Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

29
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (377 meningen)
Angst & paniekstoornis (278 meningen)
Angststoornis (184 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (16 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (7 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
1

Paroxetine

04-08-2017 | Vrouw | 30
paroxetine (10mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik zou dit medicijn aan niemand aanraden die niet eerst alternatieven heeft geprobeerd. Ik gebruik nu Citalopram met weinig of geen bijwerkingen, maar heb nog steeds last van het prikkelbare darmsyndroom wat begon toen ik paroxetine ging slikken. Ook heb ik sindsdien last van overgewicht.
1

Paroxetine

04-03-2017 | Vrouw | 33
paroxetine (60mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb acht jaar lang aan dit medicijn gezeten. Ik nam op het laatst 60 mg per dag en nog had ik zelfmoordgedachten! Ik werkte met moeite drie halve dagen per week. Ik begon on 8 uur en om 13 uur sleepte ik mezelf naar huis en sliep dan minimaal drie uur. Nu ben ik vorig jaar overgestapt naar Welbutrin. Het duurde ruim drie maanden voordat ik de Paroxetine helemaal had a[lees meer...]fgebouwd. Ik ben elke twee weken 10 mg omlaag gegaan. Alleen de eerste week niet lekker, totdat ik bij de laatste stap kwam; van 10 mg naar 0 mg. Een hele week heel erg ziek geweest. Misselijk, duizelig, overal pijn. Zelfs nachts was ik ziek. De dokter zei dat het waarschijnlijk een griepje was, maar ik wist zeker dat dat het echt niet was. Zo voelde een griepje nooit. Ik ben toen zelf weer begonnen met 10 mg, en binnen twee dagen kon ik weer rechtop zitten en voelde ik me weer bijna normaal. Daarna heb ik zelf afgebouwd in 10-7,5 - 5 - 2,5 - 1,25 - 0 stappen. En toen was ik niet heel erg ziek. Nog wel een beetje last van gehad, maar niet zo erg als die ene week. Nu ik alleen Welbutrin slik is alles veranderd. Ik werk nog steeds drie dagen, maar niet meer halve! En als ik rond een uur of vier na huis ga is het niet kruipend. De dagelijkse pijn die overal zat is ook 90% minder geworden. De zelfmoordgedachten zijn ook ingedimd, maar ik denk dat dat eerder door de EMDR komt. Paroxetine vind ik troep.
1

Paroxetine

25-10-2016 | Man | 69
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een paar dagen geleden door onoplettendheid 4 dagen een ander medicijn ingenomen in plaats van paroxetine. Werd ziek en had steeds flitsen in mijn hoofd. Door een arts naar een ziekenhuis verwezen (het was in Turkije). Ik ontdekte zelf de fout. Inmiddels terug in nederland ben ik nog steeds nog erg duf. Wat is het toch een rottablet. Ik kom er niet meer van af.
1

Paroxetine

27-09-2015 | Vrouw | 62
paroxetine (30mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voorgeschreven door huisarts i.v.m. PTSS en live events. Na twee jaar steeds meer klachten . Incontinent van urine en feces en vervetting lever. Nu gestopt, ontrekkingsverschijnselen zijn afschuwelijk en onmenselijk. Nooit meer, wat een ellende! Misdadig om dit middel voor te schrijven. Wat mij verbaasd is dat apothekers een mooi bedrag extra opstrijken bij het voorlichte[lees meer...]n over eerste uitgave van dit medicijnen, maar mij slechts hebben verwezen naar de bijsluiter en mij niet hebben gewezen op de gevaren van het gebruik van dit medicijn. Ook de huisarts heeft dit niet gedaan, sterker nog, hij pochte over dit medicijn en vertelde dat patiënten, bij wie hij dit middel had voorgeschreven, hem belden om hem te bedanken dat dankzij het gebruik van dit medicijn, zij zich nog nooit zo goed hadden gevoeld! Ik hoor nu dat het middel ook bekend staat onder de naam Seroxat, waarvan allang bekend is wat het gevaar van dit middel is! Waar blijft de overheid om dit middel te verbieden!! ,
2

Paroxetine

22-05-2019 | Vrouw | 53
paroxetine (30mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

2

Paroxetine

04-03-2017 | Vrouw | 33
paroxetine (60mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

3

Paroxetine

20-09-2022 | Vrouw | 61
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Rond 1995 hen ik paroxetine Seroxat gekregen en deze beviel me prima! Later had ik een paar jaar niet gebruikt deze AD, en later weer. Van ander merk eerste 6 weken waren vreselijk, ik kon niet uit bed door alle klachten, niet normaal, met Seroxat was dat niet. Nu ik gebruik ong. 20 jaar lang merk Sandoz en dat gaat goed behalve dat na all die jaren heb ik geen stemmingwis[lees meer...]selingen,maar verder ben ik totaal gevoelloos, moe, heb ik nergens zin in. Ooit gehad andere goedkopere dan Sandoz merken, 1 van hun was als placebo, na 3 dagen trillingen, trillingen, benauwdheid, duizeligheid, stijve nek, maar arts vond dat het onzin is, terwijl andere mensen hadden het zelfde ervaren, nog ander merk tabletten waren niet omhuld waardoor ik kreeg droge poeder in mijn luchtpijp, deed ontzettend pijn, prikte enorm! Toch wil mijn zorgverzekeraar Sandoz niet vergoeden dus ik betal zelf. Ik zou graag willen stoppen, misschien zou ik meer leven krijgen, maar ik ben bang dat ik weer stemwisselingen krijg :( . Ik heb eerder geprobeerd andere AD 4-5 verschillende maar ik had veel bijwerkingen of ze werkte niet.
3

Paroxetine

31-07-2020 | Man | 69
paroxetine (30mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Paroxetine heeft mij lang geholpen. Dit heb ik zeker 15 jaar genomen. Tijdens de voorbije 40 jaren heb ik bijna alle SSRI's gebruikt. Niet alleen voor depressie maar ook voor angsten en fobies. Mijn psychiater heeft me altijd goed geholpen. De dokter is echter op zijn 75 met pensioen gegaan. Sindsdien ben ik echt het noorden kwijt. voor het moment volg ik nu EMDR. Maar[lees meer...] na 5 sessies geen verbetering. Het enige medicijn dat ik nog niet genomen heb is Prozac. Na mijn pensioen in 2010 ging nog alles redelijk goed. Maar nu ben ik echt in het zwarte gat gevallen. de voornaamste oorzaak is de coronacrisis en de verveling. De huisarts heeft gezegd dat ik sociale contacten moet opnemen en een bezigheid zoeken. Maar ik slaag er niet in. Ondertussen heb ik een voorraad voorschriften van paroxetine, valium en bromazepam. Bovendien drink ik nu ( stiekem) meer alcohol. Eigenlijk ben ik ten einde raad. De moed zakt me in de schoenen.Kan iemand raad geven
3

Paroxetine

29-07-2018 | Vrouw | 47
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hoi allemaal Ben deze week begonnen met Duloxetine Heb veel bijwerkingen helaas. Nu weet ik wel uit ervaring dat dat de eerste tijd zo is, maar voel me echt belabberd en gestressed. Misselijk, totaal geen eetlust meer ( daarvoor ook al moeilijk eten maar nu nog erger) Slapen is een ramp, had al Lorazepam voor het slapen. Maar nu overdag nodig om een beetje rustig te [lees meer...]blijven. Vraag me af of het een het ander niet versterkt ? Heeft hier iemand ervaring mee ? Lees vrij weinig hier over slechte eetlust, zijn er meer mensen die deze bijwerking hebben ? Zou graag antwoorden willen krijgen op deze vragen. Ik weet dat het inwerken een hel is, maar ook dat het weer beter zal gaan Wens iedereen heel veel sucses en sterkte met het herstel.
3

Paroxetine

02-05-2017 | Vrouw | 59
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Door een bipolaire stoornis met meer depressieve perioden vooral winterdepressie, dan manische of hypomane perioden, zit ik er misschien voor mijn leven aan vast. Wat ik graag wil delen is dat ik tien jaar geleden cold turkey wilde afkicken om het zo maar te zeggen. Op de bijsluiter was toen nog niet verplicht de ontwenningsverschijnselen te noemen, terwijl dit door Weten[lees meer...]schappelijk onderzoek in Engeland al was gedocumenteerd. In diezelfde periode daarvoor had ik een documentaire van de BBC gezien waarin patiënten ziek over de grond kropen. Kort: ikzelf werd doodziek, de huisarts wilde niet komen. Ik kon niets meer, ik was vreselijk misselijk, een ander soort misselijkheid, onbeschrijfbaar. Kon niets meer eten, hoe ik ook aan de bel trok bij de huisarts ze nam het niet serieus, die dacht ze is gek! Ook tinnitus en elektrische schokjes en kon evenwichtsstoornissen. Ten einde raad ben ik het middel Seroxat weer gaan gebruiken. Er was toen nog geen enkele hulp om het af te bouwen. Inmiddels heeft een aantal jaar geleden GlaxoSmithKline de bijsluiter moeten aanpassen, en ja ik sta niet te kijken van alle nare ervaringen. Tegenwoordig is Seroxat in vloeibare vorm verkrijgbaar om af te bouwen met schema, maar wat gebeurt er psychisch met mij als ik het middel afbouw, of afgebouwd heb. Het vervelende is dat het middel niet dmv bloedbepaling kan worden afgelezen, is het nog wel effectief bij mij? Aan de andere kant zijn er voor mij geen alternatieven. Opmerking: op eigen verzoek bouw ik van 2 van 20 Mg af naar 1 van 20 Mg, dit omdat ik mij door zonlicht zomers beter voel. Kan helaas geen zonvakantie 's winters betalen; effectiever dan welk tabletje ook! Ik ben al jaren stabiel in combinatie met Depakine als stemmingsstabilisator, dus wat voor zin heeft het om te gaan rotzooien met de seroxat. Ook mijn psychiater heeft het antwoord niet, risico op terugval te groot!?! Ik hoop dat ik tenminste een van de gebruikers heb kunnen informeren en o, ja heb ondertussen wel een goede huisarts die wel luistert! Heel veel sterkte medepatienten, Quirina.
3

Paroxetine

22-07-2016 | Vrouw | 47
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Paroxetine heb ik vele jaren gebruikt. Gewoonweg omdat ik weinig bijwerkingen had (dacht ik) terwijl ik die met de voorgaande soorten antidepressiva wel had (voornamelijk lichamelijk).
3

Paroxetine

29-04-2016 | Vrouw | 36
paroxetine (10mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds vandaag begonnen met 10 milligram. Van 2002 tot 2010 ook gebruikt en toen overgegaan op fluoxitine. Oktober vorige jaar hier van de 1 op andere dag mee gestopt en sinds januari weer in een depressie met angst en paniek. Februari begonnen weer met fluoxitine, alleen de klachten werden heviger en na 9 weken gestopt. Ik vind dit zo spannend, en hoop dat het wel weer[lees meer...] gaat werken en geen hevige bijwerkingen krijg. Hoe gaat het met u nu?
4

Paroxetine

01-03-2022 | Vrouw | 42
paroxetine (30mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik neem al jaren paroxetine. Heel wat meegemaakt maar ik werk en heb een gezin met drie kinderen. Dankzij paroxetine kan ik dat aan, met mijn verleden. Ik heb weinig tot geen bijwerkingen, voel me niet afgevlakt en heb al jaren geen angstaanvallen meer. Libido lijdt er niet onder, ik kom niet bij en ik slaap goed. De grote 'emoties' zijn wat gedempt soms maar voor mij en m[lees meer...]ijn gezin heel leefbaar. Ik heb niet het gevoel 'onder invloed' te functioneren. Vr mij is dit een life-saver..
4

Paroxetine

09-12-2019 | Vrouw | 33
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Jarenlang met goed resultaat gebruikt. Je moet even door de eerste bijwerkingen heen. Daarna werkt het goed. Ik had bij dit middel wel erge last van restless legs. bij sertraline was dit ineens verdwenen
4

Paroxetine

18-07-2019 | Vrouw | 60
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hele dag piekeren en somber
4

Paroxetine

28-05-2018 | Vrouw | 43
paroxetine (50mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Veel bijwerkingen, warm(zweten), droge mond, ongecontroleerde bewegingen benen, moeilijk slapen
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2289) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1253) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1189) - Cholesterol
Champix (1149) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1147) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (1007) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (889) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (884) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (777) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (744) - Epilepsie
Metoprolol (729) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (608) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (608) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (607) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (576) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (563) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (558) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (552) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (513) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (475) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (454) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (443) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (420) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (418) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (412) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.