Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met OxyNorm

15
meningen

OxyNorm

oxycodon

geef je mening
Bij  HerniaX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (16 meningen)
Pijn (algemeen) (7 meningen)
Reumatoïde artritis (3 meningen)
Artrose van de wervelkolom (3 meningen)
Lage rugpijn (3 meningen)
Artrose (2 meningen)
Galstenen (2 meningen)
Gewrichtsontsteking (1 mening)
Gewrichtspijn (1 mening)
Pancreatitis (1 mening)
Fibromyalgie (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
4

OxyNorm

18-12-2016 | Man | 64
oxycodon (10mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al vele jaren heb ik veel last van mijn (versleten) rug. Een paar keer per jaar uit zich dat in een periode van ernstige rugklachten met vooral s'nachts veelal slecht slapen, draaien en wakker liggen. Paracetamol en Artrotec bracht hierbij op den duur ook geen verlichting meer. Bij de laatste Hernia "aanval" schreef mijn specialist Oxynorm voor die in het begin ook [lees meer...]niet alle (zenuw) pijn wegnam, maar wel verlichting gaf en een beter slaappatroon. Na een periode van weken rust en oefeningen is de pijn ook zonder Oxynorm weer acceptabel en is de hernia weer "in slaaptoestand" gebracht. Op dit moment gebruik ik nog EEN Oxynorm net voordat ik ga slapen, en dat werkt bijna positief verslavend. De laatste tien jaar heb ik nooit meer zo goed geslapen als nu.Geen gedraai meer door rugpijn gedurende de gehele nacht! Om niet aan deze "gewoonte" te verslaven, ga ik deze vorm van gebruik overleggen met mijn orthopeed en in overleg een oplossing te zoeken naar een andere vorm van pijnbestrijding, indien dat nodig mocht zijn. Bijwerkingen: Licht duizelig, verstopping loert en is een dieet met veel vezelen raadzaam!!
5

OxyNorm

09-09-2015 | Man | 68
oxycodon (20mg)
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na zware operatie voor hernia in mijn rug heb ik enige tijd tegen de pijn oxynorm geslikt. In vergelijk met andere zware pijnstillers voor mij nauwelijks bijwerkingen en voelde mij er goed bij. Zeer tevreden.
4

OxyNorm

07-04-2013 | Vrouw | 41
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb na een dubbele hernia oxynorm voorgeschreven gekregen samen met 75 mg lyrica..en gewone morfine 10 mg 2 keer p/dag..de pijn was onuithoudbaar zelfs met zo'n flinke dosering nog aardig wat pijn. Oxynorm verhoogt van 10mg naar 20 mg..het werkte een paar uurtjes..afgelopen woensdag geopereerd en wakker geworden zonder die ellendige pijn! Nu afkicken van alle zooi..op [lees meer...]wat slapeloosheid en zweten na volgens mij aardig te doen..de pijn is over dus ik gebruik het niet meer (ondanks een afbouwschema) geen pijn..geen morfine meer voor mij! Maar het is een prima middel voor als niets meer helpt!
4

OxyNorm

08-01-2013 | Man | 46
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Korte uitleg en positief en hoopvol bericht. Half juli 2012, heftige pijnen in rug, been, heup en onmogelijk om te bewegen, zitten, àlleen liggen in een houding mogelijk. Naar arts, geen hernia na een week van pijn in bed, nogmaals naar arts, doorverwezen gelijk naar neuroloog in zkh, MRI wees uit: Hernia! De oxynorm hielp goed, maar op eigen beslissing dosis verdubbeld [lees meer...]van 40 naar 80 per dag. Samen met dyclofynac en tramadol 8 weken geslikt en rust genomen. Toen gestopt met dyclofynac en tramadol, maar verslaving aan oxinorm was al opgetreden. Wel van de ene op de andere dag terug van 80 naar 40, per dag. Zonder probleem, stoppen ging niet. Ik heb tot na de kerstdagen 4 x 10 mg geslikt, niet meer tegen de pijn, maar uit opgetreden verslavingszorg verschijnselen. Ik had besloten op 2013 schoon in te gaan en ben op 26 dec gestopt en begonnen met afkicken. Ik heb 4 nachten slecht geslapen door het stroom gevoel door m'n hele lijf. Overdag ging het beter. Ik had veel drama verhalen gelezen hier over het afkicken en ik vond het toch meevallen. Gewoon focussen op schoon en fris willen zijn, veel buiten lopen, fietsen en ff doorbijten de eerste nachten. Na 5 à 6 dagen gaat het prima en ist eigenlijk best meegevallen. Gewoon concentreren op hoe je je over een week voelt. Doorzetten! Ti's troep die morfine want de pijn is weg, het voelt lekker om te nemen maar al je zintuigen en gevoelens worden verdoofd. Moetje niet willen.
2

OxyNorm

28-08-2012 | Vrouw | 39
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi, ik ben en vrouw van 39 slik sinds kort oxicontin. ik neem zeker 110 mg per dag. 's morgens 40 mg s avonds 40 mg daarbij mag ik zelf bij vullen met losse van 10 en 5 mg. dus kom ik zeker op 110. daarbij lees ik nu je er zon bijverschijnselen van krijgt zoals je heel lekker gaan voelen alsof je drugs gebruikt en er moeilijk van af komt. Ik krijg nu pijnbestrijding en we[lees meer...]et niet als ik ze dan nog moet nemen voor mijn dubbele hernia en ben als de dood ik door een hel heen moet...
4

OxyNorm

31-07-2012 | Vrouw | 44
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
dubbele hernia, begin januari geopereerd, daarna zenuwpijnen overgehouden, ongeloof ziekenhuis en huisarts maar MRI bevestigt. gelukkig nu in behandeling pijn polie. geweldig. van 60/70mg nu met mooi weer afgebouwd naar 3x dgs 5mg. heb ook tens gekregen. mijn leven krijg ik niet meer terug, daar heb ik teveel pijn voor. Als het weer mooi is gaat het stukken beter. nu even [lees meer...]wat minder gelijk weer erg veel pijn, maar ik hou vol om niet extra te oxynorm te nemen. mijn vraag hebben jullie in de herfst/winter meer zenuwpijn zo ja hoe proberen jullie dit te op te lossen?
3

OxyNorm

31-07-2012 | Vrouw | 28
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al jaren verschikkelijke rug klachten en na veel zwoegen een paar keer een mri laten maken van mijn rug... Het bleek dus een drievoudige hernia te zijn waarna ik snel op de operatie tafel belande. Nu ben ik bijna 4 jaar verder en de pijn in mijn rug is ondraagelijk en dan de verschikkelijke uitstraling naar m'n benen. Toen kwam een arts opeens met het medicijn Ox[lees meer...]yNorm en er ging een wereld voor me open, de pijn werd dragelijk en ik kon thuis weer dingetjes gaan doen. Helaas was het te laat mijn vriend is bij me weggegaan omdat hij het niet meer aankon bij iemand te wonen die bijna gehandicapt was. Toen ik vorige week zonder medicijnen kwam te zitten besloot ik de volgende dag een nieuw recept te gaan halen, ik ben die nacht door een hel gegaan. Ik kreeg koorts begon verschikkelijk te zweten was erg rusteloos en kon absoluut niet in slaap komen en de pijn in mijn lichaam was verschikkelijk, het was alsof de pijn die ik normaal onderging verdubbeld werd. Ben nog nooit zo bang geweest en sinds mijn vriend kort ervoor was vertrokken was ik alleen en doodsbang want ik had geen flauw idee waar al die dingen vandaan kwamen en wat er met me gebeurde. De volgende dag was ik nog steeds beroerd totdat de apotheek lang kwam met de oxynorm die ik gewoon weer innam en ik voelde me een uur later weer helemaal beter wat bij mij een lampje deed branden, ik ging internet op en zag dat alles wat ik de vorige nacht had meegemaakt afkick verschijnselen waren van de pijnstillers..... Nu wil ik dolgraag van de medicijnen af maar ben als de dood voor de ontwennings verschijnselen vooral omdat ik dit niet alleen wil doormaken en ik weet uit ervaring dat medicatie afbouwen bij mij niet werkt dus het zal cold turkey moeten. Ik hoop dat ik sterk genoeg ben om het te doen wanneer ik het besluit neem en niet te bang word en gelijk naar de oxyNorm grijp
4

OxyNorm

10-07-2012 | Vrouw | 23
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na maanden tobben, oxynorm gekregen. ik mag het zo nodig als de pijn echt niet meer te houden is. Werkt binnen en kwartier tot een uur, en werking houd 3-6 uur aan. Ik word er niet suf van, maar wel opgewekter en merk wel dat ik de volgende dag erg misselijk ben, dat is erg vervelend.
4

OxyNorm

05-06-2012 | Man | 51
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een instabiele wervelfractuur en een tweetal herniaoperaties begin jaren 80, vorig opnieuw aan mijn rug geopereerd. Begin 2010 steeds meer last gekregen van mijn rug en uitstraling in beide benen. Eerst gewone pijnstillers geslikt, daarna zwaardere middelen (oxycontin en oxynorm). Na rugoperatie in 2011 diverse restklachten en daarom slikken van oxynorm hervat, tot op d[lees meer...]e dag van vandaag. Oxynorm werkt goed maar er treedt gewenning (en afhankelijkheid) op waardoor ik dosering geleidelijk opgevoerd heb. Heb nauwelijks bijwerkingen. Afbouwen is lastig. Ik weet niet hoe lang ik dit middel mag of kan gebruiken. Ben wel blij dat de pijn na inname van oxynorm duidelijk vermindert.
4

OxyNorm

17-05-2012 | Vrouw | 43
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo medegebruikers, Voor het eerst schrijf ik mijn ervaringen met medicatie via deze manier op. Vooral, omdat ik zelf steun heb door het lezen van ervaringen van anderen. Ik heb begin 2012 voor de tweede keer een hernia gekregen. Drie jaar geleden ben ik aan de eerste hernia geopereerd. De operatie ging goed, maar ik had grote problemen met het afbouwen van destijds ox[lees meer...]ycontin. De langzaam werkende variant van oxynorm. Ik had heel erg veel spanning in mijn lijf en ook geestelijk was ik de weg behoorlijk kwijt door het afbouwen van de medicatie. Na het afbouwen besloot ik dan ook nooit meer dit soort medicatie te gaan slikken. Echter, drie jaar later, een nieuwe hernia rijker, toch weer oxycontin en oxynorm gaan slikken. Zenuwpijn is niet te verdragen. Nu wederom bezig met afbouwen. In een heel langzaam tempo, maar het valt me weer niet mee. Ik voel me grieperig en mijn emoties gaan volledig met me op de loop. Ik ervaar dit als heel erg verschrikkelijk en verlang ernaar clean te zijn. Ik bouw om de drie à vier dagen af met 5mg. Om een lang verhaal kort te maken...oxycontin en oxynorm zijn zeer doeltreffend tegen de pijn, maar het afbouwen is behoorlijk zwaar.
3

OxyNorm

04-04-2012 | Vrouw | 46
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgeschreven gekregen ivm hernia. Gebruikte hiervoor al Tramadol. In eerste instantie alleen Oxynorm gekregen, maar dit hielp onvoldoende. Samen met 2x 20 mg Oxycontin (zelfde werkzame stof, alleen langzamer opgenomen) werkte het wel goed. Geen bijwerkingen, tegen verstopping lactulosestroop gebruikt. Afbouwen geen probleem, ben er wel aan gewend doordat ik Tramadol gebr[lees meer...]uik en dat ook regelmatig afbouw. Eerst per 10 mg afgebouwd, daarna per 5. Wel onthoudingsverschijnselen maar niet erger dan een zware griep. Ik ben ook vrij snel afgebouwd, met het idee dat ik dan zo kort mogelijk last zou hebben van onthoudingsverschijnselen.
4

OxyNorm

30-03-2012 | Vrouw | 41
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
13-2-2012 kwam ik plat te liggen met een hernia. Ik kon kiezen, thuis of in het ziekenhuis. Dat werd dus thuis. Door de oxynorm, lyrica en valium lag ik helemaal plat maar dat was ook de bedoeling. Allemaal in de hoop dat de hernia met rust weg zou gaan helaas..... 22-3-2012 ben ik geopereerd aan een dubbele hernia. En nu dus het afbouwen... Wat een ramp. Elke week gaat [lees meer...]er eentje af, en die dag lijk ik wel een junk, alle ontwenningsverschijnselen komen langs en ervaar ik ook zo..... Vandaag moet ik van 3 naar 2 per dag. Vanmorgen zo laat mogelijk, 8:45 uur ingenomen en nu ( 17:45) volop ontwenningsverschijnselen. Ik probeer het zo lang mogelijk uit te stellen... Maar weet niet hoe lang nog.....hoe doen/deden jullie dat? 12 april zou ik de laatste moeten slikken. Tegen de pijn was het zeker een goed middel, maar heb nooit geweten dat er zo veel ontwenningsverschijnselen waren....bah
4

OxyNorm

02-03-2012 | Vrouw | 54
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds jaren vreselijke pijn in rug met uitstraling naar been. Na Facetdenervatie pijn erger.O xynorm gekregen. Het middel helpt goed tegen de pijn alleen de bijwerkingen zijn vervelend. Sufheid, duizeligheid, hartkploppingen. Kijk uit met dit middel als je verslavingsgevoelig bent. Zelf ben ik een droogstaande alcoholiste, maar dit middel geeft/kan een euforisch gevoel gev[lees meer...]en met een gevoel of je wat gedronken hebt. Je zou er dus zeker afhankelijk van kunnen worden vanwege het "roes"gevoel. Zelf neem ik het medicijn alleen in als de pijn ondraaglijk is.
4

OxyNorm

02-02-2012 | Vrouw | 34
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik bleef pijn in mijn rug en been houden na een zeer forse hernia, twee jaar geleden (niet geopereerd). Alles geprobeerd, niets hielp: fysiotherapie, trainen, max dosis paracetamol, ibuprofen, tramadol, etc.. Op de pijnpoli van het Erasmus MC kreeg ik uiteindelijk TENS (elektrostimulans) en oxynorm. Ben er erg blij mee. Omdat de pijn overdag hanteerbaar is en vooral 's n[lees meer...]achts erg is, neem ik de oxynorm alleen 's nachts. Vooralsnog heb ik aan 5 - 10 mg genoeg. Pijn zakt dan (vrijwel) weg. Bijwerkingen: suf, hartkloppingen, duizelig, beetje misselijk en...constipatie. Vergeet niet er laxeermiddelen bij te nemen (movicol). Is echt nodig. Bijwerkingen zijn vervelend, maar wegen naar mijn mening op tegen de werking. Van hoge doses tramadol werd ik echt ziek (braken), en dat hielp niet eens. Dus ik ben blij dat de neuroloog mij dit heeft voorgeschreven.
2

OxyNorm

07-01-2012 | Vrouw | 53
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
lieve mede pijnlijders. ik schrik van wat ik allemaal lees. een groot stuk herkenning. als je intense ondraaglijke pijnen heb dan neem je wel iets in. ik heb de dokters gesmeekt om mij iets te geven wat dan ook. ik hield het niet meer uit. dacht dat ik gek werd. maar dan begint het. ik ben ook nog eens type I diabeet. de ene dokter geeft dit de andere dat. iedereen weet he[lees meer...]t beter en ik merkte al vrij snel dat de communicatie tussen artsen veel te wensen over laat en daardoor fouten onstaan. ik heb een plastic boodschappentas vol met medicatie. ben zelfs opgenomen moeten worden en volgens mij was dat gewoon een medicijnenvergiftiging. zo ziek de suiker helemaal van slag. opname voor een week, maar niemand deed iets aan de pijn die ik nog steeds had. ik was in een hel beland. drie weken uit het ziekenhuis en toen weer twee weken opname. zeer zwaar afgevallen. ik woog nog maar 42 kilo bij 1.60 m. dus 8 - 9 kilo afgevallen. geen eetlust door de morfine en de rest. verstopping gehad dit was mensonterend. ze hebben allerhande onderzoeken gedaan omdat men dacht dat ik een vorm van kanker had. volgens alles is dit gelukkig niet het geval, maar zeker niet minder erg. morfinepleister durogesic, oxynorm, gabapentine, lactulose en domperidom plus mijn gewone medicatie zoals losex, lisinopril, atenolol en paracetamol. ze kunnen niet vinden wat het is en men denkt aan een beschadigde zenuw(en). ben pas gestopt met de morfinepleister en heb zeker wel afkickverschijnselen. huilerig de hele dag, kriebelig gevoel in het hele lichaam waardoor geen nachtrust, stemmingswisselingen en ga zo maar door. om af te kicken moet ik ipv 2-3 oxynorm nu 5 x5 mg innemen om het tekort een beetje aan te vullen. daarna moet ik de oxynorm per 3 dagen een weglaten en dan kijken wat het doet. maak veel gebruik van het tense apparaat en dat werkt soms wel en soms niet. ik zit nu te typen om 05.00 s'nachts. rare dromen en vreselijke tintelingen in heel mijn lichaam. heb nu ook sinds een paar dagen vocht in mijn linker voet en onderbeen. was bang voor een trombose been maar dat was het tot nu toe gelukkig niet. met de pijn gaat het van dag tot dag verschillend. dan veel dan minder. ik hoop dat het mij lukt om alles af te bouwen en dan ga ik de gabapentine opbouwen. dit is een medicijn tegen zenuwpijnen en ook een anti epileptica. nog steeds weten ze niet wat het precies is. of het is een hernia geweest met als gevolg een zenuwbeschadiging of het is van de diabetes of beiden.. ik krijg binnenkort de derde zenuwblokkade en ik hoop dat deze aanslaat en de zenuw(en) verdoofd voor onbepaalde tijd. het is wat hè en alles is begonnen met het in mijn auto stappen. iets wat ik nu al 6 maanden niet meer kan. mijn linker been functioneert niet meer zoals het hoort. uitval gehad en krachtverlies in mijn voet en nu een beetje een soort klapvoet. mijn leven stond en staat op zijn kop. ik ben mij zelf niet meer en ken mij zelf niet meer. ben een ander mens geworden en hoop dat het weer terug komt. lachen kan ik bijna niet meer. zit thuis opgesloten tussen de vier muren. bezoek wil je niet hebben omdat je zo onrustig bent door de pijn. je moet een goede partner hebben want anders gaat je relatie op de knoppen, want die mensen krijgen ook wat voor hun kiezen. voor hen is het ook een hel waarin ze terecht gekomen zijn. ik rook en weet dat het slecht is maar ik rook nu al s'nachts gewoon van ellende. hopelijk zal ik nu wat in gewicht toenemen en mijn spieren zich weer kunnen herstellen. want die zijn bijna helemaal weg. hoe het verder gaat weet ik niet, maar een ding weet ik wel en dat is dat ik ga afbouwen van de morfineproducten en kijken naar alternatieven die een beetje minder verslavend zijn. pijn is per persoon verschillend . ik wil niet dood maar heb vaak gedacht "was ik maar dood" dat zou een verlossing zijn. zo erg kan dit met een mens doen. ik wens iedereen die ondraaglijke pijnen heeft heel erg veel sterkte inclusief mij zelf. ik ben er nog niet en weet ook niet of de pijn minder zal gaan worden en of ik weer mobiel genoeg wordt om aan het dagelijkse leven deel te nemen. want ik kan bijna niets meer en ben geheel afhankelijk van mijn vriend en andere dierbaren. zeg af en toe tegen hen dat je weet hoe zwaar ze belast worden en dat je het lief vindt dat ze er voor je zijn. mijn vriend doet alles. het huishouden, boodschappen, koken etc hij heeft mij zelfs moeten wassen zo zwak en labiel was ik. hij heeft geprobeerd om vanalles voor mij te koken maar mijn eetlust is weg en mijn smaakvermogen is aangetast. iets wat ik vroeger lekker vond daar sta ik nu bij te kokhalzen. maak er geen ruzie over en laat ieder zelf bepalen wat hij of zij zelf wil eten. het is echt een hel waarin ik terecht gekomen ben. ik hoop mij zelf weer terug te vinden en heb dan ook psychiatrische hulp ingeroepen. veel angsten heb ik en durf bijna niet alleen gelaten te worden. ik heb nog heel erg veel weg moeten laten want anders wordt het veel te lang. maar ik leef met jullie mee en hoop dat jullie en ik de kracht mogen vinden om uit deze hel te komen. heel erg veel sterkte.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.