Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

280
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
doodsangst gebrek aan eetlust tintelingen en prikkeling in vinger(s) wazig in het hoofd

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (400 meningen)
Angststoornis (191 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Paroxetine

15-04-2024 | Vrouw | 57
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Paroxetine

23-02-2024 | Vrouw | 42
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

tintelingen en prikkeling in vinger(s)

Ben met vloeibare suspensie aan het opbouwen. Meer mensen last van " stroom" sensaties in de handen? In t hoofd ken ik van vorige keren maar dit is nieuw voor mij
3

Paroxetine

18-02-2024 | Vrouw | 42
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

doodsangst wazig in het hoofd gebrek aan eetlust

Voor de 3e x in 20 jaar toch weer opbouwen paroxetine. Ben heel gevoelig voor bijwerkingen dus per ml omhoog. Daardoor nu al 5 weken onderweg en nu op 6,5mg van de 10. Bijwerkingen veranderen maar nog steeds supervaag in m'n hoofd en paniekerig zonder oxazepam. Afleiding helpt goed! Bij thuis op de bank voel ik me t vaagst. Ik mocht wel wat kilo's kwijt maar mijn eetlust i[lees meer...]s nog steeds minimaal, ik eet wel en dan maar gezonder en voedzamer, en ontlasting is groenig ( daardoor denk ik meteen weer dat ik wat dodelijks onder de leden heb) van veel koffie en energiedrankjes nu naar 2 a 3 kopjes per dag. Ik kan niet wachten tot ik op de dosering van 10mg zit en me weer normaal ga voelen. Raar spul hoor. Meer mensen die met suspensie opbouwen en daardoor langduriger bijwerkingen hebben? (M.n. gewichtsverlies door weinig eetlust)
5

Paroxetine

04-02-2024 | Man | 26
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben dit medicijn begonnen omdat de lichtere soorten srri opnamers niet werken bij me. Ik heb 3 weken als hel ervaren in het begin tijdens dit gebruik. Maar ohmijngod ik heb geen spijt ik gebruik hem nu al 8 weken en ik voel me weer goed ik kan alles weer doen gezelligheid lachen grapjes maken mee doen in de maatschappij en lekker naar mijn werk. Je moet er in het begin [lees meer...]gewoon even door heen met wat oxasepam komt alles echt goed.
1

Paroxetine

27-01-2024 | Vrouw | 53
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo iedereen. Ben net na 15 jaar gebruik overgestapt op fluoxetin. Nu na drie weken voel ik me nog steeds echt niet goed. Ws. De bijwerkingen van t nieuwe middel. Over paroxetine kan alleen maar zeggen dat ik t niet zou aanbevelen. Het is blijkbaar ontzettend moeilijk af te bouwen en mee te stoppen. Dat is de reden dat veel artsen t liever niet meer voorschrijven. Ik we[lees meer...]et t ook uit ervaring. Iedere keer na 6 weken krijg je een gigantische terugval. Je bent compleet overprikkeld, zweten, duizelig etc. Echt geen doen. Nu ik ben gestopt voel ik ook de spierspanning die t middel veroorzaakt. Die is nu nl. weg en dat is heel positief. Verder is t nog even afwachten. Ik neem er rivotril bij wat ik al had voor samentrekken van vooral schouder en nekspieren nadat mijn hals is vastgezet op 4 niveaus. Dit help wat tegen alle vervelende bijwerki gen en hopelijk ook over drie weken. Dan komt de beruchte 6 weken na paroxetine er nog aan. Het blijft afzien en een zoektocht. Heel veel stekte en succes aan iedereen die er ook midden in zit. 🙏🧡
2

Paroxetine

05-01-2024 | Vrouw | 60
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Paroxetine

28-12-2023 | Vrouw | 27
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit medicijn nu zo'n 2.5 week. Ik merk nu al effect. Een maand geleden durfde ik nauwelijks naar buiten door mijn angsten en vandaag heb ik rustig rondgelopen in een overvolle grote stad. Ook voel ik mij over het algemeen ook rustiger en er zijn minder doemgedachten. De bijwerkingen vallen mij mee. De eerste dag had ik een paar keer een spiertrekking, daarna was he[lees meer...]t over. Ik zweet onder de oksels iets meer dan normaal en ik moet meer deodorant gebruiken. De grootste bijwerking is bij mij het gebrek aan eetlust. Ik heb vrijwel nergens zin meer in. Alleen lichte maaltijden gaan er nog een beetje in, maar vaak vergeet ik zelfs te eten. Best gevaarlijk als je als behoorlijk wat ondergewicht had. Weet iemand of dit weer kan bijtrekken? Ik ben wel tevreden over de werking van dit medicijn en zou het daarom wel willen blijven slikken.
4

Paroxetine

23-12-2023 | Man | 40
paroxetine (20)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi. Ik neem het medicijn reeds 16jaar en met succes. Nu dacht ik afbouwen en van 20 naar 10mg. Na 6wkn kwamen de symptomen keihard terug. Op aanraden van specialist terug naar 20mg. Nu al 6wkn in een rollercoaster met ups en diepe downs. Komt dit nog goed? Moet ik doorzetten?? Angst wordt hierdoor natuurlijk nog harder gevoed. Kan me niet herinneren bij de start 16jaar ge[lees meer...]leden dat ik hetzelfde doormaken moest. Voel me nutteloos en onbegrepen. Heeft iemand ervaringen met deze situatie??
4

Paroxetine

08-12-2023 | Vrouw | 62
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik bijna 25 jaar paroxetine. Aantal keren proberen te stoppen. Niet gelukt. Nu bijna een half jaar gestopt. Voel me gewoon niet goed. Zenuwachtig, veel angsten. Soms gaat het wat beter dan weer minder. Weet niet wat te doen. Zou mijn gevoel nog herstellen of is het dit. Kan van iets kleins, weer helemaal in paniek raken. Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en[lees meer...] dat het na een half jaar nog verbetering is?
3

Paroxetine

03-12-2023 | Man | 21
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Weer dezelfde persoon. Heb het idee dat de medicatie enigszins begint te werken. Ik wil hier echter niet te snel over oordelen, omdat ik vaker het idee had dat het de goede kant op ging en dan werd ik vervolgens weer geconfronteerd met een hevige terugval, maar goed. Ik had een praktische vraag die ik graag beantwoord zou willen zien worden door “ervaringsdeskundigen”. Mi[lees meer...]jn vraag betreft alcoholgebruik, ik zou graag als jongvolwassene mij (indien ik me weer goed voel) weer willen begeven in het sociale verkeer en daar hoort ook drank bij (8-12 glazen over een hele avond dronk ik hiervoor). Hebben jullie ooit negatieve ervaringen gehad met drankgebruik met dit middel en dan heb ik het over een situatie nadat het lichaam zich al ruimschoots had aangepast aan het stofje dat paroxetine heet (zes maanden na het eerste gebruik bijvoorbeeld)? Dit lijkt misschien een luxeprobleem, maar voor mij persoonlijk was het uitgaan met drankgebruik een van die dingen waar ik echt plezier uithaalde, vandaar.
3

Paroxetine

28-11-2023 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bouw rustig af als je wilt stoppen. Antidepressiva zijn een uitkomst, maar afbouwen is een en al ellende.
5

Paroxetine

13-11-2023 | Vrouw | 29
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds ongv 4 weken paroxetine voor een paniekstoornis met agorafobie, ik zit nu 2 weken op de 20mg en ik merk echt al een verbetering in mijn klachten, de eerste dagen merkte ik dat mijn angst wat toenam en ik erg slaperig was, maar dat verdween en merkte ik elke dag dat het me allemaal wat lichter begon te vallen, ik kan nog steeds wel angstig zijn alleen het [lees meer...]lijkt wel alsof er een soort rem op dit waardoor ik niet compleet in doorsla en in een paniekaanval terecht kom, overigens ben ik nog niet waar ik wil zijn maar ik vind dit al een heel fijn goed begin!
4

Paroxetine

05-11-2023 | Man | 61
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf ongeveer mijn 40e levensjaar begon ik bepaalde angsten te ontwikkelen zoals vliegangst, angst om ziek te worden , bang om een hartaanval te krijgen en dwangmatige en sombere gedachten en slecht slapen Heb van alles geprobeerd , supplementen zoals l-tryptofaan en gaba maar dit was niet toereikend Uiteindelijk bij de paroxetine terecht gekomen Drie jaar 10 mg ge[lees meer...]slikt en voelde me toen stukken beter Ben toen gaan afbouwen en uiteindelijk gestopt Merk nu dat de angsten weer de kop opsteken en slecht in m’n vel zit Mijn grootste probleem is dat ik het zo moeilijk kan accepteren dat ik dit medicijn nodig heb Mijn serotonine spiegel is zonder deze pillen chronisch en of continu te laag Denk dat ik er voor de rest van mijn leven aan vast zit Zijn er nog meer mensen die zich in mijn verhaal herkennen? Groeten René
2

Paroxetine

09-10-2023 | Man | 70
paroxetine (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Paar maanden geprobeerd maar te misselijk om nog normaal boodschappen te kunnen doen absoluut geen eetlust verder ook zombieachtig gevoel
4

Paroxetine

01-10-2023 | Vrouw | 61
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik al 20 jaar paroxetine en he ook diverse keren geprobeerd om te stoppen of minderen maar merk dat ik slechter ga slapen en sombere gedachtes spelen me parten, tevens ben ik een hypochonder wanneer ik lichamelijk wat mankeer denk ik meteen aan kanker en kan bijna niet meer normaal functioneren. Het haalt bij mij de scherpe kantjes weg van de angst en paniek. Zal waar[lees meer...]schijnlijk mijn hele leven dit medicijn blijven slikken. Heb ook diverse psychologen bezocht zonder resultaat.
3

Paroxetine

13-09-2023 | Man | 46
paroxetine (50)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik merk dat ik duf en misselijk ben,sinds ik paroxetine aurobindo heb. De ergste bijwerking vind ik dat mijn libido weg is. Weet iemand of dit blijvend is of alleen in het begin? Ik sta nu sinds 2 weken op 50mg.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.