Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

273
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (307 meningen)
Angststoornis (189 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
3

Paroxetine

29-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 11 januari had ik 20 mg, heel erg duizelig was ik, was geen doen ! Was maar 14 dagen ,maar toch heftig gereageerd blijkt , en nu sinds de 25e januari naar 10 mg. Terug . En hoop dat het beter word. Wat angstig van de stress…o.a. Woning zoeken, alleen wonen etc. Dan vliegt het me aan, duizelig wat.maar (nog) niet paniek . Onrustig… Het is maar 10 mg minder , maar [lees meer...]pfff. Meer wil ik ook niet , Heb iemand bij vermindering naar 10 mg ook meegemaakt. .? Positive antwoorden zijn zeker welkom, ! Ook de 10 mg moet me toch weer wat beter voelen, al duurt dat weer 1-2 weken toch? Lees het graag.
5

Paroxetine

21-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 1 week opgehoogd van 10 naar 20 mg. Duizelig,draaien en mistig in me hoofd, hoofdpijn,moe. Dat angstige gevoel is er ook, dan een halve oxazepan,dan is het even redelijk! Wanneer heb ik er baat bij? Ik weet dat het niet gelijk is, maar wanneer dan wel? Word er zenuwachtig van😢 heb nog veel stress ivm. Huis zoeken, alleen wonen, etc. Lees het graag !
2

Paroxetine

09-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
6 weken nu ,merk er wel wat van. 1 of 2 x 0,5 mg oxazepan,Dan gaat het wel. Niemand ziet het ook aan me dat ik onrustig en trillerig van binnen ben. De paroxetine is net niet genoeg denk ik,omdat angstig zomaar, huilen er nog wel bij zit. Wel wat rustiger.., en niet veel veel zin in iets. Doe me dagelijkse dingen wel, vroeger was ik meer van : dat doe ik wel even..ga ev[lees meer...]en hier heen,of tuincentrum of wat dan ook. Nu niet echt meer zin in. Liefst thuis…en laat me maar! 🤷‍♀️wat mankeer ik toch ? Ben onder controle bij de Ha.,dus morgen weer ,met evt. 10 mg verhogen,maar zie ertegen op,juist ook om de nare bijwerkingen weer,al slik ik nu al 6 weken 10 mg. Nog meer bijwerkingen? Of voel je dat niet zoveel?
3

Paroxetine

04-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb verschillende Pos gelezen,maar kan er niet uithalen Hoelang het echt duurt voor 10 mg Erin zit .6 weken of meer? Aantal weken? Hoeveel ? Laat staan als het 20 mg word ! 10 mg doet wat , maar is het voldoende? Heb nog 2x halve oxazepan per dag,soms 1x ! Ik heb het nu vanaf 7 december nu , de 10 mg .en als ik lees wat sommige schrijven aan bijwerkingen ,als je e[lees meer...]vt. Wil verhogen🙈 word ik er ook niet vrolijk van! Misschien beter op de 10 blijven en niet eventueel naar 20 mg gaan ! Pff moeilijk!
3

Paroxetine

04-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ineens angst zeker bij alleen zijn, duizelig,moe, misselijk, zit op 10 mg, maar moet ik naar 20 mg.? Nog niet veel zin in iets, liefst niet te druk om me heen . Het voelt wel dat het wat doet, maar nog niet geweldig🤷‍♀️ Vind het eng omdat ik al zoveel last heb! De Ha. Zegt dat ik het zelf met voelen,maa de bijwerkingen dan….? Sinds 7 december 10 mg, nu 1 maand verder,[lees meer...] 7 januari nu. Neem 3x 0,5 mg oxazepan,helpt zo’n 3-4 uur, dan gaat het wel. Maa pfff ,weet niet wat te doen , Heeft iemand nog een tip of ervaring daarin ?
3

Paroxetine

01-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 7 december 10 mg,nu 4,5 weken bezig,helpt wel,maar nog niet optimaal. Heb nog niet echt geluksgevoel of zo. trillerig ook, niet elke dag. Het voelt wel beter al,maar 🤔…ik weet niet ! Toch naar 20 mg? De 4e januari terug naar Ha. Maar huiverig…weer de bijwerkingen? Pfff ook weer wat draaierig….wat een verschrikking. Kan nog niet veel hebben, beren op weg ….
3

Paroxetine

26-12-2023 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Lijkt iets te doen die 10 mg🤔🤷‍♀️denk ik ! Niet echt paniek,maar onrustig,angstig ,spanning op de spieren of zo. Nu sinds 7 december mee bezig. Hoop dat het nog meer doet…anders overleg op 4 januari ‘24. Hoop niet dat het omhoog moet, anders nog meer bijwerkingen 😢
3

Paroxetine

18-12-2023 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op 7 december begonnen met 10 mg, veel bijwerkingen,word er angstig van .de Ha. Zegt dat het moet inwerken… A.s. Donderdag 21e, overleggen naar 20 mg.😳. Ben bang dat het nog meer bijwerkingen word. Duizelig,huilerig etc. Ben best bang daarvoor ! Zeker als je ook draaierig bent bij het lopen. Soms ook puddingbenen ,droge mond. Alles is teveel . Ook nog gezellig zij[lees meer...]n met de kerstdagen….hoe dan! Oxazepan heb ik 2x halve ,dus 0,5 mg per x. Hoor het graag ,wat doen jullie eraan?
4

Paroxetine

21-10-2023 | Vrouw | 35
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al vanalles meegemaakt en ben al paar x willen stoppen maar dat ging me ni goe af. Ik ben opgelucht dat dit bestaat het enige nadeel is dat ik 10kg ben bijgekomen en krijg ze er maar nie af
4

Paroxetine

03-10-2023 | Vrouw | 55
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Paroxetine

30-09-2023 | Vrouw | 49
paroxetine (0,05)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik lees veel meningen over het “ niet te kunnen afbouwen” , het is erg moeilijk om snel af tebouwen , ik heb paroxitine 18 jaar gebruikt , ik ben nu al een jaar bezig om af tebouwen , maar wel heel voorzichtig , ik gebruikte 20 mg paroxitine , intussen zit ik nu op 5 mg, en dat in 1 jaar , ik ben toen ik begon met het afbouwen van 20 mg naar 15 mg gaan afbouwen de [lees meer...]eerste 5 mg was opzicht niet zo moeilijk ging makkelijk zonder onwengsverschijnsellen , na 15 mg afbouwen was ik wat voorzichtiger ik luisterde goed naar mijn lichaam , nadat mijn lichaam goed gewend was naar het 15 mg paroxitine wat ongeveer voor zo’n maandje duurde voor mijn , kon ik weer verder afbouwen naar 12half mg enzo verder telkens 2 half mg minder , voor mijn duurde het telkens wel 1 maand voordat mijn lichaam er aan wende , maar na 10 mg bouwde ik het af met telkengs 1 mg per maand , omdat ik het heel voorzichtig wil afbouwen , makkelijk is het niet echt , maar je moet het echt doorzetten ook al krijg je wat stemmingwisselingen tijdens het afbouwen maar dat houd maar een kort duur aan tot je lichaam gewend is aan het dosis zodat je verder kan afbouwen , laaste 5 mg zal ik binnen een paar maanden wel moeten afgebouwd zijn , tot nu toe geen echte onwenverschijnselen gehad , dit komt waarscheinlijk omdat ik het heel voorzicht afbouw , uit eigen iniatief afgebouwd , ik gebruik geen taperingstrip , veel succes
1

Paroxetine

28-08-2023 | Vrouw | 36
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na lang wikken en wegen toch besloten om een antidepressivum te gebruiken. Na een week of 6 verdwenen de ernstige bijwerkingen en voelde ik me eindelijk een stuk relaxer en gelukkiger. Wel ik 15 kg aangekomen in 3 maanden tijd. Ik beweeg voldoende, eet volgens een fatsoenlijk schema en ik slaap goed. Dat kan geen reden zijn voor het extreem toenemende gewicht. En ik was a[lees meer...]l niet slank....Dit is voor mij de reden om over te stappen naar Sertraline 50mg. In de hoop dat dit gaat helpen om het gewicht in ieder geval te stoppen met stijgen. Ik zou zelfs bijna depressief worden van het aankomen....dus schiet niet op.
4

Paroxetine

14-08-2023 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het al 21 jaar. Drie keer gestopt geweest en binnen een paar weken weer depressief, ik heb wel een lage dosis en heb me er ook bij neer gelegd dat ik het levenslang zal gebruiken.
3

Paroxetine

10-07-2023 | Vrouw | 38
paroxetine (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 2 jaar terug van Lexapro overgestapt naar seroxat 30 mg orginele,Omdat ik depressie had en niet uit me bed kon komen,Lexapro hielp helaas niet meer .Nu ik 2 jaar seroxat slik heb ik terugval gekregen plotseling,Ik was moe huilbuien en elke ochtend braken.Nu is mijn medicijn verhoogd naar 40mg sinds afgelopen vrijdag!Zijn er mensen die het na verhogen zich weer beter[lees meer...] voelt?Bijwerkingen zijn elke ochten braken Suf en moe.
3

Paroxetine

05-07-2023 | Vrouw | 75
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door het stoppen met alcohol last van somber en angstig en onrust in m’n lijf
4

Paroxetine

27-05-2023 | Vrouw | 26
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij begin gebruik, ontzettend misselijk en geen eetlust. 10 kilo afgevallen in de eerste twee maanden. Mijn depressieve gevoelens waren tijdens het gebruik altijd nog hetzelfde(6 jaar). Nu sinds 1 week gestopt. Weer ontzettend misselijk, maar ik wil er van af. Voor mij was dit echt troep.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.