Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Depo-Provera '150' (prikpil)

5
meningen

Depo-Provera '150' (prikpil)

medroxyprogesteron parenteraal

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
bloedverlies

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

1
5

Depo-Provera '150' (prikpil)

21-03-2024 | Vrouw | 29
medroxyprogesteron parenteraal (150mg/ml)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

bloedverlies

Mijn PMS is heel erg geweest voor circa 2/3 jaar. De mini pil geprobeerd maar hierdoor werd de menstruatie ook nog eens verschrikkelijk. Nu na zelf onderzoek te hebben gedaan besloten de prikpil te nemen. Iedereen was hier zo sceptisch over. Maar het heeft mij gered. Stabieler psychisch gezien, geen mood swings, geen eetbuiten. Veel vrolijker/positiever. Na 10 weken begi[lees meer...]n ik weer wat klachten te krijgen. De huisarts gevraagd of de interval korter kan.
5

Depo-Provera '150' (prikpil)

01-12-2022 | Vrouw | 30
medroxyprogesteron parenteraal (150mg/ml)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Elke maand 2 weken voorafgaand aan menstruatie last van enorme angst, onwerkelijk gevoel, droge ogen, en 2 slechte nachten…pil en minipil geprobeerd, helaas. Nu na 2 jaar te zijn gestopt, toch weer aan de prikpil. En het gaat veel beter! 2 jaar geleden na stoppen extreem veel last van angsten, droge ogen en onwerkelijk gevoel. Lijkt er dus op dat ik niet zonder deze hoevee[lees meer...]lheid hormonen kan. Daarnaast werkt het goed voor mijn endometriose, welke ik in zo’n mate heb dat er een operatie volgt. Tevreden dus! Doe zelf geen advies, want het is zó persoonsafhankelijk!!
4

Depo-Provera '150' (prikpil)

27-05-2020 | Vrouw | 26
medroxyprogesteron parenteraal (150mg/ml)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na lichamelijke en psychische klachten voorafgaan van de menstruatie en het vele en langdurig (1 tot 2 weken) vloeien gepaard met vele klachten tijdens de menstruatie was de Depo-Provera het enige wat goed hielp. Deze is door de ernst van de menstruatie en na het proberen van verschillende middelen al op jonge leeftijd voorgeschreven (leeftijd 15 a 16 jaar). Geen m[lees meer...]enstruatie meeren de psychische klachten bleven ook voor grootste deel weg. Alleen eens per 3 maand korte periode voor de volgende injectie lichte klachten. Weinig bijwerkingen gehad en erg positief over het middel. En ik verloor gewicht door de vermindering in eetbuien door hormoonschommelingen.
1

Depo-Provera '150' (prikpil)

29-04-2015 | Vrouw | 34
medroxyprogesteron parenteraal (150mg/ml)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Verleden jaar ben ik aan de prikpil gegaan omdat ik altijd zeer ernstige menstruatiepijnen had die mij erg belemmerde. Ik heb de prikpil 2 keer toegediend gekregen. Mijn menstruatie bleef meteen weg en ook mijn pijnen! Maarrrrr! Ik kreeg er iets voor terug, en niet zomaar iets! Namelijk ernstige vermoeidheid, gewrichtspijnen, talloze pijnklachten, al mijn vitaminewaardes[lees meer...] waren vreselijk laag geworden, ik kreeg de diagnose BURNOUT! Ik kon niet meer lopen, bijna niet ademen van de vermoeidheid. Mijn volle bos haren viel vreselijk uit, met gemiddeld zo'n 300 per dag en soms tot wel 500 per dag! Natuurlijk ben ik na die 2 keer gestopt met die prikpil. De bijwerkingen die in de bijsluiter las en die ik ook had heb ik aan verschillende artsen laten zien, maar die leggen het naast zich neer. Zover ik weet is er namelijk niets aan te doen. 6 maanden na mijn laatste injectie werd ik weer ongesteld. Ik ben nu ondertussen 10 maanden na mijn laatste injectie en begin eindelijk weer een beetje op te krabbelen en kan weer heel langzaam gaan beginnen met werken. Mijn haaruitval is nu sinds kort iets verminderd, maar nog steeds niet weg! Hergroei is er nog niet! Ik ben nog steeds erg zwak in mijn immuunsysteem en snel moe, ziek, duizelig etc etc. Ik heb zoveel klachten gehad dat ik ze niet allemaal kan noemen want het zijn wel 2 a4tjes vol. Dit middel moet verboden worden, ik voel me echt een idioot dat ik die prikpil heb genomen! En kan alleen maar wensen dat het ooit weer allemaal goed met me zal komen.
5

Depo-Provera '150' (prikpil)

13-06-2014 | Vrouw | 27
medroxyprogesteron parenteraal
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik de prikpil nu al langer dan 2 jaar en ik zweer erbij! Ik kan erg slecht over het oestrogeen hormoon wat erg aanwezig is in andere pillen en na de bevalling is dit lichaamseigen hormoon uit balans geraakt met gevolg, opvliegers, huilbuien, pijnlijke borsten, etc etc. wat bij PMS/PMDD gekenmerkt word. Wanneer mijn periode was kwam mijn migraine erg op de voorgron[lees meer...]d. Ik krijg van mijn arts om de 10 weken de pil en heb totaal geen gedoe en ongemakken meer door mijn hormonen en mijn migraine is nagenoeg weg. Ook het gedoe van mijn menstruatie is weg en daar ben ik erg blij mee, want dat is vele malen heftiger geworden na de geboorte van mijn dochter. Ik kan het iedereen aanraden, maar laat je goed voorlichten want niemand is gelijk.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.