Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Nuvaring

275
meningen

Nuvaring

ethinylestradiol / etonogestrel

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (197 meningen)
Menstruatiepijn (3 meningen)
Endometriose (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

4

Nuvaring

16-08-2013 | Vrouw | 22
ethinylestradiol / etonogestrel
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikte hiervoor de YASMIN pil, maar ik was al die hormonen zo zat in mijn lijf. Daarvoor had ik 4 jaar de DIANA pil geslikt voor mijn acne die ik had op mijn 15e ik ben daar 2 jaar geleden mee gestopt en kreeg geen acne terug. Tot dat ik 3 weken geleden met de nuvaring ben begonnen. Heel mijn gezicht zit weer onder de acne voor al op mijn rechter wang, het is nog e[lees meer...]rger dan in mijn puber tijd, en het ergste is dat ze zo vreselijk lang blijven zitten en ze doen vreselijk zeer. Heel mijn huid is aangetast en beschadigd, en voel me erg onzeker. Ik heb woensdag de nuvaring er uit gehaald, en ga vanavond maar gewoon weer met de YASMIN beginnen. Met de hoop dat mijn huid gauw opknap, in die 3 weken tijd is er een grote krater ontstaat op mijn want, en het trekt niet weg. Erg jammer want ik was wel tevreden over het inbrengen ging makkelijk, geen omkijken naar hij was ideaal, verdere bijwerkingen had ik niet dan alleen acne.
3

Nuvaring

17-07-2013 | Vrouw | 34
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vroeger slikte ik de pil, daarna gestopt, 2 kinderen gekregen en nooit meer begonnen met de pil, want alhoewel ik daar nooit klachten over had, voelde ik me toch veel fijner met een echte cyclus. Maar het geklooi met condooms word je dan op een gegeven moment toch zat en omdat ik liever niet aan de pil wilde (ben tegenwoordig een stuk vergeetachtiger en was bang dat ik mak[lees meer...]kelijk een pil zou vergeten) en een spiraal niet zag zitten (gevoel dat ik de controle niet heb) heb ik gekozen voor de nuvaring. De eerste maanden heel erg last gehad van buikpijn en diarree achtige verschijnselen, maar na drie maanden was dit wel voorbij. Een keer wilde ik ivm een korte vakantie mijn menstruatie uitstellen door gelijk de volgende ring erin te doen (doorringen), maar dit was helaas geen succes, drie weken lang dagelijks (bruin) bloedverlies gehad :( Vandaag heb ik de ring er twee dagen eerder uit gehaald. Het is de laatste ring en ik haal geen herhaalrecept meer. Ik ben er helemaal klaar mee. Naast bovenstaande ongemakken is het namelijk ook nog eens zo dat mijn libido echt helemaal niets meer voorstelt. Tja, zo is een anticonceptiemiddel natuurlijk erg effectief, als je zo'n laag libido hebt dat je überhaupt niet meer aan seks doet... Maar dat is toch niet helemaal de bedoeling. Wij gaan voorlopig maar weer even klooien met condooms. Ik vond de nuvaring verder ideaal hoor. Je hoeft er maar twee keer aan te denken (stickertjes op de kalender, evt een alarm in je mobiel), ik voelde m niet zitten, makkelijk in te brengen, bleef netjes op zijn plaats, allemaal prima. Maar ja. Toch niet geschikt voor mij blijkbaar...
1

Nuvaring

15-06-2013 | Vrouw | 22
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik ongeveer 4 maanden de nuvaring. Ik wou een andere anticonceptiemethode omdat ik de evra-pleister maar een pijnlijk iets vond. Maar na alles wat ik nu doormaak was ik toch liever bij die pleisters gebleven. Ik ben ongeveer 5 kilo aangekomen sinds ik de ring gebruik, de eerste maanden was de zin in seks gewoon 0,0! Het komt geleidelijk terug. Ook heb ik sinds i[lees meer...]k deze medicatie problemen gekregen met mijn darmen, namelijk prikkelbare darmsyndroom. De dokter kon geen sluitende oorzaak geven maar het is allemaal begonnen de eerste week nadat ik begonnen was met de ring. Daarnaast ben ik verschrikkelijk moe sinds ik dit gebruik nu zou ik gewoon een hele dag in de zetel kunnen liggen slapen. Daarnaast is mijn bloeddruk ook heel erg gezakt... De huisarts beweert dat het er niets mee te maken heeft maar ik denk er zo mijn eigen ding van! Ik zou het in ieder geval niemand aanraden. Ik zal mijn doos uitgebruiken en dan ga ik gwn terug naar de pleister!
5

Nuvaring

13-06-2013 | Vrouw | 27
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na enkele jaren de pil te hebben gebruikt ben ik overgestapt op de Nuvaring. Ik had tijdens gebruik van de pil meer last gekregen van stemmingswisselingen en hoopte dat en lokale dosering van hormonen dit misschien zou verhelpen. Tot zover ben ik tevreden over het resultaat. Alleen in de eerste week toen ik met dit medicijn begon had ik last van misselijkheid.
4

Nuvaring

02-06-2013 | Vrouw | 25
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2 weken in gebruik. Makkelijk inbrengen en geen omkijken naar. Wel zijn mijn borsten gespannen, heb ik veel pukkeltjes, en ik 'voel me anders'... Vast door de hormonen. Van elke hormoon-anticonceptie nog gemerkt dat het wel degelijk invloed heeft op je gestel en psyche. Nuvaring ga ik nog een aantal maanden blijven proberen. Het moet ook de kans hebben op gang te ko[lees meer...]men en te wennen in je lichaam. Prettiger dan de pil, evra en koperspiraal!!
4

Nuvaring

23-05-2013 | Vrouw | 22
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de nuva leek DE oplossing! hij is inderdaad ook heel gemakkelijk in gebruik. je hoeft er niet vaak aan te denken dus vergeet hem niet snel. de eerste maand ging het super, tot op een of andere manier de hormonen tegen gingen werken. helaas kan ik niet goed tegen hormonen. ik ben 2 kilo zwaarder wat niet echt een probleem is, maar leuk is anders. wat ik wel erg vind is[lees meer...] dat mijn libido beneden het 0 punt zit, plas 10x vaker en ook ben ik erg huilerig, huil om alles terwijl ik daar normaal nooit last van heb. dit is in de 3e maand nog heftiger geworden, ook heb ik er steken van in de onderbuik gekregen en heb ik een dag gehad dat ik misselijk en erg duizelig werd. al bij al toch besloten om verder te zoeken. binnenkort start ik met de Qlaira. ik hoop dat dit voor mij eindelijk de oplossing is.
4

Nuvaring

16-05-2013 | Vrouw | 30
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na ruim 15 jaar aan de pil, en 1 jaar geen anticonceptie gebruikt te hebben heb ik gekozen voor de nuvaring. Zeer positieve ervaringen. In de eerste maanden moest mijn lichaam er wel aan wennen, af en toe een kleine bloeding, maar na een paar maanden was dit over en kon ik 3 ringen achter elkaar gebruiken. Op die manier had ik maar 4 keer per jaar een menstruatie, geweldig[lees meer...]! Psychisch voelde ik mij er veel prettiger bij, niet meer van die rare stemmingswisselingen zoals bij de pil. Vanwege de kosten ben ik terug gegaan naar de pil, maar na een half jaar daarmee te lopen klooien ga ik volgende maand weer terug aan de nuvaring. Mijn vriend voelt hem weleens zitten tijdens de sex, en als het hem echt hindert dan doe ik hem gewoon eventjes uit. De ring is prijzig, maar omdat ik zo tevreden ben heb ik dat er wel voor over. Ik heb de ring liever dan een spiraaltje. Dat zit tussen mijn oren maar het geeft mij een prettig gevoel dat ik weer dat ik de ring zelf in en uit kan doen, en een spiraaltje is gelijk zo 'definitief'.
4

Nuvaring

06-05-2013 | Vrouw | 35
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben heel hormoongevoelig, maar de Nuvaring bevalt mij goed. Op 1 puntje na.. Bij mij zakt hij naar beneden. Ja ik breng hem goed in( hoog), maar het is dat hij in de loop vd dagen zakt. Hij is nog nooit uitgevallen( schijnt ook uitzonderlijk te zijn) Echter zodra mijn ring gaat zakken voel ik hem zitten en dat is geen fijn gevoel. Ik moet hem sowieso 1 keer per da[lees meer...]g terug duwen en soms zelfs wel meerdere keren op een dag.
5

Nuvaring

02-05-2013 | Vrouw | 27
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een half jaar geleden 3 maanden lang de Nuvaring gebruikt. Ervoor zat ik aan de pil, maar ik werd daar ontzettend depressief van, stemmingswisselingen, eigenlijk wat heel veel vrouwen dus ervaren. na overleg met mn huisarts, vond zij het ook een goed idee dat ik aan de Nuvaring ging. 3 maanden gebruikt, ik zwoer erbij. Geen stemmingswisselingen meer, geen depressiev[lees meer...]e gevoelens, ik vergat gewoon dat ie dr nog in zat! Zo nu en dan controleren maar hij zat gewoon nog goed. Ik had alleen in het begin hele lichte buikpijn, maar dat kan ook komen omdat ik me er op gericht heb, want de laatste maand had ik helemaal nergens last van. Maar de relatie ging uit, dus ik hoefde de ring ook niet meer te gebruiken. Zo voor niks is het een duur anticonceptie middel. Nu wel weer een vriend, dus ik heb vandaag de ring weer opgehaald. Vroeg me alleen af, kan ik m ook nu al in doen? En dan gewoon de eerste week ook een condoom gebruiken? Ben 2 weken geleden ongesteld geweest....
5

Nuvaring

24-04-2013 | Vrouw | 27
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben verbaasd over het aantal negatieve reacties. Ik gebruik sinds tien jaar de nuvaring en ben zeer positief. Voor mij was het een uitkomst. Ik ben lactose-intolerant en lactose zit in de pil. De huisarts dacht dat het wel kon, maar ik werd er erg ziek van. De nuvaring heeft ook niet de bijwerkingen gehad die ik bij vriendinnen zag; gewichtstoename was er niet, geen hor[lees meer...]moonschommelingen; het werd juist allemaal rustiger! Ik ben een tijdje van de nuvaring af geweest een paar jaar geleden vanwege wat klachten die niet aan de nuvaring gerelateerd waren en heb toen weer de pil uitgeprobeerd en de Evra pleister. Wat een ramp was dat! Zodra het kon, weer snel teruggegaan naar de nuvaring. En nu kom ik in de fase dat ik denk over zwanger worden: na 2 dagen ben je alweer vruchtbaar en zijn de hormonen uit je systeem verdwenen. Dat is een prettig vooruitzicht.
4

Nuvaring

16-04-2013 | Vrouw | 22
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik de nuvaring nu zo'n 8 maanden. Hiervoor gebruikten we condooms, maar dat vond ik altijd zo'n gedoe (als 'ie er om zit heb ik al bijna geen zin meer en door dat rubber voelen we niet zoveel van de daad). Het voordeel van de nuvaring vind ik dat 'ie in tegenstelling tot de pil geen dierlijke ingrediënten bevat, alleen helaas nog wel getest op dieren. Ik hoop dat d[lees meer...]at spoedig gaat veranderen. Bij de ring hoef je er niet steeds mee bezig te zijn, lijkt me betrouwbaarder en makkelijk dan condoom of de pil. Ook vind ik het fijn dat ik nu ongeveer weet wanneer ik ongesteld ga worden, voorheen had ik een onregelmatige menstruatie, dat was wat onhandiger. Wel heb ik de laatste tijd de dag voordat ik ongesteld moet worden last van enorme stemmingswisselingen. Plotsklaps in huilen uitbarsten en dan weer in de slappe lach liggen. Prikkelbaar, vermoeid, een slechte huid, de laatste keer opeens ook wat buikpijn terwijl ik daar eerder nooit last van had... Bijzonder onprettig en zielig ook voor mijn huisgenoten die het dan moeten ontgelden.
5

Nuvaring

16-04-2013 | Vrouw | 21
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds een halfjaar aan de Nuvaring. De eerste twee tot drie maanden voelde ik de ring wel eens zitten, maar verder nauwelijks bijwerkingen gehad. Makkelijk inbrengen en uithalen, en minder hormonen dan de pil. Helaas kan ik niet doorringen omdat ik dan bloedingen krijg. Nu heb ik sinds twee maanden last van bloedingen een paar dagen voor mijn stopweek, en zijn mijn menst[lees meer...]ruatiepijnen wat erger. Daarnaast heb ik iets meer last van vaginale 'scheetjes' tijdens het sporten (yoga) door de ring. Gelukkig mag hij er 3 uur per dag uit. Ik heb besloten toch over te gaan op een ander middel, maar ik ben zeker niet ontevreden over de nuvaring. Echte aanrader, veel beter dan de pil!
5

Nuvaring

09-04-2013 | Vrouw | 23
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vergeleken met de pil vind ik de Nuvaring erg duur. Echter heb ik geen bijwerkingen, werkt het prima en heb ik het idee dat deze effectiever is dan de pil.
4

Nuvaring

08-04-2013 | Vrouw | 24
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik de Nuvaring nu 6 maanden en hij bevalt me prima. Ik ben hiervoor altijd aan de pil geweest, maar wel een aantal keer geswitcht omdat er altijd wel wat was. Doorbraak bloedingen (ook tijdens de seks), chagerijning, gewichtstoename, huid uitslag en laag libido. Toen ik op vakantie weer een doorbraak bloeding had was ik echt helemaal klaar met de pil. Ben op antico[lees meer...]nceptie.nl gaan researchen en dit leek me het fijnst, omdat je toch nog controle hebt over je cyclus. Geen seconde spijt gehad!! Alle nare bijwerkingen zijn weg; geen depri gevoelens meer, geen doorbraakbloedingen meer! Had het veel eerder moeten doen. Je hoeft er maar 2 keer per maand aan te denken en kan hem ook 'doorringen' als je wilt. Mijn vriend heeft er tijdens de seks geen last van dus ideaal. In en uit doen vereist wat oefening maar gaat steeds makkelijker. Zou hem iedereen aanbevelen die loopt te klooien met de pil. Het grote nadeel is alleen dat je ervoor moet betalen.. maar dat kan me eigenlijk niet schelen, liever betalen dan nare bijwerkingen.
5

Nuvaring

02-04-2013 | Vrouw | 38
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jaren gebruik ik de nuvaring en zelfs zonder stopweek. Door hormoonschommelingen en stemmingswisselingen is het door mijn gynaecologe geadviseerd om na 3 weken elke keer door te ringen met een nieuwe ring. Ik ben nu nooit meer ongesteld en hormonen zijn stabiel. Ik vind het al jaren zeer gemakkelijk. Zelfde als spiraal maar niks vast in mijn lijf en niet meer denken aan[lees meer...] elke dag een pil slikken. Mocht ik vergeten te wisselen is er niks aan de hand gewoon de volgende dag doen want geeft nog wel even hormonen af dus ook niet gelijk zwanger. Voor mij dus fantastisch. En het voordeel is de hormonen zijn locaal en heel licht dus ook geen bijwerkingen bij mij.
5

Nuvaring

25-03-2013 | Vrouw | 23
ethinylestradiol / etonogestrel
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heel fijn gebruik, nooit last!
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1130) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.