Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

131
meningen

Medikinet

methylfenidaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (69 meningen)
ADD (39 meningen)
PDD-NOS (4 meningen)
Autisme (4 meningen)
Concentratieproblemen (3 meningen)
Syndroom van Asperger (0 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (477 meningen)
Dexamfetamine (421 meningen)
Ritalin (401 meningen)
Methylfenidaat (376 meningen)
Amfexa (208 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Medikinet

Bojan Nikolik (30-12-2014)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

5

Medikinet

24-09-2012 | Vrouw | 9
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter van 9,5 jaar heeft sinds 5 dagen Medikinet CR. Het is ongelofelijk wat een verandering wat dit medicijn kan geven. Vanaf dag 1 werkte het meteen. De lerares op school merkte gelijk dat haar concentratie stukker beter was. Normaal is ze altijd als laatste klaar met de toets en nu als eerste en nog zonder fouten ook. Vandaag naar Remedial Teacher geweest ook zij[lees meer...] was erg enthousiast het ging super en ze hadden nog nooit zoveel in één uur kunnen doen. Tot nu toe heeft ze nog geen bijwerkingen gehad en ik heb ze nog nooit zo vrolijk gezien. Zo blij dat ze nu eindelijk met he tempo van de rest van haar klas mee kan. Ze gebruikt het natuurlijk nog maar kort, maar ongelofelijk wat een verandering.
5

Medikinet

24-09-2012 | Vrouw | 3
methylfenidaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
mijn zoon 3 jaar adhd en pdd-nos gebruikt dit medicijn bij wijze van uitzondering daar hij zeer jong is,ik ben zeer te vreden met het reslutaat,mijn zoon kan weer spelen,veel minder prikkelbaar,niet snel meer boos/agressief,geen gevaarlijke acties meer... mijn dochter 6 jaar groep 3 nu,presteert beter op school,minder snel afgeleid,concentratie is beter,ze is veel vrolijk[lees meer...]er,veel minder snel boos en grof in de mond,de vele ruzies tussen beiden waar soms echt werd geslagen, gebeten,de kinderen spelen samen als echte broer en zus... Daarbij voor mijzelf het beste resultaat,mijn zoon heeft 2,5 jaar niet goed geslapen gemiddeld 4x per nacht een uur wakker met veel angsten,wij slapen nu allemaal de hele nacht door,daarbij sliepen de kinderen bij de ouders in bed door de vele angsten....enige bijwerking nagelbijten,friemelen....
3

Medikinet

06-08-2012 | Man | 40
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

1

Medikinet

21-07-2012 | Man | 6
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter van 6 gebruikt nu een week medikinet, maar merk weinig verschil. vind haar zelfs nog meer aandacht vragen als daarvoor en zoals gezegd werd, dat ze meer open zal staan voor anderen? Merk ik weinig van. Of haar dosis van 10 mg is te laag, maar ze is nog zo jong dat je ook niet weet of ik wel hoger wil proberen. Ze heeft ook veel slapeloze nachten en droomt veel[lees meer...], ik heb mijn twijfels.
4

Medikinet

16-07-2012 | Man | 9
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje van 9 gebruikt na het proberen van 20 mg ( toch iets te sterk) nu 15 met veel succes. Twee langwerkende pilletjes 1 van 10 mg en 1 van 5 die hij in de ochtend neemt. (na zijn ontbijt!) Zijn resultaten op school zijn enorm verbetert en zijn gedrag ook. Veel liever en begripvoller. Ipv dat hij de aanstichter was van kleine pesterijtjes is hij nu degene die bem[lees meer...]iddeld. Hij snapt onderlinge relaties veel beter en is hier zelf ook zeer gelukkig onder. In het weekend geven hem alleen 10 mg omdat hij minder nodig heeft. Als hij niet in zijn ritme van school zit dan heeft hij meer last van misselijkheid en of hoofdpijn. In het begin had hij daar meer last van maar nu bijna niet meer. Het werkt wel het beste als hij in zijn ritme van school zit want daar helpt het hem ook enorm. Als het in de avond is uitgewerkt moeten wij ook weer even 'bijstellen' want dan is hij meteen drukker en komen de kleine pesterijtjes om de hoek kijken. We proberen hem ook aan te leren dat hij ook zonder medicijnen op zijn gedrag moet passen. Deze zomervakantie gaan we een rustperiode inlassen en kijken hoe het zonder gaat. Wij zijn echt heel tevreden met deze dosering en medicatie!
4

Medikinet

06-07-2012 | Man | 18
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ben zelf nu 18,5 jaar en heb een jaar geleden te horen gekregen dat ik dus ADD had. Ik kreeg concerta op recept, zware, lichte. Het werkte goed voor concentratie maar ik werd er zo depressief van bij uitwerking. net een zombie. Van alles geprobeerd toen kwam medikinet. Dit is eigenlijk veel te licht voor mij lees ik zo. Als ik het inneem is het rust in mijn hoofd, alles is[lees meer...] helder en ik krijg gewoon dingen voor elkaar waar ik voorheen op vast liep door het gekkenhuis in mijn hoofd. Ik ben wel wat meer emotieloos en ik heb wat minder eetlust. Bij concerta voelde ik me eigen ook echt onder invloed. Bij medikinet zie ik het als een duwtje in de rug. De ADD voelt niet helemaal als weg maar het is zeker een goed hulpmiddel als je eraan gewend bent. Zeker het wennen heeft even tijd nodig. ik ben overigens wel wat kilo's verloren terwijl ik al best dun ben. Risico!
1

Medikinet

18-06-2012 | Man | 11
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
hierbij wil ik reageren op de laatste reactie, die ik op mijn vorige bericht heb gekregen, wij, mijn vriend en ik hebben besloten om het de kinderen niet meer te geven.\, we hebben zelf het idee dat moeder een beetje drukke zonen niet aan kan, als de kinderen de medicijnen niet krijgen, zijn ze vrolijk levenslustig eten en slapen goed, doen gezellig met anderen, en twee[lees meer...] jongens met een jaar leeftijdsverschil doen nou eenmaal wat drukker, de tics zijn helemaal verdwenen. jammer alleen dat ze ze bij moeder wel krijgen, die is het er ook helemaal niet mee eens, omdat ze dan op maandag avond 8 uur drukkere kinderen thuis krijgt, ik heb aan iedereen in mijn omgeving gevraagd of ze de kinderen dan abnormaal druk vinden, en iedereen vind ze prettiger in de omgang. nu wil ik hiermee niet zeggen dat dit voor alle kinderen geld, er zullen best kinderen zijn die onhoudbaar zijn, maar in ons geval kan de moeder beter een pilletje nemen, ze praat de kinderen van alles aan, waardoor ze zelf gaan denken dat ze van alles mankeren, alleen is dit niet zo en dat hebben wij ze ook duidelijk gemaakt, ik heb veel van internet gehaald en ze dit ook laten lezen. bedenk dat adhd nooit bewezen kan worden, en meer een hype is van de laatste jaren. ik hoop dat deze beslissing geen verdere consequenties heeft voor mijn vriend, mbt het zien van de kinderen, maar desnoods word het een rechtzaak, je moet vechten voor het wezijn van je kinderen. Ooit was u een kind. U kunt zich vast nog wel een periode herinneren dat u verveeld was in de klas of druk of rusteloos, uw jeugdige energie bracht u soms in de problemen. Werd u door uw ouders of door een arts aan bewustzijnsveranderende middelen gezet om uw jeugdig enthousiasme te onderdrukken? Natuurlijk niet. De waarheid is dat in veel gevallen opstandig gedrag niet een psychologische of chemische stoornis is… maar een symptoom van kind zijn. misschien dat iemand na het lezen hiervan, zich nog een achter de oren krabt. (RED: helaas van het vele werk, hebben we de mening in moeten korten tot zuiver eigen ervaringen. De kracht is juist dat eigen verhaal, niet de resultaten van een verre studie!)
4

Medikinet

14-06-2012 | Man | 8
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Het middel medikinet werkt op zich goed bij onze zoon van 8 jaar. Schoolprestaties zijn beter, concentratie is toegenomen en de bijwerkingen vallen tot nu toe mee. Behalve de standaard zaken als verminderde eetlust heeft hij, voor zover we kunnen nagaan, sinds het begin last van tics, ongecontroleerde bewegingen zoals het wapperen met handen en het over elkaar wrijven van[lees meer...] de vingers. Het is nu dusdanig dat hij met zijn ogen draait en met zijn mond trekt. Op dit forum heb ik gelezen dat meer mensen hiermee te maken hebben gehad. Ik ben benieuwd wat de ervaringen zijn op langere termijn en of de tics weer afnemen. Dank en veel wijsheid voor iedereen.
3

Medikinet

27-05-2012 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onze zoon van 8 jaar gebruikt dit sinds 25 april jl. omdat de juf op school vond dat ie concentratieproblemen heeft, onrustig is, enz. De bijwerkingen verschillen alsmaar, maar wel is het steeds zo dat hij zeer weinig tot niets eet, terwijl eten al een groot probleem was. De laatste week heeft hij ook inslaapproblemen, normaal sliep hij om 19.15 uur al lang, maar nu geb[lees meer...]eurt het meestal pas dat hij tegen 22 uur pas in slaap valt. Tabletjes met melatonine helpen niet. Verder heeft hij ook veel hoofdpijn en ineens een zonne-allergie. Aanstaande week hebben we een gesprek met zijn juf en zijn we erg benieuwd of zij positieve veranderingen heeft ontdekt. Wij hebben nog twijfels over alles.
4

Medikinet

05-05-2012 | Man | 8
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje van 8 heeft adhd in combinatie met ppd nos. Heel erg lang tegenstander geweest om medicatie te gebruiken. Eenmaal nu de laagste dosis geprobeerd, heel erg tevreden. Had ik dit maar jaren eerder gedaan. Hij werd altijd heel erg snel boos en is mega koppig. Nu hij dit slikt is dit echt heel sterk afgenomen. Is geen zombie, nog altijd actief met pretogen. Zola[lees meer...]ng de werking er is, is er met hem te comminuceren en een doorkomen aan. Hij lijkt dan eindelijk een "normaal" kind en twijfel ik soms, miss is het niet nodig. Totdat de werking voorbij is, en het weer duidelijk zichtbaar is dat hij er wel degelijk baat bij heeft. Ook naar andere toe. Hij stond zichzelf zo vaak onbewust in de weg. De 1ste 2 weken van gebruik waren de bijwerkingen wel heftig. Hem niet verteld dat het daar van was. Klaagde hij constant over buikpijn en hoofdpijn. Toch blij doorgezet te hebben. Sinds gebruik heeft hij ook kleur op zijn gezicht (dat ik me in het begin regelmatig heb afgevraagd of hij geen koorts had, niet gewend die kleur). Normaal gezien neemt hij niet zomaar iets (pdd nos), maar gaan deze gelukkig zonder problemen.
2

Medikinet

01-05-2012 | Vrouw | 13
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter gebruikt nu sinds een maandje medikinet opgebouwd tot 1keer s'ochtends 30mg enbegin vd middag10mg overdag op school voelt ze zich lekkerder hierdoor maar s'avonds vanaf een uur of 18:00wordt ze heel opstandig en depressief. Herkent iemand dit ?
2

Medikinet

26-04-2012 | Man | 12
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoon gebruikt het medicijn medikinet 3-3,5 jaar en in de loop van deze jaren werden zijn woede buien sterker , waardoor afgelopen weekend hij flipte. Ik had al een lange tijd aan de neuroloog aangegeven dat zijn woede buien toename , maar er kon niets veranderd worden qua medicatie. Van ritalin kreeg hij hartkloppingen en het gaat om zijn concentratieproblemen. Mediki[lees meer...]net bleek het juiste te zijn. Tot van het weekende , mijn zoon is dus helemaal geflipt, je had hem moeten zien. Die blik in zijn ogen, om bang van te worden. Maandag gelijk gebeld naar de neuroloog, deze was er zodanig van geschrokken dat hij acuut moest stoppen met medikinet, daar de woede door het medicijn versterkt kan worden. Het gaat inmiddels weer goed met hem , af en toe is hij heel druk is, maar het is en blijft een kind, moet zijn energie kwijt . Dit is mijn verhaal als moeder zijnde; aub houdt u kind goed in de gaten, volg je innnerlijke gevoel als deze zegt dit is mijn kind niet meer, knok hiervoor.
1

Medikinet

20-04-2012 | Man | 41
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
heb een maandje medikinet gebruikt rotzooi heb er geen andere woorden voor. droge mond,hooftpijn,lippen kapot,en werd er hyper van in plaats van rustig werkte totaal niet bij mij heb nu een ander medicijn hoop dat het beter gaat werken.gr william een hdhd,r
5

Medikinet

17-02-2012 | Man | 53
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Liep al tientallen jaren met mijn ziel onder mijn arm. Ooit ´n paar maanden Prozac gebruikt, maar absoluut geen succes. Werd langzaam gek van mezelf, mijn besluiteloosheid, mijn pessimisme, mijn zwartgalligheid, de wanorde van mijn vele gedachten, mijn (zelfgezochte) eenzaamheid. Op een avond ´ns echt serieus gaan zoeken op het www of ik nou echt voor mijn ongeluk was ge[lees meer...]boren. Kwam op ´n Amerikaans ADD-forum uit en ik bleek wel heel erg veel ´symptomen´ te bezitten. Dag erna al bij mijn huisarts. Kreeg Medikinet40 mee. Moest het 2 x daags slikken, maar zelfs al na 1 pil zo´n 24 uur aan een stuk aan het stuiteren. Slik dus nu sinds een week Medikinet30, 1 x daags ´s ochtends. Werkt bij mij ´n uurtje of 12. Voel me al veel positiever nu, opgeruimder, actiever, en zie weer een toekomst. Mijn gedachten zijn wat minder chaotisch en iets meer gefocust, maar bovenal begin ik weer voorzichtig van de wereld en haar bewoners m/v te houden. (Lichte) bijwerkingen tot nu toe: moeilijker in slaap vallen omdat mijn geest nog niet tot rust is gekomen; minder geduld met trage en/of slome mensen (verkeer, winkel, op straat). Toch blijf ik het gebruiken tot zolang het nodig is. Het feit dat ik weer volop mogelijkheden zie voor mezelf, ondanks mijn 53 jaar, is nl. een geweldig gevoel. Dankzij dat Medikinet30. Dus.
4

Medikinet

14-01-2012 | Vrouw | 19
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eerst slikte ik ritalin, maar dat werkte te kort. Ik moest om het uur en een kwartier ritalin innemen en vergat het vaak daardoor kreeg ik vaak last van de re bounds. Nu ben ik sinds een aantal maanden aan de medikinet en dat werkt voor mij goed. Ik begin om 8 uur met 20 mg, dan om 11 nog één van 20 mg en dan om 2 uur nog ééntje van 10 mg. Ik kan mij nu beter concentreren [lees meer...]op mijn studie en beleef de wereld ook echt ipv dat het lijkt alsof ik een film kijk. In het begin had ik wel steeds het gevoel dat ik moest overgeven maar dat gevoel ging weg na een maand. Een nadeel is dat mijn hongergevoel weg is. Ik ben in de eerste 2 maanden bijna 7 kilo afgevallen, maar heb dat kunnen oplossen door veel te ontbijten en fruit te eten tot het medicijn is uitgewerkt. Ik ben erg tevreden.
3

Medikinet

08-01-2012 | Man | 17
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1282) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1196) - Cholesterol
Paroxetine (1156) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1037) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (894) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (783) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (748) - Epilepsie
Metoprolol (746) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (618) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (614) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (600) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (579) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (578) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (573) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (556) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (516) - Anticonceptie - overig
Lexapro (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (477) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.