Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

131
meningen

Medikinet

methylfenidaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (69 meningen)
ADD (39 meningen)
PDD-NOS (4 meningen)
Autisme (4 meningen)
Concentratieproblemen (3 meningen)
Syndroom van Asperger (0 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (477 meningen)
Dexamfetamine (421 meningen)
Ritalin (401 meningen)
Methylfenidaat (376 meningen)
Amfexa (208 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Medikinet

Bojan Nikolik (30-12-2014)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

5

Medikinet

11-08-2014 | Man | 32
methylfenidaat (30mg)
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voor mij persoonlijk is het een wonder middel. Het was wel even zoeken voor de goede dosis begon met 30 mg overdag dan smiddags 20 mg.Toen is het verlaagd naar 20/10, maar daar werd ik moe van, geen concentratie, niets kunnen afmaken, gevoelloos.Toen weer verhoogd naar 30/20 werkte 5 dagen goed toen zwakte het weer af last van rebound.Dus weer verhoogd naar 40/30. Na een t[lees meer...]ijdje was dat het ook niet en slik ik 30 overdag en smiddags 40 en dat is het voor mij. ik weeg 85 kilo en ben 175 lengte. Ik kan nu leren, onthou bijna alles en ik kan voor het eerst in 32 jaar echt een boek lezen en ervan genieten. Top medicijn voor ben er dankbaar voor.
2

Medikinet

01-02-2014 | Man | 15
methylfenidaat (40mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik heb een agressiviteitsstoornis en een concentratiestoornis, waardoor ik deze medicijnen nodig heb. rond mijn 11e had ik ritalin en daar kreeg ik enstige bijwerkingen van zoals monsters in mijn kamer (vampieren enge dingen) knikkers die vielen terwijl ik geen knikkels had, hyperaanvallen en slapeloze nachten. ik ben paranormaal begaafd en door dit medicijn werd alles [lees meer...]10x erger en heftiger waardoor ik ermee ben gestopt op verzoek van de huisarts. door medikanet ben ik beter geworden en kon ik mij beter concentreren en heb ik met mijn citotoets een score van 545 gehaald, terwijl mensen dachten dat ik de laagste score zou halen. bij mij werkt het medicijn goed, alleen heeft het de bijwerkingen moe zijn na uitwerking heel vee; vreetbuien en overal pijn hebben na bijv de trap oplopen. hebben meer mensen dit of heeft iemand het ook die je kent? dan zou ik graag contact willen
5

Medikinet

15-10-2013 | Man | 34
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds kort medikinet 10 mg tabletten. Hiervoor nooit iets gebruikt. Mijn hele leven heb ik het idee gehad dat ik 'anders' was dan anderen. En eindelijk na 34 jaar weet ik dat ik ADD heb. Ik heb gemerkt dat ik baat heb bij dit middel. Ik ben uitgeruster als ik uit bed kom. Ik kan me beter focussen op dingen die ik moet doen. En ben veel vrolijker en energieke[lees meer...]r. Normaal kon ik mijn bed niet uit komen en had ik vooral in deze tijd van het jaar een enorme dip. Die dip begon er te komen voordat ik met mijn medicatie van start ging maar is nu helemaal weg. Ik heb het gevoel dat ik meer mezelf ben dan ooit tevoren en voel me gelukkig. Ook tegenslagen kan ik veel beter handelen. En ik ben beter is staat om te handelen op momenten dat dat nodig is. Bijwerkingen heb ik wel, soms ben ik wat licht in mijn hoofd en je moet VEEL drinken. Dat heeft mijn psych tegen me gezegd en dat blijkt ook wel. Rebounds heb ik geen last van, ik word dan alleen moe maar dat is vrij normaal na de lange dagen die ik nu kan maken dankzij dit spul. (ik lig niet meer op de bank te luieren als ik vrij ben). Ik heb meer en vaker honger dan eerst dus met die eetlust werkt het bij mij kennelijk andersom.
2

Medikinet

17-06-2013 | Man | 19
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb altijd al medcijnen geslikt voor m'n ADD. Begonnen met Ritalin op jonge leeftijd, dat werkte redelijk, maar niet lang genoeg. Toen Concerta 36mg, wat een rampenspul. De concentratie was beter maar ik at niets meer en was heel erg down. Daarna Medikinet geprobeerd, maar dit was het ook niet. Ik gebruikte de 30mg met verlengde afgifte (CR). Je wordt er wazig van en de[lees meer...] concentratie is niet geweldig. Tussendoor nog 2 andere varianten geprobeerd maar dit was het ook niet. Ben weer overgestapt op Ritalin, alleen niet op dagelijkse basis maar wanneer ik het echt nodig heb. Mijn advies is bij deze medicijnen; kijk na 3 weken of het werkt en gebruik het alleen als je het echt nodig hebt. Als je genoeg ervaring hebt met verschillende medicijnen en de inwerktijd kun je voor je zelf beslissen of je het nodig hebt of niet.
4

Medikinet

07-02-2013 | Man | 27
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik de medikinet nu bijna een jaar. Mijn opleiding verliep al wat stroever, omdat ik totaal geen overzicht heb en iedere prikkel binnenkrijg. Uiteindelijk ben ik gaan werking, waar ik toch wel heel veel last kreeg van het niet kunnen aan kunnen zetten tot actie, omdat ik steeds weg droom in mijn gedachten. Ik ging fouten maken op mijn werk, en raakte alleen maarmeer[lees meer...] gedemotiveerd. Ik Twijfelde zelfs of mijn HBO opleiding wel de juiste keus was. Jaren lang voelde ik mij al anders dan andere mensen. Het ene moment was ik ontzettend prikkelig en energiek (tot aan zeer agressieve gedachten in mijn hoofd) Bijvoorbeeld zeer geirriteerd raken van kinderen op vrijdag middag in de supermarkt, ik kon hier van binen van ontplfoffen, de gedachten die door mij heen gingen zal ik buiten wegen laten en het andere moment totaal op apegapen, vooral na mentale inspanning. Een hoorcollege is voor mij een straf, daar krijg ik niks van mee, hierdoor heb ik echt veel langer over alles qua school gedaan. Eigenlijk heb ik dit probleem altijd voor mezelf gehouden, tot dat ik mijzelf besefte wel een iets psychisch te kunnen hebben . Bij onderzoek bij de plaatselijke GGZ bleek ik ADD te hebben. Sindsdien gebruik ik de medicatie en heb ik vooral helderheid en rust in mijn hoofd. Waar ik vroeger moest oppassen om niet uit de slof te schieten, denk aan gat in een deur slaan, koppen wanneer ik zoveel woede voelde door de prikkels om mij heen. Voel ik mij nu rustig en kan ik mee rgenieten van sociale contacten, waar ik eerst misschien maar 1/4 van een verhaal mee kreeg lukt het mij nu toch veel beter om ook naar anderen te kunnen luisteren. Aanrakingen komen minder hard binnen, geluiden. Ik ben beter gaan presteren op het werk, waar ik eerst vreesde voor mijn baan, ben ik nu een van de drijvende krachten en blijk ik juist uitermate geschikt in mijn werk!. Ik slik nu in de ochtend 30mg en 6 uur later de 20 mg. Bij mij werkt het medicijn tussen de 5 en 6 uur, maar ik heb een snelle stofwisseling.
5

Medikinet

29-01-2013 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
mijn zoon is 8 jaar en gebruikt sinds 1 1/2 jaar medikinet 10 mg. in het begin sceptisch maar nu een verheerlijking. geen spanning in huis, goede concentratie, op school prima vooruit en op de BSO geweldig kind. alleen af en toe slapenloosheid, kan hij niet op tijd slapen. nu binnenkort in overleg met kinderarts verhoging vragen, concentratie op school word minder, 'sm[lees meer...]iddags en 'savonds weer erg druk, het valt weer op, ook bij vreemden die hem niet kennen. zoon geeft ook aan dat het weer erg druk in hoofd word, afleiding, toeter auto of schreeuw op schoolplein en weg is hij, helaas te zien in toetsen. wij hebben prima ervaring, zien wel, ga wel navraag doen over een ander hulp middel, iets met hersengolven of zoiets.... wie heeft daar ervaring mee?
2

Medikinet

10-01-2013 | Man | 9
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onze zoon is op zijn 6 gediagnostiseerd met ADHD, en op zijn 7de begonnen met eerst Ritalin, waardeloos, heel veel bijwerkingen, begin 2012 gestart met Medikinet 20 mg en een halve Ritalin tegen 15.00 uur. Maar de rebound was erg groot. Nu sinds een week overgestapt naar Concerta, belachelijk trouwens dat je zoveel moet bijbetalen dus ook maar overgestapt naar een verzeker[lees meer...]ing die dit vergoed. 178 mg is te weinig dat zie ik wel, en dus zullen we iets hoger moeten gaan zitten maar verder tot nu toe heeft hij de rebound pas als ie gaat slapen en dat is geen probleem. Maar nu zijn wij ook begonnen met Neuro feedback therapie en die hebben na uitgebreide testen geconstateerd dat onze zoon geen ADHD heeft maar hoogebegaafd is. Toch heeft hij moeite met rangschikken dus de concerta blijft. En met de therapie zal die wel verminderd kunnen worden. Hoop dat hij straks op het voortgezet onderwijs het goed zal doen......
5

Medikinet

20-12-2012 | Man | 14
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik kon mij nooit concentreren en was druk en nu niet meer het werkt heel goed
2

Medikinet

10-12-2012 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
10 mg te laag, 20 mg te hoog en het werkte maar 4 tot 5 uur. Bijwerkingen/rebound gigantisch tot agressiviteit en depressiviteit (ik heb geen vrienden, ik kan beter dood zijn) en uit het raam willen springen. Verbaal heel sterk en grof en fysiek richting familieleden.
2

Medikinet

06-12-2012 | Vrouw | 11
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onze dochter slikt meer dan twee jaar Medikinet. In de weekenden en vakanties geven wij haar het middel niet. Wij merken dan dat zij iets drukker is. Op school willen de leerkrachten dat ons kind het medicijn gebruikt. Zij geven aan te merken dat onze dochter zich minder kan concentreren. Mijn dochter zegt dat zij zich uitstekend kan concentreren. De laatste tijd merk ik[lees meer...] dat zij wat depressiever wordt en meer last heeft van stemmingswisselingen. Door blijven gaan met slikken?
2

Medikinet

25-11-2012 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoon van 8 reageert heel wisselend en in extremen. Heel mat en emotieloos tot woede uitbarstingen, schreeuwen, agressief etc. Op andere tijden is hij moe om vervolgens weer alle kanten op te springen en niet te luisteren. Op school is de concentratie verbeterd, maar werkt alleen maar tot 13.00 uur. Daarna gaat het mis en ben ik dagelijks benieuwd hoe mijn kind is. Soc[lees meer...]iaal gaat het niet beter en thuis is de situatie alleen maar erger. Met een middag/dag vrij weet hij geen raad en wil alleen maar tv kijken. Hoe lang duurt het voordat hij er aan gewend is? Ik ben het zelf nogal zat en zie een ongelukkig kind. Dit is het mij niet waard.
4

Medikinet

30-10-2012 | Vrouw | 22
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 4 jaar gebruik ik medikenet als extra 'duwtje' in de rug bij mijn studie. Een dosering van 20mg is genoeg om mij geen vaatdoek te maken, maar toch beter te laten concentreren. Wel ben ik afgestapt van een constante, dagelijkse dosis. Reden hiervoor is dat ik merk dat ik minder sociaal ben, ik kan moeilijker schakelen tussen verschillende onderwerpen (wat mij als [lees meer...]ADD-er normaal geweldig afgaat). Ook heb ik bij het gebruik van Medikenet meer last van pieken & dalen (van hyperfocus naar geen woord meer opnemen) dan bij het gebruik van Ritalin. Medikenet geeft bij mij soms gevoelens van nervositeit en zorgt ook een verergering van mijn Prikkelbaar Darm Sydroom. Over het algemeen goede medicatie voor mensen die wat extra hulp nodig hebben bij hun concentratie. Dosering is hierbij wel super belangrijk. Goed kijken wat voor jezelf het beste werkt, en waar je je het prettigst bij voelt. Ik ben overduidelijk iets actiever en spontaner, dan perfect geconcentreerd en saai :)
3

Medikinet

22-10-2012 | Man | 9
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
gestart met 10 mg op 7 jarige leeftijd, na een jaartje bleek effect minder, dus werd dosering verhoogd naar 20 mg. Helaas is er niets tussen de 10 en 20 mgr medicinet cr. De enige mogelijkheid is dan 10 Mgr CR en 5 of 10 mg kortwerkende medikinet, maar mijn zoon staat niet open voor extra inname momenten. 20 mgr Cr lijkt te hoog: meer vervlakking en negatieve uitlating[lees meer...]en. Nu is het vorostel om Concerta te proberen 18 mgr
2

Medikinet

17-10-2012 | Vrouw | 7
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onze dochter heeft 2 maanden medikinet geslikt maar zijn gestopt omdat wij vonden dat ze niet meer zo spontaan was en toch veel huilden en zich zelf terug trok, alleen nu komt het; wat ze in 2 maanden op haar SBo school heeft geleerd gaat nu weer achter uit, ze kan zich weer niet concentreren en haar speelgedrag veranderd weer in pest gedrag. nu overwegen we om weer te beg[lees meer...]innen, terwijl wij ook weten dat ze somberder word. wie kan mij nog advies geven? maak me best veel zorgen. moeder van een lief kind
1

Medikinet

10-10-2012 | Vrouw | 15
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een tijdje medikinet gebruikt toen ik in de 2e zat( middelbare) maar ben snel gestopt omdat ik er een gehaast gevoel van kreeg en hartkloppingen... Verder kon ik me wel heel goed concentreren, en daarom ben ik er ook mee begonnen, ik heb add/adhd en kan me voor geen meter concentreren. Maar ik voelde me als de pil was uitgewerk ook heel slecht, depri maar vooral moe[lees meer...], ik was constant aant gapen. Verder op school was ik ook minder sociaal dan normaal. Van de psychoog mog ik kiezen: goede cijfers halen en goed concentreren, maar me heel slecht en depressief voelen. Of: slecht concentreren, gemiddelde cijfers halen en socialer en happier zijn. Ik koos voor het laatste.. En nu gebruik ik strattera al een week, maar merk nog niks want dat komt pas na 6weken.
5

Medikinet

08-10-2012 | Vrouw | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Geweldig medicijn. Mijn dochter van 8 jaar kan nu gewoon meekomen op school, de juf merkt plotseling op dat ze echt een slimme meid is, terwijl dat voor heen niet gezien werd (ondanks haar IQ van 120). Laatst een dag vergeten en ze komt helemaal van slag thuis: mama het rekenen lukt helemaal niet net als vroeger toen ik nog geen pilletjes had. Toen pas had ik door dat we h[lees meer...]et vergeten waren. Helemaal geen last van bijwerkingen en gewoon nog mijn vrolijke meid zoals ik haar ken. Echt geloof niet meteen de spookverhalen van anderen over dat je kind er een zombie van wordt: die kinderen zijn meest niet goed ingesteld.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1282) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1196) - Cholesterol
Paroxetine (1156) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1037) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (894) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (783) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (748) - Epilepsie
Metoprolol (746) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (618) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (614) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (600) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (579) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (578) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (573) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (556) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (516) - Anticonceptie - overig
Lexapro (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (477) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.