Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Topamax | 1 |
Lamotrigine | 1 |
Rivotril | 1 |
![]() |
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Herbelevingen, nachtmerries
Het medicijn deed niets goeds voor mij.
Het leek wel dat ik ging dementeren
Voor het slapen, het zou moeten helpen voor sneller slapen en minder nachtmerries (ptss).
Merk dat ik soms misselijk en beetje raar gevoel in mijn buik heb maar dit is niet vaak en heb er niet veel last van omdat ik het in de avond gebruik.
Gebruik het nu een maandje en merk wel dat ik soms tintelingen heb in mn handen maar vooral hele erge tintelingen in mn gezicht, n[lees meer...]iet naar maar toch beetje onprettig omdat het steeds langer voordurender is.
Verder val ik er wel sneller van in slaap dus dat is fijn maar nogsteeds slaap ik super onrustig en wordt ik nogsteeds wakker van een dosis van 100mg, soms wel nachtmerries en soms niet, maar dat komt ook door de ptss
Conclusie: ik val er sneller van in slaap dus over het algemeen iets meer slaap gemiddeld dan eerst, maar de slaap zelf is nogsteeds niet goed dus uitgerust wakker wordt je er niet van
Sinds 2 weken gebruik ik Sertraline en ik heb me de eerste week voorgenomen om hier iets te schrijven als de ergste weel achter de rug was. Door zwaar mishandeld te zijn in mijn vorige relatie, ptss ontwikkeld en gestart met sertraline. De eerste week was pittig.... het is eigenlijk nog het beste vergelijkbaar met een hele erge kater. Ook ineens dwars door pil heen ongeste[lees meer...]ld. Ik heb me heel beroerd gevoeld, maar dat was na 9 dagen over. Nu zo energiek als wat, vrolijk en relaxed. Ik vroeg bij de apotheek of dat kon of dat het een placebo effect was, maar schijnt dus best vaak te gebeuren dat het snel werkt. Ieder zijn eigen keuze en proces natuurlijk, maar voor mij was dit ondanks de nare eerste week, echt een goede zet.
Ik gebruik deze ivm PTSS. Ik had heftige angst bijvoorbeeld tijdens auto rijden, nieuwe mensen ontmoeten, lang piekeren en kon niet slapen. Nu slaap ik als een roos, en ben ik fris wakker. Geen angst tijdens auto rijden. Maar… ik ben erg aangekomen. Goed er uit zien het is ook zeer belangrijk voor mij, dus ben bezig om medicatie af te bouwen. Enkel om de dag 25 mg
Begin van het gebruik zeer tevreden, ik kon eindelijk slapen zonder heftige zware nachtmerries. Ik was blij. Na een jaar kreeg ik plots heftige bijwerkingen waardoor ik noodgedwongen moest stoppen. Echter mijn psychiater gaf een onmogelijk afbouwschema. Van 100 mg, 1x per 3 dagen 25mg eraf. Hierdoor kreeg ik ongeloof veel ontrekkingsverschijnselen. Verergerde mijn depressi[lees meer...]e. Mijn emoties schieten alle kanten op. Ik zit nu op 50mg en ga dit nu heel langzaam afbouwen. De afbouw ben ik niet goed over geïnformeerd. Laat je goed voorlichten als je wilt stoppen met dit medicijn. De bijwerkingen icm ontrekkingsverschijnselen zijn vreselijk om door te komen.
Na neuroleptica voorgeschreven te krijgen voor angst-paniek klachten na een traumatische ervaring ging het enkel bergaf met mij.
Werken was onmogelijk en de relaties tussen mijn naasten werden er ook door geaffecteerd.
Met behulp van de huisarts beslist om een ssri op te starten.
De eerste weken waren voor mij een hel.
Heel mijn (al) turbulente wereld werd nog turbule[lees meer...]nter.
Ik was ontzettend moe en mentaal constant overprikkelt.
Na toch een dikke maand, kwam er verandering. Toen heb ik mijn dosis van 0.5 mg verhoogd naar 0.75 mg. Omdat ik heel gevoelig ben voor medicatie heeft mijn huisarts voor gesteld om per 0.25 te verhogen.
Een tip die ik zeker meegeef aan gevoelige en snel overprikkelde mensen. Neem baby stapjes en voel heel goed aan wat je lichaam aankan.
Nu een paar maanden na de stabilisatie ben ik langzaam aan terug tot mijzelf aan het komen. Ik merk dat ik nu op dit moment best terug verhoog naar 5 mg omdat mijn lichaam "wacht" op de inname. En ik terug lichte angst voel voor triggers en uitdagingen.
Aan iedereen die door moeilijke en donkere periodes gaan,
courage!
Het is letterlijk en figuurlijk een bittere pil om te slikken.
En als je opstaat en het regent, laat het regenen <3
P
Door ptss altijd angst om te gaan slapen. Bang voor de herbelevingen en/ of nachtmerries. Sinds ik mitrzapine slik, slaap ik eindelijk goed na al die jaren. Ik ben zo blij met Mitrzapine,het heeft mijn leven zo verbetert.
Het helpt goed tegen mijn nachtmerries en door de bijwerking slaperig slaap ik veel meer. Ik moet wel zeggen dat het soms wel in de weg kan staan aan gezien ik veel meer slaap over dag maar ik heb minder last van mijn PTSS en dat is het belangrijkste voor mij.
Ik slik dit medicijn nu ongeveer een half jaar. Daarbij slikte ik lorazepam I.v.m. heftige en langdurige herbelevingen. Ik kreeg eerst 10 mg Citalopram voorgeschreven en na twee weken ging ik naar 20 mg. De eerste drie weken (vanaf het begin) waren heel zwaar. De angsten en de depressie namen toe. Ik ging sterk twijfelen aan de effectiviteit van de citalopram maar de psych[lees meer...]iater verzekerde mij ervan dat ik nog even vol moest houden. En hij bleek gelijk te hebben. Mijn angsten werden langzaam maar zeker minder en ook de depressie verminderde. Ik slikte toen nog wel Lorazepam, en die zorgde nog wel voor de nodige bijwerkingen (pleinvrees en depressieve gevoelens) maar daar ben ik op een gegeven moment, toen ik me goed genoeg voelde, ook geleidelijk mee gaan afbouwen. Nu zit ik alleen nog aan de citalopram en het bevalt me goed. Het is niet zo dat ik me nooit meer depressief of een beetje angstig kan voelen, maar het is tot dusver niet meer zo zwaar geweest als voordat ik begon met citalopram.
Zelf had ik in de eerste weken echt veel steun en bevestiging nodig en had ik heel veel aan dit soort reviews dus ik hoop dat ik hier iemand mee kan helpen.
In het begin hielp het echt goed maat nu niet meer ik probeer mijn tranen niet te uiten en m'n emotie s
Prozac werkte sinds 1998 erg goed. Wel duurde het ongeveer 4 weken (halfwaardertijd!) voordat ik me beter voelde en activer werd. Ik gebruik nu al weer jaren Paroxetine, maar het middel helpt me al geruime tijd niet meer. Daarom in overleg met psychiater afgebouwd van 30, via 20, naar 10 mg per dag en dan weer terug overstappen op Prozac.
Samen met mijn psch besloten om weer terug te gaan naar Prozac, dat ik 10 jaar geleden slikte en dat een langere halfwaardetijd heeft. Nu afbouwen van Paroxetine van 30 mg, via 20 mg naar nu 3 weken 10 mg. Veel gesis in mijn hoofd. Ooit 2 keer afgebouwd naar 0 en dat was werkelijk de hel. Erg agressief, driftbuien en huilbuien en ook continu en gekmakend gesis in mijn hoof[lees meer...]d. Hoop dat ik zeer spoedig kan overstappen met Prozac.
In het begin vreselijk ziek van de bijwerkingen duurde ook lang met de opbouw. Bij 75 mg ook eerst weer even afgebouwd en later weer verder opgebouwd. Was alleen maar aan de diaree en geen eetlust. Verloor ook veel kilo's. Nu zit ik op 200mg iets langer dan een jaar. Het effect is matig. Heb geen nachtmerries maar slaap nog steeds slecht. Ik ervaar nog steeds bijwerkingen [lees meer...]zoals extreme haaruitval. Ik had een hele mooie prachtige bos haar waarvan ik nu nog 1/ 4de van over heb de rest is allemaal uitgevallen. Mij haarstructuur is ook heel anders geworden. Het eten gaat nog steeds heel matig inmiddels 18 kilo kwijt. Heb regelmatig een vol gevoel. Ik voel geen honger prikkel die is gedempt.
In het begin veel bijwerkingen gehad. Toename angst (angst voor de angst) en prikkelbaarheid. Ook last van maagklachten. Laatste bijwerking is dat ik erg moest wennen dat mijn focus toe nam en dat je niet alles meer waarneemt door het medicijn. In het begin maakte mij dat angstig maar na een aantal weken nam het effect van het medicijn toe. Het positieve effect is dat ik v[lees meer...]eel minder last heb van prikkels en dat ik me ook beter kan focussen. Daarnaast ook veel minder last van piekeren waardoor ik veel beter slaap.
Bijwerkingen zijn vervelend. Maar zet zeker door. Ik heb op dit forum ook vaak gekeken. Maar heb goed volgehouden met resultaat. Het helpt zeker, als je veel last hebt van bijwerkingen, om dit bespreekbaar te maken en om mensen om praktische hulp te vragen. Om de bijwerkingen te verminderen slikte ik 3 maal per dag 10 mg oxazepam.
Is nog steeds wel nodig om met eten het medicijn in te nemen. Goed overleggen met je behandelaar of je hem in de ochtend of avond in neemt.
Aanrader om dit medicijn te nemen als een PTSS hebt en autisme. Ik heb mijn leven weer terug!
Hallo, een vraag;
Benieuwd of er mensen zijn met positieve ervaringen mbt afvallen tijdens het gebruik van paroxetine.
DANK!
Inge
Een jaar en half geleden heb ik de medicatie Sipralexa op aanraden van de psychiater beginnen innemen, aangezien er posttraumatische stressstoornis werd vastgesteld. Het duurde enkele weken tegen dat de medicatie begon te werken. Tijdens het gebruik van de medicatie, kon ik vaststellen dat dit echt mijn problemen verhielp en was ik daar ook heel tevreden mee. Na een jaar h[lees meer...]eb ik besloten om af te bouwen met de medicatie onder begeleiding van de huisarts. Van 10mg 4 weken naar 5mg gegaan en dan 3 weken 5mg een dag wel en een dag niet. Momenteel heb ik enorm veel last van de bijwerkingen: gewoon niet kunnen slapen, tintelingen in de benen, gewichtstoename, koppijn, draaierig,..
De medicatie Sipralexa is heel effectief. Maar de bewerkingen die bij het afbouwen komen zijn verschrikkelijk..
Ik slik het nu bijna een week en heb het gevoel dat ik iets minder gespannen ben. Wat ik merk is dat de ochtenden heel moeilijk zijn, veel huilen en gespannen.
Sinds 2 jaar aan de escitalopram na verschillende ADs. Verschillende merken gehad als Teva niet leverbaar was. Waar ik op reageerde met nare gedachten en heftige emoties.
In de winter gebruikte ik 15 mg. Geen tabletjes van. En tabletjes moeilijk te breken/snijden. Nu in de zomer 10 mg.
Enige nadeel, erg gegroeid. Wat ik ook probeer, sporten gezond eten…. Daar emotionee[lees meer...]l last van……
Ik heb dit middel gehad voor mijn PTSS. Een ware hel van een medicatie. Ik neem dit tot mij wanneer ik met teveel gedachtes in mijn hoofd zit waardoor ik wakker blijf en niet kan slapen omdat mijn hoofd overloopt. Dit middel is eigelijk een zware anti psychotica voor mensen met bipolair of een gespleten persoonlijkheid. Wat een enorm drama is dit middel. De dag erna ben ik[lees meer...] compleet van de kaart en heb ik meermaals woedeaanvallen of ben ik extreem geïrriteerd of geprikkeld. Voor mij niet meer ..
Heb 6,5 jaar Lexapro genomen 10mg P dag
Dat was nodig nadat ik te horen had gekregen dat ik na na 3jaar bij mijn Psycholoog te horen kreeg dat ik in een Depressie zou belanden.
Vwg Trauma’s uit mijn Verleden die ik weg stopte al ruim 30 jaar.
In 2017 nov ben ik begonnen met afbouwen omdat het voor mij niks meer toevoegde
feb 2018 volledig gestopt .
Totaal geen bijwerk[lees meer...]ingen gehad.
Ik stond er ook 150% achtervom te stoppen nu al 4,5jaar zonder voel mij prima.
Ik heb seroxat gekregen van de huisarts toen ik hyperventilatie/paniekaanvallen kreeg, en ik had een lichte vorm van depressie, dit alles veroorzaakt door trauma en negatief zelfbeeld.
Toen ik deze dosis ging gebruiken gingen de hyperventilatie/paniekaanvallen weg, maar er kwam een zware depressie en zeer veel suicidale gedachten voor in de plaats. Ik kon me ook niet mee[lees meer...]r blij voelen. Ik zocht allerlei manieren om weer te voelen (had niet door dat het door medicijn kwam) en begon zwaar te binge drinken. Ik gedroeg me als een compleet ongevoelig persoon en had ook weinig compassie meer in combinatie met alcohol, mensen echt rot behalndeld en ik snapte dat zelf niet. Ik kon het niet voelen. Ik voelde me constant leeg van binnen. Tevens kwam ik een kilo of 6 aan. En elke nacht restless legs.
Kreeg door de bijwerkingen de diagnose borderline, terwijl na de medicatie afbouw die symptomen verdwenen.
Dit alles heeft me een fikse optater gegeven.
Toen ik na een maand of 6 af ging bouwen knapte ik enorm op, ik voelde weer, kon weer blij zijn, kon mijn excuses aanbieden aan mensen die ik gekwetst had. De extra kilo's verdwenen weer.
Daarna gebruikte ik een kwartje, dus 2,5mg als onderhouds dosis want anders kwamen de hyperventilatie/paniekaanvallen weer terug.
Helaas maakte ik daarna weer een traumatische gebeurtenis mee door mijn eigen kwetsbaarheid en ging het heel veel slechter met me, en omdat ik NOOIT weer dit medicijn op de sterkte van 5 of 10mg wilde gebruiken ben ik overgestapt op fluoxetine, waar ik totaal andere en positievere ervaringen mee heb.
Nog een nadeel.. Libido is amper aanwezig op 10 mg seroxat, en bij fluoxetine heb ik daar nooit problemen mee gehad.
Ik heb dit medicijn gekregen na allerlei slechte ervaringen met andere medicatie bv seroxat (waar mijn gevoelens heel ernstig door afvlakten en ik suicidale gedachtes van kreeg).
Ik voelde me alsof er een warme deken om me heen gelegd werd, een veiliger gevoel.
Ook werd ik er minder depressief van en kwam de levenslust, het zelfvertrouwen, blijdschap weer terug, en kon i[lees meer...]k weer slapen.
De PTSS symptomen bleven wel aanwezig, zoals concentratie problemen, triggergevoeligheid en flashbacks, dissoiatieve gevoelens. Maar aangezien ik me overall veiliger voelde heeft het echt wel veel voor me gedaan, en kon ik weer positief in het leven staan.
In het begin had ik bijwerkingen zoals droge mond, maar dat ging na een paar jaar weg.
Zweten en dan vooral nachtelijk zweten is altijd gebleven.
Nooit libido problemen gehad met deze medicatie.
In combinatie met alcohol werd ik heel euforisch en de dag erna kon ik me heel slecht concentreren.
Vaak geprobeerd te stoppen en dan kreeg ik weer mijn angstige en depressieve gevoel terug.
Nu na 18 jaar er helemaal mee gestopt omdat ik naar mijn gevoelens wilde, erachter komen wat er precies speelde, en nu eindelijk de traumatherapie ga doen die ik nodig heb EMDR (bestond nog niet 18 jaar geleden en door de medicatie was eigenlijk een goede diagnose ook niet mogelijk) , en die wil ik dit keer zonder enige mate van gevoelsafvlakking doen, zodat het probleem echt grondig aangepakt kan worden. Het heeft me enorm geholpen om weer tot leven te komen zeg maar, maar het is een mooie symptoombestrijding. Ik raad een ieder aan uiteindelijk weer terug te gaan naar de emoties/ trauma die de klachten veroorzaken en dan met de oorzaak aan de slag te gaan.
Hersenziekte kan je seroquel gebruiken wat een ct of mri scan niet kan zien van een hersenziekte. Trombose onderbeen... .
Het werkt als je het gebruikt, je hebt wel snel meer nodig.
Ik ben totaal niet verslavingsgevoelig maar had na een week temazepam al afkickverschijnselen.
Maar als je stopt, ben je terug bij het oude en slaap je niet.
Vanwege mijn PTSS en stemmingsproblematiek sliep ik slecht. Na meerdere keren korte perioden met benzodiazepinen geprobeerd te hebben zonder blijvend effect, kreeg ik Quetiapine voorgeschreven.
De dosering van 25mg was eerst teveel, dus terug naar 12,5. Vervolgens werkte dat niet meer dus naar 25 mg. Dat ging een tijd goed, maar schoot gaandeweg tekort dus verhoogd naa[lees meer...]r 37,5. Inslapen ging beter, nachtmerries waren stukken minder, alleen doorslapen was een probleem. Daarvoor mirtazapine opgestart. Dat werkte wel maar kwam enorm veel aan, dus na een jaar mee gestopt. Die kilo's verdwenen toen ook vlot.
De Quetiapine bleek zijn werk goed te doen, doorslapen ging ook beter. Ik had vrijheid om zelf, binnen bepaalde marges, mijn dosering aan te passen naar behoefte, maar die wisseling bleek juist funest voor mijn emotionele gemoedstoestand. Een klein jaar geleden is de dosering van 37,5 mg quetiapine vastgezet en dat ging goed. Ik sliep redelijk, kwam niet meer aan en functioneerde overdag redelijk naar omstandigheden.
Nu begonnen met afbouwen in kleine stapjes van 6,25mg per maand. Heel voorzichtig en rustig omdat ik juist van de wisselingen instabiel werd. Beter heel geleidelijk in kleine stapjes afbouwen, dan te snel en weer moeten ophogen is het idee.
Het trillen in het begin vond ik heel naar, maar ik vraag me af of het echt het middel was of de spanning die er eindelijk uit kwam of dat het een gevolg van was de vermoeidheid na maanden/jaren extreem slecht slapen wat zich nu ik eindelijk wat rust kreeg, geuit heeft.
Ben in totaal 8 kilo aangekomen, maar was ervoor 5 kilo afgevallen dus nu 3 kilo meer dan voorheen. Voor mij acceptabel.
Hoewel ik eerst heel sceptisch was over dit middel, want ik ga toch geen antipsychotica slikken en vanwege alle bijwerkingen en nare ervaringen die ik gelezen had,ben ik er nu wel heel tevreden over. Het heeft mij de nachtrust gegeven die ik nodig had om mijn therapieën aan te kunnen gaan, gevoelens te kunnen doorwerken en inzichten op te kunnen doen.
Wel denk ik dat het heel belangrijk is, zoals met veel middelen, om korte lijntjes met de arts/psychiater te hebben, zodat je niet te snel ophoogt of verlaagt. Ook worden mijn bloedwaarden regelmatig gecheckt.
Begonnen met 10 mg ik was immers gevoelig voor medicatie. Ben begonnen omdat ik heel veel paniekaanvallen had door ptss en een depressie had. Bij 10 mg merkte ik al dat ik hoofdpijn kreeg en dat ik nerveus werd. Er werd mij verteld naar 20 te gaan, mijn brein was immers kapot en medicatie was het enige wat zou werken en ik geloofde ze. Met ze doel ik op de psychiaters die [lees meer...]ik heb gezien en de huisarts. Uiteindelijk dus naar 30 gegaan vanwege de bijwerkingen. Ik werd extreem angstig en kreeg hoofdpijn maar de paniek was minder. De depressie was ook minder. Maar niks was het waard als ik zoveel angst ervaarde. Ik ben dus gaan afbouwen en heb hier 3 jaar over gedaan omdat dit geen middel is te vergelijken met andere antidepressiva. Dit middel is een hel. Afbouwen met dit middel is een vicieuze cirkel waar je niet uit komt. Ik kreeg paranoia, zo erg dat ik dacht dat ik dood zou gaan als ik de deur uit ging. Ik heb dit nooit eerder gehad en ben niet gek. Dit heeft citalopram veroorzaakt. Deze gedachte wordt ondersteund door meerdere psychiaters die mij hebben helpen afbouwen in de drie jaar. Citalopram is hetzelfde als cocaine verslaving volgens hen. Je wordt zwetend wakker, krijgt extreme dromen. Zulke heftige paniekaanvallen dat je getraumatiseerd wordt. Ik had gewild dat ik dit middel nooit had genomen want het heeft ZO veel schade aangericht. De “professionals” vertellen je niet hoeveel schade dit middel tebrengt en hoe moeilijk het afbouwen is. Ben nu 1 maand citalopram vrij en voel me fantastisch! Ik ben overgestapt naar paroxetine om te kunnen afbouwen en slik nu niks meer want ook paroxetine heeft zware nadelen. Alleen overstappen en dan afbouwen werkt beter voor de mensen die niet weten wat ze moeten doen. Mijn advies is om geen antidepressiva te nemen want het heeft alleen maar schade aangericht. Hier heb ik het over sertraline, fluoxetine, citalopram en paroxetine. Allemaal gehad. Allemaal vreselijk. Maar NIKS is zo erg als citalopram. Kilometers van weg blijven.
76 jaar en gebruik 50 jaar diazepam. Daardoor kan ik het leven aan. Hogere doseringen kan ik niet aanbevelen. Wel als je zeer oud of terminaal bent.
Erg spannend om de stap te nemen maar geen spijt van. Vanwege paniekaanvallen en angst die mijn dagelijkse leven belemmerde genomen. Begon met 50mg eerste maanden last van bijwerkingen en had niet het idee dat het wat deed vervolgens naar 100 mg opgehoogd. Toen pas na minstens een maand kreeg ik het gevoel dat het wat deed en afname bijwerkingen. Minder angstig ik durf mee[lees meer...]r en minder paniek. Voor nu is het goed ik wil wel weer een keer proberen af te bouwen.
Ik was bezig met euthanasie regelen toen ik dwanghulp kreeg en dit medicijn kreeg. Ik kreeg eerst 100mg en ervaarde naast de spastische beweging in me nek ook rusteloosheid verergering van het horen van stemmen en verwardheid. Ernstige slaapstoornis met slaapwandelen en slaapverlamming, trillend ooglid en wazig zien. De dosis was veel te hoog. In overleg heb ik kunnen rege[lees meer...]len 75mg te krijgen. Dit werkte beter de ergste bijwerkingen namen af, maar wel eens in de 3 weken inplaats van 4 weken, want ik ervaarde vererging van de klachten na de 3e week. Na maanden stopte mijn menstruatie. Me prolactine was gestegen waardoor er melk uit de tepels druppelde. Ik kreeg hier een lage dosering parlodel voor. Bewust laag omdat het de tegenover gestelde werking heeft van de paliperidon.
Het allermooiste voordeel van de paliperidon is dat het mijn wanen weg nam. De stemmen in me hoofd tot zwijgen heeft gebracht en ik een normaal leven weer kon appakken. Ik werk nu al 4 maanden 32uur per week en ben daar best trots op. Voorheen ervaarde ik de klachten die passen bij schizofrenie en was bang dat ik shinzofrenie had.
Ik mocht de medicatie in overleg meer afbouwen naar 50mg. Dit ging niet goed omdat ik daarnaast ook amfetamine gebruikte. Ik vroeg om de 75mg en stabiliseerde daarop. Ik ben gestopt met drugs en vroeg maanden later om weer te proberen af te bouwen. Dit keer ging het goed op 50mg zo goed dat ik maanden daarna naar 25mg mocht en nu helemaal gestopt ben met de medicatie en dat gaat nog steeds erg goed. Ik heb dit medicijn anderhalf jaar of bijna 2 jaar gehad.
Ik leerde tijdens mijn genezing hoe het zo ver was gekomen dat ik stemmen hoorde. En zoals ik ze ben gaan horen heb ik ze ook stil kunnen krijgen. Het werden weer gedachtes en die gedachtes kwamen van mij. Alleen medicatie zou niet helpen als je niet bereid bent te genezen. Je moet zelf het meeste doen. Therapie is ook erg belangrijk alhoewel ik nog steeds op een wachtlijst sta voor traumatherapie. Maar ik heb inplaats daarvan het geluk getrroffen een perfecte partner tegen te komen die veel geduld en begrip en betrokkenheid toont in mijn herstelproces.
Ik ben van iemand die een verslonst huis had de hele dag door wijn dronk om het dragelijk te maken en kluizenaar met dichtgeplakte ramen en gesloten gordijnen naar iemand met een schoon huis, strakke planning 32uur per week aan het werk en nog koken ook na het werk. Ik ben dankbaar dat dit medicijn er is. Het is wel belangrijk de juiste dosering te vinden.
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2910) |
Angst & paniekstoornis (2467) |