Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

57
meningen

Paracetamol/ Codeine

paracetamol / codeine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Pijn (algemeen) (7 meningen)
Rugklachten (6 meningen)
Migraine (4 meningen)
Artrose (3 meningen)
Gewrichtspijn (3 meningen)
Hoofdpijn (2 meningen)
Fibromyalgie (2 meningen)
Lage rugpijn (2 meningen)
Chronisch pijnsyndroom (2 meningen)
Zenuwpijn (1 mening)
Kiespijn (1 mening)
Artrose van de wervelkolom (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Diclofenac (396 meningen)
Naproxen (233 meningen)
Ibuprofen (148 meningen)
Arcoxia (147 meningen)
Paracetamol (121 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Paracetamol veilig voor gebruik bevonden

Paracetamol kan veilig gebruikt worden. Dat concludeert de beroepsvereniging van apothekers KNMP donderdag na eigen onderzoek van negentien merken paracetamol. Geen van de onderzochte merken bevatte de kankerverwekkende stof PCA. De uitkomst van het onderzoek komt overeen met de resultaten van een onderzoek dat NRC en tv-programma Zembla woensdag bekendmaakte. Beide media lieten in een Belgisch laboratorium elf populaire merken paracetamol testen op PCA. Ook deze bleken niet vervuild.

KNMP-voorzitter Aris Prins: ,,Het onderzoek bevestigt onze eerdere uitspraken over het veilig gebruik van dit geneesmiddel. De mensen kunnen paracetamol gewoon blijven innemen.”

KNMP (27-08-2020)

1

Paracetamol/ Codeine

18-10-2018 | Man | 36
paracetamol / codeine (500/20mg)
Griep
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Paracetamol op dag 1, dag 5 en dag 6. Tussendoor paracetamol zonder coffeine, dit werkte significant pijn en koorts verlagend. Zowel op dag 5 als dag 6 ervaarde ik genoemde bijwerkingen. De 2 maal vermeed ik de coffeine al, maar glipte er toch 1 in, omdat er niet op de strip stond vermeld dat er coffeine bij zat. (Ik weet het dus ook niet 100% zeker! maar zo ervaardei k he[lees meer...]t en het zo wel de "missende tabletten met coffeine verklaren). Ca 30 minuten na inname paracetamol met coffeine, schoot mijn hartriteme omhoog en trad de koorts weer in. Op schaal van licht vervelend naar erg vervelend/niet. En qua pijn van geen naar niet kunnen ontspannen, spierpijn in de onderrug. Ik ervaarde tevens kramp in mijn linkerteen, en heb direct vitamientjes geslikt. Toch was mijn eet regime ondanks de griep redelijk gezond/normaal. Ik heb enkel in bed gelegen en ben momenteel zwaar teleurgested dat de griep die weg leek te ebben, nu tot 2x terugvloedt. C'est ca. Maar de bijwerkingen volgens de bijsluiter zouden moeten meevallen, zeker wanneer verwent koffie drinker (muv deze week). Ik vraag me af of de koortsverhogende effecten te maken kunnen hebben met de coffeine, want zo ervaarde ik het abosolutt. Of dit normaal is en of ik uit de buurt moet blijven van coffeine vanaf nu. Ohja, hoe kom je het afremmen, want het duurt tot tussen 4-6 uur voordat de golven van koorts wegzakken. Bedankt.
1

Paracetamol/ Codeine

19-08-2017 | Vrouw | 56
paracetamol / codeine (500/10mg)
Migraine
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Paracetamol gelijk welke ook met codeine hielp nix, zelfs niet na 10 tabletten per dag. Ik heb het al 42 jaar. Is vreselijk en erfelijk. Mijn mama had het ook zo nog erger, die lag 4 dagen op bed en gal over geven. Ik geef gelukkig niet over. Maar nu al wat jaren met sumatriptan en afwisselend met zolmitriptan is het leefbaar. Maar meestal 3 dagen de week en dan 3 tablette[lees meer...]n per dag dikwijls.
1

Paracetamol/ Codeine

08-06-2016 | Vrouw | 55
paracetamol / codeine (500/50mg)
Gewrichtspijn
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Na inname ontstond een gigantische pijn in mijn buik.. Ongelofelijk! Het trok naar mijn rug en nieren. Ik heb echt liggen huilen van de pijn! Dit heeft een paar uur geduurd.. Elke keer als ik iets neem met codeine krijg ik die buikpijn.. Echt onvoorstelbare pijn. Blijkbaar allergisch.. Maar wat veroorzaakt die ontzettende pijn dan?
1

Paracetamol/ Codeine

27-08-2015 | Vrouw | 54
paracetamol / codeine (500/10)
Hersenvliesontsteking
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Na 21 jaar sinds sept 2014 Camcolit afgebouwd, 2,5 x 400 mg, laatste x 100 mg op 17/7/2015. Linkerkant lichaam instabiel door rug, enkel, voetproblemen, daardoor pijnen. Tijdens afbouwen, 3x gewrichts pijnaanval, zweetaanvallen, racend hart, benauwd, slaapproblemen etc. Behandelaar deed er zeer luchtig over, slechte tot geen begeleiding, zegt psychosomatisch. Sinds 1 aug a[lees meer...]fwisselend, diclofenac, voltarenK (tot 26 st, daarvoor nooit mogen gebruiken met camolit), temazepam nu en dan gebruikt. Kreeg Lorametezepam 2 mg, en paracod. naar behoefte. Hoewel ik alleen Camcolit slikte, ben ik geschrokken v het aantal wat ik innam sinds 1 aug. door bijkomende geheugenproblemen. Zojuist 2 paracod genomen voor linkerkant lichaam. Reactie zware verstijvingenm tintelingen mond, gezicht , handen, voeten en kan nauwelijks typen. SPVer gooit het (telefonisch) op ademhaling, hyperventilatie en zegt de bijwerkingen niet te herkennen. Heb laatste loramet afgel do genomen, sindsdien nog steeds deze bijwerkingen? Valt volgens mij helemaal verkeerd... slechte zaak! Durf zo niet naar bed te gaan! Kosten 14, 80 incl gesprek! Neem soms 1 soms 2, niet elke dag trouwens. Stijfheid zakt nu iets..
1

Paracetamol/ Codeine

07-11-2014 | Man | 51
paracetamol / codeine
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Vandaag was ik iets meer grieperig dan normaal, dus besloot ik om paracetamol in te nemen. Dit had ik wel vaker gedaan, alleen nu gebeurd er iets heel raars, ongeveer een kwartier na inname van de paracetamol pil, kreeg ik tintelingen aan de linkerzijde van mijn mond en (wang onder en bovenkaak tong lippen linkerarm hand en vingertoppen. Ik ben in ieder geval blij dat ik[lees meer...] deze site heb kunnen vinden met enige uitleg over deze bijwerkingen. Je zou je al heel snel iets anders in kunnen denken, je word al snel op het internet doorverwezen naar allerlei vervelende informatie en aandoeningen.
1

Paracetamol/ Codeine

06-07-2014 | Vrouw | 28
paracetamol / codeine
Keelontsteking
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Gisteren deze pillen gekregen voor mijn keelpijn. Meteen 2 genomen. Ik werd er suf en moe van en ben gaan slapen. Daarna werd ik wakker met ineens enorme steken in mijn maag. Ik kon bijna niet meer bewegen van de pijn en wist van ellende niet waar ik moest gaan staan/zitten. Ik ben naar de huisarts gebracht en daar kreeg ik een maagbeschermer. Na een uur zakte het af en vo[lees meer...]elde ik me ineens super goed en fit. Na nog een uur voelde ik mijn keelpijn weer opkomen en barstende hoofdpijn. En toen was ik weer terug bij af... Dus voor mij niet meer!
1

Paracetamol/ Codeine

31-10-2013 | Vrouw | 54
paracetamol / codeine
Lage rugpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
I.v.m. Ernstige rugpijn 1x2tabletten paracetamol met codeïne genomen. Vervelende reactie gekregen nml hartkloppingen, rode huid, uitstralingspijn naar linkerarm, verhoogde bloeddruk, tintelende ring om de mond, tintelende lippen, zware hoofdpijn. Veel water gedronken om het "eruit" te spoelen. Heel vervelend en beangstigend, dan maar liever ibuprofen.
1

Paracetamol/ Codeine

06-04-2013 | Vrouw | 47
paracetamol / codeine
Migraine
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Wat was er nu met met mij aan de hand ?? de doctoren hebben er lang over zitten brainstormen, maar volgens hun is het een aan een schakeling van factoren geweest. Een Maand of 3 geleden had ik erge last van mijn schouder ( slijmbeurs ontsteking ) ik heb toen iedere dag minimaal 6 paracetamol genomen en af en toe Paracetamol met codeïne. Na de schouder +/- 3 weken ge[lees meer...]leden kreeg ik steeds erge hoofdpijn ook hiervoor heb ik Paracetamol met codeïne geslikt. Al met al heb ik dus heel veel Paracetamol geslikt en zeker twee weken Paracetamol met codeïne. Er ontstaat dan een Rebound effect, als ware vergiftig van je lichaam door de paracetamol. Als je dus teveel paracetamol gebruikt, moet je lever harder werken om de stof uit je lichaam te krijgen. De codeïne veroorzaakt verstopping. Omdat ik ook steeds duizelig was ben ik ook ijzertabletten gaan slikken, ook ijzertabletten veroorzaken verstopping. Dit heeft er toe geleid dat mijn darmen GEHEEL vol zaten, dit veroorzaakte weer de andere klachten. Wanneer de afgewerkte voedingsresten de dikke darm te traag passeren, wordt er meer vocht aan onttrokken dan normaal het geval zou zijn. Met als gevolg dat zich in de dikke darm voedselresten ophopen en er een rottingsproces op gang komt, waardoor schadelijke, giftige stoffen die normaal gesproken op dezelfde dag het lichaam via de ontlasting zouden verlaten, nu via de bloedbaan in het lichaam worden opgenomen. Hierdoor stapelen bepaalde afvalstoffen zich in het lichaam op en wordt de lever weer overbelast en dit kan weer leiden tot vatbaarheid voor allerlei aandoeningen. Hierdoor was ik ook zo opgeblazen, de pijn in mijn maag kwam doordat net als heel veel mensen )mijn maag tegen het middenrif aandrukt en door het vocht in verdrukking kwam. Nu blijft dus alleen nog de hoofdpijn over, volgens de artsen is dit een vorm van migraine geweest. Al zijn de symptomen wel afwijkend van de normale migraine. Vandaag is er nog een CT scan gemaakt van mijn hoofd, dit hebben ze puur uit zekerheid gedaan om alles uit te sluiten. Ook krijg ik over twee weken nog een darm scan ook deze is voor preventie. zo zie je maar wat zelf dokteren met je lichaam kan doen. Ga naar de arts!!!!! of niet zo veel slikken!!!!
1

Paracetamol/ Codeine

04-04-2013 | Vrouw | 64
paracetamol / codeine
Artrose
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
De eerste maanden niet veel van bijwerkingen gemerkt, gebruikte ook heel weinig, had wel rillingen en kreeg het soms plotseling warm, maar dacht dat dit een andere oorzaak had. Vier weken geleden kreeg ik keelpijn en voelde ik me ook verder niet goed. Moest ook erg (schurend) hoesten en nam daarom voor het slapen gaan een PCM. Nu heb ik nog steeds rillingen en keelpijn en [lees meer...]begrijp ik, na nog eens alles nagekeken te hebben, dat ook de rare blauwe plekken door de PCM veroorzaakt werden + de krampen in mijn leverstreek. De huisarts heeft het verband niet gelegd, dus ik zal hem/haar inlichten. Ik gebruik dit echt niet meer, dan maar pijn (voorlopig).
1

Paracetamol/ Codeine

28-02-2012 | Vrouw | 45
paracetamol / codeine
Schildklier
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Gebruik indien nodig codeine tegen de pijn ( fybromyalgie). Helpt maar een beetje maar alle beetjes helpen zou je zeggen. Heb steeds na gebruik last bij mijn maagstreek en heb tot nu toe 3 keer een hevige aanval gehad met koliekpijnen. In december duurde dit van 20.30 tot 02.00 uur. Overgeven van de pijn, steeds meer krampen. De laatste aanval was vorige week woensdag, toe[lees meer...]n wel de doktersdienst gebeld. Deze aanval duurde een uurtje. Naast koliekpijn wordt ik slap, val ik weg en ben ik van de wereld, mijn handen worden blauw. Vreselijke krampen. De bijsluiter van codeine geeft niets aan van deze bijwerking. Ben op internet gaan zoeken en toen bleek dat er meer mensen zijn die ernstige bijwerkingen hebben gehad na inname van codeine . Ben met alle informatie naar de huisarts gegaan. Hij kent deze verschijnselen niet maar is er van geschrokken. Ik gebruik zeker geen codeine meer. Hij raadde mij aan deze extreme bijwerking te melden bij Lareb. Daar houden ze dit bij en kunnen indien nodig bijsluiters aanpassen. Ik raad iedereen aan dit ook te doen, anders gebeurt er niets. Bij mijnmedicijn/codeine voor hoest staat overigens een soort gelijk verhaal, het was alsof ik mijn eigen verhaal las.
1

Paracetamol/ Codeine

18-11-2011 | Man | 63
paracetamol / codeine
Kaakchirurg ontstoken wortelpunt
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 3
de kaakchirurg schreef mij paracatamol met codeine voor maar na een half uur heb ik een verschrikkelijke galaanval gehad van ruim 3 uur. Op voorschrift van de huisarts meteen gestopt met de codeine maar verder gaan met gewone paracetamol.
2

Paracetamol/ Codeine

28-02-2018 | Vrouw | 59
paracetamol / codeine (500/20mg)
Rugpijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds 4 maanden aan het rommelen met mijn pijnbestrijding. Vooraf gebruikte ik diclofenac in tablet vorm. Maagzweertjes per toeval ontdekt dus moest ik stoppen. Tramadol, Oxicodon en nu paracetamol met codeïne, ik ben van al die medicijnen vooral benauwd. Daar heb ik nooit eerder last van gehad. Erg vervelend om druk op je borst te ervaren en het gevoel hebben dat je niet [lees meer...]goed een volle long kunt ademen.
2

Paracetamol/ Codeine

15-11-2017 | Vrouw | 49
paracetamol / codeine (500/20mg)
Chronisch pijnsyndroom
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 2
Helaas was dit middel niet voldoende om mijn chronische pijn onder controle te brengen en te houden
2

Paracetamol/ Codeine

07-12-2012 | Vrouw | 25
paracetamol / codeine
Kiespijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik mag vanwege het gebruik van bloedverdunners veel vrij verkrijgbare pijn medicatie niet gebruiken. Aangezien gewone paracetamol niet voldoende pijnstilling geeft van de huisarts paracetamol met codeïne voorgeschreven gekregen. De maximale dosering paracetamol werkt niet ter verlichting van de pijn. Dus naar een week bijna niet kunnen slapen van de pijn heb ik de paraceta[lees meer...]mol met codeïne gebruikt. Kan je vertellen dat ik me absoluut niet serieus genomen voel, want de gewone paracetamol had geen tot weinig effect en de paracetamol met codeïne had ook nauwelijks effect. Aangezien je bij het gebruik officieel niet aan het verkeer mag deelnemen weegt de iets betere pijnstilling niet op tegen de nadelen. Ik geef ondanks de risico's nog steeds de voorkeur aan iboprufen!
2

Paracetamol/ Codeine

22-08-2012 | Man | 45
paracetamol / codeine
Gewrichtspijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Omdat ik astma heb, ook maagklachten bij gebruik van een NSAID en de gewone paracetamol te weinig deed kreeg ik van mijn huisarts paracetamol /codeine 500/20 mg. Helaas lokte dit een astma-aanval uit. Daardoor gestopt met het gebruik van dit medicijn en overgestapt op een ander medicijn om te kijken of dit wel voor mij geschikt was. Tramadol bleek geen astma-aanval uit te[lees meer...] lokken dus ben daar meer bij gebaat.
2

Paracetamol/ Codeine

03-11-2011 | Vrouw | 59
paracetamol / codeine
Na operatie
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Verhoogde hartslag, en hartklachten

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2186) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1157) - Cholesterol
Champix (1095) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1053) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1043) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (856) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (854) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (819) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (814) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (740) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (698) - Epilepsie
Metoprolol (668) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (639) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (554) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (549) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (542) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (538) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (535) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (503) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (489) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (477) - Verslavingsziekten
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (448) - Anticonceptie - overig
Furabid (421) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (412) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (404) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (396) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Euthyrox (388) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.