Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

92
meningen

Lucrin

leuproreline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Endometriose (57 meningen)
Prostaatkanker (7 meningen)
Borstkanker (5 meningen)
Onvruchtbaarheid vrouw (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tamoxifen (261 meningen)
Femara (95 meningen)
Anastrozol (88 meningen)
Zoladex (81 meningen)
Arimidex (55 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Behandelingen met nieuwe antikankermedicijnen worden te vaak onnodig stopgezet.

Veel kankerpatiënten krijgen een behandeling met medicijnen voorgeschreven. Zo’n behandeling kan enkele maanden tottien jaar en zelfs levenslang nodig zijn.“Maar veel patiënten haken vervroegd af omdat zij de bijwerkingen niet verdragen”, zegt Boers-Doets na jarenlang onderzoek. “Dat maakt de behandeling een stuk minder effectief.”

“Door bijwerkingen gestructureerd te managen, kunnen patiënten met kanker vaker hun behandeling voltooien zoals gepland. Terwijl patiënten gemiddeld vijf maanden langer kunnen leven als zij zelf de bijwerkingen monitoren.”

onderzoeker Christine Boers-Doets (11-09-2019)

5

Lucrin

22-09-2014 | Vrouw | 35
leuproreline (11,25mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit forum vooraf gelezen en schrok! Ik heb ernstige endo, operatie gehad vorig jaar en nu grote cystes (4x5 cm), de lucrin heeft ze na 2 mnd flink doen slinken waardoor ivf mogelijk wordt. Ik wil graag 'controle' en vond tips om de bijwerkingen tegen te gaan. Notitie: ik moest van mijn specialist de anticonceptiepil erbij slikken, dat remt de bijwerkingen al. Verder[lees meer...] vond ik dat cafeïne (cola, koffie,thee) en alcohol de bijwerkingen triggeren. Deze heb ik compleet achterwege gelaten (resultaat, geen enkele opvlieger gehad en -1 kg😜). Om de gewichtstoename tegen te gaan, las ik dat je de eerste twee weken enorme trek krijgt (had ik ook!), maar geef daar niet aan toe of neem dan fruit of snoepgroentes. Daarna neemt de trek af. Ik ben in de eerste 2 weken 2,5 kg aangekomen maar dat was vocht. Snel daarna op mijn normale gewicht en nu dus zelfs -1 kg. Ik had wel wat last van hoofdpijn, krachtverlies en droogte down under. Tegen de hoofdpijn flink gaan sporten om los te blijven. Bij gemeenschap wat langer de tijd nemen...hoop dat mijn verhaal ervoor zorgt dat je niet met een angstig gevoel begint. Lichamelijk heb ik me in tijden niet zo goed gevoelt nl. Ik zou het zo weer gebruiken
3

Lucrin

10-09-2014 | Vrouw | 50
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Symptomen: al jarenlang zeer heftige menstruaties elke 3 weken, chronische bloedarmoede (slikte ijzer bij op advies huisarts), veelvuldig kleine beetjes plassen (werd er ook vaak s nachts wakker van), soms de hele dag niet kunnen plassen, dikke buik (meer dan 100 cm) verder slank, hoge bloeddruk die met medicijnen slecht te behandelen was. Maar laag cholesterol! Ook heb ik[lees meer...] al 23 jaar 12 dagen per maand migraine met overgeven en diarree. Ben dan heel erg ziek. Chronisch brijachtige ontlasting. Poly-artrose. Omdat bij het maken van een uitstrijkje (bevolkingsonderzoek) een kleine poliep gezien was ging ik naar de huisarts om het weg te laten halen. Zij kon mijn baarmoeder niet vinden en omdat ik alweer bloedde werd ik naar het ziekenhuis gestuurd om een vaginaal echo te laten maken. Daar bleek dat ik een vleesboom had ter grote van een kleine voetbal. Het zit ook gedeeltelijk in de eierstokken en buiten de baarmoeder. Mijn baarmoeder kwam tot aan mijn navel. Geen kanker, bleek na onderzoek (Geweldig, de uitslag had ik binnen een week). Inmiddels had ik zelf op het internet gekeken naar de diverse behandelmethoden en na overleg met de gynaecoloog werd besloten dat ik de lhrh-agonisten zou proberen. Lucrin dus. De injectie werd thuis door een medewerker van de apotheek gezet en was nagenoeg pijnloos. Wel ontstond er een harde rode en later blauwe plek onder de huid. Eén keer stootte ik me op deze plek tegen een stoel en dat deed wel echt flink lang pijn maar verder voelde ik het niet. De bijverschijnselen/cons.: Heel veel opvliegers en s nachts zweten. Elke dag een schone pyama is geen luxe. Dit begon al vrij snel na de injectie. Nu, twee maanden later ben ik elke dag erg moe en vooral ook erg stijf. Mijn hele lichaam voelt aan alsof ik 80 ben. Alles doet pijn. Ik loop ook moeilijk en langzaam. Mijn hoofd is vol watten en leeg. Kan me gewoon niet meer goed concentreren. Geregeld ook pijn op de borst alsof de spieren samenkrampen. Pro Lucrin: Ik heb nog slechts 1 menstruatie gehad verder niets meer. Geweldig. Ook kan ik weer gewoon plassen. Het is alsof de vleesboom de laatste jaren op mijn blaas drukte en nu niet meer. De migraine heb ik nog steeds. In combinatie met de hitte en opvliegers voelt het erger maar dit is meer emotioneel dan fysiek. Vooral omdat ik goede medicatie ervoor heb. Mijn buik is (meestal) niet meer hard en opgezwollen. De chronische diarree is een stuk minder geworden. Mijn bloeddruk is veel beter. De medicijnen hiervoor konden zelfs beduidend verminderd worden (het is nu pas twee maanden na de start met Lucrin). Hoeveel de myoom geslonken is weet ik nog niet. Al met al zijn de bijverschijnselen heftig maar als ik nadenk over de afgelopen jaren dat ik praktisch op de bank en de wc woonde vind ik dat het het waard is dit nog even door te zetten. Of er toch nog een operatie volgt is onbekend.
3

Lucrin

30-07-2014 | Vrouw | 49
leuproreline (11,25mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb 3 maanden 1 spuit Lucrin voorgeschreven gekregen vanwege een myoom die operatief verwijderd moest worden. Aanleiding hiervoor was te laag hb. De bijwerkingen van Lucrin heb ik zwaar onderschat. De eerste maand in combinatie met 12 dagen primolut. Deze combinatie gaf zo'n hevige bloeding, dat ik een enkele dagen niet meer op mijn benen kon staan. De gynaecoloog gaf a[lees meer...]an dat dit wel normaal was en dat de bloedingen hierna zullen stoppen. Van opvliegers had ik toen nog geen last, hooguit wat hoofdpijn. Direct na de tweede injectie kreeg ik te maken met alle bijwerkingen; overdag te pas en te onpas een opvlieger, 's avonds vaker en heviger en 4 à 5 x per nacht badend in het zweet wakker. De opvliegers werden bij mij versterkt door warme dranken, pittig eten en stilzitten. Als ik rustig in beweging ben, heb ik er minder last van. Met mijn kantoorbaan is het afzien. Buikademhaling, diep inademen en rustig uitademen helpt ook om de opvliegers sneller voorbij te laten gaan. De operatie is inmiddels achter de rug, geen complicaties echter de vleesboom hebben ze niet geheel in een keer weg kunnen halen. Nu anderhalve week na de operatie zijn de bijwerkingen van de lucrin nog even heftig. Ik heb mijn gynaecoloog de vraag gesteld: Wat zou u doen in mijn geval? Ze antwoordde dat op dit moment deze behandeling de beste optie was. Als ik nu zou moeten kiezen zou ik gezien mijn leeftijd ( 49) voor een baarmoederoperatie kiezen.
1

Lucrin

01-06-2014 | Vrouw | 33
leuproreline
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In eerste instantie erg veel pijn op de plek waar de spuit was gezet. daarna gelijk last van hormoonwisselingen en buikpijnen en veel hoofdpijn. een maand later veel opvliegers zelfs zoveel dat ik er livial bij moest nemen maar dat hielp weinig tot niets. De PMS klachten waren even over maar de bijwerkingen van dit middel is niet te overzien dus dan liever al mijn PMS k[lees meer...]lachten terug. de spuit is begin januari gezet en ik heb nog steeds 1x per kwartier zware opvliegers en ik slaap daardoor nog steeds 4 uur per nacht. En met een fulltime baan is dit echt een hele opgave. Ik adviseer mensen met PMS klachten deze spuit niet te nemen want de bijwerkingen zijn TE heftig en ik hoop in godsnaam dat als mijn menstruatie eindelijk terug komt ik van alle bijwerkingen af ben zodat ik weer een normaal leven heb.
3

Lucrin

07-03-2014 | Vrouw | 35
leuproreline (11,25mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na het zetten van de spuit, eerste paar dagen behoorlijk beroerd! Na 2 weken ging het beter, nu 8 weken verder en nu weer flinke bijwerkingen, hele zere borsten, veel afscheiding, moe, depressief, nergens tot kunnen komen, angstig, moeilijk urineren, opgezet gezicht met veel vocht vasthouden. In lichaam, slecht slapen, libido van 0, ik gebruik het voor ernstige pmdd, zijn [lees meer...]er nog meer mensen die zich hier in herkennen?
1

Lucrin

25-10-2013 | Vrouw | 42
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Met grote verdacht op endometriose, gezien de hevige buikpijnen sinds een half jaar, heeft de gynaecoloog mij lucrin voorgeschreven gelijk in combinatie met livial tegen de overgangsverschijnselen. Het enig positieve dat ik kan zeggen is dat de hevige buikpijnen de laatste 2 maanden zijn weggebleven. Verder vond ik de 3 maanden lucrin een hel, en ga ik ook zeker geen nieuw[lees meer...]e injectie halen. De eerste maand werd ik gewoon nog ongesteld met alle buikpijn van dien. Maar ik was wel erg moe, maar ging er van uit dat mijn lichaam zich op de hormonen moest instellen. De moeheid bleef echter, dit werd zo erg dat ik de derde maand niet meer kon werken. Hierbij kwam nog een dusdanige spierpijn en stijfheid bij dat het bewegen ook erg moeilijk werd. Dus de laatste maand thuis gezeten omdat ik zo ontzettend moe was, waardoor je psychisch ook niet meer kan hebben, en mijn spieren continue zeer deden en ik eigenlijk niets meer kon doen. Voor mij geen lucrin meer! Liever nog 3 weken van de maand buikpijn maar wel nog in staat zijn te bewegen.........
3

Lucrin

19-08-2013 | Vrouw | 29
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
2,5 maand geleden geopereerd aan een endocyste (8+cm) en endohaarden. Daarna twee Lucrin injecties gehad. De eerste maand viel mee, maar vanaf de tweede injectie werd het vreselijk. Soms gedurende 5 achtereenvolgende nachten geen oog dichtgedaan. Mijn bijwerkingen zijn: slapeloosheid (minstens 8 keer per nacht wakker worden, bezweet), opvliegers, misselijkheid (vooral na h[lees meer...]et eten), gewichtsverlies (plas heel veel ineens), extreme dorst (verband met veel plassen?), vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenverlies, moodswings, angst. Het ergste is het slechte slapen. Wanneer ik een nacht beter doorslaap voel ik me al een stuk beter. Met de opvliegers valt te leven voor een paar maanden, maar slapeloze nachten breken je op en maken de bijwerkingen erger. Ik krijg binnenkort de 3e injectie maar ben er bang van. Hopelijk helpt het tegen de endo want dit is bijna niet te doen.
4

Lucrin

27-07-2013 | Vrouw | 25
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu 8 jaar Lucrin. 2 keer geprobeerd hiermee te stoppen maar 2 keer binnen twee maanden zoveel Endometriose cystes in mijn buik dat ik door moest naar de OK. Verder wordt wel heel goed mijn botten in de gaten gehouden. Het werkt voor mij niet volledig als pijnstiller dus plak wel BuTrans pleisters elke week. Deze combinatie is voor mij perfect.
5

Lucrin

25-07-2013 | Vrouw | 30
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Er is in 2010 endometriose bij mij ontdekt. De pijn was echt niet meer te doen. Heb diverse middelen geprobeerd als microgenon, orgametril, maar dat was waardeloos. Had op een gegeven moment om de twee weken een doorbraakbloeding. Ik kon werkelijk helemaal niks meer. Wist soms niet eens meer hoe ik van de bank af moest komen om naar de wc te gaan of op de bank moest gaan l[lees meer...]iggen. Toen gaf ze aan dat ik het best met Lucrin kon starten met daarbij tegen de bijwerkingen livial en tegen botontkalking calci D3. Het medicijn is niet mild, maar merkte na een paar maanden wel verlichting. Nu is het echt helemaal weg en wil niet meer zonder. Het vervelende vind ik wel dat ik aankom, maar dat is altijd nog beter dan alleen maar op de bank kunnen liggen en zelfs dat was al te veel voor me. Af en toe last van opvliegingen als ik de Livial ben vergeten, maar ik heb mijn leven terug. Ik kan zelf bepalen wat ik doe en kan er zijn voor mijn gezin.
4

Lucrin

24-07-2013 | Vrouw | 42
leuproreline
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik al jaren lucrin ben heel te vreden,maar als de drie maanden om zijn merk ik dat de oude klachten terug komen buikpijn pijnlijke borsten,stemmingswisselingen enz en dan ben ik zo blij dat ik weer een injectie krijg ben wel 15kilo aangekomen en heb veel last van vocht in de benen,verder gaat goed ik had de keuze injectie s of baarmoeder verwijderen keuze was dus d[lees meer...]it en mijn klachten wegen niet op tegen de pijn.
1

Lucrin

16-07-2013 | Vrouw | 32
leuproreline (3,75mg)
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Omdat orgametril onvoldoende hielp kreeg in een injectie lucrin. Ik belandde hierdoor met hevige hartkloppingen op de eerste hulp. Daarna ben ik nog een tweede keer opgenomen en moest een nacht ter observatie blijven.
5

Lucrin

05-03-2013 | Vrouw | 35
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu al 5 jaar Lucrin samen met Livial. Om te zorgen dat er geen Osteoporose onstaat slik ik elke 1ste van de maand 1 ml vitamine-D en elke dag een calciumtablet. Door de Livial geen bijwerkingen meer van de Lucrin, de eerste 3 maanden wel last van gehad. Ik zet de injecties zelf, gewoon thuis. Dit gaat prima. Geen Endometrioseklachten meer en het belangrijkste, pijn[lees meer...]vrij!
4

Lucrin

14-01-2013 | Vrouw | 30
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Tegen de pijnklachten van endometriose werkt t erg goed. heb ernstige endometriose op mijn blaas, baarmoederbanden, eileider. om mogelijk zwanger te kunnen worden moest ik hiermee. starten om te zien of de endometriose zou afnemen. heb nu net mijn 4e injectie gehad! Tijd gaat snel voorbij gelukkig maar heb wel veel last gehad van bijwerkingen. gelukkig niet in extreme vorm[lees meer...] maar vervelend was t wel. veel hoofdpijn, stemmingen, opvliegers (vielen reuze mee zelfs in een klimaat van 30gr, waar ik woon) en voelde me vaak emotioneel erg vlak... maar al 4 maanden geen pijn!! Heel fijn en.hopelijk straks kans om zwanger te worden..had t er dus zeker voor over ondanks de bijwerkingen..
5

Lucrin

10-10-2012 | Vrouw | 47
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eenmaal heb ik een injectie gekregen om tijdelijk in de overgang te komen en misschien wel voor altijd. Ik had last van een grote vleesboom, deze is geslonken d.m.v. een lucrin injectie. Daarna ben ik geopereerd aan mijn baarmoeder. Ik had totaal geen opvliegers en de daarbij behorende vervelende kwalen die daarbij horen gehad.
5

Lucrin

14-09-2012 | Vrouw | 36
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo ik ben een moeder met 2 kids en gebruik een jaar de lucrin en dat bevalt prima, in combinatie met livial en een lichte dosis antidepressivia. Ik ben hier heel blij mee, want ik had zoveel last van buikpijn en stemmingwisselingen dat ik alleen maar in bed lag en er niet kon zijn voor mijn kinderen. Ook het huishouden lag stil,contact met familie en vrienden had ik nie[lees meer...]t meer. Maar nu ben ik weer gedeeltelijk aan het werk breng de kids naar school, wel ben ik nog erg moe en moet de dag goed indelen en opvliegers. Maar deze bijwerkingen neem ik voor lief. Ook het lichamelijke contact tussen mijn patner en mij is er weer terwijl dat 2 jaar lang niet meer mogelijk was ivm de pijn. Dus ik ga nog wel even door met de lucrin en de andere medicatie. Wie weet kan dat voor meer mensen een goede combie zijn.
4

Lucrin

05-09-2012 | Vrouw | 28
leuproreline
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb sinds 7 weken Lucrin. De eerste weken geen enkele bijwerking, daarna begonnen de opvliegers ( vooral s'nachts ) en sinds een paar dagen ook hartkloppingen ( vind ik erg eng ) en duizeligheid. Ik ge overleggen met de dokter om met livial te beginnen om de bijwerkingen te onderdrukken. Ondaks de bijwerkingen werkt het wel heel erg effectief voor de buik. Ik heb nog ma[lees meer...]ar 1 eileider en 1 eierstok waarin 3 chocoladecystes zaten, maar door de lucrin zijn ze gesprongen ( wat enorm veel pijn deed ). Hierdoor heb ik wel veel meer kans om een positief resultaat via Ivf te bereiken.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2273) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1222) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1187) - Cholesterol
Champix (1146) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1137) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (983) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (877) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (875) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (773) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (722) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (601) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (601) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (595) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (592) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (575) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (551) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (548) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (542) - Verslavingsziekten
Lexapro (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (437) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Euthyrox (416) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (401) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.