Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Medikinet

136
meningen

Medikinet

methylfenidaat

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

ADHD (70 meningen)
ADD (41 meningen)
Autisme (5 meningen)
PDD-NOS (4 meningen)
Concentratieproblemen (3 meningen)
Syndroom van Asperger (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Concerta (484 meningen)
Dexamfetamine (429 meningen)
Ritalin (406 meningen)
Methylfenidaat (404 meningen)
Amfexa (210 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Medikinet

Bojan Nikolik (30-12-2014)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

2

Medikinet

26-04-2012 | Man | 12
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoon gebruikt het medicijn medikinet 3-3,5 jaar en in de loop van deze jaren werden zijn woede buien sterker , waardoor afgelopen weekend hij flipte. Ik had al een lange tijd aan de neuroloog aangegeven dat zijn woede buien toename , maar er kon niets veranderd worden qua medicatie. Van ritalin kreeg hij hartkloppingen en het gaat om zijn concentratieproblemen. Mediki[lees meer...]net bleek het juiste te zijn. Tot van het weekende , mijn zoon is dus helemaal geflipt, je had hem moeten zien. Die blik in zijn ogen, om bang van te worden. Maandag gelijk gebeld naar de neuroloog, deze was er zodanig van geschrokken dat hij acuut moest stoppen met medikinet, daar de woede door het medicijn versterkt kan worden. Het gaat inmiddels weer goed met hem , af en toe is hij heel druk is, maar het is en blijft een kind, moet zijn energie kwijt . Dit is mijn verhaal als moeder zijnde; aub houdt u kind goed in de gaten, volg je innnerlijke gevoel als deze zegt dit is mijn kind niet meer, knok hiervoor.
1

Medikinet

20-04-2012 | Man | 41
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heb een maandje medikinet gebruikt rotzooi heb er geen andere woorden voor. droge mond,hooftpijn,lippen kapot,en werd er hyper van in plaats van rustig werkte totaal niet bij mij heb nu een ander medicijn hoop dat het beter gaat werken.gr william een hdhd,r
5

Medikinet

17-02-2012 | Man | 53
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Liep al tientallen jaren met mijn ziel onder mijn arm. Ooit ´n paar maanden Prozac gebruikt, maar absoluut geen succes. Werd langzaam gek van mezelf, mijn besluiteloosheid, mijn pessimisme, mijn zwartgalligheid, de wanorde van mijn vele gedachten, mijn (zelfgezochte) eenzaamheid. Op een avond ´ns echt serieus gaan zoeken op het www of ik nou echt voor mijn ongeluk was ge[lees meer...]boren. Kwam op ´n Amerikaans ADD-forum uit en ik bleek wel heel erg veel ´symptomen´ te bezitten. Dag erna al bij mijn huisarts. Kreeg Medikinet40 mee. Moest het 2 x daags slikken, maar zelfs al na 1 pil zo´n 24 uur aan een stuk aan het stuiteren. Slik dus nu sinds een week Medikinet30, 1 x daags ´s ochtends. Werkt bij mij ´n uurtje of 12. Voel me al veel positiever nu, opgeruimder, actiever, en zie weer een toekomst. Mijn gedachten zijn wat minder chaotisch en iets meer gefocust, maar bovenal begin ik weer voorzichtig van de wereld en haar bewoners m/v te houden. (Lichte) bijwerkingen tot nu toe: moeilijker in slaap vallen omdat mijn geest nog niet tot rust is gekomen; minder geduld met trage en/of slome mensen (verkeer, winkel, op straat). Toch blijf ik het gebruiken tot zolang het nodig is. Het feit dat ik weer volop mogelijkheden zie voor mezelf, ondanks mijn 53 jaar, is nl. een geweldig gevoel. Dankzij dat Medikinet30. Dus.
4

Medikinet

14-01-2012 | Vrouw | 19
methylfenidaat
ADD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst slikte ik ritalin, maar dat werkte te kort. Ik moest om het uur en een kwartier ritalin innemen en vergat het vaak daardoor kreeg ik vaak last van de re bounds. Nu ben ik sinds een aantal maanden aan de medikinet en dat werkt voor mij goed. Ik begin om 8 uur met 20 mg, dan om 11 nog één van 20 mg en dan om 2 uur nog ééntje van 10 mg. Ik kan mij nu beter concentreren [lees meer...]op mijn studie en beleef de wereld ook echt ipv dat het lijkt alsof ik een film kijk. In het begin had ik wel steeds het gevoel dat ik moest overgeven maar dat gevoel ging weg na een maand. Een nadeel is dat mijn hongergevoel weg is. Ik ben in de eerste 2 maanden bijna 7 kilo afgevallen, maar heb dat kunnen oplossen door veel te ontbijten en fruit te eten tot het medicijn is uitgewerkt. Ik ben erg tevreden.
3

Medikinet

08-01-2012 | Man | 17
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Medikinet

11-12-2011 | Vrouw | 10
methylfenidaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn zoontje van 10 jaar gebruikt nu ongeveer 7 maanden medikenet 20 mg. ik geef hem het medicijn smorgens om 8 uur en om half 4 komt hij uit school en is het uitgewerkt,ik merk dan meestal wel het rebound-effect. ik heb het medicijn gekregen omdat mijn zoon op school erg onrustig was en zich niet kon concentreren,en ik moet zeggen dat is nu allemaal stukken beter,hij is [lees meer...]ook beter te sturen. in het weekend en in de vakantie stop ik met het geven van dit medicijn,ik merk dan wel dat hij erg druk word maar dit heb ik inmiddels geaccepteerd een kind is en blijft een kind. mindere bijwerking is dat de eetlust minder word en het inslapen,maar hij krijgt om half 8 een melatoninetabletje en om kwart voor 9 valt hij dan in slaap.
4

Medikinet

08-12-2011 | Man | 20
methylfenidaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben sinds kort erachter gekomen dat ik last heb van zware ADD, had nog nooit van deze aandoening gehoord. ADHD daarover natuurlijk wel maar ADD? Nooit van Geheurd. Dus maar ben net begonnen met dit medicijn en het werkt goed. Heb soms wel een beetje last van de bijwerkingen. Maar in mijn hoofd is het niet zo'n chaos meer, doe nu de dingen rustig achter elkaar. En ni[lees meer...]et meer tien dingen tegelijk. Wie zegt dat mannen maar 1 dingen tegelijk kunnen doen, niet diegene die ADD hebben. Maar over algemeen gaat het beter. Zal over 3 weken nogmaals mijn mening geven eens zien of de situatie iets is veranderd. ( denk dat het medicijn voor jongere kinderen misschien iets in de hoge dosis is gegeven, dat is mijn mening als ik al die verhalen lees, misschien kunt u vragen voor een lagere dosis).
4

Medikinet

06-12-2011 | Man | 11
methylfenidaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoon van 11 gebruikte al medikinet 3x daags 5mg na een lange zoek tocht naar een medicijn zonder veel tics of hart klachten, medikinet sloot daar goed op aan alleen begon de 3x daags 5mg om de 2 uur uit tewerken en werk hij erg druk op school. sinds april medikinet cr 20. zijn er zeer tevreden over geen rare klachten.op school gaat het ook goed geen rebound effect zo[lees meer...]als bij de kort werkende.sinds 4 weken begint hij met optrekken van zijn wenkbrauwen doet z'n mond ver open ook onder het eten of hij trekt het vel onder z'n ogen naar beneden ipv z'n mond open te doen en als een vis naar lucht te happen.wie herkent dit volgens de huis arts is dit zenuwen en gaat het wel weer over.vandaag toch maar het GGz gebeld om te kijken wat onze behandel arts op de ADHD Poli er van vind.
2

Medikinet

01-12-2011 | Man | 4
methylfenidaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ons zoontje gebruik de medikinet nu een aantal weken en ik wordt soms bang van hem. Hij draait helemaal door als het is uitgewerkt. Hij wordt agressief, toont abnormaal gedrag en draait werkelijk waarhelemaal door. ls ik hem vast hou dan bijt hij, slaat, schopt, maakt dingen kapot en gooit me tdingen. Ik ben er helemaal niet blij mee want het is nog erger dan het al was.[lees meer...] Ben er dus helemaal niet tevredenover. De bedoeling is dat hij niet meer zulk gedrag toont maar het is alleen maar erger geworden.
4

Medikinet

01-12-2011 | Vrouw | 39
methylfenidaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoontje bleek ADD te hebben en in het traject wat we met hem gevolgd hebben herkende ik veel van mezelf. inmiddels heb ik ook de diagnose ADD en ben ik gestart met 2x 10 mg. midekinet. Ook ik heb net als mijn zoontje van 10 verminderde eetlust overdag, maar 'svonds haal ik dat weer in. in het begin had ik wat last van een opgejaagd gevoel, maar dat was na twee dage[lees meer...]n over. wel merk ik meteen resultaat. ik kan mijn gemaakt planning veel beter tot uitvoering brengen zonder 101 andere dingen tussendoor aan te pakken. ik ben veel productiever op mijn werk en in het huishouden. Mijn "winterdip" lijkt nu ook niet te komen. elk jaar riep iedereen: volgens mij heb je een burn out! en elk jaar verzet ik me daar tegen. nu blijkt dat de drukke feestmaanden voor mij gewoon moeilijk te over zien zijn. Nu heb ik echter een duidelijk overzicht/rust in mijn hoofd en lijk ik de feestmaanden nu goed door te gaan komen. ik heb nooit geweten dat er zoveel onrust in mijn hoofd zat en dat ik altijd een gehaast gevoel had. nu weet ik beter en ik moet zeggen dat bevalt me prima. ik ben rustiger en een stuk vrolijker.
5

Medikinet

01-12-2011 | Man | 10
methylfenidaat
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoontje van 10 is in de zomervakantie gestart met medikinet 2x pd 10 mg. Hij heeft er maar weing bijwerkingen van gehad.Hij heeft`smorgens en`smiddags wat minder eetlust, maar dat haalt hij bij het avondeten weer in. zijn schoolprestaties zijn veel verbeterd omdat hij nu zijn concentratie vast kan houden en zijn werk nu wel af heeft. hij gaat iets later slapen, maa[lees meer...]r heeft hier niet echt last van. wij zijn dus erg tevreden over de medicatie. Na school is hij even wat drukker, maar dan kan hij lekker buiten spelen.
4

Medikinet

25-11-2011 | Man | 14
methylfenidaat
Pdd-nos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
sinds onze zoon deze medicatie gebruikt , zit hij echt beter in zijn vel. betere concentratie, niet meer altijd moe in zijn hoofd, weinig tiks er aan over gehouden. wel in het begin hoofdpijn. helaas ook obstipatie en weining eetlust.. pas savonds heeft hij honger als medicatie is uitgewerkt. schoolresultaten zijn prima en onze zoon heeft nu ook meer tijd om zich socialer [lees meer...]op te stellen naar anderen toe. wij zijn tevreden, alleen als ik die andere vervelende bijwekingen vd vorigen commentaren lees wordt ik toch wel bezorgd, je hebt niet zoveel keus, het is dit of niets...
4

Medikinet

14-11-2011 | Man | 8
methylfenidaat
Adhd
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, mijn zoon is 8 jaar en heeft eerst een aantal maanden Ritalin gebruikt, de bijwerkingen waren verschrikkelijk voor hem. Ritalin werd verhoogd en toen had ik een zombie in huis. Nu sinds 1 mnd overgestaptop Medikinet CR langwerkend en dat gaat een heel stuk beter, minder last van bijwerkingen, ze zijn niet weg maar wel minder, eten, slapen, hoofdpijn, buikpijn en voo[lees meer...]ral de rebound. Als hij gaat trainen 's avonds krijgt hij nog een halve 5 mg Ritalin, dan is de rebound weg tijdens de training. Gaat beter en het is heerlijk dat hij maar 1 keer per dag een capsule moet slikken. Minder is dat je een deel zelf moet betalen. Het is ronduit belachelijk dat een medicijn voor ADHD als Ritalin met zoveel klachten over bijwerkingen vergoed wordt en een medicijn dat langer en beter werkt niet. En ADHD is nu niet een aandoening die nauwelijks voor komt.
1

Medikinet

07-11-2011 | Man | 36
methylfenidaat
ADHD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slecht, ik kan niet tegen het kortwerkende deel van medikinet. 1,5 na inname kreeg ik rebounds, ging beter als ik iedere 2 uur 30 mg nam, met andere gevolgen. overgestapt naar concerta. thuiskomertje, 54 mg om 6, 36 mg om 13, en 36 mg om 19 uur. Zie concerta voor verloop
3

Medikinet

12-10-2011 | Vrouw | 6
methylfenidaat
Adhd en odd
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn dochtertje van 6 is nu sinds zondag aan de medikinet, ze is al wat meer geconcentreerder volgens de juf op school, ze heeft alleen heel weinig trek in eten, heeft hoofdpijn en is misselijk. verder merk ik er niet veel van maar dat komt doordat we net begonnen zijn, verder krijgt ze een inslapertje(melatonine) en ze slaapt rustig in en door. ik ben benieuwd hoe dit ver[lees meer...]der gaat, nou hopelijk krijgen we ook meer rust thuis. sterkte voor iedereen, gr patricia
1

Medikinet

03-10-2011 | Man | 9
methylfenidaat
Onrust/concentratieverlies
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gisterochtend slikte mijn zoontje van 9 (syndroom van Asperger) voor het eerst 10 mg Medikinet. Bij hem zag ik gistermiddag een vreemde kaakbeweging, ongecontroleerd. De kaak ging van links naar rechts, later op de dag ook zijn tong erbij. Hij werd ook erg druk en onrustig. Een snelle hartslag. Na overleg met dd huisarts dit middel absoluut niet meer gebruiken. Volgens[lees meer...] de bijsluiter komen er vreemde bewegingen voor: minder dan 1 op de 10 personen. Tja... onze zoon was er net 1 van. We zijn er mee gestopt.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.