Medicatieveiligheid voor jou

geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Astma (100 meningen)
COPD (44 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

24-10-2012 | Vrouw | 39
Inname- / gebruiksgemak
Sinds een jaar gerbuik ik dagelijks Symbicort 2 x daags. De benauwdheid verminderde aanzienlijk. Mara ik kreeg allerlei vreemde klachten. Kreeg depressieve gevoelens, en erg spierkrampen in mijn armen en benen. Niet wetende dat het van de Symbicort kon komen en ook niemand (ook de huisarts niet!) die me hier op wees. Ik ben helemaal door de molen van specialisten geweest [lees meer...]in het ziekenhuis maar er werd geen verklaring gevonden. Tot ik gisteren eens ging zoeken op internet naar bijwerkingen van de Symbicort. En daar staat het zwart op wit: Spierkrampen! Zo stom dat we hier nooit aan gedacht hebben. Ik ben direct gestopt en hoop me binnen een paar dagen beter te gaan voelen. Volgende week een afspraak met de huisarts om dit te melden.

20-10-2012 | Man | 51
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik sinds kort Symbicort naast Ventolin en Fexofedine. Dosering 200/6 - 3x2 per dag. Werking lijkt redelijk effectief maar met wel lichte bijwerkingen: trillende handen, soms rillend en hoofdpijn en heb last van wakker worden vroeg in de ochtend. Zal over een aantal weken update als reactie bijvoegen.

09-10-2012 | Man | 39
Inname- / gebruiksgemak
Ook ik heb veel last van krampen sinds ik symbicort neem .Kramp in mijn tenen,benen,handen en gezicht. Krijg vrijdag een nieuw recept en hoop dat ik van de krampen af ben.Symbicort is het enige medicijn dat ik neem dus het kan niet van wat anders komen . Iklaat nog wel weten wat ik krijg en hoe het bevalt.

04-10-2012 | Man | 21
Inname- / gebruiksgemak
gebruik nu symbicort enkele dagen, merk wel dat direct wisselen van medicijnen niet goed is voor het lichaam, waardoor je steeds zieker gaat voelen

17-09-2012 | Vrouw | 27
Inname- / gebruiksgemak
Neem zelf al jaren de Symbicort, heb soms last van de bijwerkingen zoals trillende handen, voor de rest ben ik er heel tevreden van. Mijn astma is vrij goed onder controle sinds ik met de symbicort startte. Neem nu sinds twee jaar vier keer twee pufjes. Heb een ventolin voor als het nodig is en neem een keer per dag een pilletje montelukast.

13-09-2012 | Vrouw | 55
COPD
Inname- / gebruiksgemak
Ben zeer tevreden over symbicort 200/6. Ik gebruik het 2 maal daags 1 pufje en 1maal daags spiriva. Heb hierbij zonodig nog airomir maar heb het nog niet nodig gehad sinds de symbicort. Heb wel wat last van nachtelijke krampen in mijn linkerbeen maar weet niet of dit door de symbicort komt. Ik heb verder geen last van bijwerkingen en voel me er goed bij.

12-09-2012 | Vrouw | 70
Cholesterol

05-08-2012 | Man | 57
Inname- / gebruiksgemak
Na diagnose adult onset astma kreeg ik symbicort, 2x dag één pufje. In het begin ook orale prednison. Na stoppen orale medicatie alleen symbicort en zo nodig salbutamol bij acute benauwdheid. Dat laatste had ik toch frequent nodig en bij drie opeenvolgende longfunctiete3sten werd de longfunctie alleen maar slechter. Had ook meer infecties en veel last van trillende handen.[lees meer...] Mijn longarts heeft me daarom omgezet op foster. Nog steeds wel trillende handen maar minder dan met symbicort maar bovenal is de astma helemaal onder controle nu.

10-07-2012 | Vrouw | 50
Beenkrampen
Inname- / gebruiksgemak
ik heb de symbicort 1jaar gebruikt. heb krampen in mijn hele lijf kon en kan er niet van slapen. bloedonderzoek tot vandaag bezoek aan de dokter, en jawel heb de krampen van de symbicort. een jaar niet geslapen en enorme pijn die niet uit te houden zijn, nu maar afwachten. heb ander medicijn gekregen, ventolin. ben benieuwd, donderdag moeten de krampen weg zijn. ben zo ben[lees meer...]ieuwd, hou jullie op de hoogte. (Red; achternaam verwijderd ivm privacy en werkwijze van website )

06-07-2012 | Vrouw | 25
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het nu een jaar of 1,5. Maar al sinds het begin last van hartkloppingen en trillen, zeker als je een keer meer pufjes nodig hebt. Verder last van helemaal geen stem meer hebben, en dat een aantal keer per jaar zo'n 3 weken lang. Huisarts zei kom maar terug als het over 12 weken nog niet over is, daar heb je dus ook niets aan. Nu lees ik ook hier dat heesheid een[lees meer...] bijwerking kan zijn. Krijg wel meer lucht sinds ik het gebruik, maar bij inspanning werkt het niet voldoende.

08-06-2012 | Vrouw | 52
Hartinfarct
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben pas gestart met het medicijn dus van bijwerkingen ken ik niet zoveel.. Ik heb in november een hartaanval gehad waardoor ik reeds 6 verschillende medicijnen moet nemen.. sedert de aanval ben ik heel kortademig en wou dit toch maar even laten naschecken of het van het hart kwam of van de longen... ik ben ook ex roker (half pakje per dag) Nu bleek dat ik nogal fel r[lees meer...]eageerde tijdens de histamine test... en dus allergisch ben op betrekkelijk veel dingen dus hopelijk krijg ik wat meer adem met die produkt .. ik moet de eerste drie weken 2 x 2 puffen doen s morgens en s avonds en na de drie weken afbouwen tot 1 x 2 dagelijks.. deze wordt gebruikt in combinatie van ventolin(zo nodig), hartmedicijnen zoals bloedverlagende, betablokker, bloedverdunners...

27-02-2012 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
Kreeg vanmorgen te horen dat ik asma heb, schrikken ,heb 3 jaar geleden een puffie gekregen i.v.m het hoesten wat niet over ging, ben 3 weken daarna vertrokken op de fiets naar Portugal en vond het moeizaam om mijn medicijnen mee te nemen dus liet ik ze thuis, al die tijd tot nu toe geen last gehad, maar ik neem ze nu maar mee, ga fietsen in Turkije, ben onzettend moe van [lees meer...]de griep en weer van het hoesten, sport zelf heel veel,misschien dat het daarom wel weg is gebleven, hoop dat het middel heeeel goed helpt daar ik heel graag wil fietsen volgende week, ik lees alleen goede berichten, daar ben ik blij over.

15-02-2012 | Vrouw | 46
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik symbicort icm fexofenadine (soort anti-histamine) ivm allergisch astma. Mij helpt het prima. De eerste maanden had ik wel last van overgeefneigingen als ik het inhalleerde en voelde me emotioneel beroerd. Ook hartkloppingen enzo. Maar ik moest vanwege andere aandoeningen nog veel andere medicijnen slikken (nog steeds) Al bij al heb ik een hele periode gehad waar[lees meer...]in ik moest wennen aan oa de symbicort. Maar nu mijn lichaam eraan gewend is werkt het prima en kan zelfs weer conditie opbouwen in de sportschool terwijl ik mijn lijf zowat afgeschreven had!

10-01-2012 | Vrouw | 63
Inname- / gebruiksgemak
samen met medicijn tegen hoge bloeddruk + oogdruppels.

07-01-2012 | Man | 53
Inname- / gebruiksgemak
Bij mijn geboorte heb ik bronchites meegekregen, gratis en voor niks. Hier heb ik veel last van gehad tot ongeveer mijn 18e levensjaar. Tot die tijd 2 anti-biotica kuren per jaar en soms meer. Op een gegeven moment resistent. Op mijn 16e ben ik intensief gaan sporten. Dat heeft de eerste 2 jaar veel klachten gegeven. Inspanningsastma werd gemeld. Daarop volgde een zoektoch[lees meer...]t met diverse medicijnen en uiteindelijk bleek Bricanyl de redder in nood. Eerst intensief gebruik, dagelijks, en later ben ik dat gaan gebruiken voor het sporten, kijken waar de grens was van minimaal gebruik van medicijn. Ik kan dat iedereen aanraden. Ik heb dat gedaan onder begeleiding van de behandelend longarts en later de huisarts. Tot mijn 51e levensjaar heb ik dat gebruikt. Daarna ben ik overgeschakeld op Symbicort ( Turbohaler 400/12 ). Dat bleek verstandiger gezien de leeftijd en de ontwikkleing van de "inspanningsastma". Ik gebruik het net als de Bricanyl, alleen voor een intensive lichamelijke inspanning, sport dus. Het geeft "lucht" voor vele uren sporten, 2 tot 3 uur op de mountinebike is totaal geen probleem. Bijwerkingen heb ik geen, alleen enorm veel plezier aan het middel. Ik gebruik het soms tussendoor bij weerswisselingen. Mist en andere vochtige weerstypen. Ook dan werkt het direct en perfect. Ik ben blij dat het middel eenvoudig via een inhaler toe te dienen is. Bij het sporten is dat een groot gemak. Noteer mij als een zeer tevreden gebruiker.

25-12-2011 | Vrouw | 52
COPD
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf mijn kindertijd, ca. 3 jr oud, kreeg ik last van wat men toen noemde chronische bronchitis. Enkele malen per jaar had ik hier last van en werd behandeld met anti-biotica. In de pubertijd ben ik resistent geworden voor anti-biotica door het vele gebruik hiervan. Jarenlang niets gebruikt maar de chronische bronchitis bleef aanwezig. Behandeling heb ik via de regulier[lees meer...]e arts heb ik toen niet gehad. Wel behandeling door een natuurarts. Na 2 jaar was ik vrij van klachten. Na de bevalling van onze zoon kwamen de klachten terug in heftiger mate dan ooit. Anti-biotica werkte afdoende en er was inmiddels meer bekend over astma, met nieuwe medicatie. Inmiddels valt alles onder de noemer COPD en heb eerst budesonide gebruikt maar dit werkte afdoende. Nu gebruik ik sinds 2 jaar Symbicort en ik ben dik tevreden. Geen bijwerkingen als je na gebruik je mond goed spoelt ivm schimmelinfectie. Aanvallen heb ik niet meer gehad. De benauwdheid is voor 80% weg, mits ik het continue gebruik. Het gebruik is eenvoudig en gemakkelijk en na inname werkt het direkt.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2311) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1323) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1201) - Cholesterol
Paroxetine (1168) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (914) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (897) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (872) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (789) - Maagzuur - protonpompremmers
Concerta (478) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (462) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (450) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (449) - Depressie - antidepressiva SSRI
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (418) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.