Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

92
meningen

Lucrin

leuproreline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Endometriose (57 meningen)
Prostaatkanker (7 meningen)
Borstkanker (5 meningen)
Onvruchtbaarheid vrouw (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tamoxifen (261 meningen)
Femara (95 meningen)
Anastrozol (88 meningen)
Zoladex (81 meningen)
Arimidex (55 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

5

Lucrin

23-02-2012 | Vrouw | 22
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben gestart met lucrin depot injecties omdat het door slikken van de pil, niet meer het gewenste doel heeft.... Had veel pijn en mijn dagelijkse leven lag op zijn gat. Nu bijna 1 jaar bezig met de injecties en gaat super nu! Op de echo was ook alles voor het eerst rustig dus zeker erg blij mee. Bijwerkingen daar in tegen waren in het begin heel heftig! Krijg livial te[lees meer...]gen de overgangsverschijnselen. Veel opvliegers, stemmingswisselingen, wat krachtverlies, hoofdpijn.. Maar niet iets wat ik neit aan kan! Ik neem de verschijnselen voor lief, en ik merk nu ook als ik 1 keer vergeet de livial te nemen ben ik terug bij af.. en anders merk ik het na 1 uur al dat ik te laat ben!.. Dus livial + lucrin is voor mij de oplossing.. Bijna geen pijn meer.. nu afwachting op de operatie wat de lucrin nou daadwerkelijk heeft gedaan
4

Lucrin

23-02-2012 | Vrouw | 28
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik van juli 2011 Lucrin tegen mijn klachten voor Endometriose. De klachten blijven gelukkig grotendeels weg. Wel last van opvliegers gehad. Eerste maand niets erbij gebruikt, daarna om de dag livial slikken (tegen de opvliegers) en calciumtabletten tegen botontkalking.. Sta voor eind dit jaar op de lijst voor een operatie.. Hopelijk krijgen ze alle endo weg en hoef ik[lees meer...] daarna niet meer elke maand hormonen te spuiten.. Bij mij werkt t prima.. Ook orgametril gehad voor de endo maar dat hielp niet goed en daar kwam ik erg van aan.. Lucrin zorgt er tot nu toe bij mij nog niet voor dat mijn gewicht aanneemt.. Elk lichaam reageert anders op medicatie, denk daar goed om..
2

Lucrin

21-02-2012 | Vrouw | 31
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In 2011 al 4 maanden Lucrin gekregen voor de IVF behandeling, dat was pittig. Veel bijwerkingen zoals opvliegers, veel hoofdpijn, stemmingswisselingen, aankomen in gewicht ( deed mij niet zoveel als ik maar zwanger zou worden ) en moeheid. Door de slechte weerstand kreeg ik een virus-infectie. Maar na 1 maand geen krampen meer door de endometriose. Nu na 2 IVF pogingen de [lees meer...]volgende poging. 2e spuit van de drie nu gehad en griep gekregen door de slechte weerstand. Wat een bocht. Maar nu alweer pijnvrij, wel weer alle bijwerkingen. Komende poging gaat gewoon lukken want ik weet op dit moment! niet of ik nog doorga hierna. Misschien is dat wel weer anders als ik me beter voel. Al met al het doet zijn werk waar het voor is. Alleen die bijwerkingen.. Gelukkig heeft niet iedereen het zo erg.
4

Lucrin

10-02-2012 | Vrouw | 42
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na meer dan een jaar doorlopend bloedingen ten gevolge van Endometriose had ik nog maar 2 keuzes: baarmoeder verwijderen of starten met Lucrin. De keuze was wat mij betreft eenvoudig, liever tijdelijk in een kunstmatige overgang dan een drastische operatie. Ik heb gisteren de tweede Lucrin injectie ontvangen, ik krijg het om de 3 maanden. De injectie is absoluut nie[lees meer...]t onaangenaam, in tegendeel, ontspan je gewoon, een prik om bloed af te nemen is vergelijkbaar. Waak er wel voor dat de verpleegkundige die je de injectie toedient de Lucrin goed schud! Het is een redelijk dikke vloeistof, als er niet goed wordt geschud kan de injectie wat last geven. Het is ook goed om op de temperatuur te letten, kamertemperatuur is het beste. De injectie zelf gaf bij mij de 1e en nu ook de 2e keer een blauw plekje en wat stijfheid op de huid, niets om je zorgen over te maken :) Wat betreft overige bijwerkingen: Ik heb 1 tot 2 opvliegers per dag, maar die vind ik niet zo erg, want ik ben nogal een koukleum ;-) Ze zijn niet heftig, maar okay, ik ben best een bikkel...wat voor mij niet heftig is, kan voor andere vrouwen zeker als zeer onaangenaam worden ervaren. Ik heb ook wat stemmingswisselingen, maar dames, die zijn te overleven hoor, door je eigen instelling! Denk positief! Focus je er niet te veel op, maar meer op hoe je jezelf even kunt verwennen :) Lief zijn voor jezelf dus, genoeg rust nemen, niet in paniek raken, het hoort erbij en je kunt het aan! Ik wel in ieder geval :) Resultaat is dat er geen spoor van endometriose meer over is, geen bloedingen meer, een verademing... De "bijwerkingen" van de bloedingen waren ernstiger dan die ik nu ervaar van Lucrin. Samenvattend: Als het niet nodig is begin er niet aan... onderschat de bijwerkingen niet... Je eigen instelling bepaalt een boel. De bijwerkingen zijn zeker niet ernstig. Als de bijwerkingen ernstiger zijn dan je endometriose dan is Lucrin niet geschikt voor jou... Ik ben er heel blij mee. Geen bloedingen meer! Endometriose is verleden tijd. Mijn gynaecoloog grapt dat ik een mens van uitersten ben: van ernstige endometriose naar plots niets meer....
4

Lucrin

18-12-2011 | Vrouw | 24
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Met af en toe een pauze van 3 maanden gebruik ik nu al 6 jaar Lucrin tegen Endometriose. En tegen de bijwerkingen slik ik Activelle. Lucrin helpt heel goed tegen de pijn van de Endometriose maar ik heb helaas wel erg veel last van bijwerkingen. Opvliegers, last van stemmingswisselingen, en begin nu sinds een maand of 4 ook last van mijn botten te krijgen. Maar nogmaals, zo[lees meer...]nder Lucrin kan ik niet normaal functioneren van de pijn, en met Lucrin wel!
4

Lucrin

27-11-2011 | Vrouw | 38
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
38 jaar en al 6 jaar last van lichte endometriose met bijna dagelijks buikpijn.. Alles al geprobeerd maar ben nogal hormoon gevoelig. Vanaf september heb ik weer een lucrin injectie gekregen. Deze injectie werkt 3 maanden. Ik reageer hier goed op. Ik overweg nu een operatie om mijn baarmoeder en eierstokken er uit te laten halen. Mocht ik hier vooer kiezen dan moet ik stak[lees meer...]s Livial gebruiken tegen botontkalking. Livial slik ik nu 2 weken. Het lijkt dat ik nu al merk dat ik in gewicht toeneem. Wie heeft hier ervaring mee ?
4

Lucrin

24-11-2011 | Vrouw | 42
leuproreline
Endomertiose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
8 maanden lucrin gebruikt ivm endomertiose, eerst 3 maandelijke depot die niets deden, daarna maand depot gaan gebruiken, toen 2 maanden van pijn verlost.okt 2011 baarmoederverwijdering, was sprake van adenomyose. wel restpijn waarvoor opnieuw wordt geadviseerd te gaan spuiten met lucrin en oestrogeen pleisters erbij te gebruiken voor de opvliegers, de enige bijwerking di[lees meer...]e ik had, wel erg vervelend.
1

Lucrin

05-10-2011 | Vrouw | 38
leuproreline
Borstkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
lucrin gebruikt een jaar lang om de 3 maanden. Een drama, erger dan chemo!! Compleet emotioneel uit evenwicht. Eirstokken laten verwijderen, nu alleen nog tamoxifen. Gewichtstoename, moet ruim de helft eten dan ik gewend was en dan nog sluipt het er aan( nu na 2,5 jaar bijna 3 kilo. Enne dames alcohol he... dat gaat meteen op je buik zitten!! Succes allemaal! Vergelijk jez[lees meer...]elf niet meer met de goddelijke lichaampjes van meiden van 28 29 30 enz.... Dat troost mij dan weer....
3

Lucrin

29-06-2011 | Vrouw | 32
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben september 2010 met Lucrin begonnen omdat ik ontzettend veel last had van de endometriose!! Zo erg zelfs dat ik niet meer normaal kon functioneren (niet werken, niet eten, niet lopen en ontzettend veel pin bij ontlasting). Al na enkele dagen kreeg ik last van opvliegers en het werd alleen maar erger!!! Ben in een paar maanden tijd 15 kg aangekomen, heb ontzettend vee[lees meer...]l opvliegers vooral in 3e en 4e week van de injectie (ik gebruik het maandelijks), last van haaruitval, totaal geen libido meer, enorme stemmingswisselingen en last van baardgroei! Tegen de endometriose werkt het supergoed maar de ongemakken die daar tegenover staan zijn echt niet mals. Inmiddels ben ik geopereerd aan mijn cyste en hopelijk krijg ik binnenkort te horen of ik mag stoppen met de injecties. Ik hoop dat er ooit een ander middel wordt uitgevonden dat niet zoveel nare bijwerkingen heeft.
4

Lucrin

09-05-2011 | Vrouw | 40
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
hoi , ik gebruik de Lucrin nu bijna een half jaar in comb. met de Livial, de eerste 2 maanden zonder de Livial,maar dat was slecht bevallen,teveel last van bijwerkingen,nu met de Livial nergens last van. ik gebruik t tegen mijn endometriose, gaat goed, t endometriose krimpt aanzienlijk en totaal geen pijn, groetjes Henriette
2

Lucrin

02-01-2011 | Vrouw | 35
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

3

Lucrin

08-06-2010 | Vrouw
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb lucrin gebruikt voor endometriose. Voor de pijn werkte het heel goed. totaal geen pijn. Maar vanaf dat ik het ben gaan gebruiken is mijn geestelijke toestand verslechterd. Ik kreeg paniekaanvallen, opvliegers, geen zin in vrijen, eerte maanden geen orgasme kunnen krijgen, flink veel gewichtstoename. Ik denk niet dat ik het nogmaals zou willen gebruiken gezien de bij[lees meer...]werkingen waar ik last van had. Ik heb het 2 x een jaar gebruikt, de afgelopen 5 jaar maar heb nog steeds last van de bijwerkingen. Je hele hormoonhuishouding ligt op z'n kop en het duurt maanden voordat de cyclus weer op gang komt. Maar even een periode zonder pijn is ook wel erg fijn.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2273) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1222) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1187) - Cholesterol
Champix (1146) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1137) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (983) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (877) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (875) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (773) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (722) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (601) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (601) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (595) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (592) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (575) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (551) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (548) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (542) - Verslavingsziekten
Lexapro (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (437) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Euthyrox (416) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (401) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.