Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Verapamil

6
meningen

Verapamil

verapamil

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hartritmestoornissen (62 meningen)
Clusterhoofdpijn (20 meningen)
Hoge bloeddruk (8 meningen)
Atriumfibrilleren (8 meningen)
Angina pectoris (1 mening)
Hypertensie door zwangerschap (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
2

Verapamil

02-09-2020 | Vrouw | 61
verapamil (120mg)
Hartkloppingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na metoprolol (hier kreeg ik huiduitslag van met hevige jeuk) overgestapt op verapamil. Na overleg met mijn cardioloog ook gestopt met verapamil. Hier kreeg ik vervelende bijwerkingen van. Nu even wachten welk middel de arts nu aan mij voorschrijft.
1

Verapamil

14-11-2018 | Man | 61
verapamil (120mg)
Hartkloppingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2010 heb ik een nieuwe aorto(kunststof)klep gekregen. Na ernstige kortademigheid begin oktober 2018 naar de hart-ehbo van het St. Franciscus te Schiedam gegaan aangezien ik daar onder behandeling ben. Na een nachtje ter observatie en alle testen gedaan, bleek dat ik een soort ADHD-cellen in mijn hart heb die nagenoeg niet rusten. Onregelmatig ritme van 38 naar 108 in r[lees meer...]ust. Op 7 oktober '18 voor de eerste keer Verapamil (120mg) 1x daags voorgeschreven gekregen. Eerste drie dagen was het hart rustig daarna werden de hartkloppingen als ook de kortademigheid steeds erger. Ook kreeg ik gerichtspijnen vanaf mijn schouders tot mijn enkels als bijwerkingen erbij. Op 6 november '18 huisarts en cardioloog gebeld. De een verwees me naar de ander en andersom. Op 7 november'18terug gebeld door de poli van de cardiologie met het verhaal dat ik de Verapamil door moest stikken aangezien ik op 19 november'18 toch een holter (24-uurs meting) kreeg. De klachten werden steeds erger. Daarnaast werd ik ook nog eens psychisch erg instabiel. Op 12 november'18 ben ik gestopt met dit medicijn en ben naar mijn huisarts gegaan aangezien ik bijna niet meer normaal kon wandelen vanwege de kortademigheid en duizeligheid. De huisarts heeft de dienstdoende cardioloog gebeld in Schiedam en die gaf aan te stoppen en de holter af te wachten. ERGO: Verapamil werkt bij mij alleen maar versterkend (meer onregelmatigheid in hart, kortademiger, gewrichtspijnen, psychisch instabiel) Op dit moment is die rommel nog steeds niet uit mijn lichaam.
2

Verapamil

04-08-2017 | Vrouw | 31
verapamil (40mg)
Hartkloppingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Goedemorgen, Ik heb van de cardioloog 2 x daags 40 Mg verapamil voorgeschreven gekregen. Ik heb namelijk veel last van overslagen omdat ik overspannen ben. Ik raak er paniekerig van. Heeft iemand goeie ervaring met deze medicatie?? Ik wil zo graag mijn leven terug
5

Verapamil

28-04-2017 | Vrouw | 46
verapamil (80mg)
Hartkloppingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Verapamil 80 Mg tabletten gekregen van de huisarts ivm hartoverslagen. Na 2 weken begon ik te merken dat ze weg waren. Wat een heerlijk gevoel. De tabletten geven in het begin wel een moe gevoel, maar daar moet je lichaam aan wennen. Klachten van obstipatie komen er wel bij kijken met deze tabletten. Daarvoor kan je een laxantia gebruiken. Ik gebruik de tabletten 2x daags.
4

Verapamil

31-05-2015 | Vrouw | 67
verapamil (120mg)
Hartkloppingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel last van bijwerkingen, heb het idee dat het medicijn soms erger is dan de kwaal, vooral opgeblazen gevoel en vaak een rood gezicht, plus verstopping, die ik nooit gehad heb. ik gebruik dit medicijn nu 4 maanden, maar heb nog steeds bijwerkingen. maar het middel werkt wel!!
4

Verapamil

03-03-2015 | Vrouw | 61
verapamil (40mg)
Hartkloppingen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al jaren last van hartoverslagen, ook wel hartkloppingen genoemd of hartbonzen. Al vele betablokkers hebben de revu gepasseerd maar geen van allen was effectief. Sinds ruim 2 weken begonnen met de calcium antagonist Verapamil, wordt ook wel calciumblokker genoemd, en voor het eerst kan ik zeggen dat er sprake is van vermindering van klachten. Ze zijn niet helemaal [lees meer...]weg en ik moet op tijd de pillen nemen, anders breken de hartoverslagen toch weer door naar de oppervlakte. Wel merk ik dat mijn hartslag aan de hoge kant blijft. Met het gebruik van de betablokkers was mijn hart normaal 60-70 per minuut. Nu is dat 90-110. Dat geeft me een onrustig , opgejaagd, buitenadem gevoel en ben aan het eind van de middag bekaf. Ook merk ik lichte duizeligheid en een wazig gevoel in mijn hoofd. Misschien worden deze bijwerkingen nog minder wanneer ik ze langer blijf gebruiken.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.