Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ethinylestradiol / Levonorgestrel

19
meningen

Ethinylestradiol / Levono...

ethinylestradiol/levonorgestrel

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Microgynon '30' (228 meningen)
Yasmin (219 meningen)
YAZ 24+4 (148 meningen)
Zoely (77 meningen)
Marvelon (52 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

12
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

07-10-2023 | Vrouw | 17
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hi, ik ben 17 jaar en in juni 2023 gestart met de pil levonorgestrel/ethinylestradiol. Een paar dagen later was ik elke dag erg moe en had ik last van hoofdpijn. Dacht dat dat bij het 'wenproces' hoorde. In juli gingen we op vakantie. Op de derde dag was ik behoorlijk ziek. Eerst dacht ik door voedselvergiftiging, maar die het lezen van jullie reacties twijfel ik daaraan. [lees meer...]Eenmaal thuis kreeg ik vage klachten zoals een dichtgeknepen keel gevoel, gevoel van strakke kaken, extreem moe, veel heftiger menstruatie en veel pijnlijker, druk op de borst. Vaak bij de huisarts geweest, bloedgeprikt. Alle waardes zijn goed. Heb ook geen ziekte van Pfeiffer. Hierdoor ben ik nu al twee weken niet op school geweest. Op 27 augustus ging mijn stopweek in en op 4 oktober ben ik, op advies van mijn moeder, gestopt met deze pil. Heb dit ook doorgeven aan de huisarts. Het is nog iets te vroeg om te zeggen dat al mijn klachten weg zijn. Ik voel me in ieder geval niet zo heel erg extreem moe meer. Ik hoop maandag ook weer naar school te kunnen. Ik heb nu last van angstgedachten om iets te eten. Het gaat op zich wel, maar kost ontzettend veel moeite. Hopelijk ben ik daar ook binnenkort van af. Al met al is deze pil complete TROEP!! Het heeft mijn leven echt wel op de kop gezet. Ik had gevraagd om de originele microgynon 30, maar kreeg dus deze rommel. Voor mij een les om de volgende keer goed op te letten, dat ik bij de apotheek krijg waar ik om heb gevraagd en niet één of ander goedkope rommel.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

19-08-2023 | Vrouw | 39
ethinylestradiol/levonorgestrel (20/100ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vuile smerige pil. NOOIT meer! Kreeg er slapeloosheid van en mijn maandstonden die 4 maanden uitleven. Na die 4 maand overgeschakeld naar andere pil en was nog geen halve strip ver of daar waren mijn maandstonden terug maar met veel pijn het leken wel persweeën zat bijna op spoed. Slapeloosheid ook verdwenen na stoppen met desolina. Lijkt wel vergif ipv een pil
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

24-11-2022 | Vrouw | 39
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Weer besloten om aan de pil te gaan om meer controle te krijgen over mijn cyclus en de migraine aanvallen tijdens mijn menstruatie te verminderen. Vanaf dag 1 al doorbraakbloedingen, deze hebben twee maanden geduurd. Na zo'n drie maanden in korte tijd vaak extreem misselijk, rommelende darmen, diarree, nauwelijks eetlust en extreem van last van geuren (mijn moeder dacht[lees meer...] al dat ik zwanger was). Daarnaast was ik veel moe, ik lag maar op de bank voor de tv (heb ik normaal een hekel aan) ging extreem vroeg naar bed, geen zin meer om te koken, huishouden te doen, om even lekker de deur uit te gaan. Voelde me snel boos en opgefokt en werd gewoon angstig om in een winterdepressie te raken. Vanaf het begin van slikken van de pil even veel stress gehad ivm ernstig ziek huisdier, daarna corona gekregen, dus dacht bij de klachten niet meteen aan de pil. Maar afgelopen week bedacht ik me dat de pil wel eens de oorzaak kon zijn, ben gaan lezen op de bijwerkingen en schrok me rot. Ben meteen gestopt (was extreem misselijk) en binnen een dag extreme bloedingen, heftige buikpijn en hoofdpijn. Hopelijk verdwijnen deze klachen snel en voel ik me snel weer de oude. Nooit meer de pil voor mij.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

01-08-2022 | Vrouw | 12
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/125ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dochter begon in 2021 op haar 11e met deze pil ivm zeer heftige menstruaties met als gevolg erge bloedarmoede. Wat een vreselijke pil. Ik heb mijn meisje van een vrolijke meid zien veranderen in een verdrietige puber, dat begon toen ze startte met de pil. Eerst zoek je naar allerlei andere redenen die overigens natuurlijk ook te maken hebben met stemmingen. Zoals de pu[lees meer...]berteit, corona, middelbare school. Hoogsensitief? Haar sombere buien begonnen met het starten vd pil maar ook met het starten van de middelbare school. Dus gewoon weer fysiek les na 2 jaar online... Van alles gaat door je hoofd. Therapie gestart. Maar het werd zo heftig dat we toch ook hebben gedacht dat het (mede?) aan de pil kon liggen. Urenlang huilen, niet weten waarom. Zo verdrietig. Zo down. Met de huisarts overlegd. Haar advies: strip afmaken en dan stoppen. Ze is 6 juli 2022 gestopt. Het is nu 1 aug. Bijna een maand verder en nog geen depressieve bui meer gehad. Voorheen was dit al maanden om de 2 weken en de laatste tijd dagelijks. Huisarts heeft aan dat het 3 tot 6 maanden kan duren voordat haar lichaam weer zichzelf is. We wachten dus nog af hoe het verder gaat. Maar dat ze nu al een maand zonder depressieve buien (2 tot 3 dagen per1,5 week urenlang huilen zonder en zich zo rot voelen)is, is zo fijn!! Onderzoek heeft aangetoond dat bij met name jonge meisjes last kunnen hebben van deze vreselijke bijwerkingen. Ben er dan ook van overtuigd dat deze pil voor een zeer groot deel verantwoordelijk is voor haar depressieve buien. Ik kan dit pas met volledige zekerheid zeggen over een maand of 2.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

06-03-2022 | Vrouw | 26
ethinylestradiol/levonorgestrel (20/100ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zit sinds mijn 15e, aan depro provera wegens heftige menstruatie ... op mijn 24e ben ik eindelijk gestopt want ik woog inmiddels 118 kg...puur omdat ik me bagger voelde, emotioneel helemaal padje af , huilen om geen redens, en ook best agressief/geirriteerd gedrag vertonen, ik was zo moe... libido ook helemaal weg... dus dokter, echo gedaan en jahoor PCOS.. 1x menstruat[lees meer...]ie gehad in een jaar, dus nu de versie van deze pil slikken... man man wat een bijwerkingen... eerste dag enorm lopen huilen in bed met hoofdpijn.. ik zag zwarte vlekjes .. ik was heel angstig van deze pil, volgends dokter toch de lichtste variant 😅 jaartje gebruikt.. en puistjes, en ineens rosacea (?) Nooit gehad. Toen gestopt met de pil slikken, mij was verteld door apotheker dat het soms ook goed is met pcos om een weekje door te slikken... so i did that, en sindsdien zelfs in stopweek geen ontrekkingsbloed meer... ben toen pas 1 maand gestopt en boem , ik kreeg super veel acné op me wangen... ipl laser gedaan omdat se zijden dat het rosacea was, maar somehow werkt de ipl laser niet bij mij😅 Mensen... als je pcos heb, hit the gym... eet vezelrijk, avocado's, magnesium , zink, 1 handje noten per dag en zoveel mogelijk granen... ik ben er mee bezig, ik heb geen zin meer in die pil troep ik ga er zelf goed mee aan de slag, waar een wil is, is een weg.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

07-10-2021 | Vrouw | 20
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze pil was echt vreselijk voor mij. Ik ben hem gaan slikken omdat ik erg onregelmatig ongesteld was ook wilde ik graag een wat rustiger huid. Eigenlijk na 4 dagen al begon ik puisten te krijgen op mijn kin. Nog niet zo erg dat ik dacht dag het door de pil kwam. Mijn huid was altijd al wat onrustig. De pukkels werden alleen maar erger en erger. De derde strip heb ik n[lees meer...]iet afgemaakt omdat ik mij heel erg depressies voelde en eigenlijk continue stress had. Ik denk dat dit komt door de pukkels die ik kreeg maar de pil heeft deze depressie gedachten sowieozo versterkt. Ik hoorde ook van de mensen om mij heen dat ik erg emotioneel reageerde op dingen. Ook kreeg ik haarvorming op mijn kin en wangen. Ik ben 2 weken gestopt en gisteren begonnen aan de Yasmin pil. Nou werkelijk waar na 1 dag was mijn huid al beter! Ik weet niet of dit mogelijk is maar ik hoor het ook van andere. Mijn gezicht voelt ook minder geïrriteerd. Conclusie voor mij werkt deze pil niet. Dit is natuurlijk voor iedereen anders maar dit is mijn ervaring.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

16-08-2021 | Vrouw | 20
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt goed, maar werd er somber en erg ongelukkig van. Het was het nemen niet waard. Na 4 maand al geswitcht vanwege te erge bijwerkingen.
3

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

18-12-2020 | Vrouw | 23
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een aantal geleden begonnen met het slikken van deze pil! Ik was erg nerveus toen ik eraan begon, omdat ik allerlei verhalen hoorde over depressief zijn, stemmingswisselen en eigenlijk alle punten die in de reacties genoemd worden. (Vervelend dat de vrouwen dit moeten meemaken). In het begin had ik juist nergens last van. Mijn cyclus werd regelmating en de menst[lees meer...]ruatie is alleen 1 keer uitgebleven. Nergens last van dacht ik.. Het is een keertje voorgekomen dat ik vergeten was om de pil te slikken. De dagen hierna kreeg ik meteen last van migraine en vreselijke moeheid. Ik had in mijn leven nog nooit last gehad van migraine, dus schrok er nog al van. Nu is het zo dat ik vaak duizelig wakker wordt en het lijkt of mijn evenwicht verstoord is. Ik blijf gedurende de dag ook een misselijk gevoel eraan overhouden. Nu vraag ik me af of andere vrouwen hier ook last van hebben.. Ik heb de reacties snel gescand, dus misschien dat ik erover heen gelezen heb (excuses daarvoor). Veel sterkte aan de dames hier die een nare ervaring hiermee hebben!
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

05-11-2019 | Vrouw | 47
ethinylestradiol/levonorgestrel (20/100ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds september pil van het merk Actavis gekregen omdat het andere merk niet leverbaar was. Heb nu al 2 weken last van gigantische hoofdpijn, duizeligheid. Nooit last van doorbraakbloedingen gehad als ik de pil een keer door slikte. En dan niet gewoon een paar dagen, nee gewoon 2 weken lang tijdens mijn vakantie. Laatste keer heeft mijn menstruatie maar 1 dag geduurd. Onr[lees meer...]ustig gevoel in mijn lichaam, over emotioneel. Wordt er gek van. Ga straks gelijk contact opnemen met apotheek en vragen of het andere merk weer leverbaar is.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

15-07-2019 | Vrouw | 16
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na t slikken van deze pil heb ik heel erg last van spanning en stress de laatste tijd om de kleinste dingen. Ik kan om de kleinste dingen al gaan piekeren waar geen enkele reden voor is. Ik heb heel erg last van stemmingswisselingen en hele erge dipjes. Ook ben ik een aantal kilo aangekomen.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

03-04-2017 | Vrouw | 44
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/125ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruikte het tot augustus 2015. Ben er toen accuut en eigenlijk bij toeval mee gestopt. Ik had al jaren ernstige hoofdpijn en pijn in het gezicht. Op het laatst had ik nog maar een enkele dag in de maand dat ik me enigzins beter voelde. Uiteindelijk bij de neuroloog de diagnose aangezichtspijn gekregen. Nou wil het toeval dat ik in diezelfde periode eigenlijk weer een he[lees meer...]rhaling van de pil moest gaan halen, maar dat ik dat vergeten was. Met als gevolg dat ik het maar achterwege had gelaten en het maar eens een tijdje zonder ging proberen. Ik gebruikte hem alleen omdat onregelmatig was iedere maand. Het resultaat was verbazingwekkend. Ik ben voor 95% van mijn aangezichtspijn af dankzij het niet meer nemen van de pil. Een enkele keer heb ik nog een aanval, maar deze is dan maar van korte duur en bij tijdig ingrijpen met simpel paracetamol en rust op te lossen. Dus na jaren van ellende voor mij echt geen pil meer.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

24-10-2016 | Vrouw | 16
ethinylestradiol/levonorgestrel (20/100ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn dochter van 16 jaar kreeg erg veel last van vreemde gedachten, piekergedachten, depressieve gedachten, huilbuien en enorm veel snoepbuien. Ze heeft de pil slechts 6 weken gebruikt, maar komt huilend thuis. Dokter had ons van te voren over deze mogelijke bijwerkingen verteld. Erg geschrokken dat deze pil zoveel bijwerkingen teweeg kan brengen, dat kan niet goed zijn!
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

27-03-2016 | Vrouw | 18
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn dochter heeft deze anticonceptiepil van het merk Sandoz een half jaar gebruikt. Ze had enorm last van stemmingswisselingen, had last van schimmelinfecties en kwam zo'n 10 kilo aan, terwijl zij altijd heel slank was. Hoewel er gezegd wordt dat de pil van Sandoz en Bayer dezelfde werkstoffen heeft, was er bij verandering naar Microgynon 30 binnen 2 weken duidelijke vera[lees meer...]ndering opgetreden. Ze was in no time weer haar oude, vrolijke zelf. Ze kreeg de eerste maand ook een doorbraakbloeding (die daarna niet meer terugkwam). Het kan zo zijn dat de werkzame stoffen identiek zijn, maar de werking in het lichaam is duidelijk verschillend.
4

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

13-12-2015 | Vrouw | 19
ethinylestradiol/levonorgestrel (20/100ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met deze pil vanwege mijn onregelmatige en heftige menstruatie. Ik had altijd al last van jeugdpuistjes en dit vond ik ook normaal voor mijn leeftijd. Nu ben ik wat ouder en van jeugdpuistjes moet geen sprake meer zijn. Ik heb vaak grote onderhuidse pukkels die enorm pijnlijk zijn. Deze zitten rondom mijn mond (kin, bovenlip) en op [lees meer...]mijn wangen. Ook zitten ze soms op mijn rug. Het duurt vaak zeker twee weken voordat deze verdwenen zijn. Ik merk in mijn stopweek dat er geen pukkels bij komen. Mijn huid kan in de stopweek goed bijkomen, maar zodra ik weer begin, ben ik net genezen van de pukkels van voor de stopweek en begint het weer van voor af aan... Ik heb besloten te stoppen met de pil om uit te proberen of mijn puistjes ook daadwerkelijk zullen verdwijnen/ verminderen.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

10-10-2015 | Vrouw | 21
ethinylestradiol/levonorgestrel (30/150ug)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit pil werd voor geschreven door de gynaecoloog, omdat mijn menstruatie zeer onregelmatig was. Tijdens mijn menstruatie had ik meer bloedverlies dan gewoonlijk en last van migraine door de pil. Ik was met de pil voor het eerst begonnen in Oktober 2014 en ik ben eind Juli gestopt. De redenen dat ik gestopt was omdat ik opeens lichte beharing op mijn borsten kreeg. Ik was g[lees meer...]eshockeerd. Het heeft mij zeer onzeker gemaakt. Heeft iemand dit ooit meegemaakt? Ik ga een afspraak maken bij de gynaecoloog. Verder weet ik niet wat ik kan doen.
1

Ethinylestradiol / Levonorgestrel

29-09-2015 | Vrouw | 23
ethinylestradiol/levonorgestrel (0,15mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Ik gebruik al 5 jaar ofzo de pil met de naam Ethinylestradiol/Levononorgestrel Sandoz. Voorheen nooit last gehad van klachten o.i.d. Nu heb ik sinds 1,5/2 jaar last van hele erg maagpijn/buikpijn, vermoeidheid, reumatische klachten zoals last van mijn onderrug, vermoeide spieren etc. Zou dit van deze pil kunnen komen? Zijn er meer mensen die last hebben van deze [lees meer...]klachten? Ik heb al heel veel onderzoeken gehad voor de maag/buikpijn, maar daar kwam niks uit. Vandaar dat ik nu denk dat het wel eens aan deze pil kan liggen. Ik gebruik de pil verder heel consequent en sla er nooit 1 over.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2326) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1209) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.