Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Simvastatine

4
meningen

Simvastatine

simvastatine

Adviezen farmacogenetisch testen

G-standaard, KNMP, 01-01-2022

geef je mening
Bij  BeenkrampenX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoog cholesterol (740 meningen)
Diabetes type 2 (53 meningen)
Diabetes type 1 (15 meningen)
Diabetes type 3 (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
1

Simvastatine

24-08-2016 | Man | 72
simvastatine (20mg)
Beenkrampen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na 4 maanden van 40 mg naar 20 mg in verband met beenkrampen, zeer effectief, cholesterol meer dan de helft gezakt, wel veel kramp in de benen, meestal het linker been dat door een CVA eerder verlamd was, voornamelijk 's nachts in bed kramp, vaak drie keer in de nacht waardoor ik steeds wakker word, de vermindering van 40 mg naar 20 mg heeft daar geen verandering ingebra[lees meer...]cht.
1

Simvastatine

22-02-2015 | Vrouw | 57
simvastatine (40mg)
Beenkrampen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
gebruik sinds een paar weken simvastatine, en ben doodziek ik ben mezelf niet meer. ik heb geen verhoogde cholerstrol zij de praktijkondersteuner maar omdat ik moet afvallen en op de grens zit is het goed om met deze medicijnen te beginnen. ben gisteren zo ziek geworden in mijn auto op weg naar huis dat ik bijna ongeluk heb gehad. ik heb mijn broer gesproken heeft versc[lees meer...]hillende gehad en is overal mee gestopt. veel bewegen en weer op dieet heb ook schildklierproblemen dus valt niet mee maar ik stop met deze troep. en probeer nog gezonder te leven.
1

Simvastatine

15-01-2015 | Man | 55
simvastatine
Beenkrampen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In april 2013 geopereerd aan een hernia waarbij neuropatische pijnen bleven bestaan in linkerbeen en onderkant voet. Medio 2013 kwam ik in de molen bij de cardioloog en deze heeft vanwege hoog cholesterol 40 mg sivastatine voorgeschreven wat een zeer gunstig effect had op de cholesterolwaarden. Dit ben ik omstreeks november 2013 gaan gebruiken, zonder ik me herinner dat [lees meer...]ik noemenswaardige bijwerkingen ontdekte. Vanaf zomer 2014 heb ik te maken met een merkwaardige pijn in mijn benen. Op huisartsenpost is onderzoek gedaan naar mijn beenvaten en daar zou niets mis zijn. Ik heb pijn in beide benen, veelal als ik stil zit, hoofdzakelijk met benen omhoog. de pijn strekt zich uit van mijn billen tot mijn kuiten en komt en gaat zonder een aanwijsbare aanleiding. De pijn is te omschrijven als een soort van kramp, zeurend en vermoeiend. Het gevoel is als zich geen oplossing aanbiedt, ik uiteindelijk niet meer kan lopen. Het lijkt erger te worden. IK heb nu vandaag voor het eerst kennis genomen van de ervaringen van anderen met simvastatine en ik stop er vandaag gewoon mee. BIj mijn scan bleek ondanks mijn hoog cholesterol de kransslagader redelijk voor mijn leeftijd. Als ik mag aannemen dat men de beenvaten ook goed heeft beoordeeld met een soort van echo dan is het geen moeilijke afweging om te stoppen met het medicijn.
1

Simvastatine

10-08-2014 | Vrouw | 56
simvastatine
Beenkrampen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik woon in België en nam eerst Simvastatine EG , en nu het witte merk Simvastatine Teva 40 mg 1 s'avonds. Ik kreeg rode uitslag over mijn neus en wangen na ongeveer 3 weken. Nu blijkt na een bloedonderzoek dat ik ANF ( Vlinder Lupus heb ). Nu moet ik volgende week naar een huidspecialist gaan. Krampen in de kuiten en voeten heb ik ook sinds ik die pillen neem. Het b[lees meer...]loedonderzoek gebeurde omdat ik altijd moe ben. Ik ben een vrouw van 56 jaar oud. En kreeg een beroerte op 6-1-2011.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1357) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (640) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (591) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (579) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.