Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Cymbalta

14
meningen

Cymbalta

duloxetine

geef je mening
Bij  AngstX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (140 meningen)
Zenuwpijn (49 meningen)
Angst & paniekstoornis (18 meningen)
Chronische depressie (9 meningen)
Psychische klachten (1 mening)
Postnatale depressie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Duloxetine (Cymbalta)

Bojan Nikolik (09-05-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Cymbalta

29-07-2023 | Man | 68
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een van de weinigen die pancreaskanker overleefd heeft (nu al vier jaar nadat de internationaal gereputeerde Leuvense professor Topal me in 2019 opereerde). De operatie was zeer zwaar en er waren veel complicaties. De (preventieve) chemo was de zwaarste, zo zwaar zelfs dat de meeste patiënten de kuur moeten stoppen. Plezant was het niet, maar ik revalideerde verb[lees meer...]azingwekkend snel. Wat ik wel overhield waren gevoelens van angst en onrust, en niet alleen wanneer ik om de drie maanden onder de scanner moest. Op vraag van mijn vrouw schreef mijn behandelende arts het SSRI-antidepressivum Sipralexa voor. Dat deed weinig aan de angsten, maar zorgde wel voor erectiestoornissen en op den duur totale impotentie. Na doorverwijzing kwam ik terecht bij een psychiater. Hoewel, ik zei geen SSRI meer te willen, schreef ze me toch Cymbalta voor, wat ook een SSRI is. Toch maar gepakt, en het bleek nog te werken ook. De angsten namen fel af, maar helaas, de impotentie bleef. Bovendien werd ik maar zwaarder en zwaarder. Ook leek ik steeds meer te drinken, zodat ik eigenlijk niet wist wat de oorzaak van het overgewicht was.Na een maand of twee had ik de indruk dat ik ‘genezen’ was, en liet de psychiater dat ook weten. Die was erg verbaasd, maar ik denk dat nogal wat dokters mij een medisch mirakel vinden omdat ik zo vlot pancreaskanker en nog wat extra complicaties overwonnen lijk te hebben. Maar binnen de kortste keer was de onrust er weer. Cymbalta werkt dus wel degelijk bij mij. Binnenkort mag ik opnieuw naar de psychiater en vraag haar hoe ik van Cymbalta af kan geraken want die impotentie vind ik nog erger dan de angstgevoelens. En dat steeds maar dikker worden ook.
1

Cymbalta

28-06-2023 | Vrouw | 59
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas ben ik er juist depressief van geworden. De angst werd erger daardoor niet meer in staat om de simpele dingen te doen zoals het huis bijhouden. Nergens meer intetesse en plezier in hebben. Daardoor gaan drinken Angstige dromen. Ik ben nu gestopt en voel me weer mens. Een verschrikkelijk medicijn. Ook geen behoefte meer aan drank
5

Cymbalta

10-10-2018 | Vrouw | 53
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb symbalta capsules 4x30mg geslikt voor 6 jaar. Ik heb GAS angststoornis en het hielp fantastisch ik had geen gedachtes meer zo heerlijk... vooral omdat ik dat echt 24 uur per dag had. Ik sliep slecht maar door dit middel had ik rust. Ik werd heel aardig kon veel hebben en was heel relaxed. Na 6 jaar heel langzaam afgebouwd vooral ook omdat ik 16 kilo was aangekom[lees meer...]en m’n darmen langzaam werkte en ik niet meer op me zelf leek. Na afbouw 16 kilo erweer af ! Nu 3 jaar verder m’n angst klachten weer terug met ups en downs. Helaas dus.
5

Cymbalta

06-11-2016 | Vrouw | 43
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren van depressie en angst en 5 andere anti depressiva 5 jaar zonder medicatie geleefd. Liever bang en verdrietig dan een zombie. Toen kreeg ik cymbalta. De zon kon ik weer voelen. Ik heb mijn leven terug. Wel veel dromen, maar dat weegt niet op tegen de voordelen.
2

Cymbalta

13-05-2016 | Man | 53
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
goed mee uit kijken. neem ze niet als je ze zeker niet nodig hebt. Sinds ik ze neem, kan ik slecht plassen en ben ik dromerig op bepaalde momenten. Wat gevaarlijk is tijdens het autorijden.
5

Cymbalta

10-08-2015 | Vrouw | 26
duloxetine (60mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kamp al heel mijn leven met een sociale stoornis, dit komt ook wel doordat ik Asperger heb. Ik heb in mijn tienerjaren nooit medicatie hiervoor geslikt maar toen ik dan begon te werken had ik het toch wel nodig. Ik ben eerst begonnen met Seroxat die wel goed hielp maar de bijwerkingen waren niet prettig (voor mijn partner vooral omdat ik heel woelig was in bed en mijn e[lees meer...]moties wat afvlakte) Na de Seroxat was ik dan begonnen met Cymbalta op aanraden van mijn psychiater. Eerst begonnen met 30mg en de eerste 2 weken had ik we bijwerkingen zoals extreme moeheid, geen energie en constant geeuwen. Na deze 2 weken was dat over en na 4 weken begon de cymbalta te werken. Ik schakelde na 4 weken over naar 60mg omdat het anders niet effectief genoeg zou zijn voor mijn angst. Wel, ik had me nog nooit zo goed gevoeld in mijn vel. En was zo blij met deze medicatie. Ik had geen bijwerkingen, geen gewichtstoename(waar ik als de dood voor was), geen nachtmerries,etc het enige nadeel was dat ik meer dorst had. Nu na een jaar krijg ik plots terug last van 'bijwerkingen' ik weet niet goed wat het is maar ik denk dat de Cymbalta gestopt is met werken voor mij. Ik ben terug emotioneler, gevoeliger en terug last van humeurschommelingen. Voor mij is het jammer genoeg tijd om te stoppen. Ik heb er supergoede ervaringen mee en hoop dat ik toch iemand heb geholpen met mijn verhaal.
1

Cymbalta

04-03-2015 | Vrouw | 48
duloxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg van de psychiater Cymbalta voorgeschreven. Was er erg huiverig voor maar wilde me graag weer wat beter voelen. Ik had al eerder naar gereageerd op seroxat en prozac. Cymbalta was een nieuwe generatie aldus de psych. Er zouden veel minder klachten optreden. De eerste dagen merkte ik niets. Echter na een dag of 4 begon de ellende . Ik kreeg hoofdpijn, diarree, was[lees meer...] vreselijk onrustig, kon niet meer slapen , was veel angstiger als normaal, sexueel totaal niets meer ect. Ik wist dat ik hier door heen moest dus ik heb mbv oxazepam drie weken volgehouden. Echter zonder enig effect, alleen maar vreselijke bijwerkingen. Iedere dag weer had ik hoop dat jet beter zou gaan. Helaas ben ik moeten stoppen vanwege alle bijwerkingen. Jammer. Maar voor mij absoluut niet geschikt.
5

Cymbalta

30-06-2014 | Vrouw | 42
duloxetine
Angst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben erg tevreden met het antidepressiva Cymbalta. Ik neem het voor mijn hooggevoeligheid. Had slechts lichte depressieve klachten, maar wel slaapstoornissen en veel gepieker in een moeilijke levensfase. De gewenningstijd is niet fijn, maar eenmaal ingesteld op het medicijn heb ik geen enkele bijwerkingen meer. (Alleen wat maagzuur als ik er niet voldoende water bij drink.[lees meer...]) Om eerlijk te zijn heb ik het gevoel dat mijn lichaam nu een normaal evenwicht heeft gevonden, wat het zonder deze medicatie niet had. Ik voel me met dit medicijn een normaal mens en kan de uitdagingen van alledag met een innerlijke dankbaarheid en tevredenheid aan.
4

Cymbalta

26-01-2013 | Vrouw | 47
duloxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik nu al zo' 4 jaar cymbalta! Was deppresief, angstig en piekerde heel veel wel 24 uur per dag mijn hoofd was nooit leeg! In het begin wat bijwerkingen zoals hoofdpijn, wat misselijk, zweten, licht in mijn hoofd, droge mond, en idd zoals ik bij iemand las vaak een rood hoofd ( stuwing) heb ik normaal nooit last van! Ik ben in 5 maanden opgebouwd naar 4 capsules 120 mg[lees meer...] en dat is bij mij heel effectief! Het duurde ook 5 maanden voordat ik het werkelijke resultaat had mijn gedachtes zijn zeker 95 procent minder. Enige nadeel vind ik dat ik 10 kilo ben aangekomen in die 4 jaar. Droge mond zo nu en dan slapen gaat prima wel maagmedicijn omeprazol 20 mg, zodra ik daarmee stop krijg ik weer last van m'n maag. Heb hiervoor cipramil geslikt hielp in het begin maar werd er later heel hyper van in de avond! Weet niet of ik ooit van cymbalta af kan vanwege de spanningen in mijn leven!
5

Cymbalta

17-01-2013 | Vrouw | 21
duloxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Beste mensen, ik hoop dat ik anderen hiermee kan helpen. Ik gebruik het nu 3 maanden en ben er eg terverden mee. De eerste week dat ik het gebruikte ben ik heel ziek geweest, heb alles gehad wat je maar kon krijgen en dacht er echt overna om te stoppen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Na 10 weken kan je pas zeggen of het werkt, ik heb het volgehouden en in die 10 weken [lees meer...]heb ik me van week tot week anders, maar tog goed gevoelt. Nu ben anderhalve week geleden naar 60mg gegaan en dat is even wennen maar 30 hielp niet meer. Dus je moet dan iets anders gaan proberen, ik ben er blij mee, maar je moet even door die periode heen. Bijwerkingen zoals slechter slapen en geen libido hebben heb ik nog steeds, dan zijn ook meestal blijvende bijwerkingen. Ik sliep altijd heel erg goed, maar al bij al, na 12 weken kan ik zeggen dat ik het heb volgehouden en dat het echt wel werkt bij mij. Ik hoop dat ik hiermee geholpen heb.
3

Cymbalta

25-11-2012 | Vrouw | 51
duloxetine
Paniekaanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ben nu 2 dagen bezig met cymbalta, heb enorm veel bijwerkingen, Gal spugen, misselijk een beroerd gevoel, een raar hoofd. IK vraag me af is het t waard om hier mee door te gaan ?
5

Cymbalta

22-10-2012 | Man | 31
duloxetine
Paniekaanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
1,5 jaar terug begon ik plots paniekaanvallen te krijgen. Omdat deze niet uit zichzelf verdwenen heb ik Cymbalta voorgeschreven gekregen; de eerste week 30 mg, daarna 60 mg. De bijwerkingen zijn - zoals steeds met antidepressiva - vrij vervelend. Van voorbijgaande aard: misselijkheid, zweverigheid, droge mond, opstopping, moeite met urineren. Van blijvende aard: (relat[lees meer...]ief) laag libido, erecties blijven minder lang, klaarkomen is niet makkelijk (ideaal voor mensen die te snel klaarkomen). Ondertussen neem ik deze medicatie een 4-tal maanden. Mijn angstaanvallen waren al weg na 2 weken, dus zeer effectief. Ik voel me over 't algemeen ook een stuk (psychisch) beter, positiever ingesteld en fitter. Ik had al jaren last van neerslachtige periodes en oververmoeidheid, en dat is met de antidepressieve werking volledig weg. Ik heb GEEN last van gewichtstoename of -afname, maar daarbij moet ik wel vermelden dat ik elke week 30 km ga lopen. Verbruik je nogal wat calorieën mee. Ik neem deze medicatie in combinatie met therapie. Psychische problemen hebben immers een oorzaak, als je die niet aanpakt herval je na 't stoppen met een pil natuurlijk. Tot slot ben ik - afgezien van de bijwerkingen in 't begin - zeer tevreden over Cymbalta. Het afbouwen schijnt lastig te zijn, maar ik schik op m'n eigen tempo traagjes af te bouwen ergens in januari 2013. Moet lukken :-)
5

Cymbalta

02-07-2012 | Vrouw | 30
duloxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een jaar hyperventilatie (ofwel wazig zien) en gevolgd door een burn out op mijn 27 ste, is 2 jaar later een angststoornis geconstateerd. Eerst Lexapro gehad (een algemene anti-depressiva) waardoor ik mijn beter voelde maar nog niet perfect. Ook de zin in sex en het vele aankomen was zeer nadelig. Daarna Cymbalta voorgeschreven gehad. De zin in sex is zeker verbetert en[lees meer...] ook iets minder zwaar. Echter ga ik daar geen probleem van maken want ik noem het mijn vetrol mijn geluksrandje want ik voel me na jaren eindelijk gelukkig!!
2

Cymbalta

12-03-2012 | Man | 36
duloxetine
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helaas geen tot weinig effect gemerk van dit middel, ik slukte het voor GAS.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.