medicijnen

geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (83 meningen)
Syndroom van Raynaud (20 meningen)
Winterhanden en -voeten (3 meningen)
Angina pectoris (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

05-01-2014 | Man | 70
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg vrijwel ALLE bijwerkingen die in de bijsluiter staan: sterk gezwollen benen en zelfs gewrichtpijn, slapeloosheid, lusteloosheid, daardoor dodelijk vermoeid met onbedwingbare slaapaanvallen overdag, zware verstoppig, duizeligheid, droge mond, jeuk, vaak s nachts plassen, gebrek aan eetlust, wazig zien. Dit alles zou nog enigszins te verteren zijn, indien het de blo[lees meer...]eddruk effectief had verlaagd. MAAR DAT GEBEURT NIET. Conclusie: dit middel is veel erger dan de kwaal en maakt mij alleen maar doodziek. Met die - zogegeheten - "hoge" bloeddruk kan ik goed leven; Ik ben juist op gewicht, rook en drink niet, houd de stollingtijd van mijn bloed scherp in de gaten, en na een uurtje duursport is mijn bloeddruk meer gezakt dan met een zakvol van deze pillentroep.

13-12-2013 | Vrouw | 33
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds enkele maanden spuit medicijn voor mijn hoge bloeddruk. Even een weekje wat licht maagzuur gehad en af en toe wat blosjes op m'n wangen als ik het pilletje te laat inneem, maar al met al de bloeddruk prima onder controle. Echter...Sinds enkele weken last van extreme vermoeidheid, onrustig en nerveus gevoel . Ik ben een actief ondernemend persoon maar door[lees meer...] de vermoeidheid is daar weinig meer van over. Geen fijn medicijn voor mij..

22-11-2013 | Vrouw | 34
Syndroom van Raynaud
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Nifedipine in verband met Raynaud. Het helpt bij mij heel goed. In het begin had ik veel hoofdpijn maar dat wordt steeds minder. En met intensief sporten kan ik er niet lekker van worden dus sporten op een iets lager niveau. Maar ik ben allang blij dat ik geen pijn meer heb in mijn vingers of in ieder geval een stuk minder! Ik slik dit ook alleen in de wint[lees meer...]ermaanden.

12-11-2013 | Man | 65
nifedipine (60mg)
Inname- / gebruiksgemak
Hartpatient. Bypasses gehad. Ik had vaak dikke onderbenen en voeten. Ben met nifedipine gestopt na 15 jaar gebruik, bloeddruk is iets aan de hoge kant, maar ik zie dat even aan. Er schijnt ook een vervanger van nifedipine te zijn die deze bijwerking niet heeft. Maar... geen dikke benen meer!

11-10-2013 | Vrouw | 53
Inname- / gebruiksgemak
Ik het het syndroom van renaud, maar dan aan de TONG. Heel vervelend en loop al tijden bij de fysio vanwege erh]ge pijnen in nek en rug. Ik ben beetje huiverig voor al die medicijnen, heb het paar keer geprobeerd en moet zeggen dat het wel enigzind]s werkt. Zal vd winter vaker gaan gebruiken/testen, want wat ik hier lees word je ook niet vrolijk van

17-09-2013 | Vrouw | 38
Syndroom van Raynaud
Inname- / gebruiksgemak
Dit middel door de reumatoloog voorgeschreven gekregen voor Raynaud klachten. Ik heb er nauwelijks baat bij. De eerste keer dat ik het slikte, in 2007, kreeg ik lekker warme handen en voeten maar dat is ook meteen de laatste keer geweest. Ondanks het slikken van dit medicijn helaas nog koude, wit tot blauwkleurige vingers en koude voeten. De nadelige bijwerkingen zijn: hoo[lees meer...]fdpijn, vermoeidheid, gewrichtsklachten, obstipatie, buikpijn en verminderd libido.

29-06-2013 | Man | 50
Inname- / gebruiksgemak
Let op !!!. De tabletten direct in de mond en meteen doorslikken met water! Dus niet even op sabbelen met de tong, of in een bekertje met water doen want het omhulsel lost anders meteen in de mond of beker al op, ipv geleidelijk in de maag. Ik deed dit eerst wel waardoor de gehele 10mg dosis direct vrijkwam en kreeg hierdoor binnen 5 min hartkloppingen. Dit kan tot panie[lees meer...]k leiden en lijkt me gevaarlijk!. Dit staat niet duidelijk genoeg op de verpakking vermeld en is NIET GOED GETEST door de fabrikant!.

20-05-2013 | Vrouw | 35
Auto-immuunziekte
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb last van Raynauds fenomeen en dit medicijn werkt daar goed tegen (in mijn geval). Ik heb soms ('s nachts) een warm hoofd en denk dat het door de nifédipine komt, ook wel eens warme tintelende voeten. Vind ik niet een probleem.

18-04-2013 | Man | 48
Inname- / gebruiksgemak
Na tweken medicijngebruik is er niets veranderd aan mijn te hoge bloeddruk waarvoor het was voorgeschreven, terwijl de dosering van 10mg naar 120mg per dag is opgeschroefd. Bij deze doseringen veel te maken gehad met ernstige bijwerkingen: Heftige en kloppende hoofdpijn in de 1e paar dagen Slapeloosheid Verhoogde hartslag Obstipatie (stofwisseling geheel tot stils[lees meer...]tand gekomen) Vermoeidheid Bij 10mg per dag had ik wel heerlijk warme handen en voeten, bij 120mg ben ik een menselijke straalkachel geworden. Inmiddels contact opgenomen met de huisarts.

05-03-2013 | Vrouw | 44
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik sins nov vorig jaar nifedipine.ben sins die tijd heel erg depresief heb nergens geen zin meer in.lig op tijd in bed.angstaanvallen.mijn bloeddruk daalt dan ineens dat ie zo laag is dat ik bijna van mijn zelf ga.als het zo blijft stop ik er mee.dit is niet vol te houden.heeft iemand hier ook last van .heb ook een ander medicijn gehad daar kreeg ik keelpijn van en[lees meer...] hoesten daar heb ik mee moeten stoppen.

14-02-2013 | Vrouw | 42
Inname- / gebruiksgemak
ik ben nu 5 jaar van het roken af ,toen de ellende begon , mijn schilklier hield er volledig mee op ,ik kreeg diabetes ,daardoor zijn mijn nieren en lever aangetast ,hoge bloeddruk ,ik ben in 3 jaar tijd 38 kilo afgevallen en doe nu 3 jaar veel aan sport ,elke dag 1 uur wandelen en 2x per week fitniss ook hen ik al jaren last van wintertenen het begon met jeuk ,maar het[lees meer...] is nu zo hevig ,ik heb 4 tenen die blauw soms zwart zijn ,en ze doen zo,n pijn ,maar sinds vorige week zijn er 2 tenen open ,en dat kun je als diabetes patient natuurlijk niet hebben ik ben gisteren met nifedipine begonnen 3x daags ik heb gisteren de hele dag heel veel last gehad van hoofdpijn ,en sinds gisteravond heb ik lekkere warme voeten ,ik heb in geen jaren warme voeten gehad ,het is een super medicijn voor wintertenen ,perfect ,ik wou dat ik ze 4 jaar eerder had gehad een echte aanrader

29-12-2012 | Vrouw | 70
Inname- / gebruiksgemak
Eerste weken last van vocht in de benen.Ook veel nachtelijk urineren.Onder bepaalde omstandigheden toch weer zeer hoge bloeddruk(neem dan zelf op). Heb tegenwoordig bijna altijd kikker in m'n keel als ik begin te praten.Onlangs gemerkt dat ik depressief aan 't worden ben.Sombere gedachten,rare emotionele uitbarsting,ken mezelf niet meer.

02-12-2012 | Vrouw | 44
Inname- / gebruiksgemak
Heb vanmiddag, eh gistermiddag voor het eerst een pilletje ingenomen en ben nu helemaal hyper. Hartkloppingen, niet kunnen ontspannen, slapeloosheid(ben nog nooit zo wakker geweest). Als ik in bed lig verkrampen mijn spieren helemaal en begin ik te shaken, heel vaak plassen, blozen. Nee, ben er niet blij mee...

09-08-2012 | Man | 57
Inname- / gebruiksgemak
sinds 2006 heb ik hoge bloeddruk, hier tegen gebruik ik 2 medicijnen waaronder Nifedipine ben vaak extreem moe, last van kramp in mijn benen en de bloeddruk wil niet echt veel lager worden 155/80

05-03-2012 | Vrouw | 15
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb winterhanden en voeten, maar ik heb het ook een beetje in mijn armen en benen. Ik kreeg er kramp van. Mijn huisarts heeft mij een hele lage dosering voorgeschreven(10 mg) om mijn bloedvaten wijder te maken voor een betere doorbloeding. De 1e dag verschrikkelijke hoofdpijn, 2e dag niets meer. Ik heb meteen warme handen en voeten en ik heb ook geen kramp meer. Met all[lees meer...]es, heel tevreden.

22-02-2012 | Vrouw | 51
Inname- / gebruiksgemak
Op 1e dag van gebruik hoofdpijn en misselijk gevoel. Afwachten hoe het verloop zal zijn.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2319) - Anticonceptie - overig
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (931) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (636) - Depressie - antidepressiva overig
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (452) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (425) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn