Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

2
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (398 meningen)
Angst & paniekstoornis (308 meningen)
Angststoornis (190 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Paroxetine

11-12-2022 | Man | 67
paroxetine (20mg)
Sociale fobie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik al meer dan 30 jaar paroxetine. Ben positief over het gebruik ervan, het heeft de kwaliteit van mijn leven echt verbeterd. De bijwerkingen zijn te overzien en ik heb er zelf niet erg veel last van gehad (maar dat heb ik vrijwel nooit bij medicijnen). Het is wel zo dat ik hele heftige nachtmerries krijg als ik per ongeluk een dosis vergeet. Dus het is geen onschuldig [lees meer...]spul.. Omdat ik nu met pensioen ben wil ik afbouwen maar dat is buitengewoon moeilijk. Dat is ook logisch, je lichaam ontbeert ineens een stofje dat het al 30 jaar binnenkrijgt en het dus inmiddels als lichaamseigen beschouwt. Ik bouw af door steeds iets meer van mijn pillen af te vijlen, ik ben een jaar (!) bezig en zit nu pas op 16 mg. Ik heb even op 14 mg gezeten maar dat was te heftig. Ik heb vooral lichamelijke onttrekkingsverschijnselen (bijv, een vreemd 'trekkend' gevoel in mijn hersenen ) en niet zozeer psychisch (hoewel wat somber maar dat kan ook andere oorzaken hebben). Het afbouwen moet wel zo primitief (vijlen) omdat de taperingsstrips alleen voor afbouw in kortere perioden (bijv 3 maanden) beschikbaar zijn én duur zijn en door vrijwel geen verzekering worden gedekt . Ik heb inmiddels besloten vanwege al dit gedoe niet lager te gaan dan afbouw tot 10mg. Als ik dat al haal, de verleiding om terug te gaan naar 20 mg is groot. Kortom, zeker positief over de effectiviteit van het middel maar als je het erg lange tijd gebruikt kom je er bijna niet van af. Dat de farmaceutische industrie dat laatste ontkent is een grof schandaal.
5

Paroxetine

27-06-2014 | Vrouw | 58
paroxetine
Sociale fobie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb vele jaren getobd met een gegeneraliseerde sociale fobie. Na bezoeken aan huisarts en psychotherapeut kreeg ik in 2005 Paroxetine voorgeschreven. Eerst 20 mg en in 2012 naar 30 mg gegaan. Sinds ik Paroxetine slik functioneer ik weer. Een verademing. Ik heb twee bijwerkingen (libido weg + gewichtstoename). De nadelen wegen absoluut niet op tegen de voordelen. De eni[lees meer...]ge spijt die ik heb, is dat ik er niet tien jaar eerder mee begonnen ben. Leve Paroxetine !
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.