Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Xarelto

44
meningen

Xarelto

rivaroxaban

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Longembolie (47 meningen)
Atriumfibrilleren (27 meningen)
Bloedverdunning (12 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Groot onderzoek naar connectie tussen corona en trombose

„Bij dit coronavirus zien we dat het stollingssysteem permanent aanstaat, terwijl het rustig zou moeten zijn. Nu we weten dat het zo is, kunnen we kijken hoe we complicaties als trombose kunnen voorkomen.” Kruip gaat het onderzoek leiden, in samenwerking met alle grote ziekenhuizen in het land. Bijna de helft van de corona-patiënten op de ic ontwikkelt tromboseklachten.

Eerder deze week berekende het UMC Amsterdam dat 10 procent van de corona-patiënten die op reguliere ziekenhuisafdelingen liggen tromboseklachten hebben.

De Telegraaf - 03 mei 2020 in BINNENLAND (15-07-2020)

12
3

Xarelto

20-11-2023 | Vrouw | 56
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanuit aderontsteking (door infuus) een trombose gekregen en begon met eliquis, daarvan kreeg ik migraine. Toen over op heparine prikken en werd bont en blauw, dus werd hem niet...toen op dit xarelto goedje sinds een paar dagen. Al snel overal jeuk, en pijnlijke stijve gewrichten, en niet vooruit te branden. Nu zag ik net ook dat ik bij mijn enkels vocht vast houd ( die o[lees meer...]ok al ineens pijn deden). Pfff. Met een beetje geluk hoef ik dit maar 4 weken te nemen. Want ben ook wel wat huiverig geworden na het lezen van reacties, en klaar met deze bijwerkingen.
4

Xarelto

13-11-2023 | Vrouw | 66
rivaroxaban (15mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
nu 14 pillen op..eigenlijk voel ik mij beter dam al jaren..Ik had trombosebeen en keer Xarelto .Ik heb al jaren tintelende handen..Nu zei ,ik tegen mijn man..ze tintelen niet meer...Mijn pijn in been is weg..Hopen dat het zo blijft..Nu nog tevreden
1

Xarelto

04-11-2023 | Vrouw | 61
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een verwaarloosde trombose in de coronatijd en na pas acht maanden werd er een bloedonderzoek gedaan waaruit bleek dat t toen in 2021 toch trombose was en geen lipoedeem. Ik kreeg toen xarelto 20 mg en meteen na de eerste pil ging t al niet zo goed, dat bleef zo en na de zevende pil wordt ik algeheel niet in orde en ben onder de douche gaan staan, toen begonnen mijn ben[lees meer...]en ontzettend groot te worden en sprongen er hele grote wonden in mijn benen onder de knie. Kon mijn benen niet meer oplichten en ben in paniekstoornis de dokter op gaan bellen maar die wilde niet komen. Na een lang drama van bijna drie maanden kwam er door toedoen van thuiszorghulp een andere dokter die besloot dat ik meteen naar t ziekenhuis moest. Toen klopte mijn hart al steeds langzamer, en had ik t gevoel dat ik was aan t sterven. Twee maanden in t ziekenhuis gelegen en een hele grote wond onder de voet ging niet zo snel dicht dat heeft ook nog zes maanden geduurd. NA MIJN ERVARING MET XARELTO 20 MG ZEG IK DAT IK DAT GEEN MEDICIJN VINDT MAAR EEN LICHAAMSVERWOESTER. MIJN LICHAAM IS NOG STEEDS NIET IN ORDE EN IK HEB INMIDDELS EEN INVALIDEKAART OM MIJN AUTO TE KUNNEN PARKEREN OP EEN INVALIDEPLAATS. MAAR AUTORIJDEN LUKT NOG NIET OMDAT IK MIJN BEEN NIET GOED KAN OPTILLEN OM IN DE AUTO TE KUNNEN STAPPEN EN HEB NU ZOLANG EEN SCOOTMOBIEL TE LEEN. IK BEN HEEL ERG TELEURGESTELD IN DE DOKTER DIE DE XARELTO VOORSCHREEF WANT HIJ HEEFT NIETS MEER LATEN HOREN, TOEN IK HEM DE FOTO S STUURDE VAN MIJN BENEN. KIJK AUB UIT MET XARELTO 20MG DAT BLIJKT EEN FEIT!
1

Xarelto

02-11-2023 | Vrouw | 63
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is nu bijna 2 jaar geleden maar ik ben bijna gestorven door xarelto 20 mg. Ik heb er 7 tabletten van op en ik was lichamelijk ernstig gewond geraakt, onder de knie steeds nieuwe openspringende grote wonden, onder de voet groot gat waar al necrose uitkwam. Grote uitval van mijn gehele lichaam ondervonden en ik ben nu nog steeds niet goed hersteld en kan niet zo goed me[lees meer...]er lopen, heb nog steeds n probleem met plas ophouden! Ben nog steeds heel moe. De dokter verzwijgt wat er gebeurt is en wil er niet over praten. Had van xarelto hele grote benen gekregen en ik kan t aantonen met foto s van mijn benen, er werd zelfs gesproken over amputatie onder de knieën, de benen hebben ook nog een vreselijk verbrand gevoel gehad en zijn vuurrood geweest, plus ik heb alle gevoel verloren in bijde benen in t ziekenhuis twee jaar geleden, en ik heb een paar maanden geleden ook weer meegemaakt dat ik alle gevoel weer kwijt was in de benen. Xarelto heeft de kwaliteit van mijn leven verwoest na 7 tabletten van 20mg. IK VIND DIT GEEN MEDICIJN, MAAR EEN LICHAAMVERWOESTER ! Ik heb lixiana 60mg gekregen en ben daar ook niet zo blij mee door de bijwerkingen, heel moe veel spierpijn, bloed in urine en soms ophoesten in speeksel algehele zwakte gevoel en door extra vitaminen te gaan gebruiken ben ik ietsje minder moe. Ik gebruik GEEN XARELTO MEER! EN JAREN GELEDEN OOK TROMBOSE GEHAD EN HEPARINE GEKREGEN VAN INTERNIST EN TOEN BINNEN DRIE WEKEN OPGEKNAPT EN UIT T ZIEKENHUIS ONTSLAGEN ZONDER RESTVERSCHIJNSELEN!
4

Xarelto

22-09-2023 | Vrouw | 43
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mij helpt het redelijk.
1

Xarelto

29-04-2023 | Vrouw | 64
rivaroxaban (15mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na trombose xarelto gekregen ivm met eerdere allergische reacties op fraxiparine. Na 3 a 4 dagen roze urine en binnen een rode urine. Huisarts gebeld in paniek. Die verwees naar de bestaande afspraak bij de internist binnen een paar dagen. Deze zag de door mij meegenomen urine en verwees naar de uroloog waar ik pas na 2 maanden terecht zou kunnen. Na aandringen toch de ove[lees meer...]rschakeling naar fraxiparine en acounemarol gekregen. Na een dag of 3 was het bloed in de urine en pijn weg. Dus naar mijn idee was xarelto daar inderdaad de oorzaak van. Helaas voor mij begon toen de hel vd fraxiparine waarbij zoals ook i 2014 de jeuk en allergische rode huid opnieuw begon . Belachelijk is dat er kennelijk geen veilig alternatief is voor een trombose behandeling zonder dit gif fraxiparine te moeten gebruiken aan de start.
4

Xarelto

30-05-2022 | Man | 73
rivaroxaban (15mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Diep veneuze tromboze in mijn been (3 bloedklonters) na een operatie aan mijn teen. 2 x per dag Xarelto 15 mg. Pijn en zwelling in mijn been, als gevolg van de trombose, was snel weg. Dus het doet zijn werk. Voel me echter licht draaierig, suf, in mijn hoofd vanaf dag 1 tot nu (2,5 weken). Stoelgang moeilijker (maar nog doenbaar) en voel me de ganse dag vermoeid.
2

Xarelto

10-01-2021 | Vrouw | 50
rivaroxaban (10mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Xarelto

26-10-2020 | Vrouw | 44
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nou, ik weet niet hoor. Gebruik dit middel al een aantal weken voor mijn arm trombose. Maar het helpt voor geen meter. Ik heb nog steeds erg veel pijn aan mijn arm, dik opgezwollen en brandende aders. Plus dat mijn rechterarm hetzelfde heeft. Ik slikte al meer dan een jaar 10 mg, maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat ik opnieuw trombose heb gekregen. Nu 20 mg, maar het [lees meer...]werkt echt helemaal niks. Lijkt wel of ik imuun er voor ben. Je zou zeggen met zo’n hoge dosis dat het met gemak zou moeten werken. Maar nee dus.
5

Xarelto

09-08-2020 | Man | 56
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn vraag is eigenlijk of er meer mensen zijn die last hebben van ontstekkingen en gewrichtsklachten bij het gebruik van dit middel
3

Xarelto

01-08-2020 | Vrouw | 44
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na tweede keer trombosebeen kreeg ik xarelto (eerste keer was 10 jaar geleden, toen ander middel waarvan ik de naam niet meer weet). Ik heb steeds meer het idee dat xarelto een middel is met nare bijwerkingen. Ik ga weliswaar naar 10 mg per augustus, maar ik overweeg ook een ander middel te vragen.
1

Xarelto

29-06-2020 | Man | 43
rivaroxaban (10mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door de verlaging van 20mg naar 10mg in mei 2020 is er nieuwe trombose gegroeid in mijn rechterlies. Nu weer opgehoogd naar 20mg in de hoop dat de nieuwe trombose weer verdwijnt. Verder een vermoeid gevoel de hele dag, vooral 's middags moeite met mijn ogen openhouden en moeite met ontlasting, maar daar hebben we dan weer de vezelzakjes voor.
1

Xarelto

10-06-2020 | Man | 58
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Pijn in onderbeen, wezen bloedprikken, waarde was niet goed dus een echo laten maken daar was niets op te zien dus geen actie. Na 14 dagen werd de pijn zo hevig dat ik weer naar de HA ben geweest, weer bloed prikken, waarde was weer niet goed, weer echo, nu was er wel een trombose te zien (9 jaar terug ook al een trombose gehad aan andere been), dus weer aan de bloedverdun[lees meer...]ners en nu voor het leven, dit werd Xarelto (lekker makkelijk geen controle trombosedienst meer). Thuis vermoedelijk ook nog weer een longembolie gehad, net zoals 9 jaar terug! Xarelto eerst 2X per dag 15mg, daarna 1X daags 20mg, na +/- 6 weken liepen de klachten zo hoog op dat ik weer naar de HA ben geweest, bloed onderzoek en doorverwijzing naar longarts, bloed onderzoek was goed, na overleg met de arts overgestapt op andere bloedverdunner en na 1 dag werden de klachten al minder, dus voor mij geen Xarelto meer dan maar onder controle van de trombosedienst.
2

Xarelto

02-06-2020 | Man | 59
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In de zomer van 2014 had ik weken lang last van een zeurende lichte pijn in mijn linker borst. Daarnaast was ik kortademig. Het bleek een longembolie te zijn en een trombose in mijn rechter onderbeen. Al zo lang ik weet heb ik last van vocht in mijn benen. Meteen boven mijn sokken was altijd een verdikking te zien. Maar trombose was nieuw voor me en komt verder ook niet in[lees meer...] mijn familie voor. Eén jaar lang moest ik acenocoumarol slikken en 2 jaar lang een steunkous dragen. Ook na de 2 jaar heb ik nog regelmatig een steunkous gedragen, omdat ik een zeurende rechter onderbeen had en de steunkous verlichting gaf. Dit is jaren goed gegaan tot 25 juni 2019. Ik was 1, 5 dag terug van mijn vakantie in Canada toen ik plotseling hevige pijn in mijn linker onderbeen had. Het bleek een trombose te zijn. Een diep liggende bloedader bleek geheel afgesloten te zijn. Op de terugweg van Canada had ik zo’n 9 uur op een vliegtuigstoel gezeten, zonder bezoek aan toilet. Ik had wel regelmatig wat oefeningen gedaan met mijn rechter onderbeen, maar niet met mijn linker onderbeen. Verder had ik geen steunkousen aan. Als ik wel regelmatig had gewandeld in het vliegtuig, steunkousen had gedragen en voldoende water had gedronken, dan was er niets aan de hand geweest. Ik besef nu, dat in uitzonderlijke situaties (lange vliegreis) mijn lichaam extra ondersteuning nodig heeft om trombose te voorkomen. Via een echografie werd de trombose in mijn linker onderbeen vastgesteld en als medicijn kreeg ik Rivaroxaban (Xarelto) voorgeschreven. Al vrij snel had ik zowat continue last van een lichte hoofdpijn, lichte pijn in mijn maag en continue jeuk aan beide onderbenen en ik zat niet lekker in mijn vel (maar het was te verdragen). Na de kuur, 3 weken 2x 15mg per dag en 100 dagen 1x 20mg tablet, ben ik in overleg met huisarts en specialist van het ziekenhuis gestopt met bloedverdunners. Ook omdat ik 4 jaar lang, van 2015 tot en met 2019, totaal geen problemen met trombose heb gehad. Verder had ik besloten om voortaan continue, aan beide benen steunkousen te dragen. De bloedstolsels kwamen vanuit mijn onderbenen en door het dragen van steunkousen zou dat verder voorkomen gaan worden. Verder had mijn huisarts aangegeven: als je weer een lange vliegreis maakt kun je preventief starten met het slikken van bloedverdunners om een trombose/longembolie te voorkomen Twintig oktober 2019 had ik mijn laatste Rivaroxaban tablet geslikt. Eind november/begin december werd ik weer langzaam wat kortademig. Er gingen bij mij niet direct alarm bellen rinkelen. Ik droeg altijd steunkousen dus het kon geen trombose zijn. Op 4 december kreeg ik plotseling een paar flinke pijnscheuten in mijn rechterborst. In de nacht van 4 op 5 dec weer (10 minuten lang) en ’s morgens tijdens de rit naar mijn werk had ik weer last van zowat aanhoudende pijnscheuten en de pijn was het hevigst op het moment dat ik ademhaalde. Ik ben omgedraaid en ben naar huis gegaan en heb direct de huisarts gebeld. Onderzoek in het ziekenhuis bevestigde een dubbele longembolie, een longinfarct in de midden kwab van mijn rechterlong en een infectie in mijn longen. Na een dag in het ziekenhuis werd ik naar huis gestuurd met een antibiotica kuur en bloedverdunner Apixaban. Ook weer een nieuwe bloedverdunner die verder geen controle behoeft. Omdat ik ook van deze bloedverdunner dezelfde klachten ondervond als Rivaroxaban, ben ik na +/ 6 weken, in overleg met de specialist overgegaan naar Acenocoumarol. Met Acenocoumarol heb ik nooit klachten gehad. Ik wilde begrijpen wat er aan de hand was. Ik ben bijvoorbeeld in juli 2015, na één jaar slikken van Acenoucomarol gestopt met Acenocoumarol en had daarna geen gezondheidsproblemen. Ik heb met de huisarts en specialist van het ziekenhuis een gesprek gehad, maar ben daar niet wijzer van geworden. Ik heb geopperd dat er een duidelijke relatie moet zijn tussen het stoppen met Rivaroxaban en mijn dubbele longembolie en longinfarct. Ik had veel vragen. O.a. ik droeg altijd steunkousen, waar kwamen die bloedstolsels vandaan? Pas sinds begin 2016 wordt Rivaroxaban
2

Xarelto

05-05-2020 | Vrouw | 53
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit medicijn nu 4 maand omdat trombose been kreeg. Ik zweet enorm gauw en veel last van opvliegers . Ik krijg steeds meer last van mijn gewrichten oa ellebogen vingers benen. En nu ook duizeligheid en gauw moe.
4

Xarelto

22-02-2020 | Man | 66
rivaroxaban (20mg)
Trombose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In oktober 2019 kreeg ik last van mijn linker kuit.Omdat ik vrij veel aan sport doe,dacht ik aan overbelasting.Enkele keren bij fisio geweest en het ging iets beter.Totdat ik in een weekend koorts kreeg en bloed begon op te hoesten.Mijn linker enkel vertoonde lichte zwelling.Huisarts dacht aan trombose/longembolie.Opgenomen in het ziekenhuis ,waar protocol longembolie/trom[lees meer...]bosebeen in werking ging.Wel een trombosebeen en in de linkerlong een embolie.Ben nu 4 maanden verder,gebruik 20 mg Xarelto p/d.En een steunkous linkerbeen.Zwelling been is helemaal weg.Geen problemen meer in linker kuit. Geen bijwerking van het medicijn.Volgende controle in april 2020.Hoop dat ik dan van kous geen gebruik meer hoef te maken. En kan stoppen met de bloedverdunners.Voel mij verder goed,maar de conditie is nog niet helemaal weer.Gaat langzaam goede kant op.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1144) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (952) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.