medicijnen

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Longembolie (46 meningen)
Atriumfibrilleren (23 meningen)
Bloedverdunning (9 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Groot onderzoek naar connectie tussen corona en trombose

„Bij dit coronavirus zien we dat het stollingssysteem permanent aanstaat, terwijl het rustig zou moeten zijn. Nu we weten dat het zo is, kunnen we kijken hoe we complicaties als trombose kunnen voorkomen.” Kruip gaat het onderzoek leiden, in samenwerking met alle grote ziekenhuizen in het land. Bijna de helft van de corona-patiënten op de ic ontwikkelt tromboseklachten.

Eerder deze week berekende het UMC Amsterdam dat 10 procent van de corona-patiënten die op reguliere ziekenhuisafdelingen liggen tromboseklachten hebben.

De Telegraaf - 03 mei 2020 in BINNENLAND (15-07-2020)

29-03-2018 | Vrouw | 30
Inname- / gebruiksgemak
Tijdens mijn zwangerschap Clexane gespoten, na een jaar weer over op Xarelto. Ben nu erg vermoeid en heb vaker last van hoofdpijn. Misschien moet ik weer wennen aan de Xarelto? Vind het zelf heel fijn om niet onder controle te staan van de trombosedienst, dit geeft veel vrijheid.

20-10-2017 | Man | 67
rivaroxaban (15mg)
Inname- / gebruiksgemak
na plm 1 maand kreeg ik last van aambeien, normaal heb ik dat uiterst zelden, dat ging na plm 3 weken weer over, mogelijk doordat in die tijd ook m'n bloeddruk te hoog was door spanningen. na plm 3 maanden bleek m'n haar (normaal dik en stevig) uit te vallen en droger en dunner te worden, geen ramp maar toch irritant. moet blijven slikken vanwege trombose gevaar voor n[lees meer...]og 4 maanden, had al een hele kleine TIA.

12-10-2017 | Vrouw | 48
Inname- / gebruiksgemak
In eerste instantie diagnose trombose in li. been en mijn buik. Na anderhalve week gestopt met fraxiparine spuitjes, omdat mijn bloedstollingswaarde goed was. Alleen tablet bloedverdunners. Hierdoor ontstond uitbreiding trombose. Niet pijnloos kunnen lopen. Paar dagen opname hierdoor, na allerlei onderzoeken gestart met xarelto. Nu half jaar geleden. Naast de xarelto table[lees meer...]tten draag ik hierbij overdag een elastische kous links van teen tot lies. Ik kan, doe alles weer hier mee. Werk volledig in de zorg. Vind het leuk te wandelen en te fietsen. Bewegen is goed, belangrijk dus probeer ook te sporten hiernaast.

06-09-2017 | Vrouw | 48
rivaroxaban (15mg)

11-04-2017 | Man | 66
Inname- / gebruiksgemak
Ik ervaar dit bloedverdunnend medicijn als gebruiksvriendelijk zonder bijwerking.

07-04-2017 | Man | 74
Inname- / gebruiksgemak
Voor mijn gevoel geen bijwerkingen. prima middel, geen gedoe met elke keer bloed prikken. Handig ook vooral met vakantie.

16-03-2017 | Man | 75
Bloedstolsels
Inname- / gebruiksgemak
Vooral s'nachts hallucinaties. Verschijning van diverse beelden, soms zeer sterk en soms angstwekkend. (daarom niet tevreden over het product) Ik ben nu overgeschakeld naar het nemen van slechts om de twee dagen één tablet omdat ik vermoed dat de dosering (één tablet per dag) te hoog is. Benieuwd of dit nu een meer gematigde reactie zal opleveren. Voor de rest weinig na[lees meer...]delen ondervonden.

08-03-2017 | Man | 60
Inname- / gebruiksgemak
Wanneer 's morgens ingenomen de gehele dag bijwerkingen (duizeligheid, concentratieproblemen, constipatie, hoofdpijn). Wanneer 's avonds ingenomen bijwerkingen beter te verdragen, piek in bijwerkingen valt niet in het actieve gedeelte van de dag.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn