Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

275
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
Duizeligheid echt slaperig overdag emotionele afvlakking paniekerig slapeloosheid verminderde eetlust

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (308 meningen)
Angststoornis (191 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
3

Paroxetine

05-07-2023 | Vrouw | 75
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door het stoppen met alcohol last van somber en angstig en onrust in m’n lijf
4

Paroxetine

27-05-2023 | Vrouw | 26
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij begin gebruik, ontzettend misselijk en geen eetlust. 10 kilo afgevallen in de eerste twee maanden. Mijn depressieve gevoelens waren tijdens het gebruik altijd nog hetzelfde(6 jaar). Nu sinds 1 week gestopt. Weer ontzettend misselijk, maar ik wil er van af. Voor mij was dit echt troep.
4

Paroxetine

15-05-2023 | Vrouw | 49
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hallo , ik wilde nog even iets rechtzetten voor in mijn mening wat ik had geplaats sindskort , waar staat dat ik aan het afbouwen ben van 10 mg naar 7 half , maar juist de laatse 10 mg is het moeilijkste om aftebouwen daarom ben ik toch van 10 mg naar 9 mg gaan afbouwen want 7 half mg was mijn toch te snel , ik raad aan telkens 1 mg minder aftebouwen na 10 mg ,ik gebrui[lees meer...]k geen taperingsstrips , en mijn omega 3 visolie heb ik nu ook verhoogdt naar 2capsules per dag nu ik 1 mg paroxetine ben gaan afbouwen van 10 mg nu naar 9 mg al paar dagen, ik zal later nog mijn ervaring delen hoe het verloop van mijn afbouw, veel succes
1

Paroxetine

06-05-2023 | Vrouw | 49
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
İk gebruik paroxitine nu 18 jaar , ik ben sinds een half jaar bezig met het afbouwen , van 20 mg nu naar 10 mg , heel voorzichtig afbouwen , in kleine stapjes zoals van 20 mg naar 15 mg in twee maanden heb ik er over gedaan en dan van 15 mg naar 12half 1 maand over gedaan en nu gebruik ik 10 mg per dag al bezig drie maanden met het afbouwen , in het begin van het afbou[lees meer...]wen was het wel moeilijk zoals gespannenheid hoofdpijn maar dat duurde niet zo lang het is gewoon volhouden deze klachten waren naar paar weken wel verdwenen zodat ik verder kon afbouwen , ik heb eerder geprobeerd om aftebouwen maar het is mijn niet gelukt omdat ik te snel ging afbouwen , ik gebruik nu tijdens mijn afbouw ook vitamines zoals b12 , d3 en b6 en omega 3 ik kan zeggen dat deze vitamines mijn helpen ondersteunen tijdends mijn afbouw, op het moment gaat het afbouwen goed, sinds gister begonnen van 10 mg naar 7 half , dit ga ik dan ook wel weer paar maanden mee door en dan naar 5 mg , voorzichtig afbouwen is het dan moet het lukken , veel succes
4

Paroxetine

01-05-2023 | Vrouw | 60
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik het al 25 jaar en het hielp al vanaf dag 1. Nadeel is dat het niet lukt om af te bouwen. Al drie pogingen gedaan, maar na een week al doodsgedachten. Heb verschillende merken gehad en daarvan nooit problemen ondervonden, totdat ik het kreeg van Aurobindo. Toen ging het mis. Zakte binnen een week af naar ernstig depressieve gevoelens. Gebruik nu alleen nog van het me[lees meer...]rk Seroxat. Dat gaat prima. Dat ik dit medicijn zelf moet betalen neem ik op de koop toe, hoewel het natuurlijk niet klopt.
4

Paroxetine

21-03-2023 | Vrouw | 67
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt goed na de eerste paar heftige weken. Groot nadeel is dat je hier niet mee kan stoppen. De onttrekkingsverschijnselen zijn verschrikkelijk. Hier is Paroxetine berucht om. Dus je bent blij als je er weer mee kan beginnen. Gebruik dit middel al meer dan 30 jaar en heb het helemaal niet meer nodig maar na 3x een mislukte poging om te stoppen geef ik het op. Zal het tot [lees meer...]mn dood moeten blijven slikken. Heb eeuwig spijt dat ik ooit deze rotzooi ben gaan slikken. Prozac is vele malen beter. Kun je zo mee stoppen. Dat heeft te maken met de halfwaardetijd van het middel. Prozac blijft langer in het bloed dan Paroxetine. Google maar eens. Dan kom je dingen tegen die niet in de bijsluiter vermeld worden !
3

Paroxetine

21-12-2022 | Vrouw | 66
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de tabletten smelten meteen in de mond. Je moet ze daarom zo snel mogelijk proberen door te slikken. maar dan nog vaak vies. Ik kreeg deze vanwege de goedkoopste. Ik ga overstappen en hoop dat ik andere paroxetine kan krijgen bij een andere zorgverzekeraar.
3

Paroxetine

28-10-2022 | Vrouw | 68
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al meer dan 20 jaar, 40 mg. Paroxetine Ik ga nu proberen af te bouwen Heb het al eerder gedaan omdat ik het idee had dat het niet meer werkte
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.