Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

4
meningen

Venlafaxine

venlafaxine

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (374 meningen)
Angst & paniekstoornis (185 meningen)
Angststoornis (102 meningen)
Chronische depressie (51 meningen)
Postnatale depressie (9 meningen)
Sociale fobie (7 meningen)
Dysthymie (3 meningen)
Zenuwpijn (2 meningen)
Overgang (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Venlafaxine

04-04-2021 | Man | 46
venlafaxine (75mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het al meerdere jaren begonnen met 37.5 toen naar 150 en al enkele jaren op een net houdbare 75. Heb altijd mylan gebruikt maar deze is gestopt met leveren.. nu teva. Eerste paar weken weer terugval in mijn ptss en gedrag suicide gedachten soms weer terug.. Nu beter maar nog niet top. Ga overleggen met huisarts voor verder.. Ergste is nog de discussie di[lees meer...]e ik had met apotheek ander merk maakt niets uit zeggen ze.. mijn neus vorige verandering precies hetzelfde verhaal..
5

Venlafaxine

22-02-2016 | Man | 73
venlafaxine (187,50)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Venlafaxine is mij voorgeschreven na een posttraumatische stress-stoornis. Ik was door de PSS in een ernstige depressie beland en zwaar suïcidaal. Ik keek iedere dag in een zwart diep gat! Het was verschrikkelijk om 6 weken te moeten wachten, eerdat behandeling mogelijk was. Als je op straat komt te vallen en je breekt een vinger, dan komt er met gierende sirene een zieken[lees meer...]wagen je ophalen. Als je geestelijk verongelukt en je bent in levensgevaar (suïcidaal), dan moet je maar proberen of je met wat oxazepam je wachttijd uit kan zitten. Kortom, psychiatrische hulp is in Nederland bedroevend slecht geregeld en ik vrees dat een aantal gevallen van zelfmoord per jaar hieraan te wijten is. Ik vind de deskundigheid (in mijn ervaring) bij huisartsen op dit gebied ook zeer ondermaats. Rond 15 januari 2016 met venlafaxine begonnen. Dosis, 37,5 mg. Geen merkbaar resultaat. Na 14 dagen ophoging naar 75 mg. Ook nu geen resultaat. Na 14 dagen wederom een ophoging naar 112,5 mg. Geen resultaat. Nadien een ophoging naar 150 mg. en nu duidelijk een flinke verbetering. Zeker de eerste dagen. Nu zit ik op 187,5 mg. en het gaat echt de goede kant uit. Ik zie het leven weer helemaal zitten :). Kan zijn dat nog 1 ophoging nodig is, maar dit zal dan zeker voldoende zijn. Van bijwerkingen heb ik niets gemerkt. Kortom, van mijn kant geen enkele wanklank over het gebruik van dit medicijn. Heb wel regelmatig een discussie met mijn shrink over alcoholgebruik. Ik drink nl. 3 glazen wijn bij het eten (halve flesje) en dat mag niet. Maar diverse artikelen op internet spreken over “geen aantoonbare wisselwerking tussen venlafaxine en alcohol”. We praten natuurlijk niet over misbruik van alcohol of grote hoeveelheden! Kortom, mijn wijntjes smaken heerlijk, geen merkbare sederende werking en ik voel mij er erg prettig bij. Mijn conclusie: venlafaxine, “the best there is”.
2

Venlafaxine

19-02-2016 | Vrouw | 23
venlafaxine (150mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ooit was ik een super lieve meid die niemand iets aan wilde doen. sinds ik venla slik is ze ver te zoeken
1

Venlafaxine

19-02-2016 | Vrouw | 23
venlafaxine (150mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
het zorgt er wel voor dat je minder voelt. zowel gelukkige momenten als pijnlijke momenten worden allemaal "net niks" momenten. Zelf ben ik altijd heel zacht aardig geweest en heb nooit iemand kwaad gedaan. sinds ik venla slik is hier niets meer van over.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2297) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1270) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1193) - Cholesterol
Paroxetine (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1151) - Verslavingsziekten
Sertraline (1029) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (898) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (890) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (780) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (748) - Epilepsie
Metoprolol (738) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (614) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (611) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (610) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (577) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (569) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (567) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (555) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (515) - Anticonceptie - overig
Lexapro (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (476) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (456) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (446) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (419) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (415) - Pijn
Escitalopram (406) - Depressie - antidepressiva SSRI

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.