school met klassen van 10 leerlingen met maar 1 leraar en veel persoonlijke aandacht. Op dat moment stond ik iets van 8 tekortpunten op mijn cijferlijst. Toen ben ik begonnen met medikinet. Dit werkt voor mij super. Ik heb laten zien dat ik het kan op school en dat het niet 100% mijn schuld was dat ik vaak druk was en niet goed kon opletten. Ik heb mijn tekortpunten dat jaar op 1 na opgehaald en ben over gegaan naar 3 mavo. Medikinet heeft mij geholpen te laten zien dat ik het kan. Ik heb wel de bijwerking dat mijn eetlust verdwijnt. En in slaap komen is lastig. Maar verder is het een supermedicijn!
1

Medikinet

01-12-2014 | Man | 13
methylfenidaat
PDD-NOS
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn zoon van 13 jaar slikt nu ongeveer een jaar concerta , helaas had hij hierdoor bijna tot geen eetlust dus i.o. met specialist besloten om het weekend over te stappen op medikinet met een werking van 8 uur. sinds hij dit slikt heeft hij er last van paniekaanvallen. na inname wordt hij onrustig, krijgt hij hartkloppingen en vaak een paniekaanval. als de medicijnen zijn [lees meer...]uitgewerkt wordt hij weer zichzelf, erg druk maar geen last van paniek. omdat hij een aantal keer zo'n paniekaanval hft gehad is hij ook op school niet meer rustig omdat hij bang is om weer een paniekaanval te krijgen. wij zijn er nu mee gestopt en gaan dit nooit meer gebruiken.
5

Medikinet

11-08-2014 | Man | 32
methylfenidaat (30mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mij persoonlijk is het een wonder middel. Het was wel even zoeken voor de goede dosis begon met 30 mg overdag dan smiddags 20 mg.Toen is het verlaagd naar 20/10, maar daar werd ik moe van, geen concentratie, niets kunnen afmaken, gevoelloos.Toen weer verhoogd naar 30/20 werkte 5 dagen goed toen zwakte het weer af last van rebound.Dus weer verhoogd naar 40/30. Na een t[lees meer...]ijdje was dat het ook niet en slik ik 30 overdag en smiddags 40 en dat is het voor mij. ik weeg 85 kilo en ben 175 lengte. Ik kan nu leren, onthou bijna alles en ik kan voor het eerst in 32 jaar echt een boek lezen en ervan genieten. Top medicijn voor ben er dankbaar voor.
2

Medikinet

01-02-2014 | Man | 15
methylfenidaat (40mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb een agressiviteitsstoornis en een concentratiestoornis, waardoor ik deze medicijnen nodig heb. rond mijn 11e had ik ritalin en daar kreeg ik enstige bijwerkingen van zoals monsters in mijn kamer (vampieren enge dingen) knikkers die vielen terwijl ik geen knikkels had, hyperaanvallen en slapeloze nachten. ik ben paranormaal begaafd en door dit medicijn werd alles [lees meer...]10x erger en heftiger waardoor ik ermee ben gestopt op verzoek van de huisarts. door medikanet ben ik beter geworden en kon ik mij beter concentreren en heb ik met mijn citotoets een score van 545 gehaald, terwijl mensen dachten dat ik de laagste score zou halen. bij mij werkt het medicijn goed, alleen heeft het de bijwerkingen moe zijn na uitwerking heel vee; vreetbuien en overal pijn hebben na bijv de trap oplopen. hebben meer mensen dit of heeft iemand het ook die je kent? dan zou ik graag contact willen
5

Medikinet

15-10-2013 | Man | 34
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds kort medikinet 10 mg tabletten. Hiervoor nooit iets gebruikt. Mijn hele leven heb ik het idee gehad dat ik 'anders' was dan anderen. En eindelijk na 34 jaar weet ik dat ik ADD heb. Ik heb gemerkt dat ik baat heb bij dit middel. Ik ben uitgeruster als ik uit bed kom. Ik kan me beter focussen op dingen die ik moet doen. En ben veel vrolijker en energieke[lees meer...]r. Normaal kon ik mijn bed niet uit komen en had ik vooral in deze tijd van het jaar een enorme dip. Die dip begon er te komen voordat ik met mijn medicatie van start ging maar is nu helemaal weg. Ik heb het gevoel dat ik meer mezelf ben dan ooit tevoren en voel me gelukkig. Ook tegenslagen kan ik veel beter handelen. En ik ben beter is staat om te handelen op momenten dat dat nodig is. Bijwerkingen heb ik wel, soms ben ik wat licht in mijn hoofd en je moet VEEL drinken. Dat heeft mijn psych tegen me gezegd en dat blijkt ook wel. Rebounds heb ik geen last van, ik word dan alleen moe maar dat is vrij normaal na de lange dagen die ik nu kan maken dankzij dit spul. (ik lig niet meer op de bank te luieren als ik vrij ben). Ik heb meer en vaker honger dan eerst dus met die eetlust werkt het bij mij kennelijk andersom.
2

Medikinet

17-06-2013 | Man | 19
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb altijd al medcijnen geslikt voor m'n ADD. Begonnen met Ritalin op jonge leeftijd, dat werkte redelijk, maar niet lang genoeg. Toen Concerta 36mg, wat een rampenspul. De concentratie was beter maar ik at niets meer en was heel erg down. Daarna Medikinet geprobeerd, maar dit was het ook niet. Ik gebruikte de 30mg met verlengde afgifte (CR). Je wordt er wazig van en de[lees meer...] concentratie is niet geweldig. Tussendoor nog 2 andere varianten geprobeerd maar dit was het ook niet. Ben weer overgestapt op Ritalin, alleen niet op dagelijkse basis maar wanneer ik het echt nodig heb. Mijn advies is bij deze medicijnen; kijk na 3 weken of het werkt en gebruik het alleen als je het echt nodig hebt. Als je genoeg ervaring hebt met verschillende medicijnen en de inwerktijd kun je voor je zelf beslissen of je het nodig hebt of niet.
4

Medikinet

07-02-2013 | Man | 27
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik de medikinet nu bijna een jaar. Mijn opleiding verliep al wat stroever, omdat ik totaal geen overzicht heb en iedere prikkel binnenkrijg. Uiteindelijk ben ik gaan werking, waar ik toch wel heel veel last kreeg van het niet kunnen aan kunnen zetten tot actie, omdat ik steeds weg droom in mijn gedachten. Ik ging fouten maken op mijn werk, en raakte alleen maarmeer[lees meer...] gedemotiveerd. Ik Twijfelde zelfs of mijn HBO opleiding wel de juiste keus was. Jaren lang voelde ik mij al anders dan andere mensen. Het ene moment was ik ontzettend prikkelig en energiek (tot aan zeer agressieve gedachten in mijn hoofd) Bijvoorbeeld zeer geirriteerd raken van kinderen op vrijdag middag in de supermarkt, ik kon hier van binen van ontplfoffen, de gedachten die door mij heen gingen zal ik buiten wegen laten en het andere moment totaal op apegapen, vooral na mentale inspanning. Een hoorcollege is voor mij een straf, daar krijg ik niks van mee, hierdoor heb ik echt veel langer over alles qua school gedaan. Eigenlijk heb ik dit probleem altijd voor mezelf gehouden, tot dat ik mijzelf besefte wel een iets psychisch te kunnen hebben . Bij onderzoek bij de plaatselijke GGZ bleek ik ADD te hebben. Sindsdien gebruik ik de medicatie en heb ik vooral helderheid en rust in mijn hoofd. Waar ik vroeger moest oppassen om niet uit de slof te schieten, denk aan gat in een deur slaan, koppen wanneer ik zoveel woede voelde door de prikkels om mij heen. Voel ik mij nu rustig en kan ik mee rgenieten van sociale contacten, waar ik eerst misschien maar 1/4 van een verhaal mee kreeg lukt het mij nu toch veel beter om ook naar anderen te kunnen luisteren. Aanrakingen komen minder hard binnen, geluiden. Ik ben beter gaan presteren op het werk, waar ik eerst vreesde voor mijn baan, ben ik nu een van de drijvende krachten en blijk ik juist uitermate geschikt in mijn werk!. Ik slik nu in de ochtend 30mg en 6 uur later de 20 mg. Bij mij werkt het medicijn tussen de 5 en 6 uur, maar ik heb een snelle stofwisseling.
5

Medikinet

29-01-2013 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn zoon is 8 jaar en gebruikt sinds 1 1/2 jaar medikinet 10 mg. in het begin sceptisch maar nu een verheerlijking. geen spanning in huis, goede concentratie, op school prima vooruit en op de BSO geweldig kind. alleen af en toe slapenloosheid, kan hij niet op tijd slapen. nu binnenkort in overleg met kinderarts verhoging vragen, concentratie op school word minder, 'sm[lees meer...]iddags en 'savonds weer erg druk, het valt weer op, ook bij vreemden die hem niet kennen. zoon geeft ook aan dat het weer erg druk in hoofd word, afleiding, toeter auto of schreeuw op schoolplein en weg is hij, helaas te zien in toetsen. wij hebben prima ervaring, zien wel, ga wel navraag doen over een ander hulp middel, iets met hersengolven of zoiets.... wie heeft daar ervaring mee?
2

Medikinet

10-01-2013 | Man | 9
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Onze zoon is op zijn 6 gediagnostiseerd met ADHD, en op zijn 7de begonnen met eerst Ritalin, waardeloos, heel veel bijwerkingen, begin 2012 gestart met Medikinet 20 mg en een halve Ritalin tegen 15.00 uur. Maar de rebound was erg groot. Nu sinds een week overgestapt naar Concerta, belachelijk trouwens dat je zoveel moet bijbetalen dus ook maar overgestapt naar een verzeker[lees meer...]ing die dit vergoed. 178 mg is te weinig dat zie ik wel, en dus zullen we iets hoger moeten gaan zitten maar verder tot nu toe heeft hij de rebound pas als ie gaat slapen en dat is geen probleem. Maar nu zijn wij ook begonnen met Neuro feedback therapie en die hebben na uitgebreide testen geconstateerd dat onze zoon geen ADHD heeft maar hoogebegaafd is. Toch heeft hij moeite met rangschikken dus de concerta blijft. En met de therapie zal die wel verminderd kunnen worden. Hoop dat hij straks op het voortgezet onderwijs het goed zal doen......
5

Medikinet

20-12-2012 | Man | 14
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik kon mij nooit concentreren en was druk en nu niet meer het werkt heel goed
2

Medikinet

10-12-2012 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
10 mg te laag, 20 mg te hoog en het werkte maar 4 tot 5 uur. Bijwerkingen/rebound gigantisch tot agressiviteit en depressiviteit (ik heb geen vrienden, ik kan beter dood zijn) en uit het raam willen springen. Verbaal heel sterk en grof en fysiek richting familieleden.
2

Medikinet

06-12-2012 | Vrouw | 11
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Onze dochter slikt meer dan twee jaar Medikinet. In de weekenden en vakanties geven wij haar het middel niet. Wij merken dan dat zij iets drukker is. Op school willen de leerkrachten dat ons kind het medicijn gebruikt. Zij geven aan te merken dat onze dochter zich minder kan concentreren. Mijn dochter zegt dat zij zich uitstekend kan concentreren. De laatste tijd merk ik[lees meer...] dat zij wat depressiever wordt en meer last heeft van stemmingswisselingen. Door blijven gaan met slikken?
2

Medikinet

25-11-2012 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoon van 8 reageert heel wisselend en in extremen. Heel mat en emotieloos tot woede uitbarstingen, schreeuwen, agressief etc. Op andere tijden is hij moe om vervolgens weer alle kanten op te springen en niet te luisteren. Op school is de concentratie verbeterd, maar werkt alleen maar tot 13.00 uur. Daarna gaat het mis en ben ik dagelijks benieuwd hoe mijn kind is. Soc[lees meer...]iaal gaat het niet beter en thuis is de situatie alleen maar erger. Met een middag/dag vrij weet hij geen raad en wil alleen maar tv kijken. Hoe lang duurt het voordat hij er aan gewend is? Ik ben het zelf nogal zat en zie een ongelukkig kind. Dit is het mij niet waard.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.